Jebem ja navijaca FCS koji nema pojma o svojoj maticnoj grupi i koji iz saopstenja izvlaci zakljucke.Ma ja Ba, nek si nam reko...za sve ovo krivi su ovi sto su izasli u javnost sa saopstenjem.![]()
![]()
A za to "ste" pricas sa navijacem FKS glupane
I nikakva to promocija nije, nego samo podrska nasem fudbalu.![]()
Nek se HZ, Ultrasi i drugi intelektualci nisu oglasili, pametnije je...
Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The 51st State
#651 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#652 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
jebemu sjeme... ali na televiziji važniji PAS od građana
-
grep
#653 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
E sa ovakvim cemo mi navijacima dogurat daleko...koji zna sve, a nezna nista.The 51st State wrote:Jebem ja navijaca FCS koji nema pojma o svojoj maticnoj grupi i koji iz saopstenja izvlaci zakljucke.Ma ja Ba, nek si nam reko...za sve ovo krivi su ovi sto su izasli u javnost sa saopstenjem.![]()
![]()
A za to "ste" pricas sa navijacem FKS glupane
I nikakva to promocija nije, nego samo podrska nasem fudbalu.![]()
Nek se HZ, Ultrasi i drugi intelektualci nisu oglasili, pametnije je...
Ili najbolje praviti se lud...
- Truba
#654 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
komeba wrote:Hebali vas drotovi,oni samo izvrasavaju naredbe i obicna su pjesadija.
Nas neprijatelj su oni u savezu kao i poltiicke strukture koje biraju ljude u savez i nareduju drotovima da biju narod.
Hrvat je izvršavao naredbe 1991. pa je u avionu preletio hrvatsku i sletio u Beč jer voli svoj narod i zemlju
-
zandar
#655 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
theennis wrote:a sta je to taj kamen toliko ugrozio pa ste vi morali "udaljiti" (po nasem rjecniku krvnicki isprebijati) raju?zandar wrote:
kakve argumente, nisam te upratio, ima dosta postova...
a sto se ovoga gore tice, nema se tu sta puno polemisati, kakav topovski udar, kakvi bakraci... kad ste prvi kamen bacili, ispunjeni su uslovi da vas udaljimo, nema topovski s tim nikakve veze... potrefilo se da je pukao u momentu kad smo mi krenuli...
dalje, uopste nemam neki osjecaj kad krenem, jednostavno smo istrenirani da tako reagujemo i naravno da bih najvise volio da uopste nismo morali intervenisati. zar nije ljepse leskariti u marici i zezati se sa kolegama, nego se ganjati sa vama po ulici?![]()
ponavljam, niste trebali pribjegavati nasilju i nemojte se zanositi da mozete nesto na silu.
hmm, ti zapravo hoces da kazes da je nasa intervencija bila brutalna? vjeruj, ne znas ti sta je brutalna intervencija policije
da si bio npr. na utakmici zeljo-dinamo znao bi sta je brutalna intervencija...
- JohnnyS
#656 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Par puta sam u Zg dobio od drotova po pi*ki bez ikakvog razloga (jednom doduše s razlogom, ali to je bilo nakon onih par puta kad sam uvidio da se ne isplati degenek džaba dobivat
). Kako je situacija u BiH i Hrvatskoj relativno slična mogu ovako napisat:
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom zaustavio nekog guzonju jer je prebrzo vozio...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom napisao kaznu krivo parkiranom autu nekog guzonje...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom upao u baštu nekog guzonje i upozorio ga da stiša malo muziku...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom samo pomislio istražiti kriminal naših dragih političara...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom napravio raciju u javnoj kući (za koje npr. svi u Mostaru znaju gdje su, vjerojatno i po drugim gradovima BiH, ali mea culpa, nisam baš obišao puno BiH pa ne znam kako je po drugim gradovima)...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom pretresao "pevaljke" prije koncerta ko što pretresaju nas navijače...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji poštuje i provodi sve zakone tako doslovno kao i onaj koji mu omogućuje da degeneči djecu jer je netko kamen bacio prema njemu...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom zaustavio nekog guzonju jer je prebrzo vozio...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom napisao kaznu krivo parkiranom autu nekog guzonje...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom upao u baštu nekog guzonje i upozorio ga da stiša malo muziku...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom samo pomislio istražiti kriminal naših dragih političara...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom napravio raciju u javnoj kući (za koje npr. svi u Mostaru znaju gdje su, vjerojatno i po drugim gradovima BiH, ali mea culpa, nisam baš obišao puno BiH pa ne znam kako je po drugim gradovima)...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji je bar jednom pretresao "pevaljke" prije koncerta ko što pretresaju nas navijače...
