Kur'anske mudzize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zforumas

#651 Re: Kur'anske mudzize

Post by zforumas »

covjek je postavio datume iz historije od kojih je bar 5 promijenilo covjecanstvo u vecoj mjeri nego sto je to ucinilo rusenje 2 tornja u Americi ili u kojima je stradao veci broj "iskrenih vjernika" nego u samom rusenju WTC-a
L u c i f e r

#652 Re: Kur'anske mudzize

Post by L u c i f e r »

Mogu li ateisti u raj?

Kazes dao je ljudima slobodnu volju. Ali on ih je napravio tako neinteligentnim da ne mogu da ga spoznaju i da izaberu ono sto je bolje za njih. I on je napravio tako drakonsku kaznionicu, umjesto neke vaspitno popravnog odnosno reformativnog tipa.
victom

#653 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

Evo ova slika gore, sa jezgrom zemlje, je klasično izmišljanje "dokaza" za neuke ljude.
Sad da nađem grešku, oni bi rekli, mi se ne razumijemo u to. Ko što je ovaj gore kolega naveo maloprije za Mlivin dokaz.
Ne možeš pričati o fizikalnim dokazima u Kur'anu a ne poznavati razlomke.
Prvo se educiraj pa onda diskutuj.
asurbanipal

#654 Re: Kur'anske mudzize

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:
hoces li mozda neku muzicku zelju, smo reci koju :-)

ko to kaze da moraju sve to biti u Kur'anu?? mi samo mozemo da uocavamo sta nam autora Kur'ana nudi prorocanstva a ne sta mi hocemo da nadjemo.

Dakle, nema sve u Kur'anu. :mrgreen:

Zar nije Kur'an objašnjenje za sve ? Pa ako je Erdogan spomenut u Kur'anu možda ima i ovo ? :mrgreen:

Kako to da nije spomenut jedan Sultan Murat II., Mehmed-paša Sokolović, Richard Lavlje srce, kardinal Mazaren, Mahatma Gandhi, Josip Broz Tito ? Ima li šta o Osami bin Ladenu ? Koji su datumi rođenja gore spomenutih 19 pilota. Ima li u Kur'anu spomenuto na koliko se procjenjuje bogatstvo porodice bin Laden ?
Smrcak15

#655 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:covjek je postavio datume iz historije od kojih je bar 5 promijenilo covjecanstvo u vecoj mjeri nego sto je to ucinilo rusenje 2 tornja u Americi ili u kojima je stradao veci broj "iskrenih vjernika" nego u samom rusenju WTC-a
eli to treba svi dogadjaji da budu nagovjesteni ili sta vec hoces??
zforumas

#656 Re: Kur'anske mudzize

Post by zforumas »

Smrcak15 wrote:
zforumas wrote:covjek je postavio datume iz historije od kojih je bar 5 promijenilo covjecanstvo u vecoj mjeri nego sto je to ucinilo rusenje 2 tornja u Americi ili u kojima je stradao veci broj "iskrenih vjernika" nego u samom rusenju WTC-a
Upravo to pitanje ja tebi postavljam...
Smrcak15

#657 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:Mogu li ateisti u raj?

Kazes dao je ljudima slobodnu volju. Ali on ih je napravio tako neinteligentnim da ne mogu da ga spoznaju i da izaberu ono sto je bolje za njih. I on je napravio tako drakonsku kaznionicu, umjesto neke vaspitno popravnog odnosno reformativnog tipa.
mogu kad postanu vjernici i nastave raditi dobra djela.

a sad onako samo lahko da ateista upadne u Raj, iz onoga sto sam procitao tesko bogami, mada moze biti nekih izuzetnih situacija gdje se moze progledati kroz prste.
Smrcak15

#658 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

victom wrote:Evo ova slika gore, sa jezgrom zemlje, je klasično izmišljanje "dokaza" za neuke ljude.
Sad da nađem grešku, oni bi rekli, mi se ne razumijemo u to. Ko što je ovaj gore kolega naveo maloprije za Mlivin dokaz.
Ne možeš pričati o fizikalnim dokazima u Kur'anu a ne poznavati razlomke.
Prvo se educiraj pa onda diskutuj.
hajde reci tacno sta je izmisljeno, prezciraj se pobogu si

ako mislis nekoga ubijediti samo sa izjavama bez dokaza, varas se zestoko.
Smrcak15

#659 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:
hoces li mozda neku muzicku zelju, smo reci koju :-)

ko to kaze da moraju sve to biti u Kur'anu?? mi samo mozemo da uocavamo sta nam autora Kur'ana nudi prorocanstva a ne sta mi hocemo da nadjemo.

