Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#651 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:Ne mogu opisati koliki je po meni debilizam napadati one koji su večeras igrali u Zenici. Šta? Trebalo je da niko ne istrči, pa da nam UEFA i FIFA zabrane igranje ne samo i klupskih evropskih utakmica (haj to kako sada stvari stoje izgleda i nije neka šteta), nego i reprezentativne, pa čekat 3 godine na nove kvalifikacije? Ja ne znam, ali me vi prosvjetlite na koji način bi to doprinjelo napretku bh fudbala.

PS Još nešto: izgleda da se ovdje misli da kazne koje plaća savez dolaze direktno iz džepa Ilje Dominikovića & Co.
a na koji će način doprinjeti razvoju BH fudbala igranje tih kvalifikacija, kad smo u svakim sljedećim gori.
Meni je debilizam braniti one koji su večeras igrali.
Vjerovatnoi idu iz njihovog džepa pošto gospoda sve sebi u džep stavlja, pa im vjerovatno teško pada kada umjesto da za sebe zadrže novac, taj isti uplaćuju na račun UEFE ili FIFE.
Nadamse dasam te barem malo pprosvjetlijo :x
cyprus

#652 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by cyprus »

karanana wrote:ja bi sad zrtvovo iduce tri godine fudbala zbog suspenzije u zamjenu za korjenite smjene i promjene pa fino za tri godine okrenuti novi list i krenuti ispocetka sa zdravom atmosferom i dobrim ljudima.
A ko ti nakon 3 godine grantuje korjenite promjene i potpuni zaokret na bolje? :-) :-)
karanana

#653 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by karanana »

cyprus wrote:
karanana wrote:ja bi sad zrtvovo iduce tri godine fudbala zbog suspenzije u zamjenu za korjenite smjene i promjene pa fino za tri godine okrenuti novi list i krenuti ispocetka sa zdravom atmosferom i dobrim ljudima.
A ko ti nakon 3 godine grantuje korjenite promjene i potpuni zaokret na bolje? :-) :-)
pa nebi valjda ovi isti sjedili 3 godine u zgradi i nista ne radili i nemali nikakvog hajra od sjedenja. mada bi se vjerovatno vratili nakon suspenzije.
cyprus

#654 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by cyprus »

karanana wrote:
cyprus wrote:
pa nebi valjda ovi isti sjedili 3 godine u zgradi i nista ne radili i nemali nikakvog hajra od sjedenja. mada bi se vjerovatno vratili nakon suspenzije.
A ako bi došli drugi ne puno bolji? Ko garantuje da i neki od ovih "dokazanih fudbalskih veličina" nisu isti?
ProbuseniDolar

#655 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by ProbuseniDolar »

karanana wrote:
ProbuseniDolar wrote:Vidis, za tri godine ce se najmanje 5-6 igraca povuci iz repke, a talenti tipa Pjanica i mnogih njemu slicnih koji igraju po Evropi ce zaigrati za druge repke. I sta cemo onda??? ... Zar mislis da bi pjanic izgubio 3 reprezentativne godine karijere zbog patriotizma??? Ja mislim da ne bi.
pa ok, pisi propalo pjanica, a mozda covjek i saceka 3 godine, ali eto recimo da uzme francusko drzavljanstvo. i 5-6 ostalih igraca nek se povuce, ali za 3 godine ce se pojaviti novi pjanic i tada fino sve raditi kako treba i sa otkrivanjem igraca i sa pozivanjem
Nismo mi Brazil da se tek tako mozemo odticati velikih talenata ... A vidi jos nesto ...za te tri godine bez kvalifikacija ( to su 1,5 kvalifikacijski ciklu, u stvari to znaci 2 ciklusa propustamo ) za to vrijeme cemo na FIFA rang listi pasti na jedno 254 mjesto sto bi znacilo da bi nas izvlaclili iz zadnjeg sesira u kojem su jos i San Marino, Andora, Luxemburg ...
karanana

#656 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by karanana »

cyprus wrote:[]

