Sarajevski taksisti- dno dna
- Simple Man
#651 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Od prvog posta na ovoj temi je proslo punih 5 godina...
Zar se nista na pozitivno nije promijenilo, tada nisam vozio ali sada
vozim i kako citam sve su mi stvari poznate...nevjerovatno...
Danas citam neku zajebanciju, i kaze 4. Newton-ov zakon je:
- Seljak ostaje seljak, bez obzira na pređenu putanju.
Iz dana u dan se ovo potvrđuje, da mi je jedan onaj "monster truck" pa
da se komotno zaletim na svakog koji mi koci rucnom i izvodi nagle
nelogicne poteze i akrobacije...pih...
Zar se nista na pozitivno nije promijenilo, tada nisam vozio ali sada
vozim i kako citam sve su mi stvari poznate...nevjerovatno...
Danas citam neku zajebanciju, i kaze 4. Newton-ov zakon je:
- Seljak ostaje seljak, bez obzira na pređenu putanju.
Iz dana u dan se ovo potvrđuje, da mi je jedan onaj "monster truck" pa
da se komotno zaletim na svakog koji mi koci rucnom i izvodi nagle
nelogicne poteze i akrobacije...pih...
- carlos acosta
- Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna
#652 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Gray wrote:carlos acosta wrote:ma isti je to sljam, a ima i onih sto rade na divlje, ti su najgori, meni je znalo od grbavice do dobrinje doci 18-19 maraka![]()
likovi imaju neke stare taksimetre, metalne, jeblo mater svoju ono prebacuje po 30-40 feninga svako malo
naravno da ne platim, kazem imam 7-8 maraka, koliko obicno i bude cijena te rute i izadjem, a onaj ko je budala da placa, njegov problem
A fakat, šta ti mogu ako nećeš da im platiš toliko? Ako znaš kolika je razdaljina baciš mu onoliko koliko treba i izađeš, šta može?
pa moze zensko malo maltretirati ili sta ja znam, starije osobe, ako je bas kreten neki, u sto sam se uvjerio, ali mene ne moze, prvo jer nisam bas sicusan a drugo ne dozvoljavam da me pravi budalom neko
na relaciji na kojoj se vozim vrlo cesto i znam u pola marke gore dole koliko izadje, on hoce da mi uzme 10 maraka vise
ako nista mozes uvijek nazvati policiju, pa nek onda on objasnjava sta i kako
-
Gray
#653 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
carlos acosta wrote:Gray wrote:carlos acosta wrote:ma isti je to sljam, a ima i onih sto rade na divlje, ti su najgori, meni je znalo od grbavice do dobrinje doci 18-19 maraka![]()
likovi imaju neke stare taksimetre, metalne, jeblo mater svoju ono prebacuje po 30-40 feninga svako malo
naravno da ne platim, kazem imam 7-8 maraka, koliko obicno i bude cijena te rute i izadjem, a onaj ko je budala da placa, njegov problem
A fakat, šta ti mogu ako nećeš da im platiš toliko? Ako znaš kolika je razdaljina baciš mu onoliko koliko treba i izađeš, šta može?
pa moze zensko malo maltretirati ili sta ja znam, starije osobe, ako je bas kreten neki, u sto sam se uvjerio, ali mene ne moze, prvo jer nisam bas sicusan a drugo ne dozvoljavam da me pravi budalom neko
na relaciji na kojoj se vozim vrlo cesto i znam u pola marke gore dole koliko izadje, on hoce da mi uzme 10 maraka vise
ako nista mozes uvijek nazvati policiju, pa nek onda on objasnjava sta i kako
To je odprilike kako sam i ja mislio, ne može on tebi pozvati policiju jer on pokušava da tebe prevari, dakle može samo da te bezveze maltretira. Morat ću jednom kada odem dole da isprobam, čisto u inat
- drndalo
#654 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Moze ti prijetiti, kao zvace policiju ako ne platis... Onda ti kao zovnes policiju da provjeri neukljucivanje taksimetra, ili kako je od Ilidze mogao nakucati 30 KM... Onda on rondajuci ode, mada bi im trebalo (ko ima vremena) svezati policiju i inspekciju, pa da bar 1-2 sata rada izgube na ispunjavanju papira... Za to vrijeme ce 1-2 musterije manje unesreciti...
