Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
micika

Post by micika »

Bulgur sa piletinom:

Isprziti luk i komadice pilecih prsaImage

Dodati crvenu papriku i papricice

Image

Kasnije dodati 2 isjecena paradajza i casu opranog bulgura,sve to prziti dok voda koju pusti paradajz polako ne ispari pa dodati 2 case vrele vode,sol,biber,kasiku paradajz pirea,smanjiti vatru,poklopiti i pustiti da voda lagano ispari

Image

Konacni rezultat :P
Image

8-)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Bulgur dobro izgleda kao i celer (hvala na bujrumu), moze li se to probati napraviti bez przenja luka? :D :D

ps. svima koji su se zazelili novih fotografija, bit ce, sve je snimljeno i arhivirano. Ujedno svima veliko hvala sto su od ove teme napravili temu za uzivanje. Zaista toliku raznolikost nisam mogao ni u snu ocekivati. Cestitam svima na odlicnoj hrani i zelji da kroz fotografije iste lijepe trenutke podijele sa nama.
Ivy

Post by Ivy »

Disclaimer: slike nisu iz moje kuhinje al ovo volim praviti i cesto spremam jer obozavam mexicku kuhinju :) kad budu moje slike bum postavila (al ogladnih od vase hrane pa reko da dodam)

Lime Marinated Beef Burritos sa mex. rizom i grahom

Pripremanje burritos
Image
Image
Image
Image

Riza
Image

Na kraju bi trebalo da izgleda 'vako
Image
zena21

Post by zena21 »

Arslan wrote:moje dame, stvarno sam ostao bez teksta! ove vase postove cu primiti kao kompimente, ako smijem naravno, mada sumnjam da ih zasluzujem..

hvala vam! ljubim ruke! Image
arsla, mi te volimo :kiss: :D
idia

Post by idia »

zeno ne trudi se :D anais je to davno prisvojila :D :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

evy wrote:zeno ne trudi se :D anais je to davno prisvojila :D :lol:
pa bone ne bile, nije on stvar da ga u dzep strpam pa sa sobom nosam :D on je ljudsko bice, sa osjecanjima :oops: :D i izuzetnom kulinarskom nadarenoscu....koju ja cijenim....iz vise razloga :D

opet ja ispadoh vjestica :oops: :lol:

Arsla :kiss: ruke ti se pozlatile :-)

@micike, ovaj ti bulgur plaho izgleda :D moracu i ja ovo probati....hvala i na slikama i na objasnjenju....

a za celer, ovaj dio sto ti napisa raji da ne baca, u sjevernoj americi celer totalno drugaciji, ovde se bas taj dio konzumira....i za one koji paze liniju, celer je jedna od rijetkih namirnica za koje vise kalorija potrosis da ga zasvaces nego sto on sadrzi, znaci vise nego sto konzumiras :D

nego ovde puno gurmana i onih sto se dobro razumiju u hranu....ja sam se zadnjih godina navadila na jalapeno i chipotle paprike :D zna li iko, moze li se to uzgajati? ono u bashti..il za to mora biti vrela mexicka klima.....da. znam za iducu godinu :D svi recepti, takodje dobrodosli :D
micika

Post by micika »

anais_nin wrote:
evy wrote:zeno ne trudi se :D anais je to davno prisvojila :D :lol:
pa bone ne bile, nije on stvar da ga u dzep strpam pa sa sobom nosam :D on je ljudsko bice, sa osjecanjima :oops: :D i izuzetnom kulinarskom nadarenoscu....koju ja cijenim....iz vise razloga :D

opet ja ispadoh vjestica :oops: :lol:

Arsla :kiss: ruke ti se pozlatile :-)

@micike, ovaj ti bulgur plaho izgleda :D moracu i ja ovo probati....hvala i na slikama i na objasnjenju....