A ako bi došli drugi ne puno bolji? Ko garantuje da i neki od ovih "dokazanih fudbalskih veličina" nisu isti?
pa sta je onda poenta svega ovoga sto se sada desava? u zivotu nista nije zagarantovano osim smrti pa ni ovo. niko nista ne garantuje ali gori od ovih ne mogu biti pa ih treba isprobati.
Bosanski_kralj

#657 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Bosanski_kralj »

ProbuseniDolar wrote: Nismo mi Brazil da se tek tako mozemo odticati velikih talenata ... A vidi jos nesto ...za te tri godine bez kvalifikacija ( to su 1,5 kvalifikacijski ciklu, u stvari to znaci 2 ciklusa propustamo ) za to vrijeme cemo na FIFA rang listi pasti na jedno 254 mjesto sto bi znacilo da bi nas izvlaclili iz zadnjeg sesira u kojem su jos i San Marino, Andora, Luxemburg ...
De mi reci šta će ti tajtalenat, kad i sa njim i još 10 takvih sa ovakvim savezom ništa nećeš postići.
cyprus

#658 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by cyprus »

ProbuseniDolar wrote:Nismo mi Brazil da se tek tako mozemo odticati velikih talenata ... A vidi jos nesto ...za te tri godine bez kvalifikacija ( to su 1,5 kvalifikacijski ciklu, u stvari to znaci 2 ciklusa propustamo ) za to vrijeme cemo na FIFA rang listi pasti na jedno 254 mjesto sto bi znacilo da bi nas izvlaclili iz zadnjeg sesira u kojem su jos i San Marino, Andora, Luxemburg ...
Ma joj kako ne vidiš da smo u krivu. Mi kad budemo u zadnjem šeširu ćemo imati toliki potencijal da će nosioci grupe drhtat pred nama. Nama se talenti stalno rađaju, ali ih ne znam iskoristit. No, znaćemo kad budemo u zadnjem šeširu. Kad krenemo od nule sve će cvjetat :-) :-) :-) .
cyprus

#659 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by cyprus »

karanana wrote:

pa sta je onda poenta svega ovoga sto se sada desava? u zivotu nista nije zagarantovano osim smrti pa ni ovo. niko nista ne garantuje ali gori od ovih ne mogu biti pa ih treba isprobati.
Da slažem se treba pokušat gotovo sve da se ovaj savez smjeni, ali baš pod svaku cjenu (npr isključivanja iz svih međunarodnih takmičenja) i to za nešto što nije sigurno... ne znam baš, nisam toliki entuzijasta.
campa_xxx

#660 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by campa_xxx »

Ako ima neko da mu nije mrsko evo neka napravi peticiju protiv nogometnog saveza pa da to ispotpisujemo i posaljemo FIFA-i i UEFA-i, ne sumnjam da ce peticija imati dobar odziv...

http://www.petitiononline.com/create_petition.html
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#661 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Nosferatu »

Meni samo nije jasno ovo, mada je i to politika.

Kad vec pricate o UEFI.

Ja bih najvoljeo kad bi moglo, da se Bosna isclani iz UEFE i nadje sebi drugi udrugu, Azija, Afrika, Karibi, Juzna Amerika, ne interesuje me.

Ako moze Azerbejdzan biti u Europi, ako moze Izreal biti u Europi - sto to Bosna nebi mogla biti mimo UEFE?

Druga stvar, mene interesuju ovi reprezentativni turniri kao onaj u Maleziji. Ja mislim da BiH niti treba da pretendira da ce negdje da se kvalificira, niti to treba da je cilj. BiH treba samo da igra, normalno uslovno govoreci kad bi Savez se promjenio adekvatno. Sto znaci - ne moze nama UEFA kapu krojiti - to je samo prica Saveza, kojeg iz ne znam ni sam kojeg razloga UEFA tako brizno gladi, a pretpostavlj da je to nacin na koji smo mi fudbal "ujedinili" ovako gledano okom administrativca iz Zeneve, i kako smo i postigli neki rezultat - oni kontaju kao Bosne nije ni bilo na velikoj sceni, ne kontaju da je BiH imala vise prvoligasa u onoj Jugi od ijedne druge republike iz Jugoslavije, sto znaci da se igralo vise fudbala nego bilo gdje drugdje.

