Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

Bellica

#651 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bellica »

nera18 wrote:s obzirom da je doktorica rakic iz skerliceve na bolovanju, da ne bih isla svojoj staroj doktorici frljak ponovo,
gdje najpovoljnije mogu uraditi sam ultrazvuk? :)
A znas li sta je dr. Rakic, sto je na bolovanju? Ja bih ti preporucila Dr. Redzepija, samo ne znam je li mora biti doktor ili doktorica, za zamjenu dr. Radi bih ti preporucila dr. Boloban, ali je nazalost umrla prije par dana.
vrijednica

#652 Re: Ginekologija i vagine....

Post by vrijednica »

Pera Trta wrote:
Bellica wrote:
nera18 wrote:s obzirom da je doktorica rakic iz skerliceve na bolovanju, da ne bih isla svojoj staroj doktorici frljak ponovo,
gdje najpovoljnije mogu uraditi sam ultrazvuk? :)
A znas li sta je dr. Rakic, sto je na bolovanju? Ja bih ti preporucila Dr. Redzepija, samo ne znam je li mora biti doktor ili doktorica, za zamjenu dr. Radi bih ti preporucila dr. Boloban, ali je nazalost umrla prije par dana.
Crni humor...
Nazalost, za nas, sve njene pacijentice, jako tuzno i veliki gubitak..
Dr. Boloban je bila zaista jedna vrsna doktorica, ljubazna i draga..
Rahmet joj dusi
nera18

#653 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

skerlicevu zovem danima radi termina
i nikad nemaju slobodan..stalno trebam cekati petak popodne, ponedjeljak ujutro i sl
hanumica82

#654 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanumica82 »

to je jer im je haos nastao kako je doktorica Boloban preminula. Imaju manjak doktora, pola ih je po bolovanju i godisnjim. Prava je sreca da uhvatis termin u julu. Probaj prebaciti karton u dom zdravlja Stari grad tamo su mnogo manje guzve, nije bitno sa koje si opstine.

Inace dr. Redzepi je dobar doktor, zna svoj posao, samo malo na ters.
hanumica82

#655 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanumica82 »

alma5 wrote:Cure molim jedno pojasnjenje...zaboravila (da i to se desava smusenim) sam upitati svoju doktoricu da li se kod nas pod mikrobioloskom obradom bruseve (dakle vaginalni i cervikalni) podrazumjeva i hpv test...pitam iz razloga sto sam cula da pod tom obradom se izmedju ostalog u vecini slucajeva i zemalja to i radi, a onda se ukoliko nalaz pokaze prisutnost hpv ide na genotipizaciju tj. hpv DNK test da bi je ustanovilo radi li se o visoko rizicnom ili nisko rizicnom..i da jos ovo - nisam isla preko privatnika, pa tako da nesam birala sama na koje cu se bakterije i sve to testirati (po principu cjenovnika) nego mi je naglasena kompletna mikrobioloska obrada (radjeno na Ilidzi)...nalazi pape stari 2 mjeseca pokauju abnormalne skvamozne stanice dakle ASCUS, bilo je i nekih bakterija ali sam to rijesila...ja bih da uradim taj hpv test da sam sigurna..nemam kondilome mada znam da nisu obavezni..i da znate li koliko i da li se to placa za hpv testiranje, jer mikrobiolosku obradu nisam ni dinara platila, a u privatnika bi izaslo blizu 400km... :shock:
i cisto informativno gdje to u sarajevu rade najbolje..?
Pozdrav svima! :bih:

Uradi papa nalaz i tek ako im po tom nalazu bude nesto sumnjivo rade hpv testiranje. Inace u mikrobiolosku obradu briseva spadaju testiranje na klamidiju, ureoplazmu, mikoplazmu, aneorobne bakterije. Upravo sam za par dana narucena da mi uzmu te briseve, jer planiram trudnocu pa radi prevencije da se iskljuce moguce opasnosti.
Ako jeneko radio ove briseve moze li mi nesto vise reci o ovome i za koliko dana nalazi budu gotovi?
bepina

#656 Re: Ginekologija i vagine....

Post by bepina »

Fulat ću malKice temu, no moram se izventilirat'...
Ginekolog u Sarajevu? Potreban mi HITNO, nije bitno ženski-muški, samo da zna svoj posao i da se hoće posvetiti problemu (radije bih privatno).
Bila kod dr.Begovića u februaru, imala polip, skinuo ga, nije slao uzorak na biopsiju, a nije mi dao ni antibiotik.
Sve od tada problemi sa men.ciklusom (kasne, bolne...). Raspitala se, sve žene koje su skidale polipe, pile su antibiotike, rađena biopsija :?
viola

#657 Re: Ginekologija i vagine....

Post by viola »

moze li mi neko nesto vise reci o dr. frljak na grbavici, kakvih iskustava imate sa njom?
nera18

#658 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

viola wrote:moze li mi neko nesto vise reci o dr. frljak na grbavici, kakvih iskustava imate sa njom?
odradi nalaz kako treba, malo prica
ne postavlja glupa a ni suvisna pitanja
puno strucnih termina, ne skontas sta te snaslo
cijena klasicno privatne
i ja sam pobjegla od nje:D
Bumblebee

#659 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bumblebee »

viola wrote:moze li mi neko nesto vise reci o dr. frljak na grbavici, kakvih iskustava imate sa njom?
Ja sam licno prezadovoljna. Idem vec dvije godine kod nje i nemam aposolutno nikakve primjedbe.
Jako je prijatna, posveti ti sve vrijeme koje ti je potrebno i strucna je u svom poslu.