- carlos acosta
#655 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
drndalo wrote:Moze ti prijetiti, kao zvace policiju ako ne platis... Onda ti kao zovnes policiju da provjeri neukljucivanje taksimetra, ili kako je od Ilidze mogao nakucati 30 KM... Onda on rondajuci ode, mada bi im trebalo (ko ima vremena) svezati policiju i inspekciju, pa da bar 1-2 sata rada izgube na ispunjavanju papira... Za to vrijeme ce 1-2 musterije manje unesreciti...
pa te prijetnje su samo blef, jer zna se tacno po kojoj tarifi taksimetar otkucava, i koliko otprilike dodje
u tim slucajevima oni nece nazvati policiju jer ce sami sebe ukopati, tako da samo treba u kost ici, ne dati bezobraluka
neku noc se vracao iz grada, malo pod gasom i uzmem taksi, bio sa jednom jaranicom i krenemo mi normala, ona izlazi kod socijalnog i lik stane, ona izadje on ponisti taksimetar kao slucajno i nastavi mene dalje da vozi na dobrinju
i kad sam mu rekao zasto je to uradio, ma izvini jaraneeeee, vako nako, umoran sam, i te spike, ma boli mene briga sto si umoran, a nije problem ni u toj marki i po, nego sta me pravis budalom, reci treba mi marka i po, dacu ti je, ne moras me podjebavat
- carlos acosta
#656 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
moj prethodni post je bio pod brojem 666, i to nesto govori
sto sad nema onih sto vole masone i te stvari, cak sam cuo da je direktor sarajevo taxi-a mason

sto sad nema onih sto vole masone i te stvari, cak sam cuo da je direktor sarajevo taxi-a mason
- Citrojen
#657 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakva ba ironija,po cemu to zakljuci ? Po meni tu su krive i musterije,zasto se ne prijavi inspekciji,valjda ima neko kome se moze obratiti kad su ovakve pljacke u pitanju,a to vec traje duze vrijeme.carlos acosta wrote:Citrojen wrote:mali garavi wrote:Sarajevo Taxi,stajaliste aerodrom, katastrofa, deru li deru, mojoj sestri do Ilidze uzeli 30 Km...nepale nikad taxsimetar, mene par puta oderali ali nece vise, odsad koristim Crveni ili Zuti Taxi,ma bilo koji samo ne Sarajevo Taxi...i jos se bune kad kazes da ces do Ilizde,kao mala im relacija da te jos bolje oderu. Sramota ovog grada, zasto nitko nestane na kraj toj bagri ???
Fakat sramota.,do ilidze 30 KM.![]()
![]()
![]()
jel ovo bilo ironicno??
- baustelac
#658 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema ni od inspekija nista, ja sam ljetos pisao kantonalnalnoj inspekciji. Ne trebam govoriti jel bilo odgovora.Citrojen wrote: Kakva ba ironija,po cemu to zakljuci ? Po meni tu su krive i musterije,zasto se ne prijavi inspekciji,valjda ima neko kome se moze obratiti kad su ovakve pljacke u pitanju,a to vec traje duze vrijeme.
Neko spomenu da je direktor ST-a mason... prije ce biti da je soson
- dzeno123
#659 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo se treba zaliti ministarstvu saobracaja ili policiji, sarajevo taxi ko udruzenje ima ovlasti da taksiste kazni tako sto ce ih iskljuciti iz radio sistema na odredjeni period jer je svaki taksista zasebna firma. Potvrdu ovoga mozete naci na taksi standu bascarsija gdje fino stoje brojevi inspektora, policije a ne udruzenja sarajevo taxi...
-
KenCo
#660 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nekidan prelazim pjesacki u centru grada, u trenutku kad sam krocio na cestu ugrasi se meni zeleno svjetlo. kad na mene taksista, zakoci naglo, i fol pusta me da prodjem. ja nekako predjem pjesacki, kad spusta prozor i psuje mi sve, i usput govori da sam hajvan, pred 50 ljudi. imao neku crnu kosu zalizanu i veliki suncane cvike (nigdje sunca).
jeste da je meni crveno bilo kad sam prelazio, ali opet psovati nekome radi toga je izuzetno nekulturno. sramota.
jeste da je meni crveno bilo kad sam prelazio, ali opet psovati nekome radi toga je izuzetno nekulturno. sramota.
- Obskurni
#661 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koja je trenutno najbolja taxi firma, pošto mi u posljednje vrijeme treba cesce da se vozim taksijem pa da se ne zajebem ?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#662 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni je najbolji Crveni Taxi.Obskurni wrote:Koja je trenutno najbolja taxi firma, pošto mi u posljednje vrijeme treba cesce da se vozim taksijem pa da se ne zajebem ?
Kad ih nazovem, uvijek je auto za 2-3 minute tu. Uvijek upale metar, uredno naplate. Vozim se već duže vremena s njima i stvarno nisam imao nikakvih problema.
