Pronadjen koker spanijel sa ogrlicom na području Marin Dvora boje zlata. Trenutno je kod mene. Sliku ću postaviti kasnije, pa ako ima vlasnika molim da mi se javi u pp. Ako je napušten(što je najvjerovatnije jer sam ga pronašla jaaako prljavog i izbezumljenog :-() poklanjam ga ljubiteljima ove prekrasne dugouhe rase! Sada je okupan i čist.
Izgubljeno - nadjeno
Moderator: anex
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#651 Re: Izgubljeno - nadjeno
Evo copy-paste sa fb, neka se i ovdje nađe. Ne objavljujem ime onoga ko je objavio, mogu ja biti kontakt.
- thousands of voices
-
zengi
#653 Re: Izgubljeno - nadjeno
Izgubljen (mozda i izbacen) crni lbrador hoda Nedjaricima
Jutros prolazim Nedjaricima i vidim nekog super slatkog i super friendly crnog labradora starog jedno 5-6 godina kako se (neuspjesno) pokusava sprijateljiti sa prolaznicima... vrti repom, pravi slatke face, umiljava se itd. i ko god podje na tramvajsku on za njim preko ceste. Kako nailazi na smrknuta lica nasih prijaznih sugradjana on se vraca na drugu stranu ulice i pokusava ponovo.
Da Bog da da nesto ne zgazi.
Vidim da je od nedavno na ulici jer je neiskusan. Skontat ce on brzo da nema nista od umiljavanja nasem dobrodusnom narodu punom merhameta i da samo moze nogu zaraditi.
Jutros prolazim Nedjaricima i vidim nekog super slatkog i super friendly crnog labradora starog jedno 5-6 godina kako se (neuspjesno) pokusava sprijateljiti sa prolaznicima... vrti repom, pravi slatke face, umiljava se itd. i ko god podje na tramvajsku on za njim preko ceste. Kako nailazi na smrknuta lica nasih prijaznih sugradjana on se vraca na drugu stranu ulice i pokusava ponovo.
Da Bog da da nesto ne zgazi.
Vidim da je od nedavno na ulici jer je neiskusan. Skontat ce on brzo da nema nista od umiljavanja nasem dobrodusnom narodu punom merhameta i da samo moze nogu zaraditi.
-
zengi
#654 Re: Izgubljeno - nadjeno
E moj p1nki.... Eto vidis u kakvom.p1nky wrote:Nasla sam svog macka,odnosno kupila sam ga.Komsija ga zatvorio na tavan,i tu drzao 4 dana.ON je prijetio da ce ga ubiti,jer mu navodno on ubija golubove.Trazila sam ga prije dva dana i on me ucjenjivao pricom u smislu donesi pare,sta ce ti macak,na sigurnom je.Danas sam ga opet pitala za macka i opet isti uslov.Odnijela sam novce,ne malu svotu ali nevazno,bitno je da je macak kod mene,malo je smrsao,i preplasen je,ali je u sustini dobro.To je porodica kojoj smo mi bili od pomoci u svakom smislu,,ali eto.....desava se.Ne znam samo u kakvom to drustvu zivimo.
Pa tuzi komsiju jer ce sad skontati da mu je to izvor prihoda pa kad god nestane para, on tvog macka na tavan.
- jaca-maca
#655 Re: Izgubljeno - nadjeno
Slikaj zengi, slikaj!zengi wrote:Izgubljen (mozda i izbacen) crni lbrador hoda Nedjaricima
Jutros prolazim Nedjaricima i vidim nekog super slatkog i super friendly crnog labradora starog jedno 5-6 godina...
Je li muzijak ili zenka??