Ja nemam namjeru u skorijoj buducnosti da mijenjam doktora, ali opet svako ima svoje iskustvo...
BeatriceWL

#660 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BeatriceWL »

dr . Lačević - Kapić Šaćira. Radila je na GAK-u čitav radni vijek. Sad radi privatno. Ima ordinaciju u Bolničkoj ulici br 32 ( neboder preko puta ulaza u KCUS ). Kod nje radi UZ pregled dr Begić koji je trenutno još uvijek zaposlen na GAK i asistent na fakultetu. Dr Lačević je divna, brižna, ozbiljna, sistematična i posvećena, sve što biste voljeli i očekivali od jedne ginekologinje.
tople preporuke
duboka_misao

#661 Re: Ginekologija i vagine....

Post by duboka_misao »

opomena zbog krsenja pravila foruma
Cholina_Lokica

#662 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Cholina_Lokica »

Bihnela

#663 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bihnela »

alma5 wrote: da znate li koliko i da li se to placa za hpv testiranje, jer mikrobiolosku obradu nisam ni dinara platila, a u privatnika bi izaslo blizu 400km... :shock:
i cisto informativno gdje to u sarajevu rade najbolje..?
Pozdrav svima! :bih:
Tipizaciju i testiranje na pisustvo HPVa mozes uraditi na Medicinskom fakultetu,.,test na prisustvo HPVa kosta 50 KM.,.,potrebno je da ginekolg uzme bris koji ti doneses na fakultet,.,.rezulati se saopste u roku 3 dana
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#664 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Pera Trta »

hanumica82

#665 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanumica82 »

kurty

#666 Re: Ginekologija i vagine....

Post by kurty »

Bellica

#667 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bellica »

bepina wrote:Fulat ću malKice temu, no moram se izventilirat'...
Ginekolog u Sarajevu? Potreban mi HITNO, nije bitno ženski-muški, samo da zna svoj posao i da se hoće posvetiti problemu (radije bih privatno).
Bila kod dr.Begovića u februaru, imala polip, skinuo ga, nije slao uzorak na biopsiju, a nije mi dao ni antibiotik.
Sve od tada problemi sa men.ciklusom (kasne, bolne...). Raspitala se, sve žene koje su skidale polipe, pile su antibiotike, rađena biopsija :?
Ja ti toplo kao zenska osoba i kao babica preporucujem svog doktora, meni je on najbolji, gore sam procitala da je ters, ali nije uopste, ma nema teme o kojoj ne bih s njim razgovarala i nema doba dana ili noci kad ga ne bih zvala ako me nesto zaboli, inace, pisem o doktoru Redzepiju ako trebas informacije gdje radi javi mi pa ti napisem.
ukras

#668 Re: Ginekologija i vagine....

Post by ukras »

Eh ovako, kako sam izracinala , menstruaciju cu dobiti tacno dan prije svadbe (malo mi stres zeznuo racunicu) . Da li je moguce pomjeriti ciklus par dana. Cula sma za neke tablete, ali ne znam koliko su stetne.
Bellica

#669 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Bellica »

ukras wrote:Eh ovako, kako sam izracinala , menstruaciju cu dobiti tacno dan prije svadbe (malo mi stres zeznuo racunicu) . Da li je moguce pomjeriti ciklus par dana. Cula sma za neke tablete, ali ne znam koliko su stetne.
Postoje, ali ne smijes nista sama, otidji kod ginekologa pa neka te on posavjetuje i preporuci neke lijekove tog tipa, inace, svi hormonski preparati su opasni i treba ih uzimati samo pod nadzorom lijecnika. I sretno na svadbi :)
pitanjce

#670 Re: Ginekologija i vagine....

Post by pitanjce »

Da li je neko isao na estetsku operaciju??? iskustva,preporuke, cijene? :)
hanumica82

#671 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanumica82 »

estetsku operaciju cega?
bez_ideje

#672 Re: Ginekologija i vagine....

Post by bez_ideje »

Ma labioplastika i vaginalna rejuvenacija ,ili ti sjeckanje i zatezanje :mrgreen:
Prvo mi je glupost,ako ne stvara zdravstvene poteskoce.....a drugo je ok,u slucaju potrebe :)
Vecina plasticnih hirurga to radi.......pa raspitaj se
pitanjce

#673 Re: Ginekologija i vagine....

Post by pitanjce »

Da, mislila sam na labioplastiku i vaginalnu rejuvenaciju:wink:
Trenutno sam u dilemi kod koga prvo otici, zato sam i postavila temu,a nisam bila ni sigurna da nasi hirurzi rade ove zahvate :) :-)
hanumica82

#674 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hanumica82 »

Radi Karabeg
pitanjce

#675 Re: Ginekologija i vagine....

Post by pitanjce »

Hvala na informacijama :)
Post Reply