Norveska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
VektoR

Post by VektoR »

VektoR wrote:Jeste... predsjednik RS-a i Predsjednik NS/FS BiH...

E sada,... pozivam... PRAVNIKE sa ovog foruma da konsultuju Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti u BiH...

CLAN 11

Obavljanje drugih poslova zvaničnika
1. Za vrijeme vršenja javne funkcije izabrani zvaničnici, nosioci izvršne funkcije i savjetnici, osim dužnosti u političkoj stranci, ne smiju vršiti dužnost u drugim izvršnim organima. Istovremeno vršenje više od jedne funkcije u izvršnim organima takođe je nespojivo.
2. Izabrani zvaničnici, nosioci izvršne funkcije i savjetnici mogu obavljati poslove u nastavnim ili naučnim, te kulturnim i sportskim ustanovama, stručnim udruženjima i slično, samo pod uslovom da naknada za obavljanje tih dužnosti ne prelazi jednu trećinu iznosa redovne plate u ovim ustanovama ili udruženjima.
3. Izabrani zvaničnici i nosioci izvršne funkcije ne smiju obavljati poslove savjetnika niti smiju biti u ugovornom odnosu na osnovu rada sa javnim preduzećima i pravnim ili fizičkim osobama koji posluju sa tijelima vlasti na bilo kojem nivou.

Takodjer,...

Ako neko smatra... ili ako se ZNA za neke finansijske "prevare" postoji zakonski nacin na koji moze BILO ko od nas doci... a uz pomoc Zakona o slobodi pristupa informacijama...

Jedan o LEGALNIH nacina da se izadje na kraj sa "savezom":)
Jel nema pravnika ili...

http://www.izbori.ba ima cijeli tekst zakona... a meni se cini da bi ovdje moglo biti sukoba interesa? Evo moguceg nacina da se Jelic maKne iz Saveza :D
radeljas

Post by radeljas »

femme wrote:sta vam je svima....smirite se malo....
ja samo imam reci jedno FUKO JE VRH SELEKTORA, a vi se i dalje svadjajte ako hocete..... :D
jedna jako sretna pobjeda, u kojoj su nas vile pronosale, nad ekipom koja je daleko od vrha evropskog fudbala, ne znaci da je ovaj bivsi trener prishtine i sarajeva, dobar strucnjak. pravi test tek dolazi sa turskom i tu cemo vidjeti to znanje, u koje ja jako sumnjam. hocu da kazem da je on daleko od vrha. da nije vec bi radio negdje sve ove godine ili bi imao nekakve reference. osvojio nesto, trenirao neki jaci klub i sl.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

