N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Lejla_v

Post by Lejla_v »

Pearl wrote:
jasminasab wrote:Posto se Violeta ne javlja, predlazem da trazimo Pampers :D
Naletila sam jos i na Megamix, koji je distributer nekih slatkisa...
valterbranisarajevo wrote:TV B92 je organizovao sličnu akciju u Beogradu. Njima je sponzor bio UNICEF. :-) Šteta što se mi nismo sjetili njih. Mislim da sljedeće godine to ne smijemo zaboraviti... :)
Mozda nije ni sad kasno?

Pearl, imas 3 PP s kontaktima. :-D
jel moze neko da zove? da malo bubu oslobodimo? ako su zainteresovani, poslat cemo im dopis zvanicni

daj meni ja cu zvati :D
buba

Post by buba »

Pearl wrote:
daduli_sa wrote:Plakate sam ostavio na portirnici Ekonomskog fakulteta.

Pearl
, podjela hrane u Narodnoj kuhinji je od 9 do 12h
ok, javi se please na pp Lejla_V, da se dogovorite oko preuzimanja spiska, (ili ako moze na mail da joj posaljes), a ja cu se cuti sa njom danas da se dogovorimo sta i kako dalje...
mislim da nema smisla ici u kuhinju dok ne dobijemo 100 pozivnica...
moze li neko napisati kratko pismo popratno koje bi islo uz pozivnice, da se ljudima objasni za sta je akcija, gdje, kako, da su pozvana samo djeca i jedan roditelj, da nam jave za taxi ako im treba.. i slicno.. ja danas cijeli dan imam sastanke, ne znam koliko cu vremena imati..

nemojte stampati pozivnice dok ne dobijem potvrdu za plato skenderija, da mozemo dovesti djecu, pa da im i to napisemo u pozivnicu, ako zele da mogu 31.12 doci na plato
Napravicu ja pismo, daj nek mi neko samo posalje na pp tacno vrijeme i mjesto (Boulevard - UNITIC?!). S obzirom da ce se paketici dijeliti u 3 smjene, to znaci da trebaju 3 ture dopisa, u svakoj drugi termin dolaska? Dakle ako znate ta tri termina podjele paketica javite mi i to.
Na koji telefon roditelji trebaju zvati da jave ako im treba taxi prevoz. Iskreno da vam kazem, ako se ponudi taxi prevoz, svi ce ga traziti, bez obzira gdje zive.
Dori

Post by Dori »

Sredila sam nam reportazu na PINK-u :D

Pearl ima kontakt ;-)
Pearl

Post by Pearl »

buba wrote:
Pearl wrote:

Pearl
ok, javi se please na pp Lejla_V, da se dogovorite oko preuzimanja spiska, (ili ako moze na mail da joj posaljes), a ja cu se cuti sa njom danas da se dogovorimo sta i kako dalje...
moze li neko napisati kratko pismo popratno koje bi islo uz pozivnice, da se ljudima objasni za sta je akcija, gdje, kako, da su pozvana samo djeca i jedan roditelj, da nam jave za taxi ako im treba.. i slicno.. ja danas cijeli dan imam sastanke, ne znam koliko cu vremena imati..

nemojte stampati pozivnice dok ne dobijem potvrdu za plato skenderija, da mozemo dovesti djecu, pa da im i to napisemo u pozivnicu, ako zele da mogu 31.12 doci na plato
Napravicu ja pismo, daj nek mi neko samo posalje na pp tacno vrijeme i mjesto (Boulevard - UNITIC?!). S obzirom da ce se paketici dijeliti u 3 smjene, to znaci da trebaju 3 ture dopisa, u svakoj drugi termin dolaska? Dakle ako znate ta tri termina podjele paketica javite mi i to.
Na koji telefon roditelji trebaju zvati da jave ako im treba taxi prevoz. Iskreno da vam kazem, ako se ponudi taxi prevoz, svi ce ga traziti, bez obzira gdje zive.
e ovako, da se ne razletimo previse... i da krenemo po redu, vidim da ste nestrpljivi
djecu moramo podijeliti u 3 grupe, otprilike prema uzrastu.. a da nam se ne bi desilo da imamo u jednoj grupi 20 a u druge dvije 220 i 300 djece, treba malo i spiskove pogledati - sto ne mozemo dok ne dobijemo od Ivy konacni spisak
cekamo jos spisak i iz kantona, pa da kompletiramo.. do tad naravno mozemo sve pripremiti..
@buba, znam da ce tako biti za taxi :( ako neko ima prijedlog kako da drugacije napisemo, mozemo... jedino da kazemo da oni koji su blizu unitica ne mogu dobiti prevoz, a da se jave nama ako bas nikako ne mogu da dodju pa cemo nesto srediti.. ne mozemo slati taxiste ako neko zivi na pofalicima i 15 min mu je do unitica
Pearl

