BHtelecom po uzoru na MAXtv

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

donja_crtica

#651 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by donja_crtica »

Mustafapasa wrote:
donja_crtica wrote:Kakva je opcija spajanja Moja Tv na vise TV prijemnika u kuci?
Nikakva, za svaki TV ti je potreban po jedan STB i to zbog dodatnih benefita koje ova usluga nudi tipa: da preko TV imas videoteku,izlaz na internet,radio,igrice,imenik,snimanje programa itd itd...

bez mene
sabanss

#652 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by sabanss »

donja_crtica wrote: bez mene
To ti je standardni problem sa gotovo svim opcijama koje trebaju neki reciever. Jedino je analogna kablovska postedjena toga...
Mustafapasa

#653 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Mustafapasa »

donja_crtica wrote:
Mustafapasa wrote:
donja_crtica wrote:Kakva je opcija spajanja Moja Tv na vise TV prijemnika u kuci?
Nikakva, za svaki TV ti je potreban po jedan STB i to zbog dodatnih benefita koje ova usluga nudi tipa: da preko TV imas videoteku,izlaz na internet,radio,igrice,imenik,snimanje programa itd itd...

bez mene

Ma majstore dragi jedino kod ovih kablovskih operatera mozes po jednom prikljucku nakaciti 14 TV aparata, samo kupis pojacivace signaa ali MojaTV je totalno drugaciji koncept. Ako malo razmotris sve benefite ovakvog tehnickog rjesenja shvatit ces da je sasvim opraqvdano da za svaki TV ide po jedan STB. Zasto? Pa zato što je svaki TV zapravo zasebna jedinica koja može da koristi sve benefite MojaTV usluge (pristup internetu preko TV prijemnika, igranje igrica, videoteka, telefonske opcije,imenik,snimanje kanala i jos tonu stvari) samo ako ima svoj STB uređaj. Pomenuti benefiti, da bi ih koristio, moras imati zaseban STB. Drugacije ne može jer su pomenute prednosti specificne i traze svoj STB i to je sasvim ok.
Plus, ako na mojaTV paket dodas (ovo govorim iz svog iskustva-spomenuo sam na jednoj prethodnoj temi) neogranicen fiksni saobracaj + internet onda je iznimno opravdano i efikasno.
Evko kako je kod mene bilo: - prosta racunica -
Troskovi prije MojaTV:
Fiksni: oko 100-120KM (u tome je pretplata i RTV taksa i PDV)
Internet: 30KM
HS kablovka: 14KM
-----------------
TOTOAL 150KM MJESECNO

MojaTV Troskovi:
MojaTV paket FULL: 65KM+PDV
Placam samo saobracaj, tj.ono sto nazovem na mobilni telefon
--------------------------
MAX 80-90KM

Uz MojaTV ne placam RTV taksu niti pretplatu na fiksni...
Takodzer,
-ne idem u mahalsku videoteku jer narucim preko TV film koji zelim,
-pristupam interentu koliko god i gdje god u kuci zelim
-kada propustim seriju, lijepo je pronadzem i povucem s mreze i pogledam
-kad mi telefon zvoni, lijepo mi na TV pokaze ko je to i ja kazem, ma necu se javit...
-svoju raju JA zovem na fiksni, ko hadzo kazem, de ja cu tebe nazvat :) :lol: :P :D
-kad krenem spavati, mogu ostaviti PC upaljen da mi skida par filmova pa ujutro kad krenem na posao, na PC me cekaju filmici za gledanje
- i jos tonu stvari
- i sto je najbitnije, ako se ima dobar TV, moze se i treba gledati preko HDMI 8-) u npr nekoj zescoj rezoluciji...

eto, to je razlog za dodatni STB
sumirprimus

#654 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by sumirprimus »

znaci
problem 1. moze na 1 tv.
problem 2. isti kanali ko i na kablovskoj u 96%
problem 3. koga jos mozes zvat na fiksni,od koga god broj da imam il je 061,2,3,5,6?
problem 4. i oni zamrace sport,jbte niko ne zamraci politiku to moze bez problema,al utakmice su problem...
kone

#655 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kone »