Dakle, nema sve u Kur'anu. :mrgreen:

Zar nije Kur'an objašnjenje za sve ? Pa ako je Erdogan spomenut u Kur'anu možda ima i ovo ? :mrgreen:

Kako to da nije spomenut jedan Sultan Murat II., Mehmed-paša Sokolović, Richard Lavlje srce, kardinal Mazaren, Mahatma Gandhi, Josip Broz Tito ? Ima li šta o Osami bin Ladenu ? Koji su datumi rođenja gore spomenutih 19 pilota. Ima li u Kur'anu spomenuto na koliko se procjenjuje bogatstvo porodice bin Laden ?

pa ima li iko da tvrdi to pobogu si???
Smrcak15

#660 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

zforumas wrote:
Smrcak15 wrote:
Upravo to pitanje ja tebi postavljam...
netrebaju svi dogadjaji da se programiraju, jer nema logike da sve se strpa u jednu knjigu, dovoljno je ponesto da bude dokaz onima koji zele dokaz.
zforumas

#661 Re: Kur'anske mudzize

Post by zforumas »

OK. Razumio :thumbup:
L u c i f e r

#662 Re: Kur'anske mudzize

Post by L u c i f e r »

Smrcak15 wrote:
L u c i f e r wrote:Mogu li ateisti u raj?

mogu kad postanu vjernici i nastave raditi dobra djela.

a sad onako samo lahko da ateista upadne u Raj, iz onoga sto sam procitao tesko bogami, mada moze biti nekih izuzetnih situacija gdje se moze progledati kroz prste.
Eh pa onda nema zime za mene.
L u c i f e r

#663 Re: Kur'anske mudzize

Post by L u c i f e r »

"The more I read, the more I acquire, the more certain I am that I know nothing" — Voltaire.
Blue1

#664 Re: Kur'anske mudzize

Post by Blue1 »

„Pa će reći Allah Uzvišeni: Zauzimali su se meleki, poslanici, vjernici i niko nije ostao osim Najmilostiviji od Milostivih, pa će da zahvati svojom šakom i izvede iz vatre ljude koji nikada nisu uradili nikakvo dobro a bili su se preplavljeni lavom (vatrom) pa će ih baciti u rijeku koja se zove „rijeka života“ pa će da izađu (niknu) poput sjemena koje izlazi iz natopljene zemlje...

Ashabi su rekli o Allahov Poslaniče: „Ti kao da si to vidio u dolini ispred sebe, te je dodao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: „Te će da izlaze poput bisera i oko vratova će da imaju ogrlice i po njima će ih da prepoznaju stanovnici Dženneta da su to oni koje je Allah izbavio od vatre i u Džennet ih uveo bez da su uradili djelo ili neko dobro, te će im reći: Uđite i sve što vidite vama pripada!

Pa će reći Gospodaru naš, dao si nam ono što nisi dao nikome od svjetova, pa će im reći: Imam ja za vas nešto bolje od ovoga!

Pa će reći Gospodaru, a šta je bolje od ovoga?

Pa će reći: Moje zadovoljstvo i neću se nikada više rasrditi nakon ovoga!
Smrcak15

#665 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Blue1 wrote:„Pa će reći Allah Uzvišeni: Zauzimali su se meleki, poslanici, vjernici i niko nije ostao osim Najmilostiviji od Milostivih, pa će da zahvati svojom šakom i izvede iz vatre ljude koji nikada nisu uradili nikakvo dobro a bili su se preplavljeni lavom (vatrom) pa će ih baciti u rijeku koja se zove „rijeka života“ pa će da izađu (niknu) poput sjemena koje izlazi iz natopljene zemlje...

