donja_crtica wrote:Mustafapasa wrote:donja_crtica wrote:Kakva je opcija spajanja Moja Tv na vise TV prijemnika u kuci?
Nikakva, za svaki TV ti je potreban po jedan STB i to zbog dodatnih benefita koje ova usluga nudi tipa: da preko TV imas videoteku,izlaz na internet,radio,igrice,imenik,snimanje programa itd itd...
bez mene
Ma majstore dragi jedino kod ovih kablovskih operatera mozes po jednom prikljucku nakaciti 14 TV aparata, samo kupis pojacivace signaa ali MojaTV je totalno drugaciji koncept. Ako malo razmotris sve benefite ovakvog tehnickog rjesenja shvatit ces da je sasvim opraqvdano da za svaki TV ide po jedan STB. Zasto? Pa zato što je svaki TV zapravo zasebna jedinica koja može da koristi sve benefite MojaTV usluge (pristup internetu preko TV prijemnika, igranje igrica, videoteka, telefonske opcije,imenik,snimanje kanala i jos tonu stvari) samo ako ima svoj STB uređaj. Pomenuti benefiti, da bi ih koristio, moras imati zaseban STB. Drugacije ne može jer su pomenute prednosti specificne i traze svoj STB i to je sasvim ok.
Plus, ako na mojaTV paket dodas (ovo govorim iz svog iskustva-spomenuo sam na jednoj prethodnoj temi) neogranicen fiksni saobracaj + internet onda je iznimno opravdano i efikasno.
Evko kako je kod mene bilo: - prosta racunica -
Troskovi prije MojaTV:
Fiksni: oko 100-120KM (u tome je pretplata i RTV taksa i PDV)
Internet: 30KM
HS kablovka: 14KM
-----------------
TOTOAL 150KM MJESECNO
MojaTV Troskovi:
MojaTV paket FULL: 65KM+PDV
Placam samo saobracaj, tj.ono sto nazovem na mobilni telefon
--------------------------
MAX 80-90KM
Uz MojaTV ne placam RTV taksu niti pretplatu na fiksni...
Takodzer,
-ne idem u mahalsku videoteku jer narucim preko TV film koji zelim,
-pristupam interentu koliko god i gdje god u kuci zelim
-kada propustim seriju, lijepo je pronadzem i povucem s mreze i pogledam
-kad mi telefon zvoni, lijepo mi na TV pokaze ko je to i ja kazem, ma necu se javit...
-svoju raju JA zovem na fiksni, ko hadzo kazem, de ja cu tebe nazvat
-kad krenem spavati, mogu ostaviti PC upaljen da mi skida par filmova pa ujutro kad krenem na posao, na PC me cekaju filmici za gledanje
- i jos tonu stvari
- i sto je najbitnije, ako se ima dobar TV, moze se i treba gledati preko HDMI

u npr nekoj zescoj rezoluciji...
eto, to je razlog za dodatni STB