OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vingo

Post by Vingo »

zemljotres wrote:
Sarajevo: Uhapšen zbog pucanja u drugu osobu

H.S. (1935.), nastanjen u Sarajevu, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio djelo izazivanja opće opasnosti. On je u ulici Sedrenik iz lovačke puške ispalio dva metka u pravcu H.H. iz Sarajeva...

cijeli članak >> http://www.sarajevo-x.com/clanak/080226072
Sad i penzionerima treba uvest' policijski sat. :D
Budalo... :lol:
johnnykola

Post by johnnykola »

zemljotres wrote:

H.S. (1935.), nastanjen u Sarajevu, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio djelo izazivanja opće opasnosti. On je u ulici Sedrenik iz lovačke puške ispalio dva metka u pravcu H.H. iz Sarajeva...

svima redom!

:D :D :D
Risto Kuglarić

Post by Risto Kuglarić »

zemljotres wrote:

ma kad skontaš, šta uopšte iko ima izlatit iz kuće?
shuriken

Post by shuriken »

Alija Alijagiæ wrote:
shuriken wrote:
Alija Alijagiæ wrote:Raðo je seljaèina iz Rogatice odakle i Semiha, a ©vrakiæ je privjesak od Harisa Silajd¾iæa od prvog dana. Caco koji je jedini valjo je zavr¹io kako je zavr¹io.
lijepo je da si tako informiran
ali ako ti je valjo Caco
hajd podrzavaj neke druge proteste
Ja podr¾avam koga ja hoèu. Cacu su naveli da uradi svakakve gluposti pa su onda oprali ruke i jenostavno ga ubili.
ako je "glupost" to sto je on uradio
onda mi fakat protestiramo zbog "nezgode"
nespojivo je Caco i ovo ovdje, ni pod kojim objasnjenjima
Pearl

Post by Pearl »

zemljotres wrote:

ovo je garant posljedica desatabilizacije sigurnosne situacije u gradu prouzrokovane protestima koje je pokrenula sacica vandala i stranih placenika.... samo se vi smijte

:? :zzzz:
kukalatimajka

Post by kukalatimajka »

licno pokrecem aktivnost da se sve potpisane organizacije sto prije kontaktiraju i provjere navodi iz pisma kao i njihovi potpisi...
poruka za sve, no sikiriki. znamo da nam nije niti ce nam biti lako, ali svi ili vecina protestanata su i demobilisani borci, i RVI, i paraplegicari, i logorasi i GRADJANI...
lijep pozdrav svima do subote
Asana

Post by Asana »

Risto Kuglarić wrote: ma kad skontaš, šta uopšte iko ima izlatit iz kuće?
... pa narusavat sigurnost kriminalaca na ulicama, za koju smo se borili ... :-)
johnnykola

Post by johnnykola »

Pearl wrote:
zemljotres wrote:

ovo je garant posljedica desatabilizacije sigurnosne situacije u gradu prouzrokovane protestima koje je pokrenula sacica vandala i stranih placenika.... samo se vi smijte

:? :zzzz:
i detrificiranima policijski uvest!
apel!!!
samo gost

Post by samo gost »

jasminasab wrote:
Boračka populacija KS protiv politikantskih neformalnih grupa koje pozivaju na okupljanje
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080227046
Vanrednoj sjednici su prisustvovali predstavnici kantonalnih udruženja i organizacija - JOB "Unije veterana", Organizacija "ŠP i PB", Savez ratnih vojnih invalida, Organizacija "Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka", Savez demobiliziranih boraca, Udruženje "Zelene beretke", Udruženje paraplegičara, Savez antifašista i boraca NOR-a, Savez udruženja boraca "Patriotska liga", Udruženje veterana odreda policije "Bosna" te Udruženje logoraša.

Koja je to zapravo boracka populacija? Ko su ti koji govore u ime boraca i invalida i prijete da ce doci da protestvuju protiv svojih sugradjana? Sram ih bilo.
Kad bi se ispunio jedan od zahtjeva i uradila detaljna revizija potrošnje budžetskih sredstava, vidjelo bi se koje su organizacije, boračke, ženske i druge na kantonalnom budžetu i odmah bi postalo jasno koga one predstavljaju - samo one koje u tim organizacijama sjede. Zato treba naročito istrajati na zahtjevu da se javnosti podnese detaljan izvještaj o potrošnji budžetskih para.
Pearl

Post by Pearl »

johnnykola wrote:
i detrificiranima policijski uvest!
apel!!!
ne more, njima ce poslove da nadju - njih ce da smjeste u oaze sigurnosti (citaj tramvaje), da tuku studente i peMzionere ako nemaju karte... i naravno, da disciplinovano izadju iz tramvaja ako neko sa nozem ili pistoljem udje...
johnnykola

Post by johnnykola »

Pearl wrote:i naravno, da disciplinovano izadju iz tramvaja ako neko sa nozem ili pistoljem udje...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kako ste me prepoznali?
zar se prepoznajem?

