McDonald's u Sarajevu???
- HAVANA
#651 Re: McDonald's u Sarajevu???
Aaa ,ko da svoju djecu slušam,šta ga tolko volite. 
-
jefferson
#652 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ja jednom godisnje odem u McD i to da bi se podsjetio sto ga izbjegavam!HAVANA wrote:Aaa ,ko da svoju djecu slušam,šta ga tolko volite.
- neprilagodjena
#653 Re: McDonald's u Sarajevu???
Meni se sad u trudnoci otvorio apetit na BiGMac

- HAVANA
#654 Re: McDonald's u Sarajevu???
neprilagodjena wrote:Meni se sad u trudnoci otvorio apetit na BiGMac![]()
Ih,trudnoća nije kakvo mjerilo.Moja je mela sve redom.
-
paja_patak
#655 Re: McDonald's u Sarajevu???
bolje burger king...
- neprilagodjena
#656 Re: McDonald's u Sarajevu???
Meljem i ja sve sem ribe,riba i njen miris tokom mi se gade a normalno je bas volim.
Stvarno nisam dugo bila u MD i odkako sam zatrudnila otvorio mi se apetit na BiGMac
trudim se da ne odem

Stvarno nisam dugo bila u MD i odkako sam zatrudnila otvorio mi se apetit na BiGMac
-
melb26sa
#657 Re: McDonald's u Sarajevu???
mirci, uzmi double quarter pounder - ja nisam mogla maknuti nakon toga - pomfrit ni takla nisam, samo vodemIRCerka wrote:ako im i bigmac bude ko u ostalim McDs, nek ne otvaraju...ne moye ni yavarat glad, kamoli gladna cojka nahranit...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#658 Re: McDonald's u Sarajevu???
mirci je bila samo po aerodromima i granicnim prelazima, sto ima tamo ima, najvece sto su imali je big mac...ja ga jedem, suze niz obraze cure...melb26sa wrote:mirci, uzmi double quarter pounder - ja nisam mogla maknuti nakon toga - pomfrit ni takla nisam, samo vodemIRCerka wrote:ako im i bigmac bude ko u ostalim McDs, nek ne otvaraju...ne moye ni yavarat glad, kamoli gladna cojka nahranit...
-
rewritable
#659 Re: McDonald's u Sarajevu???
Fakat mi nije jasno sto su ljudi protiv dolaska McD. Ama kad kinezi prodaju svoja sranja, slovenci mlijeko zatrovano antibioticima i jos dosta tog sto i ne znamo, onda neka i njih. I BK, i Starbucks i Pizza Hut. Ne zato sto sam lud za tim fransizama, nego nek ima raznolikosti. Pa ko voli, nek izvoli, a ko nevoli barem u Sarajevu moze birati. Svako ima svoje musterije.
-
paja_patak
#660 Re: McDonald's u Sarajevu???
kakav Mcdonalds bolji hamburger ima u efesu 
-
luciferino
#661 Re: McDonald's u Sarajevu???
HAVANA wrote:mIRCerka wrote:dvije sake pomfrita u LARGE FRIES dodju...HAVANA wrote:Jes,al zato pomfrit iz kanti jedu.
Pa ošta su naki,ko buhtla?
E znas sto su naki? Zato sto ne koriste noge, sto se vozaju haman do granapa koji je 200m od kuce, sto imaju drive-in za svako govno, ukljucujuci banke, apoteke, pa cak i pivo, gluho bilo da se ide gdje prosetat...zenske hin ne kuhaju, neg se trkne do prvog McDonaldsa, Burger Kinga, Pizza Hutta, a ako ti se ne da vozit, pa naravno ima kucna dostava. Takodjer, gazirani sokovi se piju mjeshte vode, a sladoled se prodaje u galonima.
Lijepa kashika, dragi grah sa suhim mesom, ljubljena sarma, voljene punjene paprike, mili vruci mirisni somun sa kajmakom, ali hebi ga, nama i tudje govno izgleda tako mirisno i privlacno. Djabe prica, nek se proba i McDonald's, mozda bude shanse da se malo vise pocne cijeniti domace.