- Cholina_Lokica
#656 Re: Izgubljeno - nadjeno
Hosh ga primit u kucu, da idem po njegajaca-maca wrote:Slikaj zengi, slikaj!zengi wrote:Izgubljen (mozda i izbacen) crni lbrador hoda Nedjaricima
Jutros prolazim Nedjaricima i vidim nekog super slatkog i super friendly crnog labradora starog jedno 5-6 godina...![]()
- tinchy
#657 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ako je to taj pas na kojeg ja mislim, on je lutalica već duže vrijeme, leti za autima samo čekam kad će ga klepiti neštojaca-maca wrote:Slikaj zengi, slikaj!zengi wrote:Izgubljen (mozda i izbacen) crni lbrador hoda Nedjaricima
Jutros prolazim Nedjaricima i vidim nekog super slatkog i super friendly crnog labradora starog jedno 5-6 godina...![]()
- Cholina_Lokica
#658 Re: Izgubljeno - nadjeno
Tinchy, ti mislis na Charlija, ali na njemu se vidi da nije labrador cistokrvni, i ima 2 godine 
- tinchy
#659 Re: Izgubljeno - nadjeno
Charlie ? To onaj ogromni, crni ? Mislimo li na istog psa.. Znam da nije čistokrvni ali ima labradora u sebi.Cholina_Lokica wrote:Tinchy, ti mislis na Charlija, ali na njemu se vidi da nije labrador cistokrvni, i ima 2 godine
- Cholina_Lokica
#660 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ma ja, to je taj. Mjesanac labradora i njemackog ovcara jetinchy wrote:Charlie ? To onaj ogromni, crni ? Mislimo li na istog psa.. Znam da nije čistokrvni ali ima labradora u sebi.Cholina_Lokica wrote:Tinchy, ti mislis na Charlija, ali na njemu se vidi da nije labrador cistokrvni, i ima 2 godine
-
zengi
#661 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ovaj mi se bar iz auta ucino kao cistokrvni labrador. Jaco, rkao bih labradorka da je zensko.
Onako krupan podebeo al nije trcao za aurima nego se umiljavao nadrkanim pjesacima.
Jaco, znas kako bi super bilo da imas zutou i crnog u paru..... AAAAUUUUU sto bi to lijepo bilo.
Probat cu ga slikati kad sljedeci put budem tuda prolazio... ako jos bude ziv.
Lokice, taj je iz tvog kraja... potpuno crn. Mozda je lab-nj.o
Onako krupan podebeo al nije trcao za aurima nego se umiljavao nadrkanim pjesacima.
Jaco, znas kako bi super bilo da imas zutou i crnog u paru..... AAAAUUUUU sto bi to lijepo bilo.
Probat cu ga slikati kad sljedeci put budem tuda prolazio... ako jos bude ziv.
Lokice, taj je iz tvog kraja... potpuno crn. Mozda je lab-nj.o
- jaca-maca
#662 Re: Izgubljeno - nadjeno
Prvo mi ga slikajCholina_Lokica wrote:Hosh ga primit u kucu, da idem po njegajaca-maca wrote:Slikaj zengi, slikaj!zengi wrote:Izgubljen (mozda i izbacen) crni lbrador hoda Nedjaricima
Je li muzijak ili zenka??Sve kontam da nije Buddy ili Ari
- frfi.
#663 Re: Izgubljeno - nadjeno
danas na parku kod predsjednistva totalno izgubljen je lutao ovaj prelijepi vucijak... bas se vidi da je izgubljen-stajao je na sred ceste uopste ne shvatajuci da ga auto moze pregaziti, niti da ima auto iza sebe, ja sam ga morala zvati i voditi u park da se skloni od auta, kasnije je otisao i na glavnu cestu, trazeci nesto/nekoga, bas je izgubljeno izgledao... mirnica je prava, samo je gledao i njusio da nadje nekoga poznatog, tj. svog vlasnika
cini mi se da je napusten- i to danas, jer je bila hrana za pse tu na parku u nekoj kesi ostavljena, i on jako cuvano i dobro izgleda,jos uvijek.
..ipak, nadam se da je samo izgubljen i da ce ga neko naci...

cini mi se da je napusten- i to danas, jer je bila hrana za pse tu na parku u nekoj kesi ostavljena, i on jako cuvano i dobro izgleda,jos uvijek.

