Seselj moze svojom propagandom narusiti vec decenijama nestabilnu BiH,a sa HR nema takve sanse! Veceras je jasno rekao da je ideja velike srbije besmrtna!oridjidji wrote:Vec ih grize to sto je oslobođen, mozda vise nego nas u BiH jer oni su svijesniji ko je Seselj, po SAO Krajini je on svoj talenat usavrsavao i na internetu je mnogo videa njegove ratne propagande u Hrvatskoj, huskaskih govora prepunih mrznje, te uveliko izgovorenih ideja, instrukcija o tome kako realizovati Veliku Srbiju.Connaisseur Karlin wrote:Mislis,Hrvati ce nesto pokusati? Mislim da Hrvati nece puno vremena trositi na Seselja.oridjidji wrote:
Tesko. Vidjecemo hoce li biti ponovljenog procesa. Hrvati mu nece oprostiti ono sto je Hag.
Vojislav Šešelj
- Connaisseur Karlin
#651 Re: Vojislav Šešelj
-
oridjidji
#652 Re: Vojislav Šešelj
Ako su Stanisic, Frenki, pred novim procesom, nije nemoguce da i on dodje ponovo pred sud bez obzira sto je ovakva presuda Haga. Haski tribunal je donjeo naredbu da se pomenutom dvojcu ponovo sudi. Tako da cemo gledati Stanisica i Frenkija ponovo u Hagu, sto onda nebi mogli gledati ponovo Seselja, kada za to dodje vrijeme?DuckZz wrote:Kakav ponovljeni proces, kakva drugostepena presuda....
Ocigledno vam nije jasno da za drugostepenu presudu trebaju novi dokazi, tek otkriveni dokumenti, senzacije itd.... a takvo nešto ne postoji jer su tužitelji doslovno godinu dana u sudnici raspravljali sa Šešeljem cija je glava veća, dokle sve idu granice Srbije itd.
Tužitelji u procesu Šešelja se trebaju penzionisat, ništa konrektno nisu uradili, a to će znati svako ko je pratio barem 50% njegovog suđenja.
-
Patriotska_Liga
#653 Re: Vojislav Šešelj
Vidiš, o tome nisam razmišljao. To bi baš bila fora, da se velikosrpska aždaha okrene protiv njih na njihovom tlu.united bosnae wrote:S jedne strane sam razocaran sto je Seselj dobio oslobadjajucu presudu jer svaka njegova aktivnost na politickoj sceni Srbije je bila usmjerena kao sirenju mrznje, nastanku rata i nestanku ne srba sa prostora koje je on zamislio kao "Srpske Zemlje" (Karlovac - Karlobag - Virovitica).
S druge strane drago mi je sto je pusten jer misljenja sam da jednino ozbiljni oruzani sukobi unutar same Srbije mogu biti pecat desavanjima na Balkanu u proteklih 20 god., a Seselj je idealana osoba koja moze potaknuti takve sukobe na tlu Srbije (kad vec ne moze nigdje drugo). Danas, on ne moze napraviti nikakvu stetu u BiH, Hrvatskoj, CG, Kosovu. Osim na jednom ekonomski razbijenom dijelu BiH on zapravo ne smije nigdje drugo ni krociti.
Iskreno se nadam da ce Seselj biti taj faktor koji ce inicirati ozbiljne oruzane sukobe u Srbiji - tek tada ce gradjani Smrdije konacno shvatiti i osjetiti na vlastitoj kozi sta znaci zlo zvano SRPSKI NACIONALIZAM.
-
oridjidji
#654 Re: Vojislav Šešelj
Pa nije nista slagao, od kad je nove Srbije, te ambicije postoje.Connaisseur Karlin wrote:Seselj moze svojom propagandom narusiti vec decenijama nestabilnu BiH,a sa HR nema takve sanse! Veceras je jasno rekao da je ideja velike srbije besmrtna!oridjidji wrote:Vec ih grize to sto je oslobođen, mozda vise nego nas u BiH jer oni su svijesniji ko je Seselj, po SAO Krajini je on svoj talenat usavrsavao i na internetu je mnogo videa njegove ratne propagande u Hrvatskoj, huskaskih govora prepunih mrznje, te uveliko izgovorenih ideja, instrukcija o tome kako realizovati Veliku Srbiju.Connaisseur Karlin wrote:
Mislis,Hrvati ce nesto pokusati? Mislim da Hrvati nece puno vremena trositi na Seselja.
- Connaisseur Karlin
#655 Re: Vojislav Šešelj
Nisam rekla da je slagao,vec da ce on, javno svojim radim nastaviti propagiranje doticne ideologije.Takve ideologije nisu nikad miroljubive!oridjidji wrote:Pa nije nista slagao, od kad je nove Srbije, te ambicije postoje.Connaisseur Karlin wrote:Seselj moze svojom propagandom narusiti vec decenijama nestabilnu BiH,a sa HR nema takve sanse! Veceras je jasno rekao da je ideja velike srbije besmrtna!oridjidji wrote:
Vec ih grize to sto je oslobođen, mozda vise nego nas u BiH jer oni su svijesniji ko je Seselj, po SAO Krajini je on svoj talenat usavrsavao i na internetu je mnogo videa njegove ratne propagande u Hrvatskoj, huskaskih govora prepunih mrznje, te uveliko izgovorenih ideja, instrukcija o tome kako realizovati Veliku Srbiju.
