PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#651 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
mislim da je manje al eto ako neko zna nek napise
-
Gandra_1
#652 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Evo covjek ti ranije napisao da je zvao Dedovica i da je filter nafte 85 KMsupercali wrote:mislim da je manje al eto ako neko zna nek napise
- supercali
#653 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ok svejedno ja bih opet otisao kod dedovica jer 50 maraka je nista u odnosu da su oni ovlasteni
tako odrzavas 308 a ja 307 jos uvijek odrzavam u ovlastenom u dedovica
al ok nismo svi isti
al ok nismo svi isti
-
kanaan
#654 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zaista nema potrebe ici u ovlastene ako je auto van garancije,i jos uz to preslo poprilican broj km. Ima dobrih majstora i pored ovlastenih,a zamjeniti ulje i filtere nije neka filozofija.supercali wrote:ok svejedno ja bih opet otisao kod dedovica jer 50 maraka je nista u odnosu da su oni ovlasteni
al ok nismo svi isti
-
ado-šampion
#655 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jedno pitanje... Ugladjuje li ovlasteni (npr. Dedovic) originalne dijelove kad prodje garancija ili moze ugradjivati i zamjenske? Originalni moraju imati Pezo oznaku na sebi. Kakva je politika kompanije inace sto se tice servisa?
Pitam jer mi taj Dedovic izgleda prejeftin. Trebalo bi da ovlasteni servis ugradjuje samo originalne dijelove, ali ovo je Bosna sve je moguce.
Pitam jer mi taj Dedovic izgleda prejeftin. Trebalo bi da ovlasteni servis ugradjuje samo originalne dijelove, ali ovo je Bosna sve je moguce.
-
lavic
#656 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja sam bio kod Dedovica u dva navrata i zadovoljan sam i uslugom i cijenom.
U oba slucaja bio je kvar, a prvi je zahtjevao i zamjenu dijelova.
Za manje servise i zahvate ne idem majstoru, sam uradim tako da ne znam koje filtere ugradjuje.
U oba slucaja bio je kvar, a prvi je zahtjevao i zamjenu dijelova.
Za manje servise i zahvate ne idem majstoru, sam uradim tako da ne znam koje filtere ugradjuje.
- supercali
#657 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
nisam ni rekao da je neka filozofijakanaan wrote:Zaista nema potrebe ici u ovlastene ako je auto van garancije,i jos uz to preslo poprilican broj km. Ima dobrih majstora i pored ovlastenih,a zamjeniti ulje i filtere nije neka filozofija.supercali wrote:ok svejedno ja bih opet otisao kod dedovica jer 50 maraka je nista u odnosu da su oni ovlasteni
al ok nismo svi isti
u biti mogu ja to i sam zamjeniti al necu
lakse mi je platiti da oni sve zamjene i dijelove imaju odmah na stanju i sve
znaci tvoje je samo da sacekas i da platis
a razlika u 50 km izmedju ovlastenog i nekog u avliji za mene nije kradja ovlastenog
- supercali
#658 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
sve ove sitne intervencije ugradjuju originalne dijeloveado-šampion wrote:Jedno pitanje... Ugladjuje li ovlasteni (npr. Dedovic) originalne dijelove kad prodje garancija ili moze ugradjivati i zamjenske? Originalni moraju imati Pezo oznaku na sebi. Kakva je politika kompanije inace sto se tice servisa?
za nesto sto je bas skupo pita te hoces li da ti narucimo original dio ili ces neki zamjenski ili ces polovan pa na tebi je da odlucis
i inace mislim da je dedovic najjeftiniji ovlasteni servis
bar u sarajevu za bih ne znam
-
Akibh
#659 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Meni su kod Dedovica ugradili najjeftiniji moguci stabilizator (onaj plasticni prednjeg ovjesa) koji postoji na trzistu.supercali wrote: sve ove sitne intervencije ugradjuju originalne dijelove
za nesto sto je bas skupo pita te hoces li da ti narucimo original dio ili ces neki zamjenski ili ces polovan pa na tebi je da odlucis
Kad je crko poslije dva mjeseca, otisao sam u neke auto dijelove i nasao da kosta 14KM.
Ugradnja je uredno kostala 50KM za dio + 25KM za ruke.
Od tada, neka hvala...
- supercali
#660 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
ja pricam o svom iskustvu ne kazem da se ne moze i to desiti
-
kanaan
#661 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ja sam mjenjao stabilizator u unitrade-u na stupu,kostao cijelih 11 KM,i evo vec godinu radi svoj posao extra,nadam se jos jednoj ABD najmanje.Akibh wrote:Meni su kod Dedovica ugradili najjeftiniji moguci stabilizator (onaj plasticni prednjeg ovjesa) koji postoji na trzistu.supercali wrote: sve ove sitne intervencije ugradjuju originalne dijelove
Kad je crko poslije dva mjeseca, otisao sam u neke auto dijelove i nasao da kosta 14KM.