Medjutim - urotilo se je sve protiv naroda, i to takvim obicno biva. Meni je zao sto su pobijedili u Zenici, ne radi ikakvih poena ili straha od UEFE i FIFE (smjesni su mi ovi koji misle da ce za 3 godine se negdje kvalifikovati - ne trebas s takvim ljudima ni diskutovati i jos smjesniji neki koji gledaju nase mjesto na FIFI-noj rang listi ugursuzluka na kojoj smo bili 24 meni se cini - a dje BiH, dje 24 na svijetu i na kraju ispade lista veze nema s tim u kojem si sesiru za izvlacenje, nego je to sasvim drukcija formula kojom se to utvrduje bla, bla, bla, bla, bla - bolje kopat bunareve na kraju.
Abacija

#662 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Abacija »

karanana wrote:
Pitali Spud Webba jednom novinari je li zadovoljan platom u NBA. Veli im on; ma prezadovoljan sam, da treba ja bi i platio samo da igram...
Abacija

#663 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Abacija »

Nosferatu wrote:Meni samo nije jasno ovo, mada je i to politika.

Kad vec pricate o UEFI.

Ja bih najvoljeo kad bi moglo, da se Bosna isclani iz UEFE i nadje sebi drugi udrugu, Azija, Afrika, Karibi, Juzna Amerika, ne interesuje me.
Ako moze Azerbejdzan biti u Europi, ako moze Izreal biti u Europi - sto to Bosna nebi mogla biti mimo UEFE?

Druga stvar, mene interesuju ovi reprezentativni turniri kao onaj u Maleziji. Ja mislim da BiH niti treba da pretendira da ce negdje da se kvalificira, niti to treba da je cilj. BiH treba samo da igra, normalno uslovno govoreci kad bi Savez se promjenio adekvatno. Sto znaci - ne moze nama UEFA kapu krojiti - to je samo prica Saveza, kojeg iz ne znam ni sam kojeg razloga UEFA tako brizno gladi, a pretpostavlj da je to nacin na koji smo mi fudbal "ujedinili" ovako gledano okom administrativca iz Zeneve, i kako smo i postigli neki rezultat - oni kontaju kao Bosne nije ni bilo na velikoj sceni, ne kontaju da je BiH imala vise prvoligasa u onoj Jugi od ijedne druge republike iz Jugoslavije, sto znaci da se igralo vise fudbala nego bilo gdje drugdje.

Medjutim - urotilo se je sve protiv naroda, i to takvim obicno biva. Meni je zao sto su pobijedili u Zenici, ne radi ikakvih poena ili straha od UEFE i FIFE (smjesni su mi ovi koji misle da ce za 3 godine se negdje kvalifikovati - ne trebas s takvim ljudima ni diskutovati i jos smjesniji neki koji gledaju nase mjesto na FIFI-noj rang listi ugursuzluka na kojoj smo bili 24 meni se cini - a dje BiH, dje 24 na svijetu i na kraju ispade lista veze nema s tim u kojem si sesiru za izvlacenje, nego je to sasvim drukcija formula kojom se to utvrduje bla, bla, bla, bla, bla - bolje kopat bunareve na kraju.
Morao bi pitati Sepp Blattera za dozvolu. Tamo je vecina njegovih jarana, pogotovo na Karibima.
vee-jay

#664 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by vee-jay »

karanana wrote:
ProbuseniDolar wrote:Vidis, za tri godine ce se najmanje 5-6 igraca povuci iz repke, a talenti tipa Pjanica i mnogih njemu slicnih koji igraju po Evropi ce zaigrati za druge repke. I sta cemo onda??? ... Zar mislis da bi pjanic izgubio 3 reprezentativne godine karijere zbog patriotizma??? Ja mislim da ne bi.
pa ok, pisi propalo pjanica, a mozda covjek i saceka 3 godine, ali eto recimo da uzme francusko drzavljanstvo. i 5-6 ostalih igraca nek se povuce, ali za 3 godine ce se pojaviti novi pjanic i tada fino sve raditi kako treba i sa otkrivanjem igraca i sa pozivanjem