Nek me slobodno degeneči onaj drot koji poštuje i provodi sve zakone tako doslovno kao i onaj koji mu omogućuje da degeneči djecu jer je netko kamen bacio prema njemu...
- BHG
#657 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
e jedno pitanje...kad ce bit ispunjeni uslovi da se tuku svi regularni kriminalci, mafijasi, lopovi i ubice bez obzira na njihovu starosnu dob? znas oni sto hodaju po gradu kurce se, pucaju, bodu se nozevima, kradu, dilaju drogu, ubijaju nevine po tramvajima? bas me to zanima jer mi se cini da oni jos imaju fore da vas zajebavaju! a sto je najgore i nas samo sto mi nemamo legalno pravo da sami sebe stitimo jer se ocito na vas nemozemo uopste osloniti!!!!!zandar wrote: kakve argumente, nisam te upratio, ima dosta postova...
a sto se ovoga gore tice, nema se tu sta puno polemisati, kakav topovski udar, kakvi bakraci... kad ste prvi kamen bacili, ispunjeni su uslovi da vas udaljimo, nema topovski s tim nikakve veze... potrefilo se da je pukao u momentu kad smo mi krenuli...
dalje, uopste nemam neki osjecaj kad krenem, jednostavno smo istrenirani da tako reagujemo i naravno da bih najvise volio da uopste nismo morali intervenisati. zar nije ljepse leskariti u marici i zezati se sa kolegama, nego se ganjati sa vama po ulici?![]()
ponavljam, niste trebali pribjegavati nasilju i nemojte se zanositi da mozete nesto na silu.
- zgembo_sa
#658 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Taj film neces gledat. Neki dan prolazim pored centrala, na sred pjesackog parkiran novi BMW, poslije njega Mercedes,... sve neka skupocjena auta, ali drot je doveo pauk i dizu jadni s paket! Sve su to potplacene picke.
Koliko ste dobili od mafije za danasnji posao?
Koliko ste dobili od mafije za danasnji posao?
-
The 51st State
#659 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
mojne ga, tiltovace.e jedno pitanje...kad ce bit ispunjeni uslovi da se tuku svi regularni kriminalci, mafijasi, lopovi i ubice bez obzira na njihovu starosnu dob? znas oni sto hodaju po gradu kurce se, pucaju, bodu se nozevima, kradu, dilaju drogu, ubijaju nevine po tramvajima? bas me to zanima jer mi se cini da oni jos imaju fore da vas zajebavaju! a sto je najgore i nas samo sto mi nemamo legalno pravo da sami sebe stitimo jer se ocito na vas nemozemo uopste osloniti!!!!!
johnnyS, respect.
- Truba
#660 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
JohnnyS wrote:Par puta sam u Zg dobio od drotova po pi*ki bez ikakvog razloga (jednom doduše s razlogom, ali to je bilo nakon onih par puta kad sam uvidio da se ne isplati degenek džaba dobivat). Kako je situacija u BiH i Hrvatskoj relativno slična mogu ovako napisat:
ne razumiju ovo policajci... uzalud se trudiš
ne razumiju oni principe
-
theennis
#661 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
znam ja sta je brutalna intervencija... iskusio sam ih nazalost... ovo je meni danas nista al obicnim ljudima bas i nije... ali svejedno i danas je bilo brutalno... osim ako je tebi udaranje raje dok leze na podu bespomocni najobicnije razbijanje skupine...zandar wrote:theennis wrote:a sta je to taj kamen toliko ugrozio pa ste vi morali "udaljiti" (po nasem rjecniku krvnicki isprebijati) raju?zandar wrote:
kakve argumente, nisam te upratio, ima dosta postova...
hmm, ti zapravo hoces da kazes da je nasa intervencija bila brutalna? vjeruj, ne znas ti sta je brutalna intervencija policijemozda je par policajaca bilo isfrustrirano onim vasim prozivanjima "al' sam papak..." ili mozda neki drugi razlog (zena ga vara i sl.