Post by Pearl »

treba mi osoba koja moze obavljati pozive prema skolama u centru, da vidimo jesu li spremni da ucenicima cija im imena odstavimo podijele pozivnice, do traje nastava.. to bi nam bar za 400 i kusur djece iz centra olaksalo posao...

posto samo komplikujemo, rasporedi djece po godinama otpadaju... sad popunjavamo kako mozemo, pa cemo dodavati kasnije...

cim budem imala sve informacije za pozivnice, mozemo ih poceti stampati kad nadjemo stampariju.. alternativa je da ih printa pravabubica, posto ima pristup color pprinteru
nenanana

Post by nenanana »

Ljudi,

imamo pozitivne vijesti iz JU Djeca Sarajeva. Vise o svemu dok budemo u rukama drzali zvanican dopis koji je gotov :thumbup: :thumbup: :thumbup: i dok se jos malo izorganiziramo.

Sad molim da mi se na pp radi daljeg dogovora jave forumske mame ili tate koji koriste usluge sljedecih vrtica: Sareni voz, Vrapcic, Visnjik, Trsnjica, Srecica, Slavuj, Skenderija, Rosica, Ribica, Radost, Pcelica, Pahuljica, Masnica, Makovi, Ljiljan, Leptiric, Lastavica, lane, Labudovi, kekec, Iskrica, Ilijas, Dunje, Djeciji grad, Biseri, Bajka

Ako nema ovakvih mama i tata na forumu, molim sve one koji stanuju u blizini nabrojanih vrtica da se jave na pp

Znam da mnogi, posebno ako ne koriste usluge vrtica, i ne znaju da li im se neki vrtic nalazi u komsiluku - to je sasvim normalno, ali vas molim da u sljedecih nekoliko dana pogledate po komsiluku i vidite da li je neki od nabrojanih vrtica u vasoj blizini. Mnogo bi lakse bilo sa adresama, ali (u dogovoru s Pearl) ne zelimo da objavimo adrese na forumu
Pearl

Post by Pearl »

buba wrote:
Pearl wrote:

Pearl

na pozivnice cemo pisati termine priredbi, ovo pismo treba smao da sadrzi informacije zajednicke svima..
ili npr za porodice za koje idemo preko tetka zilhe, onda za njih napraviti 100 tih pisama i reci da tetka zilhi dostave na papir sljedeci dan treba li im taxi i da li ce uospte doci (ako nece da im dostaviomo na kucnu adresu).. da i nju ne pretrpavamo poslom.. posto oni svakako dolaze do tetka zilhe, da tim porodica onda stavimo punkt za taxi tu negdje oko kuhinje, gdje mogu auta stati
generalno, telefon na koji mogu javiti je : 062 526 257

malo se ovo previse zakomplikovalo, pa da pojednostavimo.. bar njih 100 da imamo rjesenih..
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Pearlita, da zakomplikujem jos vise, treba imati makar 10 paketica viska :D Just in case :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:Pearlita, da zakomplikujem jos vise, treba imati makar 10 paketica viska :D Just in case :D
Ma gdje sve tu i tih 10... :-) :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli_sa wrote:
mIRCerka wrote:Pearlita, da zakomplikujem jos vise, treba imati makar 10 paketica viska :D Just in case :D
Volim takav stav :D
daduli_sa

Post by daduli_sa »

mIRCerka wrote:
daduli_sa wrote:
Volim takav stav :D
p.s. Nisam nista ja obecao 8-)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Izvjestaj:
Baby Blue & ja smo obisli nekoliko slasticarni na carsiji, rezime je
Carigrad vec narucena i bice nam spremna 30.12.
Sport rekli da dodjemo ujutro kod sefa ali kao nece biti problema (to cu uraditi prije posla)
jedna ona orjentalna slasticarna ce isto da donira nesto
Hodzic treba da zovemo
RamiS - bio je sef ali ne i direktor, ali on vjeruje da ce biti sve ok, dao nam je telefon da ga zovemo da provjerimo, pitao covjek odmah koliko nam treba pa ce vrbovati valjda i oni jos nekoga.
Jos jedna slasticarna ne znam joj ime treba da odemo popodne kad je sefica tu.