u ovoj obleki civila, mene, milicionera???

samo da cigaru zapalim, jarane!
accent

Post by accent »

Koordinacioni odbor boračkih organizacija danas je prezentirao zaključke jučerašnje vanredne sjednice posvećene sigurnosnoj situaciji uz ocjenu da politikanska djelatnost nepoznatih organizatora maloljetnih učenika i neupućenih građana, ima za cilj stvaranje tenzija, nesigurnosti građana te paraliziranje vlasti, uz nametanje nepovjerenja između građana te zakonodavne i izvršne vlasti.

sreca pa nismo svi ovce koja trebaju cobani kao ovi sto su navodno ispred boraca. gospodo JA NISAM GLUP I NETREBA NIKO DA GOVORI U MOJE IME

Koordinacioni odbor će, ukoliko se nastave aktivnosti spomenutih grupa, organizirati manifestaciju kojom će iskazati punu podršku funskcioniranju institucija sistema i rješavanju svih pitanja demokratskim dijalogom.

ko da gledam da ce biti u subotu e evo nam provokatora

borci dragi, vi obicni smrtnici ogradite se od govana koja su izdala ovo saopstenje njima nista ne fali u zivotu, oni garant imaju za ljekove, proteze i razne terapije. da ne govorima kako su na jaslama budzeta a neki od vas prose da bi prezivjeli.

Članovi boračke populacije KS-a pozvani su da ne učestvuju u nenajavljenim i neadekvatno organiziranim okupljanjima, iza kojih "navodno ne stoji niko".

i jos nesta svi vi koji citate ove postove a forumu (msilim na razne sluzbenike) recite svojim sefovima da vise direktno optuze opoziciju (SDP i Zatka) KOS, dane, slobodnu bosnu, munira alibabica, tita, milosevica jer je vecina nas umoran od price da je neko kriv, a ne vi i oni sami.

fakat zar stvarno misle da smo glupi

[/b]
fixer

Post by fixer »

ja sam tako razocaran u nas gradjane. zivim u dijaspori i podrzao sam ovu ideju samo da bi moja braca (gradjani bosne i hercegovine) dobili ono sto su zasluzili ovim ratom. zasluzili su drzavu u kojoj ce biti bitno misljenje pojedinca, misljenje gradjanina, njegova sigurnost. ja vec zivim na mjestu gdje postoji sigurnost, gdje mogu komotno da hodam ulicom da me nije strah nichega, gdje sam siguran da ako kazem nesto protiv nesposobne vlasti, nitko me nece nazvati ruljom. na tom mjestu su se gadjale jajima zgrade odgovornih i zbog manjih razloga i niko tu grupu ljudi ne bi nazvao ruljom, delikventima, izdajnicima. ovo na koji nacin sada mediji i neke vladi bitne organizacije zele da prestave svijesne gradjane je u malu ruku skandalozno. prvi put da se nakon rata javi neka gradjanska incijativa koja je postala izuzetno bolan trn u ocima vlasti. sad koriste sva raspoloziva sredstva da te ljude prestave kao neprijetelje drzave. zalosno.... za plakati..
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

VAMA NA VLASTI SE SJEME DABOGDA ZATRLO

LJUDI ZIVITE STO VISE RAJE U SUBOTU

OVO JE NECUVENO. POTPISUJU LJUDE KOJI NEMAJU O TOME POJMA

IMA DA VLAST DETEFICIRAMO I DEZINFICIRAMO.
rulja vrsi dezinfenciju, dezinsekciju i deratizaciju vlade KS :x
vedderedi

Post by vedderedi »

Evo BBC se raspituje za proteste. Dobih ovo na BH Frontu.
Postovani,

S obzirom da nema zvanicnih organizatora subotnjih protesta u Sarajevu, a nama (BBC dopisnistvu u Sarajevu) je potreban neko sa kime bismo porazgovarali o nekim daljim planovima i ocekivanjima vezao za proteste i zahteve gradjana, bila bih zahvalna na nekoj informaciji sa kime bismo mozda mogli da stupimo u kontakt pre ocekivanog sledeceg protesta u subotu.

Unapred hvala,
Milena Saric
BBC Dopisnistvo, Sarajevo
[email protected]
Last edited by vedderedi on 27/02/2008 14:50, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

Alija Alijagić wrote:
shuriken wrote:
Alija Alijagić wrote:Rađo je seljačina iz Rogatice odakle i Semiha, a Švrakić je privjesak od Harisa Silajdžića od prvog dana. Caco koji je jedini valjo je završio kako je završio.
lijepo je da si tako informiran
ali ako ti je valjo Caco
hajd podrzavaj neke druge proteste
Ja podržavam koga ja hoču. Cacu su naveli da uradi svakakve gluposti pa su onda oprali ruke i jenostavno ga ubili.
i znaci zato sto je bio glupi i naivni zlocinac treba ga voljeti. briliant...... :-) :-) :-)
vjesticanametli

moze li transparensy international reagovati na ovakve podvale narodu :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Kontaktirao sam udruženje logoraša KS.. nisu bili na sastanku i ne znaju ništa o tome..... :x :x
tajniglas

