Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mogu samo dvije posljedice ove sage oko Rooney-a biti:
1. neko je vec spomenuo, Rooney je ucijenio ManU i SAF-a, a to je prvi put da je neko ozbiljno narusio autoritet velikog Fergija
2. ugovor je potpisan da bi se od Reala i slicnih kupaca izmuzle sto vece pare, sigurno se stavila neka cifra za obestecenje, negdje oko 80-ak miliona funti, a i puno bolja situacija za klub je kada prodaje igraca kome ugovor istice nakon 4 a ne nakon jedne godine
U oba slucaja ManU pusi, ovo je vec prezvakana situacija, vidjeli smo svi zavrsnu Ronaldovu sezonu u dresu ManU-a, ocekujem i slicno od Rooneya ove godine...
Ja mislim da su mali i stari to odigrali u tandemu da od vlasnika izvuku koji dinar jos jer su se ovi cifuti stisli nema para ima 2 godine za nekog mocnog transfera. A i sad Runi ne moze otici za sicu i gdje on hoce sad ga S.A.F prodaje za koliko i kome hoce. Po meni dobro odradjen posao, dok je Reala ManU ima kome prodavat svoje igrace za dobru lovu.
Bicu iskren i reci cu da sam volio da su ga otjerali iz kluba.Od marta mjeseca igra lose.Dobro,imao je povreda pa mu se dijelom moze oprostiti.Mislim da iza svega ovoga postoje neki veci interesi za klub.Mozda je ovo i pritisak na vlasnike kluba ko zna?
Moze izgledati da je on izigrao Fergusona ali ipak mislim da ce u konacnici Manchester United profitirati.
Jer nije se rodio taj koji je zahebao starog.
Rooney je izasao sa lafo pricom da bi zelio da klub dovede dobre igrace i osigura uspjesnu buducnost.Ta prica pije vode da je u pitanju klub koji nije osvojio nista u zadnjih 5-10 godina a on kao igrac poceo da igra fenomenalno i trazi podrsku od boljih igraca.U zadnje cetri godine osvojiti 3 titule Premiershipa i biti u 2 finala LP nije mala stvar.
Prosle godine titula im je izbjegla za samo jedan bod a isti sastav je u pitanju.
Stoji cinjenica de je on vazna karika i da je mnogo doprinjeo uspjehu kluba ali nijedan igrac Manchester Uniteda ne smije dovoditi u pitanje ambicije kluba dok je Sir Aley Ferguson trener.A svi mi znamo koliko je Sir Alex i dan danas zedan i gladan uspjeha.Ovim je on ponizio ovaj klub a ne trazenjem boljeg ugovora.Igraci koriste sistem koji je pogresan ali koji im ide na ruku a to je da traze ogroman novac za svoje usluge.
Da li su ikada Scholes i Giggs uradili slicnu stvar?
Rooney po mom misljenju prvo sebi zeli osigurati buducnost ovim ugovorom bilo da ostane jos koju godinu ili da izvuce maksimum iz nekog buduceg transfera.
A isto tako United ovim potezom vjerovatno nastoji izvuci maksimum ukoliko dodje do njegove eventualne prodaje.
Sto se tice Ronalda mislim da je on sasvim korektno odradio svoju posljednju sezonu u Unitedu.Imao je par losijih izdanja ali je evidentno do zadnje utakmice davao maksimum.
U svim svojim izjavama nakon odlaska nijednom nije uptrijebio losu rijec za Manchester United.Znam da ga monogi nisu volili i ne vole ali hvala mu na tom profesionalnom odnosu.
Klub jeste u problemima i na najbolji nacin zele da ih prevazidju.Koliko ce u tome uspjeti vidit cemo.Sto se mene tice Rooney ili bilo koji drugi igrac moze sutra otici,nije me briga.Svi su oni prolazni a u konacnici jedino je bitan klub i njegova buducnost a ne igrac kao pojedinac.Nadam se najboljem.