-
soraja27
#664 Re: Izgubljeno - nadjeno
Izgubljen pas, žute boje sa crvenom ogrlicom (barem ju je imala). Zove se "Pile" i jako je pitoma i bezazlena. Na ogrlici je imala metalnu kapsulicu sa mojim brojem telefona. Danas su me zvala neka djeca sa Trga heroja i kažu da su je našli tamo ali dok sam došla nikoga više nije bilo. Molim svakoga, ako je uočite da mi javite na tel: 066/714-887
Ova slika joj najviše sliči.

- Cholina_Lokica
#665 Re: Izgubljeno - nadjeno
I ja sam ga veceras vidjela, totalno pogubljen pas, odgovarajuce starosti je...jaca-maca wrote:Moja prijateljica je vidjela na podruciju dobrinje muzijaka sarplaninca.laaajla wrote:Izgubljen sarplaninac na podrucju Grbavica-Skenderija.
Tamno-svijetlo sive boje, star oko 8 mjeseci.
Ukoliko neko ima neke informacije, javiti na 061/555-125
Mozda je to taj
-
dobar,ti?
#666 Re: Izgubljeno - nadjeno
Danas oko 1 vidio sam ga na c.vili na onom malezijskom mostu. Mislio sam da je od covjek akoji je isao iza njega, sretno u trazenjusoraja27 wrote:Izgubljen pas, žute boje sa crvenom ogrlicom (barem ju je imala). Zove se "Pile" i jako je pitoma i bezazlena. Na ogrlici je imala metalnu kapsulicu sa mojim brojem telefona. Danas su me zvala neka djeca sa Trga heroja i kažu da su je našli tamo ali dok sam došla nikoga više nije bilo. Molim svakoga, ako je uočite da mi javite na tel: 066/714-887
-
soraja27
#667 Re: Izgubljeno - nadjeno
Molim te , reci mi , u kojem pravcu je krenula sa tog mosta, ka ilidži, ka grbavici, ka hitnoj..dobar,ti? wrote:Danas oko 1 vidio sam ga na c.vili na onom malezijskom mostu. Mislio sam da je od covjek akoji je isao iza njega, sretno u trazenjusoraja27 wrote:Izgubljen pas, žute boje sa crvenom ogrlicom (barem ju je imala). Zove se "Pile" i jako je pitoma i bezazlena. Na ogrlici je imala metalnu kapsulicu sa mojim brojem telefona. Danas su me zvala neka djeca sa Trga heroja i kažu da su je našli tamo ali dok sam došla nikoga više nije bilo. Molim svakoga, ako je uočite da mi javite na tel: 066/714-887
-
dobar,ti?
#668 Re: Izgubljeno - nadjeno
Isla je u pravcu bosmala, ali moguce i da je skrenula desno prema skoli, stvarno nisam vise gledao 
-
soraja27
#669 Re: Izgubljeno - nadjeno
ok, hvala, sad sam upravo obišla autom ali ništa.dobar,ti? wrote:Isla je u pravcu bosmala, ali moguce i da je skrenula desno prema skoli, stvarno nisam vise gledao
Molim te, ako je vidiš da mi javiš ako budeš u prilici. Ona je bezazlena i pravo se bojim da ne naiđe na kakvu budalu.
- minjonja
#670 Re: Izgubljeno - nadjeno
soraja oblijepi letke na tom potezu, mozda je jos tu samo sto se zavukla negdje.
-
soraja27
#671 Re: Izgubljeno - nadjeno
namjeravam, nego radim preko vikenda od jutra do sutra pa neću moći prije pon.soraja27 wrote:Molim te , reci mi , u kojem pravcu je krenula sa tog mosta, ka ilidži, ka grbavici, ka hitnoj..dobar,ti? wrote:Danas oko 1 vidio sam ga na c.vili na onom malezijskom mostu. Mislio sam da je od covjek akoji je isao iza njega, sretno u trazenjusoraja27 wrote:Izgubljen pas, žute boje sa crvenom ogrlicom (barem ju je imala). Zove se "Pile" i jako je pitoma i bezazlena. Na ogrlici je imala metalnu kapsulicu sa mojim brojem telefona. Danas su me zvala neka djeca sa Trga heroja i kažu da su je našli tamo ali dok sam došla nikoga više nije bilo. Molim svakoga, ako je uočite da mi javite na tel: 066/714-887
-
zengi
#672 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ja radim na Grbavici preko vikenda pa cu otvoriti oči.