Ashabi su rekli o Allahov Poslaniče: „Ti kao da si to vidio u dolini ispred sebe, te je dodao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: „Te će da izlaze poput bisera i oko vratova će da imaju ogrlice i po njima će ih da prepoznaju stanovnici Dženneta da su to oni koje je Allah izbavio od vatre i u Džennet ih uveo bez da su uradili djelo ili neko dobro, te će im reći: Uđite i sve što vidite vama pripada!

Pa će reći Gospodaru naš, dao si nam ono što nisi dao nikome od svjetova, pa će im reći: Imam ja za vas nešto bolje od ovoga!

Pa će reći Gospodaru, a šta je bolje od ovoga?

Pa će reći: Moje zadovoljstvo i neću se nikada više rasrditi nakon ovoga!

Hadis Ebu Seid el-Hudrija, da je rekao:

" Rekli smo: 'Allahov Poslanice, hocemo li na Sudnjem danu vidjeti naseg Gospodara?'
Poslanik sallallahu alejhi we sellem, je rekao:

'Da li vas ista sprecava da gledate u Sunce ili Mesec kada je vedro?' 'Ne', rekli smo.
Poslanik sallallahu alejhi we sellem rece: 'Necete imati nikakve smetnje da gledate svoga Gospodara toga dana, kao sto nemate zapreke gledati u njih. 'Zatim je nastavio: 'Onda ce se pozvati: 'Neka svaki narod krene za onima koje je obozavao. 'Sljedbenici krsta ce otici za krstom, sljedbenici kipova ce otici za svojim kipovima. Svako stvorenje ce otici za svojim bozanstvima. Ostat ce samo oni koji su obozavali Allaha, i dobri i grijesni i neki sljedbenici knjige. Zatim ce biti doveden Dzehennem i izlozen, bit ce poput prividjenja, te ce Jevrejima biti receno: 'Koga ste obozavali?' 'Obozavali smo Uzejra, sina Bozijeg, 'reci ce. 'Lazno ste vjerovali', bit ce im receno, 'Allah nije imao niti zene niti djeteta. Sta zelite?' 'Zelimo biti napojeni', reci ce. 'Pijte', bit ce im receno, pa ce jedni za drugim biti baceni u Dzehennem. Onda ce krscani biti upitani: 'Koga ste obozavali?' 'Obozavali smo Mesiha, sina Merjeminog,' odgovorit ce oni. 'Lazno ste vjerovali', bit ce im receno, 'Allah nije imao niti zene niti djeteta. Sta zelite?' 'Zelimo biti napojeni', reci ce. 'Pijte', bit ce ime receno, pa ce jedni za drugim biti baceni u Dzehennem. Ostat ce samo oni koji su obozavali Allaha, dobri i grijesni. Njima ce biti receno: 'Sta vas je zadrzalo, a svi ostali ljudi su otisli?' 'Mi nismo s njima bili', reci ce oni, 'ni onda kada su nam bili potrebniji nego sto su danas. A culi smo i onoga koji poziva da svako ode onome koga je obozavao, pa mi cekamo naseg Gospodara.' Tada ce im se pojaviti Silni, ali ne u onom liku u kojem su Ga prvi put vidjeli, pa ce reci: 'Ja sam vas Gospodar.' 'Da', odgorit ce oni, 'Ti si nas Gospodar.', a samo ce Mu se izmedju njih vjerovjesnici obracati. 'Imate li od Njega neki znak po kojem cete Ga prepoznati, 'upitat ce On. 'Potkoljenica', odgovorit ce oni. Potom ce im otkriti Svoju potkoljenicu, pa ce svi vjernici pasti Njemu na sedzdu, osim onih koji su mu sedzdu cinili da bi ih neko drugi vidio ili cuo. I oni ce pokusati uciniti sedzdu, ali ce im ledja postati tvrda poput kamena. Zatim ce biti postavljen most, cuprija iznad Dzehennema. 'Kakav je to most, Allahov Poslanice', upitali smo. Poslanik je odgovorio: 'To je mjesto pokliznuca i padova. Na njemu ce biti kuke, zeljezni kukasti stapovi i bodlje, koji slice jednoj vrsti velike biljke s kukastim trnjem sto raste u Nedzdu i zove se sa'dana. Neki ce vjernici prelaziti preko njega brzinom pogleda, neki brzinom munje, neki brzinom vjetra, a neki brzinom rasnih konja i deva. Jedni ce se spasiti netaknuti, drugi izgrebani, a treci ce biti oboreni u dzehennemsku vatru i tako sve dok poslednji od njih ne prodje. Taj ce, cak, biti vucen. Vi, doista, mene ne preklinjete za istinu, nakon sto vam je postala jasna, vise od vjernika koji ce toga dana preklinjati Silnoga. Kada vide da su se spasili, a da su im braca ostala, reci ce: 'Gospodaru nas, to su nasa braca, koji su s nama namaz obavljali i postili i zajedno s nama radili. 'Uzviseni Allah ce im kazati: 'Otidjite i izvedite iz vatre svakog onoga kod koga nadjete imana koliko jedan zlatnik. 'Allah ce zabraniti vatri da przi njihova tijela. Oni ce im otici i zateci ih u Vatri, neke do clanaka, neke do polovine potkoljenice. Izvest ce iz Dzehennema one koje budu poznavali i vratiti se. Zatim ce im biti receno: 'Vratite se i izvedite svakog onoga u cijem srcu nadjete imana koliko pola zlatnika.' Oni ce se vratiti i izvesti iz Vatre onoga koga budu poznavali, a zatim se vratiti. 'Idite, 'bit ce ime receno, 'i izvedite iz Vatre svakog onoga u cijem srcu nadjete koliko atom imana.' Oni ce, onda, izvesti one koje budu poznavali."
Ebu Seid kaze: ,, Ako mi ne vjerujete, onda proucite ajet:
Allah nece nikome nepravde ni trunku uciniti, dobro djelo On ce umnogostruciti.

