PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
-
sarajevo63
Pa moze se i policija pozvati protiv njih...nisu nii svi u policiji zadovoljni...i tu su glave u foteljama foteljaske...ne treba bjezati ni od tog
-
Lesli Eldridž
Povećali su im plate. 1.100 KM ima obični prašinar. Više nego inžinjer. Pogodi koga će da štite...sarajevo63 wrote:Pa moze se i policija pozvati protiv njih...nisu nii svi u policiji zadovoljni...i tu su glave u foteljama foteljaske...ne treba bjezati ni od tog
- Alhemicarkaa
Pa i Sarajevo je kolektiv...uvjek dobar gost wrote:Ovo je moje mišljenje, je ne zastupam mišljenje nikakvog kolektiva ja sam obični građanin Sarajeva.....
Ja se slazem s tobom, ja za sebe cak znam reci, zastupam samo sebe, ne kao gradjanku Sarajeva, vec sebe kao sebe, imenom i prezimenom...
Brankovic je pomenut u svrhu masovnosti protesta, mada, u sustini se slazem, i s obzirom da dolaze informacije da su u drugim gradovima sve oci uprte u nas, istrajati moramo i hocemo...
- Šapat
O policiji ne treba ni misliti ni gledati ih negativno. Ako uspijeo animirati dovoljno ljudi, mnogi tu ce biti i iz policijskih porodica i familija, poznanici, prijatelji, itd. Nije ni policija pala s Marsa ba, nego je dio ovog naroda i ovih gradjana. A sve dok smo nenasilni, nema ni policija razloga da bude nasilna. Ende.
-
sarajevo63
Ne bih bila sigurna kao prethodnik u odaziv i neodaziv policije, dok ne probas i ne znas; razlika u okupljanju na koja su pozivali - ranije- dostasi i ovih je to sto onim prethodnim nikad ne bih prisla (bila sam pored Demira kad su ga dvije kofol novinarke odvele taji - pred kantonom i cula cijeli razgovor, tako da sam svjedok onog sto su mu rekle, a tajo je to prezentirao kao slucajan susret.... kao i svugdje i u dosta ima pravih...i krivih.
Zato nisam sigurna ni u sta sto ne vidim, a pored nasih vlasti mi mozemo racunati samo na sebe, te tako zasto ne bi policija imala dvicu a inzinjer 5, ako oni imaju 10? Treba samo pozitivno razmisljati. I istrajavati
Zato nisam sigurna ni u sta sto ne vidim, a pored nasih vlasti mi mozemo racunati samo na sebe, te tako zasto ne bi policija imala dvicu a inzinjer 5, ako oni imaju 10? Treba samo pozitivno razmisljati. I istrajavati
- anakadabra
fakat je presmiješna
sve za fotelju:
Gradonačelnica pozvala na sportsko navijanje
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac pozvala je navijačke skupine Sarajeva i Željezničara da na današnjem derbiju četvrtfinala Kupa BiH pokažu da je Sarajevo grad sporta i mladosti, kroz sportsko i fer navijanje.
Gradonačelnica izražava svoje uvjerenje da će ovaj gradski derbi i danas, kao nebrojeno puta do sada, pokazati kako se iskreno voli svoj klub, ali i kako se poštuju suparnici.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080305068
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac pozvala je navijačke skupine Sarajeva i Željezničara da na današnjem derbiju četvrtfinala Kupa BiH pokažu da je Sarajevo grad sporta i mladosti, kroz sportsko i fer navijanje.
Gradonačelnica izražava svoje uvjerenje da će ovaj gradski derbi i danas, kao nebrojeno puta do sada, pokazati kako se iskreno voli svoj klub, ali i kako se poštuju suparnici.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Pazi, ONA JE POZVALA dok TAJO sjedi ispred TAJOVIZIJE i gledianakadabra wrote:fakat je presmiješna![]()
![]()
sve za fotelju:
Jos malo pa cu nju zagotivit pravo
To Gradonacelnice
Samire, vidis li kako se to radi?
Ili je tebi ispod casti obratiti se rulji sa sve 4 tribine?
- kukalatimajka
ma neka bilo ko da ostavku (premijer, gradonacelnica...) i uspjeli smo 100%. pokazali smo da niko nije nedodirljiv i da svi moraju gradjanima odgovorati za svoj rad!
PRINTAS LI MLADA, DACETE OSTAVKE, DACETE!