hrasno38 wrote:
Majjah wrote:
hrasno38 wrote: Svaka tvoja rijec pokazuje velicinu tvog intelektualnog nivoa. Na svakom forumu do juce BHF je za mene bio nesto zaista obecavajuce, nesto sto sam ja podrzavao na svakom koraku. Na mjestima gdje su vas Pitari i Manijaci nazivali nafuranim govnarima ja sam bio 100% na vasoj strani jer su vasi ciljevi bili ispravni i dan danas su oni ostali ispravni ali su vam nacini totalno pogresni. BHF-ovci bi trebali da budu ogledalo ne nase reprezentacije nego nase drzave a oni su to sinoc totalno usrali. Gledao sam te face umisljenih balavaca na TV koji kad su otisli iz BiH nisu znali posteno ni nosa obrisati i sada nam takvi pametuju sta je ipsravno i sta treba u nasoj drzavi. Za drzavu se bori u drzavi i sve nepravilnosti se rjesavaju na svom kucnom pragu. Ako mislite da se nesto rjesava vandalizomom u Norveskoj vi nemate onda pojma sa zivotom. Nikoga vi necete skinuti na taj nacin ali cete zato na sebe nabaciti nesto sto se zove biti "NEPOZELJAN". I smradu maleni ja nisam nikoga otjerao iz BiH niti sam otisao iz BiH, niti sam kakav funkioner nego sam kao sto sam bio i prije rata ona srednja radnicka klasa gdje sa 42 godine nemam nista niti sam sta od koga dobio iz ove drzave. Ali ne bih otisao iz nje ni pod koju cijenu jer kad sam ostao 92 ostat cu do kraja zivota.
Lijepo sam vam rekao gdje vam je ta snaga, vandalizam i drcnost bila kad ste dosili pred savez, rasirili transparent i protestvovali kao "zene u crnom" izvikujuci "savez napolje" a nakon toga lagana setnjica po Ferhadiji i nikom nista. Na zalost nece po novinama sutra pisati navijacka skupina napravila sranje nego "BH navijaciki vandali" a citava Evropa jedva ceka da nam prisije takve epitete. Nedaj boze da se tako za BiH borilo od 92-95, kurac bi mi danas imali ista od ove drzave jer i tada je bilo kriminalaca na tone ali uvijek vise onih koji vole i cijene svoju zemlju. Dakle gospodo i sa vama i bez vas navijaca ce uvijek biti dovoljno da bodre svoju zemlju a vi nastavite svoju borbu ali ovdje na kucnom pragu!!!!!!
Kao prvo, nauci se da postujes i tudji stav, bez vrijedjanja i omalovazavanja! Za ovu pricu uopste nije bitno jesili ti citav rat proveo na Zuci ili si se ispalio i cuvao prvu liniju u Berlinu!
Moj ,,intelektualni nivo'' meni upravo dozvoljava da kada sagledam kompletnu situaciju, sportsku, politicku, shvatim da se onim protestima ispred saveza ili bilo gdje drugo u BIH mi ( bh javnost, ne samo fanaticosi) ne moze nista promjeniti! Da bi se oni ljudi iz saveza makli, potrebne su rigorozne mjere, u najgorem slucaju zabrana igranja reprezentativnih utakmica, ako se politika ne prestane mijesati u sport, a pogotovo u fudbal jer je on ovim hohstaplerima najzanimljiviji (citaj:tu ima najvise para)!
Tebi ako nije dosta da te lopovi i babini sinovi handre na svakom koraku u ovoj zemlji, da te korumpirani i nesposobni idioti prave budalom, onda za to postoje dva moguca objasnjenja: ili si mazohista ili si i sam jedan od njih!! :)
Kad vec pricas o stavovima onda i ti postuj stav onih igraca i onog selektora koji su istrcali u Oslu za svoju drzavu i koliko vidim na veliku zalost pojedinaca pobjedili. Za razliku od onih a mozda i tebe koji su im bukvlano "jebali majku izdajnicku" i jos sto sta iz gnusnog arsenala psovki od mene nisi cuo tako nesto mada da ti iskreno kazem da me samo dostrojanstvo i razlike u godinama sprjecavaju da ne postupim isto. I te kako je bitno gdje je ko bio ma koliko se to svidjalo kome ili ne ali nije presudno. Ja sam 92 godine bio medju onom masom sto je jurisala na Holiday i medju onom masom sto se izborila za BiH i sve to "U BiH" i jedino sto govorim ovdje da sve sada sto ne valja treba rjesavati u BiH ali za to treba imati muda, ludu glavu i visak iskrenog patriotizma. Dakle mladjahni i borbeni BH Fanaticosi izvolite pa napravite novu revoluciju u drzavi i ja sam opet tu i bicu sa vama ali nemojte mi srati hiljadama kilometara daleko svojim vandalizmom zaklonjeni iza kapa, majica i zastava Bosne i Hercegovine. Milosevic nije pao u Srbiji od onih sto su ga kudili van Srbije nego od onih stotina hiljada sto su izasli na ulice u Beogradu i skinuli vozda za sva vremena. Pa ratnici izvolite, napravite bosansku verziju pesnicce i srusite savez za sva vremena jer je savez u BiH - Sarajevo - Ferhadija a ne u Oslu. I kad si tako pametan i nacitan reci mi sta si ti uradio da nas ne handre ti lopovi osim sto si mozda bacio nekoliko petrdi na teren i vikao "Uprava napolje". Ja ti opet ponavljam ja sam svoje odradio 92 a tebe molim kao i ostale da posao zavrsite 2007, samo sto na vasu zalost taj se posao mora zavrsiti ovdje u BiH.

mislim da nema potrebe da se ... radi ovako kao sto radite vas dvojica. jbg hrasno...i on tebi moze reci "mi se SAD borimo protiv bagre iz saveza...a sta bi sa vasim "protestima" od 50 ljudi..."
jednostavno... BHF iz Norveske trebaju da urade svoj dio posla...raja odavdje ...svoj dio posla. Zar smo svi toliko slijepi da ne kontamo postoji nacin da se savez handri na svakoj mogucoj utakmici.
i naravno... jebat mater svim novinarima koji od danas budu lizali dupe savezu.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

radeljas wrote:
femme wrote:sta vam je svima....smirite se malo....
ja samo imam reci jedno FUKO JE VRH SELEKTORA, a vi se i dalje svadjajte ako hocete..... :D
jedna jako sretna pobjeda, u kojoj su nas vile pronosale, nad ekipom koja je daleko od vrha evropskog fudbala, ne znaci da je ovaj bivsi trener prishtine i sarajeva, dobar strucnjak. pravi test tek dolazi sa turskom i tu cemo vidjeti to znanje, u koje ja jako sumnjam. hocu da kazem da je on daleko od vrha. da nije vec bi radio negdje sve ove godine ili bi imao nekakve reference. osvojio nesto, trenirao neki jaci klub i sl.
Neznam jesi li upućen koliko godina je taj isti Muzurović sa uspjehom u Turskoj prije rata vodio Adanaspor...

Znači prije rata, ne govorim o kratkom povratku u isti klub poslije rata.

Mogao bi se malo informisati.