- Connaisseur Karlin
#656 Re: Vojislav Šešelj
Da vam javim na vrijeme: TO se nikad nece desiti!Patriotska_Liga wrote:Vidiš, o tome nisam razmišljao. To bi baš bila fora, da se velikosrpska aždaha okrene protiv njih na njihovom tlu.united bosnae wrote:S jedne strane sam razocaran sto je Seselj dobio oslobadjajucu presudu jer svaka njegova aktivnost na politickoj sceni Srbije je bila usmjerena kao sirenju mrznje, nastanku rata i nestanku ne srba sa prostora koje je on zamislio kao "Srpske Zemlje" (Karlovac - Karlobag - Virovitica).
S druge strane drago mi je sto je pusten jer misljenja sam da jednino ozbiljni oruzani sukobi unutar same Srbije mogu biti pecat desavanjima na Balkanu u proteklih 20 god., a Seselj je idealana osoba koja moze potaknuti takve sukobe na tlu Srbije (kad vec ne moze nigdje drugo). Danas, on ne moze napraviti nikakvu stetu u BiH, Hrvatskoj, CG, Kosovu. Osim na jednom ekonomski razbijenom dijelu BiH on zapravo ne smije nigdje drugo ni krociti.
Iskreno se nadam da ce Seselj biti taj faktor koji ce inicirati ozbiljne oruzane sukobe u Srbiji - tek tada ce gradjani Smrdije konacno shvatiti i osjetiti na vlastitoj kozi sta znaci zlo zvano SRPSKI NACIONALIZAM.
-
Patriotska_Liga
#657 Re: Vojislav Šešelj
Ta ideja postoji od kad su crnogorski brđani guslali na Durmitoru i čekali da Osmansko carstvo propadne. To su neki počeci. U XIX vijeku će se to uobličiti u nacionalni pokret, a uobličit će ga najveći srpski umovi. I u tome je problem.
-
Patriotska_Liga
#658 Re: Vojislav Šešelj
Znači ostaje ideja okupacije i podjele na okupacione zone. Hajde, neko će i to da dočeka.Connaisseur Karlin wrote: Da vam javim na vrijeme: TO se nikad nece desiti!
-
dezurni_ucenik
#659 Re: Vojislav Šešelj
.
Last edited by dezurni_ucenik on 01/04/2016 01:31, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#660 Re: Vojislav Šešelj
Nisam o tome pisala,vec da Srbi nece nikad imati unutarnji sukob,a kojem se vi nadate!Patriotska_Liga wrote:Znači ostaje ideja okupacije i podjele na okupacione zone. Hajde, neko će i to da dočeka.Connaisseur Karlin wrote: Da vam javim na vrijeme: TO se nikad nece desiti!
-
Patriotska_Liga
#661 Re: Vojislav Šešelj
Ja se i ne nadam baš, više sam za vanjsku okupaciju. Makar bi i ovaj unutrašnji sukob bio solidna fora.Connaisseur Karlin wrote: Nisam o tome pisala,vec da Srbi nece nikad imati unutarnji sukob,a kojem se vi nadate!
- Connaisseur Karlin
#662 Re: Vojislav Šešelj
Vanjsku okupaciju!?Patriotska_Liga wrote:Ja se i ne nadam baš, više sam za vanjsku okupaciju. Makar bi i ovaj unutrašnji sukob bio solidna fora.Connaisseur Karlin wrote: Nisam o tome pisala,vec da Srbi nece nikad imati unutarnji sukob,a kojem se vi nadate!
-
oridjidji
#663 Re: Vojislav Šešelj
Ma nije se to odnosilo na tebe, vec na njega. To je ideologija poprilicno ziva, ima ona tovar svojih Seselja.Connaisseur Karlin wrote:Nisam rekla da je slagao,vec da ce on, javno svojim radim nastaviti propagiranje doticne ideologije.Takve ideologije nisu nikad miroljubive!oridjidji wrote:Pa nije nista slagao, od kad je nove Srbije, te ambicije postoje.Connaisseur Karlin wrote: Seselj moze svojom propagandom narusiti vec decenijama nestabilnu BiH,a sa HR nema takve sanse! Veceras je jasno rekao da je ideja velike srbije besmrtna!
-
Patriotska_Liga
#664 Re: Vojislav Šešelj
A ono kao Njemačka i Austrija u WW2. Zone, američka, britanska, francuska i još neka a da nije ruska, recimo albanska. I onda provesti katarzu. Očito da bombardovanje nije dalo efekta.Connaisseur Karlin wrote: Vanjsku okupaciju!?