), ali ja ne mislim da je ono danas bilo "krvnicko prebijanje raje". to je bilo najobicnije razbijanje skupine koja ugrozava bezbjednost prolaznika, policajaca i tuđe imovine.
da si bio npr. na utakmici zeljo-dinamo znao bi sta je brutalna intervencija...
neg da te ja pitam, posto se toliko lozimo na taj zapad... policajci na zapadu imaju obicaj da upozore izgrednike da prestanu prije upotrebe sile... kod nas to nije praksa ili?
toliko ste se zalili da nemate ovlasti da upotrijebite silu, pa se zalili sto se policajcu sudi jer je klosar potego noz na njega i ovaj ga isprebijao... sad odjednom imate ovlasti da prebijete hiljadu ljudi jer je palo par baklji i kamenica na zgradu... pa jebo majku ja ne vidim nacin kako ste vi i obicni prolaznici ugrozeni... nisu granate padale
danas su obicni prolaznici bili u opasnosti samo od vas...
-
Alkos
#662 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Edin H. wrote:Je li se to Horde uvlace MunibuJoj miseva
![]()
![]()
zgembo_sa wrote:Sutnja hz-a samo govori o njihovim dobrim odnosima sa savezom, da ne kazem sta vise vezano za titulu i tako to...
Sramota!
Puno serete, a nemate pojma!grep wrote:Relanost.
Gdje su Horde Zla u svemu ovom, lafo neki intelektualci, kao nece da izlaze u javnost....Buahhh
90% vodza HZ-a placenici Saveza, Ducica, Basica, Usanovica...uprave FKS.
Nisi vidjela slike da su ti isti "BBB" slikali se sa ustaskim zastavama i paradirali po gradu!Da nema tih "razbijaca", svako bi ti pisao i srao po gradu, zato suti Boga ti!mIRCerka wrote: Rekoh, POTPUNO NEBITNO ZA POENTU u mom postu.
Podforum fudbal je pun primjera vandalizma ovih vecih navijackih skupina. Stoga, to nije rijetka pojava.
(sjeti se samo "odbrane drzavnih boja" u ferhadiji protiv BBB). Vecina tih koji su razbijali su dusli upravo RAZBIJANJA radi, boli ih neka stvar za reprezentaciju.
Umjesto BBB mozes staviti BILO KOJU NAVIJACKU SKUPINU, znamo sta se desilo u Ferhadiji.
Hehehe NAVIJACI su prvi uzeli puske u ruke i dali svoje zivote za ovu drzavu i bili najveci heroji, i opet ce! Takvi ko ti ce opet bjezati!Blackwater wrote:hehehe kako vas slomise danas ko retarde jadna majko...zatvorite se u te sobice kenjkajte po ovom forumu i nepojavljujte se vise nidze...hehe navijaci nekakvi...kako jednostavno nemate bar toliko snage kad vec nemate da se bijete da sami sebi pogledate u oci i priznate da nemate dovoljno damu da se posaketate s murijom, da zapalite dze kakva auta -izvrnete na krov...vas je vrh pepeljara sa stola,kamen iz parka, pljuvacka i jezicina...hehehe...sramote jedne...i vazda dobijete degeneka i onda opet punite ove forume glupostima, pa opet nedje dodjete pa vas opet nalome i tako zadnjih 10 godina jbte, i vazda vi nesto ovo vi nesto ono vazda ste vi zrtve, vazda neko nesto protiv vas ima itd itd...treba da vam bude jasno da cete vazda degenk dobijati i sto se pomirite stim prije lakse ce vam biti:)....ajde sad bok i drugi put po dvije pidzame trenerku prvo obucite pa u nerede....hehehe NAVIJACI.
Ja sam lobirao!grep wrote:Kojih Hordi? Onih 90% sto ja naglasih ili???The 51st State wrote:Gdje su Horde Zla u svemu ovom, lafo neki intelektualci, kao nece da izlaze u javnost....Buahhh
30 Hordi je u muriji trenutno i ako imate obraze prestanite srat'.
Interesujeme ko je lobirao da se neizlazi sa saopstenjem za javnost kao i ostale vece grupe?
- Epitop
#663 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Šta raspravljate s dotičnim pojedincem? Policajci ionako misle da smo mi rulja neobrazovana, narkomani i alkoholičari. Ovaj što se loži kada prebija djecu ja mu predlažem da se bavi nekim borilačkim sportom, pa neka sebi izabere nekog ravnog po fizičkoj konstituciji i neka onda riješava svoje frustarcije. Ne raspravljajte bezeveze. 