Trenutno nema jačeg trenera kad je poznavanje turskog fudbala u pitanju, a pogotovo kad su informacije o turskoj reprezentaciji u pitanju.
radeljas

Post by radeljas »

Sarafcina wrote:mater svim novinarima koji od danas budu lizali dupe savezu.
znaci svi iz avaza, baho, sejo teftedarija, a juce odslusah i emira cocalica na radio stari grad kako drvlje i kamenje na bhfanaticose... za ove druge sam znao od ranije da su placenici, ali evo dodah i ovoga. mafija radi sistematicno pa placa i nesportske novinare :x
radeljas

Post by radeljas »

DaysleepeR wrote:Neznam jesi li upućen koliko godina je taj isti Muzurović sa uspjehom u Turskoj prije rata vodio Adanaspor...

Znači prije rata, ne govorim o kratkom povratku u isti klub poslije rata.

Mogao bi se malo informisati.

Trenutno nema jačeg trenera kad je poznavanje turskog fudbala u pitanju, a pogotovo kad su informacije o turskoj reprezentaciji u pitanju.
eto ti si upucen pa mi reci koje je rezultate postigao sa tim adanasporom. je li igrao u ligi prvaka, u kupu uefa? jako dugo pratim fudbal i ne sjecam se te adane niti u jednom evropskom kupu. znaci onda kad cujemo i vidimo rezultate onda se moze govoriti o strucnosti. ja sam reagovao na post u kome se ovaj penzioner na usluzi mafiji iz saveza, proglasava nekakvim vrhom selektora.
a o poznavanju turskog nogometa cemo nakon utakmice sa turskom 2.juna.
mostarac

Post by mostarac »

Rukovodstvo saveza se moze promjeniti samo na jedan nacin, a to je putem skupstine saveza, a skupstinu saveza svakako da cine i predstavnici klubova. Dakle ne postoji nacin da se ljudi u savezu promjene osim putem skupstine. Ne moze niko pa ni vlada drzave reci Munibe ti vise nisi sekretar i Jelicu ti vise nisi predsjednik. Dakle ulica i baklje i neizivljeni klinci koji misle da je fora baciti baklju sigurno ih nece smjeniti. Drugo ovoj drzavi je pod hitno potrebno "Udruzenje premierligasa" da vodi i organizuje PL. Ako hocete da finansijski potkopate savez onda se to radi na taj nacin, a ne nekakvim bojkotom. Sav bojkot i sve blamaze koje nam priredite izvodeci bijesni gliste dragi moji BHF nece kostati milion, a to je ipak lova koju savez sa lakocom moze da isplati. Trece, gospodo BHF, evo sada da podnesu svi od njih ostavku, mislite li da ce doci neko bolji? Na kraju krajeva koga cete delegirati iz RS, a koga iz Federacije? U statutu saveza stoji da se tako biraju clanovi Izvrsnog odbora i predsjednistva, dakle na osnovu entitetske pripadnosti i to 10 iz Federacije BiH i 5 iz RS (clan 26. stav 3 Statuta saveza). Dakle gospodo ne mozete vi postaviti ni Bajevica, ni Vahu, ni Hadzibegica ni bilo koga drugog, ako ih prije svega ne delegiraju entitetski savezi, odnosno kantonalni savezi. Dakle prvo sto gospodo BHF treba da uradite prije nego sto iduci put budete lijecili svoje bolesne komplekse je to da procitate dokumente na osnovu kojih savez radi, a nakon toga da u skladu sa tim dokumentima poduzmete odredjene korake. Iznenadit cete se gdje sve lezi problem.
Na kraju krajeva ja apsolutno nisam za to da nam se reprezentacija kvalifikuje bilo gdje samo da bi vi zadovoljili svoj ego, a da nam fudbal ostane ispod truho i razvaljen. Ja sam za to da se stvari rade sistematski i da jacamo domaci fudbal i sa njim reprezentaciju, makar to znacilo da se u sljedecih 15 godina necemo kvalifikovati nigdje. Meni nisu privlacni apsolutno izleti poput Latvije ili Slovenije, kad nam ono sto gledam svake sedmice sve dublje i dublje tone. Protiv tih bandita u klubovima premier lige i prvih liga federacije i RS je potrebno da se borite gospodo, a kad dobijete tu bitku, necete morati rusiti krov saveza, jer ce se sam srusiti, jer ce onda organe birati vasi ljudi. Zbog toga spustite se u klubove i tamo djelujte, jer samo klubovi mogu da promjene celnike saveza i niko vise. I opet ostane onih 5 iz RS, a kako cete njih promjeniti to bi volio zaista viditi. Sve dok vi ne ponudite alternativu i nacin, a da RS pristane na njega sto je preduslov za bilo kakvo normalno funkcionisanje saveza, niste kompetentni da govorite o fudbalu u ovoj zemlji, ma koliko vas bolilo sto se ne mozete kurciti nekuda po evropi da ste vi BHF i zajebani momci koji navijaju za repku BiH. Mi to kurcenje sebi ne mozemo priustiti, ali znamo sta mozemo i koliko nas to pogadja sto gledamo utakmice poput Velez-Jedinstvo. Znamo to i to je nas najveci problem, a ne reprezentacija i nemogucnost sminke po evropskim metropolama. Da mi mozemo udarit dobre temelje u Modrici, Orasju, Sarajevu, Mostaru, Bihacu, Banjakluci, lako bi mi onda za to kako ce Misimovic zabijat i gdje ce zabijat.
Nego fanaticosi dokumente u ruke pa citajte, ako znate naravno jer vecina onih divljaka sa Ulevala mi je djelovala da ni to ne zna.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Norvežani zgroženi ponašanjem bh navijača u Oslu