Od tada, neka hvala...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#662 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pa koji to kreteni naplacuju 50 maraka da odvrnu i zavrnu 2 matice na stabilizatoru....jos je gora budala koja im to plati 
-
kanaan
#663 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ima,nas supercali je taj koji ce dati tu cifru.bitanga_sa_otesa wrote:pa koji to kreteni naplacuju 50 maraka da odvrnu i zavrnu 2 matice na stabilizatoru....jos je gora budala koja im to plati
- supercali
#664 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
e jbg sada
pa necu da radim ono sto ne znam radije platim
a kao sto rekoh u dedovicu mene licno nisu nikad prevarili kao sto neko gore rece da je stabilizatore platio 75 s rukama
pa necu da radim ono sto ne znam radije platim
a kao sto rekoh u dedovicu mene licno nisu nikad prevarili kao sto neko gore rece da je stabilizatore platio 75 s rukama
-
lavic
#665 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Samo me zanima kakav je ovaj stabilizator za 11 KM, jer sam ja za P206 u Unitrade-u prije nekoliko mjeseci platio izmedju 25-30 KM.kanaan wrote:Ja sam mjenjao stabilizator u unitrade-u na stupu,kostao cijelih 11 KM,i evo vec godinu radi svoj posao extra,nadam se jos jednoj ABD najmanje.Akibh wrote:Meni su kod Dedovica ugradili najjeftiniji moguci stabilizator (onaj plasticni prednjeg ovjesa) koji postoji na trzistu.supercali wrote: sve ove sitne intervencije ugradjuju originalne dijelove
Od tada, neka hvala...
-
kanaan
#666 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Vec sam napisao kakav je,evo prodje godina kako sam zamijenio i još uvijek se drzi. To je bila cijena na akciji,redovna je bila oko 15KM,sto je i dalje jako povoljno. Kvalitet je u ovom slucaju,nadmasio cijenu.lavic wrote:Samo me zanima kakav je ovaj stabilizator za 11 KM, jer sam ja za P206 u Unitrade-u prije nekoliko mjeseci platio izmedju 25-30 KM.kanaan wrote:Ja sam mjenjao stabilizator u unitrade-u na stupu,kostao cijelih 11 KM,i evo vec godinu radi svoj posao extra,nadam se jos jednoj ABD najmanje.Akibh wrote: Meni su kod Dedovica ugradili najjeftiniji moguci stabilizator (onaj plasticni prednjeg ovjesa) koji postoji na trzistu.
Od tada, neka hvala...
-
aldm
#667 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jedno pitanje za peugeot 308 1.6 HDI 90 KS:
Na brzini negdje oko 100-110 pri ubrzavanju cuje se neko hucanje ili pistanje cini mi se iz motornog prostora koje traje nekih sekundu-dvije. Bas je intenzivno, tako da bukvalno nadglasa buku motora i vjetra. Zvuk nalik onom kad se disk plocice potrose pa huci. Mislim da se cuje ali u manjem intenzitetu i izmedju 50 i 60 pri ubrzavanju. Zanimljivo, uvijek kad kazaljka prelazi one crvene oznake za ogranicenje brzine.
Jel neko mozda imao nesto slicno na 308ici? Sta bi moglo biti problem ?
Na brzini negdje oko 100-110 pri ubrzavanju cuje se neko hucanje ili pistanje cini mi se iz motornog prostora koje traje nekih sekundu-dvije. Bas je intenzivno, tako da bukvalno nadglasa buku motora i vjetra. Zvuk nalik onom kad se disk plocice potrose pa huci. Mislim da se cuje ali u manjem intenzitetu i izmedju 50 i 60 pri ubrzavanju. Zanimljivo, uvijek kad kazaljka prelazi one crvene oznake za ogranicenje brzine.
Jel neko mozda imao nesto slicno na 308ici? Sta bi moglo biti problem ?
- Miki123
#668 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Izgleda da djedović više nije ovlašteni, sudeći prema velikoj reklami postavljenoj ni 100 m od skretanja za bare, a na kojoj piše BLOK - jedini ovlašteni PEUGEOT servis u Sarajevu.
- supercali
#669 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Da nije marketinski trik?
- alcho
- supercali
#671 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Sta li su oni onda zeznuli ili ne ispunjavaju uslove
-
kanaan
#672 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Bitno je da ti njima ostavljas dosta novca misleci da su ovlasteni.supercali wrote:Sta li su oni onda zeznuli ili ne ispunjavaju uslove
- supercali
#673 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
pa nisu izgubili licencu prije 5 godina nego vjerovatno u ovih mozda par mjesecikanaan wrote:Bitno je da ti njima ostavljas dosta novca misleci da su ovlasteni.supercali wrote:Sta li su oni onda zeznuli ili ne ispunjavaju uslove
-
kanaan
#674 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Imaju li dijagnostiku za citroen vozila,i kakvi su uopste kad je dijagnostika u pitanju????? U zadnjih pet dana par puta mi se palilo upozorenje, da je temperatura motora previsoka i da moram ugasiti motor,uglavnom u situacijama gdje su bile guzve i islo se metar po metar,i u voznji uz brdo. Danas uz Trebevic mi se upalilo zadnji put. Nije prokuhao,uglavnom svaki put zaustavim vozilo. Motoric je 1.6 hdi. Je li moze biti neki senzor u pitanju,ili je nesto ozbiljnije????alcho wrote:Kad se ide aerodromskom cestom, cim se prodje aerodrom, sa desne strane postoji servis za francuska vozila. Tamo bi te ovo doslo manje od 150 KM. Znam jer tu vec godinama odrzavam svoje peugeot 307.Gandra_1 wrote:Radio sam mali servis u servisu 206, posto mi auto vise nije pod garancijom i izaslo me sve sa svim filterima i uljem + filter goriva+ruke 190,00 KMaldm wrote:Jutros sam zvao dedovica. Cijene su
Ulje 68 km
Filter ulja 25
Filter klime 30
Filter zraka 30
Filter goriva 85
Ruke 10
Znaci bez filtera goriva (ide na 60000) 165 km izadje. Samo ne kontam kako su mi u bloku trazili 300 km (isto bez filtera goriva)
Znaci ide dedovic posto tesko da mogu naci jeftinije a ipak imaju licencu.
Hvala na odgovorima
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#675 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
moze bit da ti ventilator ne radi....