- Duhovni Vođa
#663 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nije ti trebao psovati, trebao te namlatiti pošteno.KenCo wrote:nekidan prelazim pjesacki u centru grada, u trenutku kad sam krocio na cestu ugrasi se meni zeleno svjetlo. kad na mene taksista, zakoci naglo, i fol pusta me da prodjem. ja nekako predjem pjesacki, kad spusta prozor i psuje mi sve, i usput govori da sam hajvan, pred 50 ljudi. imao neku crnu kosu zalizanu i veliki suncane cvike (nigdje sunca).
- Urban B.
#664 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Crveni Taxi je trenutno najbolji,snjima sigurno neces imati problema da ce te pokusat zakinut za par maraka il da ce odbiti "kratku" voznju.Obskurni wrote:Koja je trenutno najbolja taxi firma, pošto mi u posljednje vrijeme treba cesce da se vozim taksijem pa da se ne zajebem ?
-
mahalas505
#665 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa ne smiju da zakidaju,da i vlasnik (inace bivsi bokser)crvenog ne bi nokatirao.Urban B. wrote:Crveni Taxi je trenutno najbolji,snjima sigurno neces imati problema da ce te pokusat zakinut za par maraka il da ce odbiti "kratku" voznju.Obskurni wrote:Koja je trenutno najbolja taxi firma, pošto mi u posljednje vrijeme treba cesce da se vozim taksijem pa da se ne zajebem ?
- Urban B.
#666 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sta je razlog toga ili ne me iskreno pretjerano i ne zanima sve dok je usluga za svaku pohvalu!
- Goldyna
#667 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Najgori su mi Sarajevo taksi, od željezničke do filozofskog naplatio mi 10 KM, kao zbog kofera. Ni jedan drugi taksi ne naplaćuje posebno prtljagu osim njih...puu 
- carlos acosta
#668 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Goldyna wrote:Najgori su mi Sarajevo taksi, od željezničke do filozofskog naplatio mi 10 KM, kao zbog kofera. Ni jedan drugi taksi ne naplaćuje posebno prtljagu osim njih...puu
pljacka, cak i ako naplacuju za prtljagu ne mogu uzeti vise od 2 marke, a sumnjam da je racun od zeljeznicke do filozofskog mogao biti 8 maraka, cudi me i da te vozio tako kratku razdaljinu
- Goldyna
#669 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa ima ih što neće da voze. Ne bude ni 3 marke do filozofskog. Ja sam imala ogroman kofer i dok sam sjela i rekla gdje idem, rekao je 10 maraka zbog kofera. Ali eto halalila sam, bila preumorna pa sam samo htjela docicarlos acosta wrote:Goldyna wrote:Najgori su mi Sarajevo taksi, od željezničke do filozofskog naplatio mi 10 KM, kao zbog kofera. Ni jedan drugi taksi ne naplaćuje posebno prtljagu osim njih...puu
pljacka, cak i ako naplacuju za prtljagu ne mogu uzeti vise od 2 marke, a sumnjam da je racun od zeljeznicke do filozofskog mogao biti 8 maraka, cudi me i da te vozio tako kratku razdaljinu
-
r_faruk
#670 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
uzmete li vi ikada racun?....... ja iz prodavnice ne izlazim dok mi ne izda racun. S taksijem nisam imao puno problema, osim da nece da vozi kratke relacije. Jos me nisu pokusali zakinuti, a i kada to probaju, trazicu racun pa cemo vidjeti.............
- burek_in_space
#671 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
E da i ja ovdje kritiku uputim, iako sam svojevremeno bio optuzhen od pojedinih genijalaca kako mi babo ili neko blizak radi u Sarajevo taxiju
Situacija je sljedeca: prije par subota, sa drushtvom se zacugalo, bili u Cheersu i htjeli nekad iza ponoci nastaviti u Slozi. Pada kisha, i skontamo taxijem nas 4 da se prebacimo do tamo, prilazim liku na shtandu kod hotela Central, bijeli golf karavan i pitam ga mozhe li do Sloge, ujedno sjedajuci vec na mjesto suvozacha. Medjutim, na moje iznenadjenje poche da se dere kako me nije stid za tako kratku relaciju da ga pitam, i josh je neshto i opsovao (znam da nije uzhu familiju, jer ne bih ostao bash sabran
). Otvorim vrata, uljudno ga poshaljem u peechku materinu i kazhem da je kretenchina
jer je ostao bez cenera koliko sam planirao da mu platim za tu rutu od kilometar i po. Kad je vidio cenera spremljenog za placanje, probao je da se izvadi, ali sam ostao dosljedan, pa ga josh jednom poslao u peechku materinu, i zaustavio prvi taksi koji je naishao i koji nas je bez problema prebacio do zheljene destinacije.