Sport Norveški mediji posvetili su utakmici između domaće selekcije i momčadi BiH velik prostor. Gotovo svi tiskani mediji na naslovnim stranicama donijeli su fotografije BiH navijača kako bacaju baklje na ...

.... teren, te "zapaljen" stadion Ulleval, uz naslove "Skandal u Oslu"... O utakmici je bilo malo riječi, a opća je konstatacija da je BiH zasluženo pobijedila Norvešku. Većina novinara junaka utakmice vidi u Adnanu Guši, vrataru BiH sastava, prenosi Večernji list.

Norvežani su bili zatečeni događajima na stadionu, nisu očekivali tako žestok obračun BiH navijača s NS BiH. Norveški su novinari u čudu gledali što se događa, ne vjerujući svojim očima.

Jednostavno, ne shvaćaju, drže da je to što se dogodilo na Ullevalu skandalozno, ne samo po nogomet u BiH, već i po cijeli europski nogomet. No s druge strane veličaju igru BiH momčadi, koja je, prema njihovim napisima, "iako neuigrana, uspjela očitati lekciju Karevu i društvu iz realizacije"...
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=43645

:-)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

JA podržavam BHF-se i to 100%, pozivam ih da opet dođu u Sarajevo i da bakljadom ispred saveza nastavimo borbu za normalan savez , a samim tim i normalno državu....

Rezultat je mene prijatno iznenadio... i samo se pitam šta bi bilo da smo jednom kompletni i da svi momci igraju za nas.....
Stari

Post by Stari »

Jao sto ga Mostarac boca ...pravo nezgodno. Huh. Ne mogu se sad sjetiti jesam li kad-god imao nekakvih sporova sa ovim forumskim dopisnikom ...i jesam li kojim slucajem prema istome bio drzak ili nevaspitan....bilo-kako-bilo...ako je takvim situvacija bilo, sad se gorko kajem. Mostarce ....text ti je pravi ...samo ih prestani oslovljavati "gospodom". Nemoj bolan devalvirati taj izraz. Sad ce se jos malo gospodom zvati i oni sto su onomad u augustu 1991 dosli na derbi izmedju Dinama i Zvezde ... i napravili fajrunt u maximiru...i oni su tada htjeli politicke promjene ....i oni su tada bili sto posto uvjereni da se te promjene mogu i trebaju napraviti nasilnim putem....i oni su tada na noc prije slusali Cecu, Draganu i ostale turbo folkere ...na festi.

Gledao sam fudbal jos od vremena kad je televizor imao samo jedan kanal i bio sam na mnogim velikim stadionima....ali od tog augustovskog popodneva u Zagrebu....mi svaka navijacka grupa koja se sluzi toboze fudbalskim navijanjem... u politicke svrhe .....lici na one smradove onomad. A oni od preksinoc imaju ka sto se iz gorenavedenog vidi ...jos poneku slicnost.

Imali ste svi vi stovani ljubitelji fudbala mogucnost vidjeti ....koliki je omjer izmedju onih koji prave pizdarije i onda pobjegnu prije no sto milicija dotjera pojacanja...i onih drugih ...koji su dosli gledati utakmicu i kojima je bilo drago i kojima je i sad trenutno drago sto su Fudini momci tukli one snusarose. Oni koji su dosli pijani, drogirani i opijeni Cecinim i Draganinim pjesmama mahmurni od Fieste noc ranije ....manjina. Ostatak tj ogromna vecina je normalan svijet koji s tim huliganima nema puno toga zajednickog.

A svi zajendo su dijasporci :D
Sarafcina

Post by Sarafcina »

radeljas wrote:
Sarafcina wrote:mater svim novinarima koji od danas budu lizali dupe savezu.
znaci svi iz avaza, baho, sejo teftedarija, a juce odslusah i emira cocalica na radio stari grad kako drvlje i kamenje na bhfanaticose... za ove druge sam znao od ranije da su placenici, ali evo dodah i ovoga. mafija radi sistematicno pa placa i nesportske novinare :x

ja dozvoljavam da novinar ima svoje misljenje... ali... ulizivanje savezu.... odmah im jebat mater. a korumpirane... javno prozvati. imenom i prezimenom... i jebavati im sve na svakom koraku... nevezano sta rade...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Samo tako BHF, jedini nacin da se ovi hamelji iz saveza otjeraju je da im uskratis ekonomski interes, Vi ste to na najbolji moguci nacin odradili, a valjda ce i Bosfor da gori.
Ovi kulturnjaci su mi pravo simpa, neka i Vas da malo supljirate.

