Nava?kakonako wrote:Sabina,ako skontas kad je Pike ortvorio kafic u onoj stolariji,skontaces da je Sahin jos bio pripravnik kod Mrkve.
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- Edin H.
#651 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- muha_sa
#652 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Navu je držo Torlak a to je skroz kontraEdin H. wrote:Nava?kakonako wrote:Sabina,ako skontas kad je Pike ortvorio kafic u onoj stolariji,skontaces da je Sahin jos bio pripravnik kod Mrkve.
Željo i Piketov kafic jedan preko puta drugog
- zateznistub
#653 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Joj gdje ovo iskopa?kakonako wrote:Sabina,ako skontas kad je Pike ortvorio kafic u onoj stolariji,skontaces da je Sahin jos bio pripravnik kod Mrkve.
- Edin H.
#654 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Joj sto mi Muha spuca sjedi jedan u sekundimuha_sa wrote:Navu je držo Torlak a to je skroz kontraEdin H. wrote:Nava?kakonako wrote:Sabina,ako skontas kad je Pike ortvorio kafic u onoj stolariji,skontaces da je Sahin jos bio pripravnik kod Mrkve.![]()
Željo i Piketov kafic jedan preko puta drugog
Pa kako se zvala ona kaHvana sto sada Cere drze - Havana?
- Banksy
#655 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I ja mislim ... Ne sjećam se da sam ikad prije rata i jela ćevape kod njega ... Ferhatović i to je to.zateznistub wrote: mislim da je u najboljem slucaju pocetak '80.
- muha_sa
#656 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Edin H. wrote:Joj sto mi Muha spuca sjedi jedan u sekundimuha_sa wrote:
Navu je držo Torlak a to je skroz kontra![]()
Željo i Piketov kafic jedan preko puta drugog, sve se izmjesalo.
Pa kako se zvala ona kaHvana sto sada Cere drze - Havana?
ne znam ti ja ove nove kafane
"Nava" se prvo zvala "Sunce"---u prizemlju jedno vrijeme bio i fliper
a prvi salon tih igara (flipera, stone košarke i ostalih zezancija) je bio u Vase Pelagica ulici--ulici pored džamije Ferhadija
- KB9
#657 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kad vec pricate o zelji, dobar, nije dobar, za sarajevski suhi cevap koji se jedva jede i guta je odlican, druga stvar je to sto meni npr taj suhi cevap sam po sebi ne valja i ne bi ga ni pogledo kraj dobro poljevene velike porcije i puno luka 
- Edin H.
#658 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ti si Muha definitivno najveci KRALJ ovog foruma, iliti sto je danas popularnije SULTANmuha_sa wrote:Edin H. wrote:Joj sto mi Muha spuca sjedi jedan u sekundimuha_sa wrote:
Navu je držo Torlak a to je skroz kontra![]()
Željo i Piketov kafic jedan preko puta drugog, sve se izmjesalo.
Pa kako se zvala ona kaHvana sto sada Cere drze - Havana?![]()
ne znam ti ja ove nove kafanea one birvaktilske kao što je i ona tema (slike starog sarajeva) haman sve i jednu
![]()
"Nava" se prvo zvala "Sunce"---u prizemlju jedno vrijeme bio i fliper![]()
a prvi salon tih igara (flipera, stone košarke i ostalih zezancija) je bio u Vase Pelagica ulici--ulici pored džamije Ferhadijatu smo se mi ko djeca (malo veca) skupljali
- muha_sa
#659 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
o ukusima se ne raspravljaKB9 wrote:kad vec pricate o zelji, dobar, nije dobar, za sarajevski suhi cevap koji se jedva jede i guta je odlican, druga stvar je to sto meni npr taj suhi cevap sam po sebi ne valja i ne bi ga ni pogledo kraj dobro poljevene velike porcije i puno luka
- Edin H.
#660 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
muha_sa wrote:o ukusima se ne raspravljaKB9 wrote:kad vec pricate o zelji, dobar, nije dobar, za sarajevski suhi cevap koji se jedva jede i guta je odlican, druga stvar je to sto meni npr taj suhi cevap sam po sebi ne valja i ne bi ga ni pogledo kraj dobro poljevene velike porcije i puno lukajel tako
Upravo to htjedoh reci, u principu moglo bi se raspravljati o sastojcima, da li su friski, kvalitetu mesa, sastavu. Ali svako ima neki svoj ukus koji trazi i o tome se ne da raspravljati.
- zateznistub
#661 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Prije rata nisam garant, 9, sport, mrkva i onaj sto sam mu bio ime zaboravio...šljivo...Banksy wrote:I ja mislim ... Ne sjećam se da sam ikad prije rata i jela ćevape kod njega ... Ferhatović i to je to.zateznistub wrote: mislim da je u najboljem slucaju pocetak '80.