a za celer, ovaj dio sto ti napisa raji da ne baca, u sjevernoj americi celer totalno drugaciji, ovde se bas taj dio konzumira....i za one koji paze liniju, celer je jedna od rijetkih namirnica za koje vise kalorija potrosis da ga zasvaces nego sto on sadrzi, znaci vise nego sto konzumiras :D

nego ovde puno gurmana i onih sto se dobro razumiju u hranu....ja sam se zadnjih godina navadila na jalapeno i chipotle paprike :D zna li iko, moze li se to uzgajati? ono u bashti..il za to mora biti vrela mexicka klima.....da. znam za iducu godinu :D svi recepti, takodje dobrodosli :D
Ti vjestica :shock: sta ti je bona,ti si forum's sweetheart :D :D :D Svi te mnogo volimo......(forumske zlobnice odabijte :x :D :D :D )

Uh za te jalapenose....neznam da li se mogu uzgajat,al i koji ce ti vrag kad mozes kupiti kantu onih ukiseljenih.I ja sam luda za mexickom kuhinjom.Ovdje u Ankari sam otkrila divan restoran gdje prave lude fajitas,obavezno odem jednom sedmicno i odvalim se...pojedem i svoje i cojkove jalapeno i onda sutradan umirem.Doktor mi zabranio ljuto,al nemogu si pomoci :-)
Ovog ljeta odem ja sa drugaricom u onaj mex restoran na breki,tamo sam nekad jela chimchanga de polo,ludo jelo.Ovog ljeta promijenili kuharicu,kaze specijalitet joj fajitas,nezna praviti chimichangu.Hajd narucimo mi.....nula bodova,niti sosova,2 tortilice...kaze nema vise,a za jalapeno nikad culi :-?
danas

Post by danas »

micika, de smotaj jedan cigar burek i uslikaj i okaci da mi se najedu oci gladne :lol: :lol: :lol: :lol:
micika

Post by micika »

@mamica
Pitala si me za recept onih punjenih pilecih prsa,tek sad vidjeh....sorry!
Isijeci pileca prsa uzduz na tanje kriske,stavi medju celofan(tako ti se nece raspasti) i malo ih istuci.Stavi u tanjir,dodaj so,biber i kasikicu senfa....mozes i malo origana,pazljivo razmazi po prsima i ostavi da odstoji sat vremena.Poslije na komad piletine stavi list zelene salate i komad sira(bilo koji polutvrdi sir),po zelji....urolaj,pa u jaja i prezlu i przi dok ne porumeni.isto ih tako mozes puniti mjesavinom mladog sira i spinata,ili sira i gljiva...al meni je ovaj prvi najbolji,ostali ubiju miris piletine...ovako samo sir,topljen kad se rasijece rolatic :D :D :D

@fluid...probaj bez luka,ja do sad nisam....ili umjesto crvenog ubaci samo jedno cehno neisjecenog bijelog radi arome :-)

@krava....budem probala kolac....volim vocne kolace,mmmmmmmm :P Sto god da kuhas nemoj kuhati zbog toga sto osjecas obavezu,onda ti nece biti ukusno,uzivaj u kuhinji,experimentisi,pitaj nas ovdje sto god ti treba...nije ovo sveto pismo,treba samo malo volje i maste.Pohvale svakako....pozdravi zensko i bujrum kod mene u tursku na koji dan,bas je super :D :D [/quote]
micika

Post by micika »

danas wrote:micika, de smotaj jedan cigar burek i uslikaj i okaci da mi se najedu oci gladne :lol: :lol: :lol: :lol:
hocu sestro....uskoro.Pa napravi bona,nista lakse od cigare....kupi gotovu jufku,predvostruci,isijeci na trouglove....od najsireg napuni cime hoces,ja najvise volim sa sirom...ili piletinom,urolaj....malo pokvasi krajeve da se fino zalijepe i u vrelo ulje.Poslije na papir i jedi dok je vrelooooooooooooo :D :D :D samo je toliko kalorican,da izbjegavam da ga pravim.....valja pazit na liniju,inace cu postat ko turkinje u obliku cilindra :D :D :D
danas

Post by danas »

cuj kupi gotovu jufku :lol: :lol: :lol: dje cu je kupit :-)
kad ja hocu one ogromne, okrugle sa pijace u pendiku :lol: :lol: :lol:
micika