Mustafapasa wrote:Ma majstore dragi jedino kod ovih kablovskih operatera mozes po jednom prikljucku nakaciti 14 TV aparata, samo kupis pojacivace signaa ali MojaTV je totalno drugaciji koncept. Ako malo razmotris sve benefite ovakvog tehnickog rjesenja shvatit ces da je sasvim opraqvdano da za svaki TV ide po jedan STB. Zasto? Pa zato što je svaki TV zapravo zasebna jedinica koja može da koristi sve benefite MojaTV usluge (pristup internetu preko TV prijemnika, igranje igrica, videoteka, telefonske opcije,imenik,snimanje kanala i jos tonu stvari) samo ako ima svoj STB uređaj. Pomenuti benefiti, da bi ih koristio, moras imati zaseban STB. Drugacije ne može jer su pomenute prednosti specificne i traze svoj STB i to je sasvim ok.
Plus, ako na mojaTV paket dodas (ovo govorim iz svog iskustva-spomenuo sam na jednoj prethodnoj temi) neogranicen fiksni saobracaj + internet onda je iznimno opravdano i efikasno.
Evko kako je kod mene bilo: - prosta racunica -
Troskovi prije MojaTV:
Fiksni: oko 100-120KM (u tome je pretplata i RTV taksa i PDV)
Internet: 30KM
HS kablovka: 14KM
-----------------
TOTOAL 150KM MJESECNO

MojaTV Troskovi:
MojaTV paket FULL: 65KM+PDV
Placam samo saobracaj, tj.ono sto nazovem na mobilni telefon
--------------------------
MAX 80-90KM

Uz MojaTV ne placam RTV taksu niti pretplatu na fiksni...
Takodzer,
-ne idem u mahalsku videoteku jer narucim preko TV film koji zelim,
-pristupam interentu koliko god i gdje god u kuci zelim
-kada propustim seriju, lijepo je pronadzem i povucem s mreze i pogledam
-kad mi telefon zvoni, lijepo mi na TV pokaze ko je to i ja kazem, ma necu se javit...
-svoju raju JA zovem na fiksni, ko hadzo kazem, de ja cu tebe nazvat :) :lol: :P :D
-kad krenem spavati, mogu ostaviti PC upaljen da mi skida par filmova pa ujutro kad krenem na posao, na PC me cekaju filmici za gledanje
- i jos tonu stvari
- i sto je najbitnije, ako se ima dobar TV, moze se i treba gledati preko HDMI 8-) u npr nekoj zescoj rezoluciji...

eto, to je razlog za dodatni STB
Cega ba,mozda klikera bombasa...Pricaj ti sta hoces,ali jos uviejk se ne isplati preci na mojuTV...Pravio sam i ja racunicu i kako god da okrenem donji sam 20-ak KM...Naravno tu ubrajam i dodatni STB...I jos kad tome dodas sve probleme koje u startu pored mojetv dobijes u paketu onda nema sanse da se jos dudo dugo vremena uvede..A da ne govorim o zatamnjivanju hrt2 i nemanje Nove tv onda jbg sve...Neka ih za neka bolja vremena....
miop

#656 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by miop »

Lud i ponosan wrote:Moja TV je najskuplji projekat te vrste u Evropi...

A jos tuznije je sto za te astronomske cifre ne daju ama bas nista.. Osim jada i cemera.
Pa ti onda na Mtel i otvori temu o Mtelu, znamo svi da njih forsiras. :-)
kone

#657 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kone »

miop wrote:

A jos tuznije je sto za te astronomske cifre ne daju ama bas nista.. Osim jada i cemera.
Pa ti onda na Mtel i otvori temu o Mtelu, znamo svi da njih forsiras. :-)
Eto ja bas forsiram BHTelecom,ali realno gledajuci mojatv je jos uvijek jedna zavala i nista vise...I meni nece jos dugo u kucu...A nemas pojma kako mi na q..c idu sa ovim cijenam bez pdv-a :x Ne znam sta rade ovi iz inspekcija..MIslim da oni ne smiju postavljati takve cijene i nuditi ih kupcima usluge...KOd nas narod misli,aha,pa i nije los ovaj paket od 65 KM,kad ono nije 65,nego 76-77KM :-)
Mustafapasa

#658 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Mustafapasa »

momci moji

neko je zadovoljan a neko nije,neko kaze da mercedes ne valja,pa sta ces sad?. Ako cemo realno,evo mogao si dobiti MojuTV za 1KM i? Sto to niko ne spomene ili npr onaj paket samo TV i Telefon od 25KM? Kako su cijene nerealne kad si na obicnom telefonu placao i RTV taksu i pretplatu i jos svaku sekundu razgovora,plus PDV. 3 nameta propisana od strane drugih (regulatorna pretplatu,RTV taksu vlada,a PDV drzava).