PRINTAS LI MLADA, DACETE OSTAVKE, DACETE!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
svoj đep?Lesli Eldridž wrote:Povećali su im plate. 1.100 KM ima obični prašinar. Više nego inžinjer. Pogodi koga će da štite...sarajevo63 wrote:Pa moze se i policija pozvati protiv njih...nisu nii svi u policiji zadovoljni...i tu su glave u foteljama foteljaske...ne treba bjezati ni od tog
nije mi stvarno jasno kako je tako niska prosječna plata kad svi imaju preko 1000
sem mene
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Možda bi imao veću platu da imaš džepove u svojoj strucikomi wrote:svoj đep?Lesli Eldridž wrote:Povećali su im plate. 1.100 KM ima obični prašinar. Više nego inžinjer. Pogodi koga će da štite...sarajevo63 wrote:Pa moze se i policija pozvati protiv njih...nisu nii svi u policiji zadovoljni...i tu su glave u foteljama foteljaske...ne treba bjezati ni od tog
nije mi stvarno jasno kako je tako niska prosječna plata kad svi imaju preko 1000
sem mene
- amrica
[quote="Lesli Eldridž"][quote="vjesticanametli"]I ZVIZDAN ZVIZDIC NEK IDE. Nema sjedanja u drugu fotelju
Vec sam prije pisala, prosle godine, ne znam tacno kada, izasao je spisak dobitnika stipendija i jednokratnih pomoci za izradu magistarskih i doktorskih radova, Denis Zvizdic je dobio 3.000 KM, valjda retroaktivno jer je vec bio dr kad je dobio pare. A, inace ko ce kome nego svoj svome. Zna Tajo koga treba pripaziti. Dok pametni studenti ne mogu studirati jer su kokuzi, oni placaju podobnim (i bogatim) citav studij od diplome do doktorske disertacije.
Vec sam prije pisala, prosle godine, ne znam tacno kada, izasao je spisak dobitnika stipendija i jednokratnih pomoci za izradu magistarskih i doktorskih radova, Denis Zvizdic je dobio 3.000 KM, valjda retroaktivno jer je vec bio dr kad je dobio pare. A, inace ko ce kome nego svoj svome. Zna Tajo koga treba pripaziti. Dok pametni studenti ne mogu studirati jer su kokuzi, oni placaju podobnim (i bogatim) citav studij od diplome do doktorske disertacije.
-
samo gost
Upravo tako i ja mislim. Misliti globalno - djelovati lokalno = tiha voda brijege roni.uvjek dobar gost wrote:
Zašto ljudi u drugim gradovima ne bi za početak uradili isto imenovali lokalne opstruktore, lokalne krivce... današnji izvještaj Acipsa o radu federalne vlade će sigurno zadrmati Brankovićevu fotelju..
On je stepenica više... ja bar lično mislim da i u mostaru ljudi trebaju da imenuju ljude koji su krivci za njihove lokalne probleme... u Tuzli također... Livnu, Banjoj Luci.,.. Doboju..
Poslije prvog koraka treba ići na stepenicu više... a to je federalni-entitetski nivo... pa onda Vijeće ministara jer to su tek neradnici...
-
delightful
Molim vas, recite mi, je li ovo 'sluzbeni' poziv za potpisivanje peticija za ovu subotu, mozemo li ga proslijediti? Ima li neko domisljat i neki odgovarajuci tekst za sms? Hoce li biti i plakati? Vi koji vrijedno radite na ovome, nemojte se ljutiti, ne pozurujem vas, samo sam nestrpljiva da pocnemo sa sirenjem dobrih vijesti nasim vrlim sugradjanimavedderedi wrote:Dobih ovo maloprije u e mailu. Misilm da bi ovo trebalo ici na info o protestima.
05.03.2008.
Protesti se nastavljaju
Građani Sarajeva Vas pozivaju da u subotu, 8. marta, pred Katedralom
svojim potpisom podržite smjenu gradskih i kantonalnih čelnika. Pored
potpisivanja peticije, imaćete ponovo priliku razgovarati i upoznati
se sa neformalnom grupom građana koja stoji "iza" protesta koji se u
zadnjih mjesec dana dešavaju u Sarajevu, te se samim tim uvjeriti kako
građani nisu ničiji plaćenici.
Također, moći ćete iznijeti i svoje razloge za smjenu odgovornih, jer
građani smatraju da je maloljetnička delikvencija „samo" posljedica
opšteg nerada gradskih i kantonalnih vlasti. Dozvolite da se i Vaš
glas čuje, te da i Vaši zahtjevi budu uvršteni u listu koja će se
prezentirati gradskim i kantonalnim vlastima.