Ahm hm karanana, jel ti to ozbiljno il je samo vic? Mogao bih te shvatiti da kao da Maradona ima 50, Beckenbauera 100, Ronalda 300 pa eto Pjanici se u Bosni radaju svake tri godine? Pa ne govorimo mi ovdje o krompirima ili sljivama tj. nekom drugom sezonskom vocu ili povrcu...
:? :? :?
KAMI666

#665 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by KAMI666 »

cyprus wrote:
karanana wrote:

Da slažem se treba pokušat gotovo sve da se ovaj savez smjeni, ali baš pod svaku cjenu (npr isključivanja iz svih međunarodnih takmičenja) i to za nešto što nije sigurno... ne znam baš, nisam toliki entuzijasta.
Tebi ni iz dzepa nit u dzep. Sta se ti oko toga toliko zivciras pod koju cijenu ce to da sve ide, ili mozda branis neciju "guzicu"?
Dobro je rekao jedan, neka se sve svede na nulu, 3 godine bez internaaaashonjal fudbala pa nek pederi u Savezu i dalje sijede ako im se "isplati". Kad je bal, nek je maskenbal.
Ovim se samo dokazujete da ste slabi i da ce ove iz Saveza drugi put za ovakvim potezima posebno da zaboli jedna stvar, jer se ionako nista nece desiti i "sve ce izaci na dobro" - za njih.
klixober

#666 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by klixober »

vee-jay wrote:
karanana wrote:

Ahm hm karanana, jel ti to ozbiljno il je samo vic? Mogao bih te shvatiti da kao da Maradona ima 50, Beckenbauera 100, Ronalda 300 pa eto Pjanici se u Bosni radaju svake tri godine? Pa ne govorimo mi ovdje o krompirima ili sljivama tj. nekom drugom sezonskom vocu ili povrcu...
Talenat kao Pjanic se za malu ratom unistenu drzavu kao BiH pojavi jednom u 20 godina.
karanana

#667 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by karanana »

vee-jay wrote:
karanana wrote:

pa ovi su fulili mnoge dobre igrace sto nas je unazadilo ne tri, nego 10 godina. pa ok onda nek nas ne suspenduju, nek sjede isti ovi, nek dodje pjanic i nek sam ode nakon utakmice-dvije kad vidi s kim ima posla.

ma nema nista od ovoga, mi smo u velikoj banani
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#668 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Admir_1984 »

Ne moze nama 11 Pjanica nishta pomoci ako sve ostalo ne funkcionira. Za ozbiljan rezultat treba stvoriti sistem i ozbiljan plan. Nas savez vec 10 godina nema ni jedno ni drugo. Samo je cilj kratkorocno profitirati i drzati vlastite stolice.

Prvo jak i ozbiljan savez, pa tek onda preci na igrace i od njih zahtjevati neki rezultat ;-)
Chopper_Horrace

#669 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Chopper_Horrace »

Admir_1984 wrote: Samo je cilj kratkorocno profitirati i drzati vlastite stolice.
Prije bih rekao da je to je dugorocni cilj tj dugorocni plan koji imaju Iljo i kompanija...
nema tu nista kratkorocno... da je to od danas do sutra lova, ne bi oni bili tu gdje jesu - vec bi osnovali neko drugo "udruzenje"...
PasHon1

#670 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by PasHon1 »

Ljudi kradu...vide prolazi....

I onda jos,jos,jos,jos...
Chopper_Horrace

#671 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Chopper_Horrace »

PasHon1 wrote:Ljudi kradu...vide prolazi....

I onda jos,jos,jos,jos...
naravno, radi se o zacaranom krugu gdje ruka ruku mije....
Edin H.

#672 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Edin H. »

Cika Danijel se raduje kao da je u najmanju ruku Engleze mlatn'o :-)
Luke Perry

#673 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Luke Perry »

Nadmudrio Vogtsa. Smijesi mu se inozemna karijera :lol:
Neelix

#674 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Neelix »

Luke Perry wrote:Nadmudrio Vogtsa. Smijesi mu se inozemna karijera :lol:

ili Foxa, kako je potpisan na tv-u :lol:
Edin H.

#675 Re: Akcija za spas bh. fudbala: Kosevo 1. juna

Post by Edin H. »