Situacija je sljedeca: prije par subota, sa drushtvom se zacugalo, bili u Cheersu i htjeli nekad iza ponoci nastaviti u Slozi. Pada kisha, i skontamo taxijem nas 4 da se prebacimo do tamo, prilazim liku na shtandu kod hotela Central, bijeli golf karavan i pitam ga mozhe li do Sloge, ujedno sjedajuci vec na mjesto suvozacha. Medjutim, na moje iznenadjenje poche da se dere kako me nije stid za tako kratku relaciju da ga pitam, i josh je neshto i opsovao (znam da nije uzhu familiju, jer ne bih ostao bash sabran
-
jurgen
#672 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevo taxi ne koristim iz više razloga:
- neljubaznost i šaneraj
- ne daju račun (ako i da pripadnik je izumrle vrste)
- najveći klošari u saobraćaju (kad voze putnika mile cestom ne bi li nabrali više jer sat ne otkucava samo na pređene kilometre, a kad idu po putnika ili voze neobavezno najprljavije se ponašaju)
- preskupi ilitiga lopovi
- da ponovim lopovi, ne izdaju račun, ne plaćaju porez na izmišljene tarife a imaju drskosti da se usude izjaviti da će obustaviti saobraćaj u gradu zbog konkurencije jer im država ne želi pomoći da se kutarišu tzv nelegalnih prijevoznika - koji apsurd
- žena mi je imala hejbet scena sa njima što ne žele izdati račun za firmu na kratku relaciju pa je čak i istjerana iz vozila par puta. Prijavljeno policajcu koji se nalazio u neposrednoj blizini - ko da je zidu rekla
- neće da voze na kratke relacije općenito ko da su bogom dati da ih se mora moliti i da od njih zavisiš
- žalba udruženju ne pije vode - treba vas onda totalno ukinut
Zbog svega navedenog ako mi trebaju usluge taxi prevoza, zadovoljstvo mi predstavlja da stanem pored njih i naručim žuti ili nekog drugog
Također, kada vozim gledam da im smetam koliko mogu budući da se ni oni ništa drugačije ne ponašaju a imao sam jako puno scena sa njima pogotovo sa onim bradatim majmunom što voza tamno crveni bmw 5 starije tipe
Pozdrav
- neljubaznost i šaneraj
- ne daju račun (ako i da pripadnik je izumrle vrste)
- najveći klošari u saobraćaju (kad voze putnika mile cestom ne bi li nabrali više jer sat ne otkucava samo na pređene kilometre, a kad idu po putnika ili voze neobavezno najprljavije se ponašaju)
- preskupi ilitiga lopovi
- da ponovim lopovi, ne izdaju račun, ne plaćaju porez na izmišljene tarife a imaju drskosti da se usude izjaviti da će obustaviti saobraćaj u gradu zbog konkurencije jer im država ne želi pomoći da se kutarišu tzv nelegalnih prijevoznika - koji apsurd
- žena mi je imala hejbet scena sa njima što ne žele izdati račun za firmu na kratku relaciju pa je čak i istjerana iz vozila par puta. Prijavljeno policajcu koji se nalazio u neposrednoj blizini - ko da je zidu rekla
- neće da voze na kratke relacije općenito ko da su bogom dati da ih se mora moliti i da od njih zavisiš
- žalba udruženju ne pije vode - treba vas onda totalno ukinut
Zbog svega navedenog ako mi trebaju usluge taxi prevoza, zadovoljstvo mi predstavlja da stanem pored njih i naručim žuti ili nekog drugog
Također, kada vozim gledam da im smetam koliko mogu budući da se ni oni ništa drugačije ne ponašaju a imao sam jako puno scena sa njima pogotovo sa onim bradatim majmunom što voza tamno crveni bmw 5 starije tipe
Pozdrav
-
jurgen
#673 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovim putem bih pozvao da portal sa-x i eventualno drugi uzmu najsočnije komentare sa ove teme i naprave javno priču oko ovoga. Pa ima da nosate odijelo i kravatu pa i šapku na poslu ako treba uhljupi neotesani stat će vama neko u kraj
- Adriatic
#674 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Na žalost neće.jurgen wrote:Ovim putem bih pozvao da portal sa-x i eventualno drugi uzmu najsočnije komentare sa ove teme i naprave javno priču oko ovoga. Pa ima da nosate odijelo i kravatu pa i šapku na poslu ako treba uhljupi neotesani stat će vama neko u kraj
Proći će generacije i generacije ali Sarajevotaxi i Gras su izgleda vječni.
- drndalo
#675 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pravo da ti kazem, sve vise razmisljam o osnivanju jos jedne taxi firme u gradu... Sa ovakvim Sarajevo taxijem, mom buducem "bijelom taxiju" nece faliti posla...