Jebite ih do posljednje marke/eura/franka !!!
Stari

Post by Stari »

A sada ....ono o cemu se radi....

nogomet
radijator

Post by radijator »

@hrasno38
ona bakljada samo nekom wannabe evropejcu može bit sramota, ja se ne stidim svog balkanskog porjekla, ni temperamenta, ni mentaliteta, niti želim da razmišljam proevropski, pa da me stid bude jedne obične bakljade, da je to kao neki šamar za naciju, da smo se osramotili pred evropom, i sl... pu pu pu, ne mogu da shvatim ljude koji tako razmišljaju. ako ne kontaš, ova bakljada može jedino prouzročiti finansijsku kaznu za lopove iz saveza, pa ako ti smeta što će lova otići uefi umjesto čolpi na bazene, onda ili su ušanovićev rod ili si se jednostavno rodio u pogrešnoj zemlji u pogrešno vrijeme, a tu ti niko ne može pomoć.
Ridjobrki

Post by Ridjobrki »

Što se tiče Jelića, nema zakonskih prepreka da on bude na čelu saveza po zakonima BiH. To nije u sukobu sa zakonima BiH, ali jeste sa principom UEFA da državni dužnosnici NE SMIJU biti u rukovodstvu državnog nogometnog saveza i da nogomet mora biti razgraničen od politike.

Zbog toga su nedavno imali probleme nogometni savezi Grčke i Poljske i bili su na udaru UEFA-e. Ne znam zašto se to tolerira Jeliću...
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

mostarac wrote:Drago mi je sto smo dobili iz sljedeceg razloga:
1. Radi svakog onog pedercine sto je bacio baklju u teren glumeci patriotu i prodajuci muda bod bubrege
2. Radi toga da se pokaze da je najveci i jedini problem ove reprezentacije bio kockar i trenerski analfabeta Baka Sliskovic, kojemu je reprezentacija sluzila da prodaje igrace i uzima pinku
3. Radi Bajramovica, Spahica & Co. da im se pokaze da se i bez njih moze i da su na Bilinom Polju oni JEDINI bili krivi sto su nam Madjari utrpali 4 komada
4. Radi Muzurovica za kojeg sam uvijek govorio da je od svih selektora on najbolje vodio repku i da smo samo sa njim licili na ozbiljnu ekipu. Ne sumnjam da ce on to opet napraviti. Sinoc smo izgledali smjesno, ali doci ce stvari na svoje i sreca prati hrabre.