-
tazmania
#664 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Puno je pitanja a tako malo odgovora... Prvo bih zelio da cestitam svima koji su danas izasli na proteste. Nesmijemo se sad svadjati izmedju sebe, zapoceli smo nesto i ovo treba zavrsiti! Nesmijemo sebi dozvoliti da se , radi onih koje mrzimo, svadjamo, NE !!! Radni dan je bio, 12 sati, pretezno je mladja raja bila na ovim protestima izuzev starijih koji su uspjeli pobjeci sa posla. Treba slijedeci put, evo npr 1.juna kad je ova revijalna utakmica, da se bolje organizujemo, nedjelja je, mogle bi sve navijacke skupine u BiH organizovano doci u sto vecem broju, i poslije tekme, napasti na savez !!!
Last edited by tazmania on 23/05/2008 20:28, edited 1 time in total.
- Blackwater
#665 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
A dobro ajde sad, dobili batina dobili i to je za ljude, nemate vi pojma sta je brutalnost...i sto kaze drug zandar vi ste isprovocirali policiju kao i uvjek sto radite, a policija je samo pristupila sprovodzenju ovlastenja vec propisanim zakonom o upotrebi sile tj.potisnula je masu u cilju sprečavanje daljeg sirenja narusavanja JRiM, lociranja i hvatanja pocinioca sklona tim narusavanjima, te stala u zastitu zdravlja i zivota kako slutzbenika policije tako i ostalih gradjana od VAS (ajmo rec nekog pokusaja huliganstva ).
-
vjecnobordo
-
zandar
#667 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
BHG wrote:e jedno pitanje...kad ce bit ispunjeni uslovi da se tuku svi regularni kriminalci, mafijasi, lopovi i ubice bez obzira na njihovu starosnu dob? znas oni sto hodaju po gradu kurce se, pucaju, bodu se nozevima, kradu, dilaju drogu, ubijaju nevine po tramvajima? bas me to zanima jer mi se cini da oni jos imaju fore da vas zajebavaju! a sto je najgore i nas samo sto mi nemamo legalno pravo da sami sebe stitimo jer se ocito na vas nemozemo uopste osloniti!!!!!zandar wrote: kakve argumente, nisam te upratio, ima dosta postova...
hehe, znas u cemu je fora, kriminalac se nikad nece kurciti kad zna da moze dobiti po labrnji. oni su mudri i kurce se uglavnom kad su u grupi... međutim, ako ce ti biti lakse, ja licno sam mlatio neke od tih kriminalaca za koje ti mislis da su nedodirljivi, ali naravno da ti necu spominjati nihova imena...
razlika između vas i njih je sto su oni mnogo pametniji od vas i znaju kad se mogu kurciti... kad ga zaustavimo u 2 ujutru, a on sam ili sa djevojkom, on je vjeruj ko baja, dubi na glavi...
ali da ne sirimo temu, ocigledno je da vecina vas ovde nije upoznata sa sistemom, kako sta funkcionise... moj ti je savjet da ne razmiljas o kriminalcima i ne dozvolis sebi da imas posla sa policijom...
-
The 51st State
#668 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Haj bicu nedosljedan pa cu polemizirati sa ........, koji vam zakon daje za pravo da nasumicno odvodite goste kafana u pritvor, jeli se to morala kvota popuniti?
- Blackwater
#669 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
ALKOSU a sto se tice tih pusaka i vec kad smo kod rata mada je to sad tegobna prica...Nesjecam se nesto da su preko Vrbanje mosta u Land Roverima onaj dan furali nekakvi likovi sa dresovima svojih klubova...
-
The 51st State
#670 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
To su bili elitni murijasi, a ne ova frustrirana i korumpirana kantonalna djubrad...Blackwater wrote:ALKOSU a sto se tice tih pusaka i vec kad smo kod rata mada je to sad tegobna prica...Nesjecam se nesto da su preko Vrbanje mosta u Land Roverima onaj dan furali nekakvi likovi sa dresovima svojih klubova...
Last edited by The 51st State on 23/05/2008 20:31, edited 1 time in total.
- zgembo_sa
#671 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
policija=mafija
- Blackwater
#672 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
Halllo ba nije niko levat, sta mislite da su policajci bekani nekakvi....pa naravno da te upamti frajer nakon sto mu 100 puta opsujes mater samo sto nosi uniformu i sto je tu et nezna ni on sto je tu...i na kraju ti fol carsijaner sjednes u prvu bastu i kontas da je neko tolko tup da te nemoze prepoznati...The 51st State wrote:Haj bicu nedosljedan pa cu polemizirati sa ........, koji vam zakon daje za pravo da nasumicno odvodite goste kafana u pritvor, jeli se to morala kvota popuniti?