Drugi dio slasticarni odradimo drugi dan.

Dogovorili sa tetka Zilhom ako bude trebalo da slatko ostavimo kod njih u friziderima do 30.12.

Odoh raditi....
nenanana

Post by nenanana »

nenanana wrote:Ljudi,

imamo pozitivne vijesti iz JU Djeca Sarajeva. Vise o svemu dok budemo u rukama drzali zvanican dopis koji je gotov :thumbup: :thumbup: :thumbup: i dok se jos malo izorganiziramo.

Sad molim da mi se na pp radi daljeg dogovora jave forumske mame ili tate koji koriste usluge sljedecih vrtica: Sareni voz, Vrapcic, Visnjik, Trsnjica, Srecica, Slavuj, Skenderija, Rosica, Ribica, Radost, Pcelica, Pahuljica, Masnica, Makovi, Ljiljan, Leptiric, Lastavica, lane, Labudovi, kekec, Iskrica, Ilijas, Dunje, Djeciji grad, Biseri, Bajka

Ako nema ovakvih mama i tata na forumu, molim sve one koji stanuju u blizini nabrojanih vrtica da se jave na pp

Znam da mnogi, posebno ako ne koriste usluge vrtica, i ne znaju da li im se neki vrtic nalazi u komsiluku - to je sasvim normalno, ali vas molim da u sljedecih nekoliko dana pogledate po komsiluku i vidite da li je neki od nabrojanih vrtica u vasoj blizini. Mnogo bi lakse bilo sa adresama, ali (u dogovoru s Pearl) ne zelimo da objavimo adrese na forumu
pravabubica, zmaj od zene, :thumbup: vec krenula u direkciju po odobrenje. znaci uskoro i u pisanoj formi imamo zvanican dopis :)

Vrtici Kosuta, Pcelica i Djeciji grad vec pokriveni :), tj. bice vjerovatno danas poslije podne.
Vise o svemu prepostavljam direktno od pravebubice kad se vrati. :)

trebaju nam ljudi u blizini vrtica Sareni voz, Vrapcic, Visnjik, Trsnjica, Srecica, Slavuj, Skenderija, Rosica, Ribica, Radost, Pahuljica, Masnica, Makovi, Ljiljan, Leptiric, Lastavica, lane, Labudovi, kekec, Iskrica, Ilijas, Dunje, Biseri, Bajka ili oni cija djeca tamo idu.

detalji na pp
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ja ne znam kako se zove vrtic tamo na Obali izmedju Akademije i mosta Cobanija?! Tu ima neki vrtic pa bi to mogao ja da odem na pauzi ako je neki od nabrojanih...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

daduli, preuzeh gonidbu ramiSa..cucem se s dishom iza 5, jer imam ja tatanak do tad :D pa cem trazit puno svega ...javicu na sluzbeni mob sta dobijem pa nek neko postira .
Pearl

Post by Pearl »

Dena wrote:Sredila sam nam reportazu na PINK-u :D

Pearl ima kontakt ;-)
javit ce mi se ona sutra, dok vid sa shefovima sta zele i sta im treba :D
Pearl

Post by Pearl »

ne stigoh ranije da javim: za sahinpasica
dobili smo od zamjenika direktora odobrenje za kutiju... imamo dopbrovoljca za danas popodne (jolia), i za srijedu (nadira). treba nam dobrovoljac za sutra.
treba sa se samo javiti Azri na standu sahinpasic (podaci kod mene), ja imam i plakate ako nekome trebaju, a vidjet cu sa jolia-om da ostavi kod njih za sutrasnjeg dobrovoljca..
cnermina

Post by cnermina »

Info: prikupljanje na Stomatologiji zavrseno. nasa vrijedna vozacica to sutra preuzima aBd :)

Sad sam se cula sa curama sa Ekonomije- i tamo super ide, iako ocekuju da ce sutra biti jos bolje jer za danas dosta raje nije znalo...