- sodom
#662 Re: McDonald's u Sarajevu???
konkurencija je ok, ali zar ljudi poput tebe nemaju pametnijeg posla od kontanja ocel neki stupidno kapitalisticki gril biti u sarajevu ili ne!rewritable wrote:Fakat mi nije jasno sto su ljudi protiv dolaska McD. Ama kad kinezi prodaju svoja sranja, slovenci mlijeko zatrovano antibioticima i jos dosta tog sto i ne znamo, onda neka i njih. I BK, i Starbucks i Pizza Hut. Ne zato sto sam lud za tim fransizama, nego nek ima raznolikosti. Pa ko voli, nek izvoli, a ko nevoli barem u Sarajevu moze birati. Svako ima svoje musterije.
zar je jeb,,,ni gril mjerilo kvalitete zivljenja u nekom gradu?
i o kakvoj raznolikosti pricas*? to je turbo folk sto zagovaras brate- gorenje naroda. gomila stupidnih snobova koji tu jedu ko svinje dok ih siromasni gledaju sa ulice
ev ja preporucujem da pricamo o cijanama kondoma, hljeba, milk-a itd... to nam je prioritet a ne neki glupi mac.
i da bice na grbavici veoma brzo cu vam to i dokazati...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#663 Re: McDonald's u Sarajevu???
kad smo se vec dotakli ovoga...luciferino wrote: E znas sto su naki? Zato sto ne koriste noge, sto se vozaju haman do granapa koji je 200m od kuce, sto imaju drive-in za svako govno, ukljucujuci banke, apoteke, pa cak i pivo, gluho bilo da se ide gdje prosetat...zenske hin ne kuhaju, neg se trkne do prvog McDonaldsa, Burger Kinga, Pizza Hutta, a ako ti se ne da vozit, pa naravno ima kucna dostava. Takodjer, gazirani sokovi se piju mjeshte vode, a sladoled se prodaje u galonima.
Meni fakat ne ide u glavu, da jedna drzava odnosno kontinent poput Amerike koji ima toliko toga za ponuditi, i prepun je ljepota, ima veliku manu a to je da se tamo bukvalno haman zivi u autu.
Zasto ljudi tamo ne setaju
Nije da sam jednom cula da je tamo vidjet setaca ravno cudu.
I da nemaju uopste po gradovima gdje hodati, sve se svodi na auta, buseve, pa si bas zato bez auta u Americi ko invalid.
Steta da ne znaju uzivati. Meni je nezamislivo da nemam prilike setati, hodati...
al eto da ne idem off
- sodom
#664 Re: McDonald's u Sarajevu???
СВЕ СУ ТО ПРОДУКТИ КАПИТАЛИЗМАladyblue18 wrote:kad smo se vec dotakli ovoga...luciferino wrote: E znas sto su naki? Zato sto ne koriste noge, sto se vozaju haman do granapa koji je 200m od kuce, sto imaju drive-in za svako govno, ukljucujuci banke, apoteke, pa cak i pivo, gluho bilo da se ide gdje prosetat...zenske hin ne kuhaju, neg se trkne do prvog McDonaldsa, Burger Kinga, Pizza Hutta, a ako ti se ne da vozit, pa naravno ima kucna dostava. Takodjer, gazirani sokovi se piju mjeshte vode, a sladoled se prodaje u galonima.
Meni fakat ne ide u glavu, da jedna drzava odnosno kontinent poput Amerike koji ima toliko toga za ponuditi, i prepun je ljepota, ima veliku manu a to je da se tamo bukvalno haman zivi u autu.
Zasto ljudi tamo ne setaju![]()
I da nemaju uopste po gradovima gdje hodati, sve se svodi na auta, buseve, pa si bas zato bez auta u Americi ko invalid.
Steta da ne znaju uzivati. Meni je nezamislivo da nemam prilike setati, hodati...
al eto da ne idem off
-
pinky071
#665 Re: McDonald's u Sarajevu???
Mislis royal with cheese?!melb26sa wrote:mirci, uzmi double quarter pounder - ja nisam mogla maknuti nakon toga - pomfrit ni takla nisam, samo vodemIRCerka wrote:ako im i bigmac bude ko u ostalim McDs, nek ne otvaraju...ne moye ni yavarat glad, kamoli gladna cojka nahranit...
- ladyblue18
#666 Re: McDonald's u Sarajevu???
kakve veze to sto ja zelim otici negdje ima veze sa tim dal je tamo obicaj hodati ili nijebabyline wrote: zar nisi planirala otici i to bas preko barekako onda nezamislivo
znaci, kada bi svako odustao od stvari koje zeli u zivotu, zbog necega sto mu se ne svidja, onda najbolje da ne zivimo?
i de ziva bila, ako ti nije mrsko, nadji nekog drugog kome ces se kacit za postove non stop, i vrtit mu ocima, zar ti nisam dosadila vise?
- slavkoimamodilera
#667 Re: McDonald's u Sarajevu???
Kako u francuskoj zovu royal with cheese?pinky071 wrote:Mislis royal with cheese?!
-
melb26sa
#668 Re: McDonald's u Sarajevu???