- Fudo Bosna
#662 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
5 - tica je jedna od , za nas srednju generaciju, jedna od "najmlađih" ćevabdžinica, jer je otvorena" tek " 1984 godine, koliko me sječanje služi. Za Želju nisam siguran, ali sam ubijeđen da je 100 % sedamdesetih otvorena,sredina 70-tih, jer kada smo mi bili momčići, i kada je počinjala 5-ca Ferhatović, Željo 1 je već godinama egzistirao. Naravno, stariji od Želje su Mrkva, pogotovu Hase Ferhatović ...sabina1 wrote:Momci smjela bih se kladiti da Zeljo postoji jos s kraja sezdesetih.....to sam cula davno i bas mi se urezalo u pamcenje jer znam da je "cevabdzijski bum" nastao krajem sedamdesetih do Olimpijade pa se Zeljo isticao tradicijom.muha_sa wrote:sabina--nije 100% pocetkom 70-ihzateznistub wrote: čitavu deceniju kasnijeto ne mislim vec tvrdim
Bas kao sto je nekadasnji Gong najstariji kafic u gradu.
U svakom slucaju pokusacu provjeriti ovo za Zelju.
Hvala obojici
Za ovog Zmaja sam čuo da ima super ćevape, nisam nažalost još probao, ali nisam čuo za njih prije rata...
Sad nađoh na netu da je Zmaj otvoren u Hrasnom 1986, ali ne vjerujem da ima i jedan forumaš srednje ili starije srednje generacije, da je čuo tada za tu ćevabdžinicu, ja sam za njih čuo poslije rata?...
Last edited by Fudo Bosna on 16/12/2015 20:20, edited 1 time in total.
- muha_sa
#663 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
gdje je taj šljivo biozateznistub wrote:Prije rata nisam garant, 9, sport, mrkva i onaj sto sam mu bio ime zaboravio...šljivo...Banksy wrote:I ja mislim ... Ne sjećam se da sam ikad prije rata i jela ćevape kod njega ... Ferhatović i to je to.zateznistub wrote: mislim da je u najboljem slucaju pocetak '80.
- zateznistub
#664 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ne pratis temu, komsijaaaamuha_sa wrote: gdje je taj šljivo bio
onaj prolaz kad sa platoa ispred sarajke pored taksista prema gradu...
- muha_sa
#665 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
zateznistub wrote:ne pratis temu, komsijaaaamuha_sa wrote: gdje je taj šljivo bio
onaj prolaz kad sa platoa ispred sarajke pored taksista prema gradu...
uletim ko padobranac
nisam tu nikad bio--od čaršije najdalje do Nuneta
- KB9
#666 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pa zato sam i napisomuha_sa wrote:o ukusima se ne raspravljaKB9 wrote:kad vec pricate o zelji, dobar, nije dobar, za sarajevski suhi cevap koji se jedva jede i guta je odlican, druga stvar je to sto meni npr taj suhi cevap sam po sebi ne valja i ne bi ga ni pogledo kraj dobro poljevene velike porcije i puno lukajel tako
- Banksy
#667 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
prvi fliper u kafani, prvi espresso, prvi džuboks, jel tako ...? u ta doba, mora da je bio raj ...muha_sa wrote:
- Edin H.
#668 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A jesi li bio u onoj cevabdzinici sa druge strane drvenog mosta na Cengic Vilimuha_sa wrote:zateznistub wrote:ne pratis temu, komsijaaaamuha_sa wrote: gdje je taj šljivo bio
onaj prolaz kad sa platoa ispred sarajke pored taksista prema gradu...![]()
uletim ko padobranac![]()
nisam tu nikad bio--od čaršije najdalje do Nuneta
- karanana
#669 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
to je meni bila dobra cevabdzinica. drvena baraka, unutra rostilj, frizidercic, par stolova sa secijama i par stolica i ako se dobro sjecam neka t-a pec. ali meni su dobri cevapi bilo ako se sjecam. shipci.
muha, cudo se ti ne sjecas da je bila neka cevabdzinica tamo preko mosta u onim niskim trgovkama ispod vranica nebodera, tamo blize omer maslicu i sadasnjem vila parku je prostor bio....ja pito, niko ne odgovara.
muha, cudo se ti ne sjecas da je bila neka cevabdzinica tamo preko mosta u onim niskim trgovkama ispod vranica nebodera, tamo blize omer maslicu i sadasnjem vila parku je prostor bio....ja pito, niko ne odgovara.
- Edin H.