Onda ce se zauzimati vjerovjesnici, meleki i vjernici. Tada ce Silni reci: 'Ostalo je jos Moje zauzimanje.' Onda ce zahvatiti sakom iz Dzehennema i izvaditi vec sagorele ljude. Spustit ce ih u rijeku na vratima Dzenneta, koja se zove voda zivota, pa ce poceti bujati na njenim obalama, kao sto buja zrnevlje koje nanese bujica. To ste, zasigurno, vec vidjali uz neku stijenu ili neko drvo. Ono sto bude izlozeno suncu, pozeleni, a ono sto bude u hladu, ostane bijelo. Kad izadju bit ce poput bisera, a na vratove ce im se staviti ogrlice. Onda ce uci u Dzennet, pa ce Dzennetlije reci: 'To su oslobodjenici Milostivog, On ih je uveo u Dzennet bez ijednog djela koje su ucinili i bez ijednog dobra koje su pridonijeli. 'Vama pripada sve sto vidite, i jos toliko', bit ce im receno.

(Buhari i Muslim)
victom

#666 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

Meni je najjače kad neko ispričak Kur'ansku priču ili suru i to navede kao DOKAZ.
A kad mu kažeš, vidi ovdje je jasna greška, on se počne izvrdavat sa izgovorima, kako je arapaski težak, kako ima puno značenja, kako smo mi glupi da bi razumili Kuran itd itd
victom

#667 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

Isto su jaki dokazi...kad neko kaže ova sura ima 19 ova 17 nečega... 19 , 17 teškibrojevi (misleći na proste brojeve)

Halo ba, u knjizi ti piše da je zemlja ravna a ti provodiš numeriku.

Isto je smiješno, da se bog sjetio da uputi ljude u 7 vijeku..
Šta je bilo do tada.

Na hiljade proroka je bilo u istoriji, ali eto ovaj se probio na scenu. Ne argumentima vec sabljom. A okruzio se i neukim ljudima, pa mu prošlo.
Last edited by victom on 17/11/2016 16:16, edited 1 time in total.
victom

#668 Re: Kur'anske mudzize

Post by victom »

-
Smrcak15

#669 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

victom wrote:Isto su jaki dokazi...kad neko kaže ova sura ima 19 ova 17 nečega... 19 , 17 teškibrojevi (misleći na proste brojeve)

Halo ba, u knjizi ti piše da je zemlja ravna a ti provodiš numeriku.

Isto je smiješno, da se bog sjetio da uputi ljude u 7 vijeku..
Šta je bilo do tada.