-
oridjidji
#665 Re: Vojislav Šešelj
Danas slusam mnostvo tuca je bilo u ovoj predizbornoj kampanji, mnogo napada na prostorije suprostavljenih stranaka.Connaisseur Karlin wrote:Nisam o tome pisala,vec da Srbi nece nikad imati unutarnji sukob,a kojem se vi nadate!Patriotska_Liga wrote:Znači ostaje ideja okupacije i podjele na okupacione zone. Hajde, neko će i to da dočeka.Connaisseur Karlin wrote: Da vam javim na vrijeme: TO se nikad nece desiti!
Definitivno napreduju demokratski...
Dobra je emisija o tome danas bila na RTS-u.
- Connaisseur Karlin
#666 Re: Vojislav Šešelj
oridjidji,problem je danas,da se takva ideologija desava i aktivno planira! Prije rata u BiH se pricalo,lobiralo decenijama,cetnika je bilo jedino u sumskim zemunicama ,a danas je drugacija prica. Moram priznati,mene je strah da pomislim sta se dalje moze desavati,a mogu zamisliti kako je vama u BiH.Nije mi cilj dizanje panike,ali ,budimo realni,ovo sto se desava posljednih sedmicu dana,nije uopste normalno.oridjidji wrote:Ma nije se to odnosilo na tebe, vec na njega. To je ideologija poprilicno ziva, ima ona tovar svojih Seselja.Connaisseur Karlin wrote:Nisam rekla da je slagao,vec da ce on, javno svojim radim nastaviti propagiranje doticne ideologije.Takve ideologije nisu nikad miroljubive!oridjidji wrote:
Pa nije nista slagao, od kad je nove Srbije, te ambicije postoje.
-
Patriotska_Liga
#667 Re: Vojislav Šešelj
A gdje si ti, ako nije tajna?
- Connaisseur Karlin
#668 Re: Vojislav Šešelj
Ne,to vise nije moguce,jer ne postoje interesi vanjske politike.Patriotska_Liga wrote:A ono kao Njemačka i Austrija u WW2. Zone, američka, britanska, francuska i još neka a da nije ruska, recimo albanska. I onda provesti katarzu. Očito da bombardovanje nije dalo efekta.Connaisseur Karlin wrote: Vanjsku okupaciju!?
- Connaisseur Karlin
#669 Re: Vojislav Šešelj
Van Balkana,Patriotska_Liga wrote:A gdje si ti, ako nije tajna?
-
Patriotska_Liga
#670 Re: Vojislav Šešelj
Misliš to sada nije moguće. Nikad nije kasno da se uništi klica velikosrpske ideologije. Odnosno moglo bi biti kasno za neke ali ne za sve. Poklopiće se interesi jednog dana.Connaisseur Karlin wrote:Ne,to vise nije moguce,jer ne postoje interesi vanjske politike.
Dovoljno precizno za ovu temu.Connaisseur Karlin wrote: Van Balkana,
- Connaisseur Karlin
#671 Re: Vojislav Šešelj
Ah,pa to je postalo normlano , Balkan,EU ,SAD, svi se tukuoridjidji wrote:Danas slusam mnostvo tuca je bilo u ovoj predizbornoj kampanji, mnogo napada na prostorije suprostavljenih stranaka.Connaisseur Karlin wrote:Nisam o tome pisala,vec da Srbi nece nikad imati unutarnji sukob,a kojem se vi nadate!Patriotska_Liga wrote: Znači ostaje ideja okupacije i podjele na okupacione zone. Hajde, neko će i to da dočeka.
Definitivno napreduju demokratski...
Dobra je emisija o tome danas bila na RTS-u.
- Connaisseur Karlin
#672 Re: Vojislav Šešelj
Naravno da nije moguce,jer ne postoje van-politicki interesi. Vanjska politika treutno ima drugh problema.Patriotska_Liga wrote:Misliš to sada nije moguće. Nikad nije kasno da se uništi klica velikosrpske ideologije. Odnosno moglo bi biti kasno za neke ali ne za sve. Poklopiće se interesi jednog dana.Connaisseur Karlin wrote:Ne,to vise nije moguce,jer ne postoje interesi vanjske politike.
Dovoljno precizno za ovu temu.Connaisseur Karlin wrote: Van Balkana,
-
Patriotska_Liga
#673 Re: Vojislav Šešelj
Pa i ja mislim da sada nije moguće.Connaisseur Karlin wrote:Naravno da nije moguce,jer ne postoje van-politicki interesi. Vanjska politika treutno ima drugh problema.
Ali ovo je toliko bitno da je manje važno da li je sada ili za 50 godina. Bitno je da se desi. A desiće se.
- Connaisseur Karlin
#674 Re: Vojislav Šešelj
Nece nikad!!!Patriotska_Liga wrote:Pa i ja mislim da sada nije moguće.Connaisseur Karlin wrote:Naravno da nije moguce,jer ne postoje van-politicki interesi. Vanjska politika treutno ima drugh problema.
Ali ovo je toliko bitno da je manje važno da li je sada ili za 50 godina. Bitno je da se desi. A desiće se.
-
Patriotska_Liga
#675 Re: Vojislav Šešelj
Okupiralo i Njemačku i Francusku i Poljsku i Japan pa i Srbiju više puta ali eto ti si sigurna da više niko nikad neće okupirati Srbiju. Hajde finoConnaisseur Karlin wrote:Nece nikad!!!