Gdje ti stanujes? Cudi me da se nije znala vratititik kuci.
Ako ga ja nadjem malo cu joj izgnjaviti ovu dlakavu njusku sto nas sikira i bjezi od kuce.
Iskreno se nadam da ćeš je naći.
Preslatka je.
PS
Jeli ovo u stvari njena slika ili nekog psa koi lici na nju?
Ako ga ja nadjem malo cu joj izgnjaviti ovu dlakavu njusku sto nas sikira i bjezi od kuce.
Preslatka je.
PS
-
soraja27
#673 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ćaozengi wrote:Ja radim na Grbavici preko vikenda pa cu otvoriti oči.
Preslatka je.
PS
Puno ti hvala na ponuđenom trudu. Slika je sa interneta ali identična je njoj. Ja sam kod hitne a moji žive na Grbavici i imaju dvorište ali im je ona stalno bježala. Obiđe svu svoju "raju" po Grbavici i dalje, čak bi se okupala i na Miljacki i onda bi se vratila kući. Nebrojeno puta su me ljudi zvali (imala je br.telefona na ogrlici) da mi kažu da su je našli ovdje ili tamo i u početku bih išla po nju ali poslije nekog vremena sam odustala, samo im kažem "molim Vas vratite broj ona će se vratiti kući" i to je tako išlo mjesecima.Posao mi je inače u Vogošći i nisam više mogla ići po nju. Moji su u međuvremenu popravili ogradu ali neki majstor dok je ulazio nije dobro zatvorio vrata pa je šmugnula. Mislim da je popiz.... što nije mogla ići vani pa sad koristi priliku da se prošeta. Jednom je nije bilo 8 dana pa se vratila. Ne znam da li je prepametna ili samo ima sreće. Volim je ali je nemoguća. Moj muž misli da ona ustvari i ne želi da se vrati pošto voli da se druži sa svojom rajom pa joj se ukazala prilka.
U svakom slučaju, valja mi u Pon. ljepiti plakate.
-
zengi
#674 Re: Izgubljeno - nadjeno
Pa dobro ako je tako, garant ce se opet vratiti. Ima ona izgleda iskustva u saobracaju i zna se snaci. Psi se tesko mogu izgubiti pa da ne znaju da se vrate.
I sinoc i jutros sam prolazio izmedju Dobrinje i Grbavice al je nisam vidio. Pogledat cu opet veceras mada mislim da ce se vratiti sama.
I ja ti imam jednog takvog sto hoda okolo i samo dodje kuci da jede i da se malo odmori ili da se zali kad fasuje od nekoga na ulici. Srecom, nikad ne ide daleko nego se mota tu po komsiluku.
I sinoc i jutros sam prolazio izmedju Dobrinje i Grbavice al je nisam vidio. Pogledat cu opet veceras mada mislim da ce se vratiti sama.
I ja ti imam jednog takvog sto hoda okolo i samo dodje kuci da jede i da se malo odmori ili da se zali kad fasuje od nekoga na ulici. Srecom, nikad ne ide daleko nego se mota tu po komsiluku.
-
pakica_
#675 Re: Izgubljeno - nadjeno
ljudi, juce sam negdje oko rtv doma vidjela (nisam ziher jer je bilo brzinski iz auta, ali sam 90% sigurna) zlatnog retrivera kako cunja jadan po tramvajskim sinama.. djeluje mi fino uhranjen, ali je bas prljav, dusa draga.. i tuzno gleda u ljude okolo, sto ce reci ili ga je neko tršn'o iz kuce, ili ga je neko izgubio.. pa eto ukoliko nekome nedostaje (ono za sta sam 90% ziher da je) zlatni, pokusajte tamo.. ili nek' ode po njega ako ima zelju za tim da ima goldija