Na hiljade proroka je bilo u istoriji, ali eto ovaj se probio na scenu. Ne argumentima vec sabljom. A okruzio se i neukim ljudima, pa mu prošlo.
Halo ba, u knjizi ti piše da je zemlja ravna a ti provodiš numeriku
nepise nigdje da je ravna u orginalnom tekstu Kur'ana, nego kaze da je zaokruzena popu lopte. ovdje pricam o orginalnom tekstu a ne o prevodima na koje ti mozda nalijeces.
L u c i f e r

#670 Re: Kur'anske mudzize

Post by L u c i f e r »

Na stranu brojke i slova, meni je najveci problem sto je generalno cijela religijska prica jednostavno besmislena.

Ne trebaju meni nikakvi natprirodni dokazi niti cool citati niti numeroloske vratolomije da bih vjerovao.

Meni je potrebno samo da prica ima smisla i da drzi vodu pod kritickim okom razuma.
belfy

#671 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

ja bih samo kratki SMS opet poslao:
Smrcak15 wrote:
r_faruk wrote:Sto ne bi dijelio 54/55?.... Ti uzeo ono sto ti pase i dokazao..... Ti si u stvari dokazao da je broj 55 veci od 54 za 1.85185185% i to bi bilo to...
vidis da je uzet, znaci uzet je u svakoj suri, dijeljenje manji sa vecim, i veci sa manjim, jedino Sura mjesec producira broj 1.02 i ni jedna sura vise.

znaci imas sansu 1 od 228 mogucnosti i potrefis bas na pravom mjestu na suri mjesec

znaci ovo je 1/228
znaci dijelimo s jedne strane, pa s druge, , pa proberemo koji nam se ishod svidja, pa ako nije bas pravi i orginalni broj onda cemo napraviti i aproksimaciju... nema, ako numerologija ne odbrani vjeru nece nista drugo.
a onda jos i ovo:
Smrcak15 wrote:...dovoljno je ponesto da bude dokaz onima koji zele dokaz...
jer opisa numerologiju bas po definiciji. ne traze dokaz, nego ga zele, pa traze ponesto...
Smrcak15

#672 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:Na stranu brojke i slova, meni je najveci problem sto je generalno cijela religijska prica jednostavno besmislena.

Ne trebaju meni nikakvi natprirodni dokazi niti cool citati niti numeroloske vratolomije da bih vjerovao.

Meni je potrebno samo da prica ima smisla i da drzi vodu pod kritickim okom razuma.
sta je to sto nema smisla u islamu?
Smrcak15

#673 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:ja bih samo kratki SMS opet poslao:
Smrcak15 wrote:
r_faruk wrote:Sto ne bi dijelio 54/55?.... Ti uzeo ono sto ti pase i dokazao..... Ti si u stvari dokazao da je broj 55 veci od 54 za 1.85185185% i to bi bilo to...
vidis da je uzet, znaci uzet je u svakoj suri, dijeljenje manji sa vecim, i veci sa manjim, jedino Sura mjesec producira broj 1.02 i ni jedna sura vise.

znaci imas sansu 1 od 228 mogucnosti i potrefis bas na pravom mjestu na suri mjesec

znaci ovo je 1/228
znaci dijelimo s jedne strane, pa s druge, , pa proberemo koji nam se ishod svidja, pa ako nije bas pravi i orginalni broj onda cemo napraviti i aproksimaciju... nema, ako numerologija ne odbrani vjeru nece nista drugo.
a onda jos i ovo:
jer opisa numerologiju bas po definiciji. ne traze dokaz, nego ga zele, pa traze ponesto...
kako to bas da sura mjesec ima ovaj broj 1.0185-->1.02 i nijedna sura vise bas da potrefi na svoju brzinu oko zemlje.
belfy

#674 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

Smrcak15 wrote:
belfy wrote:ja bih samo kratki SMS opet poslao:
Smrcak15 wrote: vidis da je uzet, znaci uzet je u svakoj suri, dijeljenje manji sa vecim, i veci sa manjim, jedino Sura mjesec producira broj 1.02 i ni jedna sura vise.