Dakle ono sto su sinoc napravili nazovi navijaci BHF je sramota i za svaku osudu. To su ljudi koji ili nemaju dvije ciste u glavi ili lijece svoje komplekse. Ako su htjeli da ruse savez onda su to pod broj 1 trebali uraditi ovdje na ferhadiji pred sjedistem saveza, a pod broj 2 trebali su napisati imena onih mafijasa iz Mostara i Bihaca, i ostalih bosanskih gradova koji igracima stavljaju pistolj u usta da prodaju utakmicu. Oni su problem naseg fudbala, a ne reprezentacija. Reprezentacija je najmanji problem saveza. Repka ima sve uslove i to igraci nikad nisu zanijekali, a sta je onda problem? Problem je sto one pizde koje nas napustise nisu nikad imenovali pravog krivca - BAKU SLISKOVICA iz ko zna kojih razloga. Jedino je to indirektno uradio Salihamidzic rekavsi da njegove noge suvise vrijede da bi se neko zajebavao i onda je razgulio iz repke. Ova repka i ovi momci koji su sinoc odigrali prvu zajednicku utakmicu u zivotu I POBJEDILI, su zasluzili svaku podrsku jer su igrali srcem jer su se trudili i jer naprosto repka nije problem nego nasa domaca liga. Posebno su me ispizdile pedercine iz Beca koje su dosle u Oslo da bace baklju pqa razgulili. Pa mater vam jebem bezobraznu i pokvarenu, ako ste vec htjeli da napravite patriotski cin vrijedan 500 Eura ja sam vam mogao naci 10-oro djece odmah u mom komsiluku koji nemaju novac da kupe knjige. Svaki od njih idiota je trebao na taj nacin pokazati svoj patriotizam ako vec hoce da budu patriote, a ne na nacin da nas brukaju i blamiraju i lijece svoje komplekse.
I u koje patriotsko ime to oni pozivaju da mi ne navijamo za svoju reprezentaciju i nase igrace? Sta to oni dokazani ko patrioti ili slicno? Kome bola vise manipulacije na ljubav prema ovoj zemlji. Mene i ljude koji prate nase prvenstvo situacija u savezu pogadja deset puta vise nego te neizivljene pedere sto sinoc napravise sranje, pa opet nikad ne bi ucinili nesto ovako, jer ovo nije nacin, a ni vrijeme ni mjesto. Picke su trebale doci pred savez i prozvati one mafijase koji nam svake subote i nedelje razvaljuju ligu, a to nisu ni Pasalic ni Usanovic. Nije Pasalic kriv sto su igraci igrali ko pizde prve 4 utakmice, sto je Bakina taktika bila "samo da ne izgubimo i branimo se sa 11 igraca", nije za to kriv savez, a Baka ako je imao problema trebao ih je reci, a i ti igraci sto u patriotskom zanosu da bi opravdali svoje katastrofalne igre napustise repku ko fol pogodjeni situacijom u savezu, a garantujem da ih 90% ne zna nabrojat ni pola premier lige, a ko fol oni razocarani situacijom.
Nas savez je ocajan i ja ga nemam namjeru ovim postom braniti i u nasem savezu se stvari moraju debelo promjeniti, ali najmanji problem ovog saveza je stanje u reprezentaciji, samo sto BHF to pogadja jer oni prate samo repku, pa hoce da nametnu neki svoj stav. Nas problem je ono sto nam se dogadja u domacem fudbalu koji je stub svakog saveza, pa i reprezentacije, a taj fudbal je na niskim granama, ali BHF nece nikad doci na utakmicu domaceg prvenstva pa prozvati lokalne mafijoze koje se motaju po klubovima, jer njih to ne zanima i jer za to ipak treba imati vise muda nego za bilo sta drugo, pa i za Marakanu, a i nije to bas coooooool.
Ako BHF zele da mjenjaju stanje u savezu, onda nek naprave sranje na finalu kupa BiH i okupe puno kosevo. To je i vrijeme i mjesto i nacin, a ne blamirati nas po evropi i svijetu, lijeciti svoje komplekse i glumiti patriote kad patriote nisu.

Haj, majke ti, života ti, objasni kako ti se slažu tačke 2 i 3???? Je li JEDINO kriv Blaž Slišković ili su JEDINO krivi Bajramović, Spahić i co...???

Složio bih se sa tezom o Blažu Sliškoviću (kukao sam zbog njega od kada je bio postavljen kao selektor), ali ovo o Spahiću i Bajramoviću je presmiješno. I ne može se bez njih, bar ne u kontinuitetu, jer kao što neko reče - ova utakmica protiv Norveške je iznimka, ali da bi ostvario nešto u kontinuitetu trebaju ti i Bajramović i Spahić i Rahimić i Hasagić, jer su to igrači 2-3 klase bolje od ponekih koji su igrali (Gušo, Krunić, Radeljić, itd..).

Eto, toliko.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

radijator wrote:@hrasno38
ona bakljada samo nekom wannabe evropejcu može bit sramota, ja se ne stidim svog balkanskog porjekla, ni temperamenta, ni mentaliteta, niti želim da razmišljam proevropski, pa da me stid bude jedne obične bakljade, da je to kao neki šamar za naciju, da smo se osramotili pred evropom, i sl... pu pu pu, ne mogu da shvatim ljude koji tako razmišljaju. ako ne kontaš, ova bakljada može jedino prouzročiti finansijsku kaznu za lopove iz saveza, pa ako ti smeta što će lova otići uefi umjesto čolpi na bazene, onda ili su ušanovićev rod ili si se jednostavno rodio u pogrešnoj zemlji u pogrešno vrijeme, a tu ti niko ne može pomoć.
Nevjerovatno je kako dragi nasi pojedini forumasi pogresno razmisljate. Niko se ovdje ne stidi svoga porijekla stvar je u postupcima i koga predstavljas u tome sta radis. Nisu problem baklje jer njih svugdje ima ali ako pocnes da odvaljujes stolice po stadionu i sto je za mene najgore bacis desetine baklju skoro pa na svog golmana onda je to veliki problem. Ja znam da niko nije gadjao Gusu ali sta bi bilo da ga je pogodio???? Nikome te baklje nece doci glave i vi to ne mozete da shvatite jer ce jednostavno zabraniti ulaz nasim navijacima, utakmice ce se igrati i savez ce i dalje postojati. Ali opet da ponovim nije savez centar problema. Problemi krecu od vrha drzave a savez je samo preslikan. Ako otjeras Pasalica, Jelica, Usanovica, Dominikovica doci ce isti samo sa drugim imenima jer nam je takva drzava i to je sustina svega i zato se te stvari trebaju rjesavati u Bosni i Hercegovini a u ovom slucaju u Sarajevu. Ja Usanovica znam jako dugo i uvijek sam ga mrzio jer je uvijek bio isti i nedaj boze da sam mu rod ali zivim na izvoru svega i znam kako se stvari mogu rjesavati a isto tako znam sta nece donijeti nikakve promjene. Nama upravo treba pun stadion na Kosevu ako vec hocete nesto radikalno i onda tu napraviti nesto radikalno a ne u Oslu niti bilo gdje drugo van BiH. Savez ima dovoljno para da ovu kaznu plati a i sljedece i jedino pred cime mogu ustuknuti to je licni strah i nista drugo. I momcino niko nema pravo da jebe nikome mater zato sto nosi drzavni dres i bori se za svoju zemlju. Ja sam rekao ici cu protiv Turske i ici ce bruka raje bar one sto ih ja znam i da vidim ko ce to da nas sprijeci da navijamo ali korektno za svoju zemlju.
mostarac