Eto, ako ima neko jos da hoce da da neki svoj doprinos- cure su na Ekonomiji danas do 17h i sutra od 9-17h
Pearl

Post by Pearl »

cnermina wrote:Info: prikupljanje na Stomatologiji zavrseno. nasa vrijedna vozacica to sutra preuzima aBd :)

Sad sam se cula sa curama sa Ekonomije- i tamo super ide, iako ocekuju da ce sutra biti jos bolje jer za danas dosta raje nije znalo...

Eto, ako ima neko jos da hoce da da neki svoj doprinos- cure su na Ekonomiji danas do 17h i sutra od 9-17h
pravabubica im upravo printa plakate u boji, jer kazu da ljudi nisu zainteresovani za letke.. a plakati su onako malo.. sareniji :d:D
obuca

Post by obuca »

nenanana wrote:
nenanana wrote:Ljudi,

pravabubica, zmaj od zene, :thumbup: vec krenula u direkciju po odobrenje. znaci uskoro i u pisanoj formi imamo zvanican dopis :)

Vrtici Kosuta, Pcelica i Djeciji grad vec pokriveni :), tj. bice vjerovatno danas poslije podne.
Vise o svemu prepostavljam direktno od pravebubice kad se vrati. :)

trebaju nam ljudi u blizini vrtica Sareni voz, Vrapcic, Visnjik, Trsnjica, Srecica, Slavuj, Skenderija, Rosica, Ribica, Radost, Pahuljica, Masnica, Makovi, Ljiljan, Leptiric, Lastavica, lane, Labudovi, kekec, Iskrica, Ilijas, Dunje, Biseri, Bajka ili oni cija djeca tamo idu.

detalji na pp
stiglo odobrenje. sutra sam u vrticu. javim vam sta je bilo :)
jasminasab

Post by jasminasab »

Ljudi moji, a jeste li vi razmisljali kako cemo izrezati i podijeliti tolike kriske torte na zabavi? Jedna mi kolegica skrenu paznju na to... :wink: To znaci da nam treba i minimalno 600 tanjira i 600 viljuskica... I prvenstveno KO ce to rezati toliko? Ivy, spremi se da budes umeljana tortom :lol:

A za balone, predlazem da se ne zamaramo razmisljanjima o tome, jer je taj prostor stvarno ogroman, tako da mozemo staviti koji balon pored Deda Mraza i to je dosta...

Update za Ustikolinu: paketici ce se djeci podijeliti najvjerovatnije dan prije Bajrama, posto treba to organizovati tako da se ne napravi guzva. Obecali su mi da ce pokusati uslikati to za nas...
suncica24

Post by suncica24 »

E ovako,
- zvala Violetu, nisu provjerili mail, sad hoce, pa ce nas kontaktirati mailom. I zainteresovani su. Znaci, treba sutra provjeriti mail, ili da ponovo zovemo.
Za Hipp sam dobila broj neke doktorice, koja se ne javlja i ne javlja, pa cu nastaviti pokusavati i pokusavati.
Za TurboLimac... trebam pravi broj. Moj je izgleda "kriv"

Sto se tice spiskova, imam spisak djece iz Novog Sarajeva, do 12 god., ima ih 112, ali... Tamo vec organizuju podjelu paketica za ovu djecu, pa mislim da nije potrebno to raditi ponovo. Doduse, pitat cu ih da se pridruze, ali posto vidjeh na faksovima da je vec planiran datum...
Svejedno... vidjet cemo.

Eto, to je to, sad idem dalje.
Ima li ko broj Orbica?
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Torte se mogu dogovoriti da ih oni koji nam popklanjaju isijeku odmah u zvijezdu, sta mislite?!
Tanjire lako skontamo....

AKo Violeta odgovorio na mail sa kojeg su dobili prvu molbu onda ce meni doci... nadam se samo da ce Violeta provjeravati sarajevski mail...
cnermina

Post by cnermina »

upravu si za tortu... zato je mozda bolje ganjati slatkise, cokoladice, sokove, nego torte...

:-? :-? :-?
jasminasab

Post by jasminasab »

suncica24 wrote:Ima li ko broj Orbica?
Imas PP.
Post Reply