Dalje, pravilo je da svaki TV treba po 1 S TB jer je svaki TV zasebna jedinica,dakle svako svoju pricu a ne kako je napisano da ono sto gleda 1 mora gledat i drugi.

Sto se tice poziva i brojeva,sve je stvar navike. Svaka firma danas,kao i kuca ima fiksni,pa samo promjenis naviku i zoves fiksni a kad se mora mora se.

PDV svako placa i to je drzavno.

Sto se tice kanala,pa ko igra kladionicu i prati hokej 17tu ligu,njemu sve fali,a za tv novu smo razjasnili,ali evo opet da se ne mjesaju babe i svemirci. Niko na teritoriji BIH nema pravo da emitira signal NoveTv,jer su ljudi sami to zabranili jer ih kao trziste ne interesujemo(googl pa vidi odluka novatv). Meni takve TV kuce apsolutno ne trebaju,ako ja njima nisam bitan,ma zdravo.

Moze NovaTV kad budu prikazivali ljepote ove zemlje,kulturno bogatsvo naroda itd.
Mustafapasa

#659 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Mustafapasa »

e dobro ti je covjek rekao: dzesi m:tel prijatelju, ja imam prijatelja.

E ovi komentari bez argumenata su...
kone

#660 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kone »

Mustafapasa wrote:momci moji

neko je zadovoljan a neko nije,neko kaze da mercedes ne valja,pa sta ces sad?. Ako cemo realno,evo mogao si dobiti MojuTV za 1KM i? Sto to niko ne spomene ili npr onaj paket samo TV i Telefon od 25KM? Kako su cijene nerealne kad si na obicnom telefonu placao i RTV taksu i pretplatu i jos svaku sekundu razgovora,plus PDV. 3 nameta propisana od strane drugih (regulatorna pretplatu,RTV taksu vlada,a PDV drzava).

Dalje, pravilo je da svaki TV treba po 1 S TB jer je svaki TV zasebna jedinica,dakle svako svoju pricu a ne kako je napisano da ono sto gleda 1 mora gledat i drugi.

Sto se tice poziva i brojeva,sve je stvar navike. Svaka firma danas,kao i kuca ima fiksni,pa samo promjenis naviku i zoves fiksni a kad se mora mora se.

PDV svako placa i to je drzavno.

Sto se tice kanala,pa ko igra kladionicu i prati hokej 17tu ligu,njemu sve fali,a za tv novu smo razjasnili,ali evo opet da se ne mjesaju babe i svemirci. Niko na teritoriji BIH nema pravo da emitira signal NoveTv,jer su ljudi sami to zabranili jer ih kao trziste ne interesujemo(googl pa vidi odluka novatv). Meni takve TV kuce apsolutno ne trebaju,ako ja njima nisam bitan,ma zdravo.

Moze NovaTV kad budu prikazivali ljepote ove zemlje,kulturno bogatsvo naroda itd.
Ma tebi covjece nije dobro nikako :dance: Ti si izgleda njihov portparol...De ba skontaj malo sta pises...Ja tebi sve cinjenice napisao,ati mi ovde palamudis ko tihic i silajdzic..Ja jedno ti drugo.....Cuj promijeni naviku....Nek im mama mijenja navike..Neka ponude nesto normalno za realnu cijenu i nema problema.Do tada imaju mahanje,kao i ti sto te deru,a ni ne znas da te deru...
nino90

#661 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by nino90 »

ovi neograniceni pozivi je li prema svim fiksnim od bhtelekoma ili samo oni koji imaju isto mojutv ?
Russs

#662 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Russs »

Prema svim fiksnim pozivima od bhtelecoma nije vazno ima li neko moja TV ili ne
AllStar

#663 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by AllStar »

Juce prikljucio...tel i Flat net okay...TV njasre...

jos kad bih znao skinut Roditeljsku zastitu :lol: :lol:
kurty

#664 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kurty »

AllStar wrote:Juce prikljucio...tel i Flat net okay...TV njasre...