Post by mostarac »

pitanje elementarnog kucnog odgoja je da se u tudjoj kuci ponasas po njenim obicajima, a kako norvezani nisu tifozi tog tipa onda je logicno da se ponasas kako je njihov obicaj, jer si u njegovoj kuci.

@alphonse kauders:
Tacke 2 i 3 nisu u kontradikciji nikako. Baka nije valjao, a igraci su stajali iza njega, a zajedno su izgubili od grcke i madjara i nerjeseno odigrali u moldaviji. A koga nema bez njega se moze. Igrala je ova repka i bez bajramovica i spahica i nosila se sa jakim ekipama, pa ce tako igrati i bez njih. Po meni su njima zauvijek vrata reprezentacije zatvorena pa taman da su ko ronaldinho.
b4k3

Post by b4k3 »

@mostarac

De liku malo pusti tastaturu, izadji vani i udahni svjez vazduh. Otidji malo na forume, i skontaj da BHF nije premierligaska navijacka skupina, nego svih reprezentacija. Dakle, BHF nema sta da trazi na finalu kupa.

@hrasno38

Ti i tvoja ekipa, kao i do sada, mozete fino zauzeti mjesto na nekoj od vecih tribina Koseva, kupiti kospe, i jebavat sudiji majku. A za navijanje, nisam bas siguran. Prije tekme sa Norveskom sam gledao Bosna-Hamburg, a navijanja skoro da nije bilo, a snimaka BHF-a iz Visokog sa rukometa ima pun k...c po youtube, pa malo prostudiraj i uci ekipu. Dakle ne momci iz dijaspore, nego momci koji zive u BiH.

A sad za sve one koje brine kako ce Evropa gledati na to, i kako smo se osramotili...

Jebala vas Evropa, koju ste do samo prije 3 sedmice blatitli nakon odluke u Haagu da nije u BiH bilo genocida, a sada bi vi opet lizali njima guzove, i gledali toboze u njih, kao u hram covjecansta, odlike kulturnog ponasanja, i svega pozitivnog...
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Bas je lijepo bilo vidjeti bakljadu sve i da nam je u savezu sve u najboljem redu... :lol: :lol: :lol: :D Jebes fudbal kad su ga pretvorili u porodicno okupljaliste...Fudbal je stasao zajedno sa navijackim skupinama a sad je fudbal Master Card i onaj "mali sa kopackama"... BH FANATICOSI NEK STE ZAPALILI STADION I ODVALILI STOLICE , TREBALI STE ULETITI JOS U TEREN I JEBAT SUDIJAMA MAMU ZA SVE ONE UTAKMICE NA KOJIMA SU NAS POKRALI!!! SVAKA CAST VAMA !!!
mostarac

Post by mostarac »

b4k3 wrote:@mostarac

De liku malo pusti tastaturu, izadji vani i udahni svjez vazduh. Otidji malo na forume, i skontaj da BHF nije premierligaska navijacka skupina, nego svih reprezentacija. Dakle, BHF nema sta da trazi na finalu kupa.
hahahaha pa covjece ti ne citas uopste sta pisem. ja govorim o uzroku problema, a BHF o posljedici. Neka BHF jednom skontaju da to o cemu oni pricaju je samo posljednja karika u lancu, koja jos i najbolje izgleda u cijelom nasem fudbalu, a da su uzroci i stvarni problemi ovdje na nasim utakmicama, a utakmica kupa BiH je jedina utakmica koju organizuje Savez, a koja je domaceg karaktera i to i jeste najbolje mjesto da se iskaze svo nezadovoljstvo. BHF bi da odvoje repku od ostatka fudbala u zemlji i postave je kao najvaznije pitanje, a ja mislim da bi vecina ljudi ovdje mnogo radije gledala Zelju u ligi prvaka nego repku u austriji i svicarskoj, jer zeljo u ligi prvaka neminovno donosi napredak fudbala u zemlji i vraca gledaoce na stadione i cini takmicenje regularnijim a time i poboljsava temelje repki, a repka u austriji i svicarskoj i ne donosi bas toliki napredak. Slovenija je najbolji primjer. Maribor u LP im je donio vise koristi nego repka.
Stari

Post by Stari »

Jebes fudbal kad su ga pretvorili u porodicno okupljaliste
Fudbal je postojao puno prije organizovanih huligana, puno prije tragedije na hejselu, tragedije u shefildu , i sad ove u Italiji...to sto su neki poceli gledati fudbal onog momenta kad su Arkanovi koljaci dosli tuci dinamove navijace ....je vec drugi problem.