Građani Sarajeva neće odustati od zahtjeva za smjenu gradonačelnice i
premijera, jer njihovi medijski istupi, manipulacija boračkim ali i
drugim udruženjima, te njihovo ignorisanje samih protesta i građana
koji u njima učestvuju pokazuju svu njihovu nesposobnost, bahatost i
otuđenost od građana.
Sthijska i neadekvatna rješenja, u vidu represije i policijskog sata
za mlade, ali i sramna šutnja nadležnih, pokazuje građanima Sarajeva
kako vlasti nisu u stanju suočiti se sa stvarnim problemima ovog grada
i njegovih građana, niti su u stanju obezbjediti sigurno okruženje za
život građanima Sarajeva.
Molimo Vas da u subotu od 11.00h dođete pred Katedralu i svojim
potpisom podržite legalnu inicijativu građana za smjenu premijera,
Samira Silajdžića i gradonačelnice, Semihe Borovac.
Građani i građanke Sarajeva.
__._,_.___
I otkud sad 11h?
- uvjek dobar gost
Upravo tako daljnji rođače...samo gost wrote:Upravo tako i ja mislim. Misliti globalno - djelovati lokalno = tiha voda brijege roni.uvjek dobar gost wrote:
Zašto ljudi u drugim gradovima ne bi za početak uradili isto imenovali lokalne opstruktore, lokalne krivce... današnji izvještaj Acipsa o radu federalne vlade će sigurno zadrmati Brankovićevu fotelju..
On je stepenica više... ja bar lično mislim da i u mostaru ljudi trebaju da imenuju ljude koji su krivci za njihove lokalne probleme... u Tuzli također... Livnu, Banjoj Luci.,.. Doboju..
Poslije prvog koraka treba ići na stepenicu više... a to je federalni-entitetski nivo... pa onda Vijeće ministara jer to su tek neradnici...
- homo_sapiens
delightful wrote:
05.03.2008.
Protesti se nastavljaju
Građani Sarajeva Vas pozivaju da u subotu, 8. marta, pred Katedralom
svojim potpisom podržite smjenu gradskih i kantonalnih čelnika. Pored
potpisivanja peticije . . .
Molimo Vas da u subotu od 11.00h dođete pred Katedralu i svojim
potpisom podržite legalnu inicijativu građana za smjenu premijera,
Samira Silajdžića i gradonačelnice, Semihe Borovac.
Građani i građanke Sarajeva.
__._,_.___
Molim vas, recite mi, je li ovo 'sluzbeni' poziv za potpisivanje peticija
[/quote]
Moze se smatrati sluzbenim pozivom
- homo_sapiens
Cini mi se da sam negdje procitao da ce ove 8-martovske subote biti organizirano samo potpisivanje peticija za SS i SB, i da ce biti ostvareni kontakti sa gradjanstvom, u cilju pojasnjenja nasih razloga za protest, kao i u cilju prikupljanja svih drugih inicijativa i prituzbi koje zuljaju gradjane Sarajeva.
Bice upriliceno znaci neformalno druzenje, mozda ozvucenje, i sl.
Bez setnje gradom.
I ovo je jedna od vrsta protesta
Bice upriliceno znaci neformalno druzenje, mozda ozvucenje, i sl.
Bez setnje gradom.
I ovo je jedna od vrsta protesta
- jennisjoplin
alkemicarko, nisu naznacene konkretne osobe, samo ukazanje da AKO SVAKO, kao ti ili povede normalno svoje najmilije, pa odna prijatelje, kolege sa posla onda se dobiva na broju a time i na tezini. Poruka je bila OMASOVITI, gdje su tu borci/sehidi i nasi taksisti???? da li smo mi ti, ili treba jos, u svemu ovome je dobro sto preovladavaju MLADI, sto su se probudili a non-stop im se prigovara da su nezainetresirani, neaktivni ...
politika je kurva, i to je zaista istina, zato SVI moramo nauciti citati IZMEDJU redova, jedno se misli, drugo se prica a trece se radi. U tome kontekstu je bilo napisano i ono najvaznije. tajo imama igraju na 4-tu dimenziju tj faktor vrijeme. tu je bila poenta. povijest uci, samo treba uciti na iskustvu drugih a ne na svome vlastitom jer se moze ostati bez .....

politika je kurva, i to je zaista istina, zato SVI moramo nauciti citati IZMEDJU redova, jedno se misli, drugo se prica a trece se radi. U tome kontekstu je bilo napisano i ono najvaznije. tajo imama igraju na 4-tu dimenziju tj faktor vrijeme. tu je bila poenta. povijest uci, samo treba uciti na iskustvu drugih a ne na svome vlastitom jer se moze ostati bez .....