Post by micika »

danas wrote:cuj kupi gotovu jufku :lol: :lol: :lol: dje cu je kupit :-)
gluho i coravo bilo....cuj nema jufke....pa zakuhaj bona....kako su nase mame pravile po 5 pita na dan :D :D :D :D brasno,malo soli,kap ulja,vodu i opleti...ukuhaj dobro,jufka mora biti meka kao usna resica :oops: nek malo odstoji i razvij :D :D :D izgleda da sam ja jedina luda na forumu koja razvija jufke :? :oops: cok kolay ama....sadece sabur lazim :D :D :D
Ivy

Post by Ivy »

Super brzi recept za one koji vole tunjevinu

Penne sa umakom od tunjevine sa octom

Za dvoje

mjera je 1 velika konzerva tune
i jedna mala kutijica vrhnja za kuhanje
penne ili makarone po zelji

potrebno jos: aceto balsamico (ovaj ocat talijanski), malo bibera i kukuruz u zrnu

- skuhati penne al dente
- u posebnu posudu istresti tunu zajedno sa uljem (ukoliko kupujete onu bezmasnu dodati maslinovog ulja) i viljusskom izgnjeciti tunu dok ne bude vrlo sitna i ujednacena. Mjesati na vatri.
- dodati vrhnje odjednom i dobro promijesati da se ujednaci i zatim dodati aceto balsamico dok umak ne postane srednje smedj (jedna do dvije velike kasike je dovoljno). Ne smije uvreti.
- dodati kukuruz po zelji i pobiberiti (izmedju prstiju)
- dodati pene i fino sve izmjesati :) jesti toplo :)
Bon apetit :)
pitt

Post by pitt »

cuj gdje...pa svakom supermarketu bona :D:D
Pogledaj u onim frizovima gdje su one frozen pies, nadjevi za torte i to.
danas

Post by danas »

pitt wrote:
pa to su obicne, ja hocu ovu debelu jednu jufku za cigar burek :-) :-) :-)
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:
pitt wrote:
pa to su obicne, ja hocu ovu debelu jednu jufku za cigar burek :-) :-) :-)
Ma hoces ti....ne vuci me za jezik :D
maccarona

Post by maccarona »

crkoh od gladi :x :x :x

:-)
pitt

Post by pitt »

pa ima li negdje turskh ili grckih radnji u blizini? :D Ako nema....zamjesi brate :D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:pa ima li negdje turskh ili grckih radnji u blizini? :D Ako nema....zamjesi brate :D:D
pa mrsko mi :D :D :lol:
pitt

Post by pitt »

danas wrote:
pitt wrote:pa ima li negdje turskh ili grckih radnji u blizini? :D Ako nema....zamjesi brate :D:D
pa daj dajdzi....zato si se udala onda :D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:
danas wrote:
pa daj dajdzi....zato si se udala onda :D:D:D
ma ni njemu nije jasno :D :D
pitt

Post by pitt »

Reci mu samo if ju vant bourek, ju beter sskviz end rol :D Vidjet ces da mu nece tresko pasti....odmah vizualno proradi... :-) :D :-) :D
danas

Post by danas »

pitt wrote:Reci mu samo if ju vant bourek, ju beter sskviz end rol :D Vidjet ces da mu nece tresko pasti....odmah vizualno proradi... :-) :D :-) :D
c c c ramazan a ti vako pricas :roll: :roll: :roll: :oops: :D :P
anais_nin

Post by anais_nin »

pitt wrote:Reci mu samo if ju vant bourek, ju beter sskviz end rol :D Vidjet ces da mu nece tresko pasti....odmah vizualno proradi... :-) :D :-) :D
:lol: :lol: :lol: cuj skviz end rol :lol: :lol: :lol:
micika

Post by micika »

anais_nin wrote:
:lol: :lol: :lol: cuj skviz end rol :lol: :lol: :lol:
Gdje li su te jufke koje je on zakuho sa skviz end rol :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply