Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo nije Sarajevo nego je u pitanju Banja Luka.... u pozadini se vidi Ferhadija dzamija i stara drvena carsija koja je porusena...
Na mojoj slici se vide isti objekti iz drugog ugla...
branimir stulic wrote:
Ovo nije Sarajevo nego je u pitanju Banja Luka.... u pozadini se vidi Ferhadija dzamija i stara drvena carsija koja je porusena...
Na mojoj slici se vide isti objekti iz drugog ugla...
Oko sokolovo, da ne kažem falconovo. Vidi se da si pravi profesionalac. Pozdrav!
Je li iko primjetio da je na ovoj slici samo pola tramvaja, ustvari čitav je, ali manji...
Jedva sam locirala ovu sliku, sve očekivala da je sebilj na sred slike sva sam se preznojila.
Ustvari, nikad nisam skontala džamiju tu, zaklela bih se da je nema
Je li iko primjetio da je na ovoj slici samo pola tramvaja, ustvari čitav je, ali manji...
Jedva sam locirala ovu sliku, sve očekivala da je sebilj na sred slike sva sam se preznojila.
Ustvari, nikad nisam skontala džamiju tu, zaklela bih se da je nema
Dzamija cije fasade zaklanjaju ducani - Cekrekcijina-Dzamija na carsiji... http://wikimapia.org/1005569/
Dobro se sjecam ispred nje su bile parkirane Volge - TAXi vozila kojima sam cesto sa nanom odlazio na Vratnik...kasnije su to bili FIAT 1300 zute boje...
Koliko se sjećam, kroz maglu, tristači su bili vlasništvo GSP-a, odnosno GSP je imao i svoju taksi službu. Još se sjećam da su svi taksiji na šoferšajbi imali pločicu sa natpisom SLOBODAN pa su djeca mislila da se svaki taksista zove Slobodan....
valterbranisarajevo wrote:Koliko se sjećam, kroz maglu, tristači su bili vlasništvo GSP-a, odnosno GSP je imao i svoju taksi službu. Još se sjećam da su svi taksiji na šoferšajbi imali pločicu sa natpisom SLOBODAN pa su djeca mislila da se svaki taksista zove Slobodan....
Bas tako... Jedna od djecjih fama ovog grada iz nasih dana...
Pa bilo je neki dan i neko reče da je stara okretnica na Čengić Vili, mada ja nikako ne kontam ovu sliku jer ne vjerujem da se tako drastično izmijenio taj kraj od tada.