znaci ovo je 1/228
a onda jos i ovo:
kako to bas da sura mjesec ima ovaj broj 1.0185-->1.02 i nijedna sura vise bas da potrefi na svoju brzinu oko zemlje.
evo preko mIRC-a da ti kazem:
numerologija, kao numerologija... trazis bilo koju poveznicu sa bilo kojom. sa jedne strane imas: broj rijeci, broj slova, redne brojeve sure, ajeta, broj rijeci ili slova sa jedne ili druge strane, od sure ili ajeta koja pocinje odredjenim brojem i ovako u nedogled. a sa druge strane biras izmedju: velicine Mjeseca, njegove brzine kretanja, njegove mase, njegove blizine ili daljine prema Zemlji, Suncu i opet u nedogled... onda sve to jos mozes i zaokruzivati na broj decimala gdje u ovom primjeru zaokruzujes na drugu decimalu, dok si tamo kod "programiranja rijeci" zaokruzivao na cijele brojeve.

kada sve ovo iznad saberes dobijes beskonacan niz u kojem ti probires brojeve koji ti pasu, a oni koji ne - odbacujes. jer, kada bi ti ja rekao da pronadjes obim Mjeseca, ili njegovu udaljenost od Zemlje u toj suri - ti ako ne bi uspio rekao bi da tamo nije sve "programirano". bas kao i za sve druge uslove koje bi ja postavio.

isto kao kada sam ja opisao davno @cackalica11 u njegovom postu od jedne recenice 11 "numeroloskih cuda". nesto slicno sto je Optimus pokusao da pokaze tebi (bez obzira ako je negdje napravio gresku). ti ces i dalje birati primjere koje zelis, dok nikada neces moci raditi sa primjerima zadanim unaprijed, jer "nije sve programirano, nego samo ono sto ja nadjem da jeste"... tebi ovo ima smisla?
Smrcak15

#675 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:---
numerologija, kao numerologija..
pazi nije to numerologija, numerologija je ono u astroogiji i prorokovanju buducnosti , sa datumima rodjenja i sta ja znam sve, ovo sto ja preznetiram je matematicko programiranje teksta.
trazis bilo koju poveznicu sa bilo kojom.
ne, ako nema poveznice ,da se nasadis na glavu nemozes je naci.

jer, kada bi ti ja rekao da pronadjes obim Mjeseca, ili njegovu udaljenost od Zemlje u toj suri - ti ako ne bi uspio rekao bi da tamo nije sve "programirano". bas kao i za sve druge uslove koje bi ja postavio.
hahahha, kud me nadje, pa upravo sam to i uspio, davno nekad sam pronasao programiranu obim mjeseca sa najblizom razdljinom izmedju zemlje i mjeseca.

evo vidi sam svojim ocima

Image
Image
Image

kao sto mozes da vidis, samo se na jednom mjestu spominje zemlja u surio mjesec, i samo na jednom mjestu mjesec, radaljina izmedju rijeci mjesec i zemlje je najmanja/najbliza izmjerena razdaljina izmedju mjeseca i zemlje, moze da stane 102.66 mjeseceva diametra izmedju zemlje u mjeseca, tako isto u stvarnosti moze da stane 102.58 mjesecevih diametara

U suri Mjesec, od prvi rijeci Mjesec pa sve do rijec Zemlja je isti omjer u razdaljini kao u stvarno od Mjeseca do zemlje kad je Mjesec najblizi zemlji.

od rijeci Mjesec pa do rijeci Zemlja ima 308 slova, ako podijelimo 308 sa 3 sto dobijemo iz rijeci mjesec (QMR) dobijemo omjer od 102.66
308 / 3 = 102.66

ako uzmemo Mjesec dijametar sto je 3474.2 km sto je ekvivalentno kad uzmemo 3 slova iz rijeci Mjesec (QMR)
pa to podijelimo sa razdaljinom izmedju mjeseca i zemlje kad je mjesec najblizi zemlji, 356400 km

356400 / 3474.2 = 102.58

eto dobio si to sto si trazio, i sta cemo sad :roll:
ti ces i dalje birati primjere koje zelis,
jesi li ti svjestan da je u Kur'anu na stotine primjera raznih velicina i oblika, i to bas da Kur'an producira toliko i nijedna knjiga vise, budimo realni....
Last edited by Smrcak15 on 17/11/2016 21:01, edited 2 times in total.
Locked