-
The 51st State
#673 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
jesi mu ti advokat? sta,a on moze par desetina lica pri intervenciji prema masi gdje svi izgledaju isto buahaha, nisam znao da primaju u drotoviju ljude sa fotografskim pamcenjem, srusi mi predrasudu...Blackwater wrote:Halllo ba nije niko levat, sta mislite da su policajci bekani nekakvi....pa naravno da te upamti frajer nakon sto mu 100 puta opsujes mater samo sto nosi uniformu i sto je tu et nezna ni on sto je tu...i na kraju ti fol carsijaner sjednes u prvu bastu i kontas da je neko tolko tup da te nemoze prepoznati...The 51st State wrote:Haj bicu nedosljedan pa cu polemizirati sa ........, koji vam zakon daje za pravo da nasumicno odvodite goste kafana u pritvor, jeli se to morala kvota popuniti?
-
FaRe_Sa
#674 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
iscitah sve i samo se iznervirah....jedan gospon' policajac, 20 navijaca, 10 zalutalih, par gramaticara....svi pucaju argumentima jedni na druge...a niko da kaze je li se danas uspjelo sacuvati bar ovo malo dostojanstva, ako ga je uopste ostalo, nasoj dragoj BiH?? Policija radi svoj posao, postujem...ali zasto onda gradom kruze tolike price o kriminalcima kojima ne mogu nista? Zasto obicno ovako stradaju neka sitna raja koja izadju na ulice da kazu da im je svega dosta, a neko kad se raspuca po gradu i sl prodje sa par medijskih "kritika" i sl. Smijesno bi bilo da su svi bacili pendreke i pridruzili se masi, to bi se mozda desilo u nekom idealnom svijetu..bez konflikta...u kakvom mi ne zivimo i daleko smo od toga...Ali bi bilo razumno da je ta ista policija bila malo realnija, pa sta ako se gadja zgrada...sta je bitnije? Neka fasada ili ljudski zivot? Pa da mi ogule fasadu sa zgrade bolje i to nego da gledam kako se ljudi vuku po ulici i mrcvare... i lopovi smjeskaju u svojim odijelima i foteljama, razmjenjuju pare i govore kakve su samo u narodu budale, te da hoce ovo sto duze potrajati...a policija ni tamo ni vamo...nazalost, i ovoj policiji kao i mnogima od nas danas fali morala, da razluce malo ko je dobar ko los, nije problem procedura, da se sve radi po toj proceduri, policijskoj ali i ovoj na visim nivoima vlasti, ne bi ni doslo do ovih protesta. Da ti ljudi imaju imalo obraza i casti davno bi se povukli sa svojih pozicija, ali ne...svakom je stalo najvise do neke licne koristi i dobiti, pa onda sta ostane malo sa strane...a sve manje i manje ostaje sa strane, zato i jesu ovakve frke u zadnje vrijeme...i kako mi se cini bice samo vece i vece, protestuju ovi-oni, svako iz nekog razloga, a razloga ima na pretek...radikalne promjene su vise nego neophodne, ne treba nam 100% podrska policije, ali ne bi bilo lose i da se oni, odnosno ti neki visi inspektori i sl ukljuce malo u tekuce narodne probleme te pokusaju pomoci narodu, jer to je ono i svrha doticne? Da sluzi i stiti....i sa ponosom radi taj posao! E sa ponosom ga i radili, jednog dana nadam se, kad sve ove velike glavonje budu tamo gdje im je mjesto...a narod dobije priliku za neki normalan zivot, ponos i dostojanstvo.... 
-
pa_sha
#675 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati
a da tebe nije kakav drot nekad silovao pa im ga javno preko foruma glabas....Blackwater wrote:Halllo ba nije niko levat, sta mislite da su policajci bekani nekakvi....pa naravno da te upamti frajer nakon sto mu 100 puta opsujes mater samo sto nosi uniformu i sto je tu et nezna ni on sto je tu...i na kraju ti fol carsijaner sjednes u prvu bastu i kontas da je neko tolko tup da te nemoze prepoznati...The 51st State wrote:Haj bicu nedosljedan pa cu polemizirati sa ........, koji vam zakon daje za pravo da nasumicno odvodite goste kafana u pritvor, jeli se to morala kvota popuniti?
a nisam znao ako drotu opsujes il mu kazes da je papak mozes dobit batina il zavrsiti u stanici... (pa oni nemaju ovlastenja
il mozda sam ja to pogresno shvatio, prosvijetli me molim te....