nemos skidati...koji god rodjak dodje, prvo prelista sve kanale... i zamisli sad, rodbina sjedi i kafu pije, rodjak lista i namjerno zastane...a to se nji dvoje haman uzeli :lol: :lol: :lol: :lol:

ako vec nece biti rodjaka...onda malo pogledaj postavke (opcije)
Neelix

#665 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Neelix »

kurty wrote:
AllStar wrote:Juce prikljucio...tel i Flat net okay...TV njasre...

nemos skidati...koji god rodjak dodje, prvo prelista sve kanale... i zamisli sad, rodbina sjedi i kafu pije, rodjak lista i namjerno zastane...a to se nji dvoje haman uzeli :lol: :lol: :lol: :lol:

ako vec nece biti rodjaka...onda malo pogledaj postavke (opcije)
imao sam ovakvu situaciju...zastao je, hm :D na free x :D valjalo mu je otet daljinski munjevito :lol:
MyCore

#666 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by MyCore »

Prijavio se 24.9. još uvijek ne dolaze, kakvi čudaci
Fozgen

#667 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Fozgen »

heheheh prijavio se 04.08 :) niko nije jos nazvao, mada sam ja sebi vec prikljucio tv i net al me bas zanima kada ce nazvati pa da im se slatko nasmijem :D
Kenan-sa

#668 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Kenan-sa »

RTL dolazi na moju tv ,samo naprijed! jos da ubace sportklub i arena sport bilo bi extra..
motachjointa

#669 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by motachjointa »

Kenan-sa wrote:RTL dolazi na moju tv ,samo naprijed! jos da ubace sportklub i arena sport bilo bi extra..
ko kaze da dolazi, gdje si to procitao?
Kenan-sa

#670 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Kenan-sa »

motachjointa wrote:
Kenan-sa wrote:RTL dolazi na moju tv ,samo naprijed! jos da ubace sportklub i arena sport bilo bi extra..
danas dobio uz racun moje tv,i dobio obavjest da u novembru dolazi rtl..a uskoro i nekoliko noviih kanala..
doktor78

#671 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by doktor78 »

Fozgen wrote:heheheh prijavio se 04.08 :) niko nije jos nazvao, mada sam ja sebi vec prikljucio tv i net al me bas zanima kada ce nazvati pa da im se slatko nasmijem :D
Prijavio se 15.jula, sad samo cekam da dodju da ih posaljem u 3 lijepe materine
Hendrix

#672 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Hendrix »

Ma što se tiče Sarajeva MojaTv postaje velika glabaona, prestigli su ih svi sa ponudama, tako da RTL nije neka utjeha, ipak pored svih ostalih ponuda 1MB flat je stvarno smiješno, izgleda da mi je ovo zadnji mjesec sa telecomovcima.
Ipak moram naglasiti da u ovih pola godine nisam imao u 99% slučajeva nikakvih problema i Tv fercera super.
Negativno je što su čitavo vrijeme lagali za snimanje i pregled snimaka koji su radili samo na BHT i naravno cijena koja bi mogla biti 20KM manja da bude poštena.
BarbaDue

#673 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by BarbaDue »

Kenan-sa wrote:
motachjointa wrote:
danas dobio uz racun moje tv,i dobio obavjest da u novembru dolazi rtl..a uskoro i nekoliko noviih kanala..
super za RTLHR, to je prava vijest...nadam se da ce u tim novim kanalima koji treba da dođu biti i jedan od sportskih kanala tipa S. Klub ili Arena S.
motachjointa

#674 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by motachjointa »

ako ubace rtl i novu, i na sve to jedan sportski paket odvojeno po uzoru na max tv u kojem ce biti eurosport, sportklub i arenasport, plus da uduplaju brzinu interneta na makar 2 mb mogli bi privuci bruku novih korisnika i pomesti konkurenciju. ali naravno od toga nema nista ipak oni idu prvi i daju vise :-) :run:
Hendrix

#675 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Hendrix »

Ma RTL i Nova neće puno promijeniti, recimo nemaju nijednog muzičkog kanala, šta im fali staviti VH1 ili MTv engleski...a najslabiji dio ponude po meni je internet, on bi mogao ići na 4MB flat i to bi bilo u redu onda, zaostaju za konkurencijom kao i obično.
Post Reply