@ladyblue - evo vidi ispod info za hodanje - gdje ja zivim dobila sam 80 od 100 a da hodam i ne bas.ladyblue18 wrote:kad smo se vec dotakli ovoga...luciferino wrote: E znas sto su naki? Zato sto ne koriste noge, sto se vozaju haman do granapa koji je 200m od kuce, sto imaju drive-in za svako govno, ukljucujuci banke, apoteke, pa cak i pivo, gluho bilo da se ide gdje prosetat...zenske hin ne kuhaju, neg se trkne do prvog McDonaldsa, Burger Kinga, Pizza Hutta, a ako ti se ne da vozit, pa naravno ima kucna dostava. Takodjer, gazirani sokovi se piju mjeshte vode, a sladoled se prodaje u galonima.
Zasto ljudi tamo ne setaju![]()
al eto da ne idem off
Ima mjesta u nedodjiji gdje je prva prodavnica kojih 5-10 km od kuce - mislis hodati do tamo pa onda natovaren kesama nazad kuci?
Dalje, ovdje osim po vecim gradovima nema gradskom prevoza tako da ako nemas auto osudjen si sjediti kuci ili zicati voznje od susjeda a malo ko ima vremena razvoziti ljude okolo.
Ja setam tj brzo hodanje od zeljeznicke stanice do posla i nazad a onda mi je 10 minuta autom do kuce. Setam i kad idem od sprata do sprata da zavrsim poslove za klijente ili na pauzi za rucak - svaki dan oko 4-5 km (imam onaj korakomjer ili kako se vec zove pedometer na nasem). Hodala bih ja i vise ali nakon posla dosta mi je sto odsetam do zeljeznicke (a imaju busevi koji idu u tom smjeru - ne davala $2.25 za 3 stanice
Enter your address into the address textbox at http://www.walkscore.com and let WalkScore.com determine your neighborhood walkability score.
My score is 80. What's your score?
What does my score mean?
Your Walk Score is a number between 0 and 100. Here are general guidelines for interpreting your score:
* 90–100 = Walkers' Paradise: Most errands can be accomplished on foot and many people get by without owning a car.
* 70–89 = Very Walkable: It's possible to get by without owning a car.
* 50–69 = Somewhat Walkable: Some stores and amenities are within walking distance, but many everyday trips still require a bike, public transportation, or car.
* 25–49 = Car-Dependent: Only a few destinations are within easy walking range. For most errands, driving or public transportation is a must.
* 0–24 = Car-Dependent (Driving Only): Virtually no neighborhood destinations within walking range. You can walk from your house to your car!
The Walk Score™ Algorithm
Walk Score uses a patent-pending system to measure the walkability of an address. The Walk Score algorithm awards points based on the distance to the closest amenity in each category. If the closest amenity in a category is within .25 miles (or .4 km), we assign the maximum number of points. The number of points declines as the distance approaches 1 mile (or 1.6 km)—no points are awarded for amenities further than 1 mile. Each category is weighted equally and the points are summed and normalized to yield a score from 0–100. The number of nearby amenities is the leading predictor of whether people walk.
-
pita_zeljanica
#669 Re: McDonald's u Sarajevu???
ja sve hocu u tu ameriku..a nemam ni vozacke dozvole..
sto se tice mcdonaldsa u sarajevu..zasto da ne...mada je bolji burger king..
sto se tice mcdonaldsa u sarajevu..zasto da ne...mada je bolji burger king..
- ladyblue18
#670 Re: McDonald's u Sarajevu???
pita_zeljanica wrote:ja sve hocu u tu ameriku..a nemam ni vozacke dozvole..![]()
@melb-hvala na infu
-
luciferino
#671 Re: McDonald's u Sarajevu???
ladyblue, ne sekiraj se. ko ima volje i motivisan je, pronadje "teren" i sheta ili sprzi kalorije na neki drugi nacin...ko nema, pretvori se u dezmekastu okruglicu (ako cemo im tepat).
-
mIRCerka
#672 Re: McDonald's u Sarajevu???
to se slazempaja_patak wrote:kakav Mcdonalds bolji hamburger ima u efesu
-
mIRCerka
#673 Re: McDonald's u Sarajevu???
vama malog apetita eto McD, nama poguzijama dajte SUBWAY , ali ne ovaj sto je neko fol otvorio, vec onaj sto ima sendvic of 30 cm...

-
luciferino
#674 Re: McDonald's u Sarajevu???
Poguzije samo dobri stari barbekju i king sajz stejk more nahraniti.
Five dolla footlooong je interesantan, a kazu da se od Subwaya i mrsha.
Five dolla footlooong je interesantan, a kazu da se od Subwaya i mrsha.
-
pinky071
#675 Re: McDonald's u Sarajevu???
Ovaj sa "meat balls" je najbolji!!!mIRCerka wrote:vama malog apetita eto McD, nama poguzijama dajte SUBWAY , ali ne ovaj sto je neko fol otvorio, vec onaj sto ima sendvic of 30 cm...