#670 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Fahro drzokaranana wrote:to je meni bila dobra cevabdzinica. drvena baraka, unutra rostilj, frizidercic, par stolova sa secijama i par stolica i ako se dobro sjecam neka t-a pec. ali meni su dobri cevapi bilo ako se sjecam. shipci.
Kod sipaca smo isli ko djeca, kad neko skonta kakvu cifru, na po peticu s lukom
- muha_sa
#671 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma jašta BanksyBanksy wrote:prvi fliper u kafani, prvi espresso, prvi džuboks, jel tako ...? u ta doba, mora da je bio raj ...muha_sa wrote:
kad kažem od čaršije do Nuneta mislim na vrijeme kad se momkovaloEdin H. wrote:Fahro drzokaranana wrote:to je meni bila dobra cevabdzinica. drvena baraka, unutra rostilj, frizidercic, par stolova sa secijama i par stolica i ako se dobro sjecam neka t-a pec. ali meni su dobri cevapi bilo ako se sjecam. shipci.
Ova kod Vila parka---sjecam se te što je bila do ABC-a
- muha_sa
#672 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mjesto gdje je bila

- Edin H.
#673 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A on misli na onu sto je Micha mesar drzao, dobar rostilj bio, prvoklasno meso, Necko radio na rostilju. Ja otisao na onu u niskim trgovkama, gdje je sada SSH, kod Drugog nebodera sto je drzao Fahro.muha_sa wrote:ma jašta BanksyBanksy wrote:prvi fliper u kafani, prvi espresso, prvi džuboks, jel tako ...? u ta doba, mora da je bio raj ...muha_sa wrote:
jašta nego raj, al kad krenemo pricat odmah nas ušutkaju--de ba, nije to nikakvo lijepo vrijeme vec vaša žal za mladošcu
![]()
kad kažem od čaršije do Nuneta mislim na vrijeme kad se momkovaloEdin H. wrote:Fahro drzokaranana wrote:to je meni bila dobra cevabdzinica. drvena baraka, unutra rostilj, frizidercic, par stolova sa secijama i par stolica i ako se dobro sjecam neka t-a pec. ali meni su dobri cevapi bilo ako se sjecam. shipci.
muha, cudo se ti ne sjecas da je bila neka cevabdzinica tamo preko mosta u onim niskim trgovkama ispod vranica nebodera, tamo blize omer maslicu i sadasnjem vila parku je prostor bio....ja pito, niko ne odgovara.naravno da se jeli cevapi i na M.Dvoru kod Zudija
jeli se i u sadašnjem mom komšiluku kod Eke a košpicarnicu držo Baja koji sad pored mosta ima kafe slasticarnu sa lijepom baštom
to je vec 30 godina moja mahala
![]()
Ova kod Vila parka---sjecam se te što je bila do ABC-ane sjecam se tadašnjeg imena a znam da se kasnije preimenovala u Meli---eno i sad stoji prostor--mislim da se izdaje ako vec nije izdat
Svaka cast sto si se sjetio Baje sto je drzao kospicarnu, ja sam mu bio zaboravio nadimak.
- muha_sa
#674 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
evo Bajine kafe slasticarne
na uglu, desno od ove strelice---dobru baštu ima

na uglu, desno od ove strelice---dobru baštu ima
- karanana
#675 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
jeste na taj sam prostor mislio ispod vranica.
mislim da edin ne govori o ekinoj cevabdzinici (i videoteci). bila je i mala drvena kockasta baraka cevabdzinica odmah do kospicarne.
edit: e jeste sjecam se da se govorilo kod miche. ne znam je li se tako i cevabdzinica zvala. dobri cevapi pravo bili.
baja drzo kospicarnu pa zelenaru dugo vremena pa uzeo sa ekom prostor da naprave ovu zgradu kad je most napravljen i kad su njihovi objekti sruseni. znam da su se ovi neki iz zelenih zgrada dugo zalili da su tu zgradu bespravno podigli ali eto je....
sad je uglavnom bekim zaduzen za kafanu.
mislim da edin ne govori o ekinoj cevabdzinici (i videoteci). bila je i mala drvena kockasta baraka cevabdzinica odmah do kospicarne.
edit: e jeste sjecam se da se govorilo kod miche. ne znam je li se tako i cevabdzinica zvala. dobri cevapi pravo bili.
baja drzo kospicarnu pa zelenaru dugo vremena pa uzeo sa ekom prostor da naprave ovu zgradu kad je most napravljen i kad su njihovi objekti sruseni. znam da su se ovi neki iz zelenih zgrada dugo zalili da su tu zgradu bespravno podigli ali eto je....
sad je uglavnom bekim zaduzen za kafanu.
Last edited by karanana on 16/12/2015 21:32, edited 1 time in total.