Puno prije Torcide, Cigana, Grobara i ostalih njima slicnih mamlaza fudbal je bio ....bas to ...familijarna zabava. A to ce on ...ako bog da ...opet biti. Kad se ociste tribine od svih onih koji tu dolaze samo da prave probleme.
mostarac

Post by mostarac »

Stari wrote:
Jebes fudbal kad su ga pretvorili u porodicno okupljaliste
Fudbal je postojao puno prije organizovanih huligana, puno prije tragedije na hejselu, tragedije u shefildu , i sad ove u Italiji...to sto su neki poceli gledati fudbal onog momenta kad su Arkanovi koljaci dosli tuci dinamove navijace ....je vec drugi problem.

Puno prije Torcide, Cigana, Grobara i ostalih njima slicnih mamlaza fudbal je bio ....bas to ...familijarna zabava. A to ce on ...ako bog da ...opet biti. Kad se ociste tribine od svih onih koji tu dolaze samo da prave probleme.
i sto je najgore oni su debela manjina, ali su najglasniji

Sanjam dan kad ce nasi stadioni liciti na ono na sta lice stadioni u engleskoj danas, a to se moze postici samo ako se pocne provoditi zakon, a obzirom da su danasnje navijacke skupine u BiH, cesto neciji glasnogovornici a ne navijaci, onda sumnjam da cemo to brzo viditi
radijator

Post by radijator »

hrasno38 wrote:
Nevjerovatno je kako dragi nasi pojedini forumasi pogresno razmisljate. Niko se ovdje ne stidi svoga porijekla stvar je u postupcima i koga predstavljas u tome sta radis. Nisu problem baklje jer njih svugdje ima ali ako pocnes da odvaljujes stolice po stadionu i sto je za mene najgore bacis desetine baklju skoro pa na svog golmana onda je to veliki problem. Ja znam da niko nije gadjao Gusu ali sta bi bilo da ga je pogodio???? Nikome te baklje nece doci glave i vi to ne mozete da shvatite jer ce jednostavno zabraniti ulaz nasim navijacima, utakmice ce se igrati i savez ce i dalje postojati. Ali opet da ponovim nije savez centar problema. Problemi krecu od vrha drzave a savez je samo preslikan. Ako otjeras Pasalica, Jelica, Usanovica, Dominikovica doci ce isti samo sa drugim imenima jer nam je takva drzava i to je sustina svega i zato se te stvari trebaju rjesavati u Bosni i Hercegovini a u ovom slucaju u Sarajevu. Ja Usanovica znam jako dugo i uvijek sam ga mrzio jer je uvijek bio isti i nedaj boze da sam mu rod ali zivim na izvoru svega i znam kako se stvari mogu rjesavati a isto tako znam sta nece donijeti nikakve promjene. Nama upravo treba pun stadion na Kosevu ako vec hocete nesto radikalno i onda tu napraviti nesto radikalno a ne u Oslu niti bilo gdje drugo van BiH. Savez ima dovoljno para da ovu kaznu plati a i sljedece i jedino pred cime mogu ustuknuti to je licni strah i nista drugo. I momcino niko nema pravo da jebe nikome mater zato sto nosi drzavni dres i bori se za svoju zemlju. Ja sam rekao ici cu protiv Turske i ici ce bruka raje bar one sto ih ja znam i da vidim ko ce to da nas sprijeci da navijamo ali korektno za svoju zemlju.
samo sam reagovao na ovu vašu zabrinutost povodom toga šta će evropa mislit o nama. a sve ovo drugo što kritikuješ, a naročito vrijeđanje igrača od strane naših navijača, potpisujem.

@mostarac, slažem se da su naši navijači nekulturni i da nemaju kučnog odgoja. ustvari, ne znam koji to navijač ima kučni odgoj o kojem ti pričaš
mostarac

Post by mostarac »

radijator wrote:
hrasno38 wrote:
samo sam reagovao na ovu vašu zabrinutost povodom toga šta će evropa mislit o nama. a sve ovo drugo što kritikuješ, a naročito vrijeđanje igrača od strane naših navijača, potpisujem.

@mostarac, slažem se da su naši navijači nekulturni i da nemaju kučnog odgoja. ustvari, ne znam koji to navijač ima kučni odgoj o kojem ti pričaš
dakle po tebi fudbal prate samo nekulturni divljaci. Izvini ali ja znam da 80%-90% raje koja ide na utakmice i prati fudbal nije takvo
Locked