Post by tajniglas »

[b]ja mislim da je ovo ETROPIJA SISTEMA:[/b]

Na osnovu člana 115. stav 2. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine (''Službene novine Federacije BiH'', broj 35/05), na prijedlog Komisije za koordinaciju poslova Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz djelokruga prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donosi

O D L U K U
O DAVANJU NA PRIVREMENO KORIŠTENJE
NEKRETNINA NA KOJIMA JE NOSILAC PRAVA
UPRAVLJANJA I KORIŠTENJA PRIJAŠNJE
FEDERALNO MINISTARSTVO ODBRANE –
PRIJAŠNJE FEDERALNO MINISTARSTVO OBRANE

I

Daje se na privremeno korištenje – Općini Stari Grad Sarajevo- za potrebe Udruženja boraca ''Bosnae – Zelene beretke'', bez naknade, nekretnine nad kojima je nosilac prava upravljanja i korištenja prijašnje Federalno ministarstvo odbrane-Prijašnje Federalno ministarstvo obrane i Vojska Federacije Bosne i Hercegovine, i to:

Kasarna ''Mustafa Hajrulahović – Talijan'' Općina Stari Grad, sagrađena na zemljištu označenom kao K.Č br. 102, 61, ZKU br. LXXXVVII/123, KO. Sarajevo (stari premjer), što odgovara K.Č. br. 503 KO. Stari Grad (novi premjer), broj PL 515, ukupne korisne površine 44.294 m2 (zemljište i pripadajući objekti) – Općini Stari Grad, za potrebe Udruženja boraca ''Bosnae – Zelene beretke''.

II

Naknade za komunalne usluge i održavanje infrastrukture: (utrošak električne energije, grijanja, vode, telefona, odvoza otpada i dr.), prelaze u nadležnost Općine Stari Grad – Sarajevo – Udruženja boraca ''Bosnae – Zelene beretke'', od dana zapisničke primopredaje nekretnina iz tačke I ove Odluke.

III

Prijašnje Federalno ministarstvo odbrane – Prijašnje Federalno ministarstvo obrane će u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, zapisnički predati novom korisniku nekretnine iz tačke I ove Odluke i o tome informisati Vladu Federacije Bosne i Hercegovine.

IV

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u ''Službenim novinama Federacije BiH''.

V broj 564/06
5. oktobra/listopada 2006. godine
Sarajevo

Premijer
dr. Ahmet Hadžipašić, s.r.
alica.k

Post by alica.k »

bandit wrote:Vidi,vidi ... i boracke organizacije se pridruzile promociji protesta medju svakolikim pucanstvom .... kao da nezanju da nema negativnog publiciteta ... 8)
bas tako. samo nek se prica, pa dobro lose, svejedno...
zemljotres

Post by zemljotres »

vedderedi wrote:Evo BBC se raspituje za proteste. Dobih ovo na BH Frontu.
Postovani,

S obzirom da nema zvanicnih organizatora subotnjih protesta u Sarajevu, a nama (BBC dopisnistvu u Sarajevu) je potreban neko sa kime bismo porazgovarali o nekim daljim planovima i ocekivanjima vezao za proteste i zahteve gradjana, bila bih zahvalna na nekoj informaciji sa kime bismo mozda mogli da stupimo u kontakt pre ocekivanog sledeceg protesta u subotu.

Unapred hvala,
Milena Saric
[email protected]
bucika je organizator, otkrilo je jutros :D
mala-i

Post by mala-i »

znači, strategija je ovakva: njih dvoje se ne oglašavaju, jer su valjda svjesni da su svakim svojim istupom izazvali bijes naroda. Tako da im je vjerovatno savjetovano da šute, a da udruženja koje drže na sisi svojim pismima izražavaju zabrinutost i podršku. Prepisana propaganda Miloševićevog režima. Školski primjer. Ne samo da nećemo nasjesti, nego ćemo iskoristiti svaku pruženu priliku da raskrinkamo one koji stoje iza ovih sramnih saopštenja.
madner

Post by madner »

Nema boljih motivatora od ovih. :lol:
vjesticanametli

E PARAZITI ZEZNULI STE SE MALO ETO NAS OPET
photo

Post by photo »

zemljotres wrote:
vedderedi wrote:Evo BBC se raspituje za proteste. Dobih ovo na BH Frontu.
Postovani,

Unapred hvala,
Milena Saric
[email protected]
bucika je organizator, otkrilo je jutros :D
kakvo je to dopisnistvo bbc-ja u sarajevu bez postanske adrese i sa e-mail adresom na yahoo? ako su dopisnistvo, zar ne bi trebali imati @bbc.co.uk adresu? malo mi ovo cudno..... nisam ni znao da bbc ima dopisnistvo u sarajevu......
Locked