Bosanska piramida Sunca vol.3

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:ja mislim da ce na kraju Prenj i mirci zavrsiti u lijepoj vezi, a izlete ce praviti u visoko bilo ili ne bilo piramide :D

ti vise misliti nemoj jer ti nesto ne ide od ruke...
ostavi svoje podatke na PP pa cu ti proslijediti MEdu... :oops:

PRENJ, mozda su mislili na ODSTUPANJE ili OTKLON za 15 stepeni od sjevera prema zapadu...

ne budi tako sitnicav....jos kad vidis da je jedna strana piramide erodirana, onda ces reci NIJE PIRAMIDA CETVRTA strana je urushena...
mostarac

Post by mostarac »

mIRCerka wrote:
mostarac wrote:ja mislim da ce na kraju Prenj i mirci zavrsiti u lijepoj vezi, a izlete ce praviti u visoko bilo ili ne bilo piramide :D

PRENJ, mozda su mislili na ODSTUPANJE ili OTKLON za 15 stepeni od sjevera prema zapadu...

ne budi tako sitnicav....jos kad vidis da je jedna strana piramide erodirana, onda ces reci NIJE PIRAMIDA CETVRTA strana je urushena...
sto si se odmah nasekirala bona.
pa kupicemo vam nesto i ispred sa-x foruma. Nismo tolika fukara da vam nista ne kupimo. Eto mozda vam kupimo i neku piramidu :D
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Ma ne voli ona starine....osim Piramida :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Image

Image

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:
pa kupicemo vam nesto i ispred sa-x foruma. Nismo tolika fukara da vam nista ne kupimo. Eto mozda vam kupimo i neku piramidu :D
ja ti rekoh, a ti kako hoces...
volja ti javit se mailom, volja PPom...pa da te proslijedim medi...

pozdrav od TutanmIRCi Osmanagic :faraon1: :faraon:
mostarac

Post by mostarac »

mIRCerka wrote:
mostarac wrote:

a ko je medo :?
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:

Da, "sitnica".
Takodje, na zvanicnom siteu Fondacije, mjesec dana nakon postavljanja vijesti, jos uvijek pishe da je kralj Tvrtko vladao u XIV stoljecu.
http://www.piramidasunca.ba/news/news_i ... ?NewsID=57
Pretenduju da svojim istrazivanjem istumbaju istoriju svijeta, a ne mogu napisati nekoliko recenica da su u skladu sa elementarnim cinjenicama.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:
mIRCerka wrote:
mostarac wrote:

a ko je medo :?
NE ZNAS KO JE MEDO?!?!?!?! KAKAV SI TI FORUMASH :D:D:D:D:D:D

PRENJ, sta ce reci kad se piramida otkopa...JESTE PIRAMIDA JE ALI SE*EM VAM SE NA PIRAMIDU VIDI SVINJCA STO STE NAPRAVILI ili sta vec...
Mahalac

Post by Mahalac »

Zaduzi hanuma majicu sa likom S. OsmanaOsmanaOsmanagica :D i prigodan suvenir 8)

Image
mostarac

Post by mostarac »

Mahalac wrote:Zaduzi hanuma majicu sa likom S. OsmanaOsmanaOsmanagica :D i prigodan suvenir 8)

Image
i naravno

Image

:D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote: **********************************************
PRENJ, sta ce reci kad se piramida otkopa...JESTE PIRAMIDA JE ALI SE*EM VAM SE NA PIRAMIDU VIDI SVINJCA STO STE NAPRAVILI ili sta vec...
Napisah mnogo puta, ali da ponovim: Ici cu kopati, dobrovoljno.
Mahalac

Post by Mahalac »

Sta's kopati kad se vec odkopa....eee koji si ti Sahbaz 8)

nadji sebi drugu pa kopaj :D :D :D :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Mahalac wrote:Sta's kopati kad se vec odkopa....eee koji si ti Sahbaz 8)

Kopat ce da nadje dokaz da to nije piramida :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ne...on je Ubleha, Amater i Sanjar :D:D:D:D
Prenj

Post by Prenj »

Pardon, zaboravih da je Semir prognozirao poplave ako se piramida skroz otkopa ... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:

Pardon, zaboravih da je Semir prognozirao poplave ako se piramida skroz otkopa ... :D
znaci da pripremimo camce...ok ...hvala na podsjetniku :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

ISTRAŽIVANJE PIRAMIDE NE UGROŽAVA KRALJEVSKI GRAD
Bosansku piramidu Sunca u četvrtak je posjetila komisija stručnjaka imenovana od Federalnog ministarstva kulture koja se na licu mjesta uvjerila da nema ugrožavanja zaštićene zone nacionalnog spomenika «Srednjevjekovni grad Visoki.»
«Nakon pregleda lokaliteta ustanovili smo da je stanje u zaštićenoj zoni nepromijenjeno.Ovo uzmite sa rezervom jer se trebam konsultovati i sa ostalim članovima komisije.»- rekao nam je član komisije Muhamed Hamidagić.
Nakon posjete brdu Visočica komisija je pogledala izložbu «Kraljevski grad Visoki» u Zavičajnoim muzeju, gdje su Zilki Vejzagić kao članu komisije uručene poklon majice sa likovima Semira Osmanagića i motivima Bosanske piramide Sunca.

Ako je ovo tacno onda jos jedan adut antipiramidasima ode iz rukava.
A_I_

Post by A_I_ »

hrasno38 wrote:ISTRAŽIVANJE PIRAMIDE NE UGROŽAVA KRALJEVSKI GRAD
Bosansku piramidu Sunca u četvrtak je posjetila komisija stručnjaka imenovana od Federalnog ministarstva kulture koja se na licu mjesta uvjerila da nema ugrožavanja zaštićene zone nacionalnog spomenika «Srednjevjekovni grad Visoki.»
«Nakon pregleda lokaliteta ustanovili smo da je stanje u zaštićenoj zoni nepromijenjeno.Ovo uzmite sa rezervom jer se trebam konsultovati i sa ostalim članovima komisije.»- rekao nam je član komisije Muhamed Hamidagić.
Nakon posjete brdu Visočica komisija je pogledala izložbu «Kraljevski grad Visoki» u Zavičajnoim muzeju, gdje su Zilki Vejzagić kao članu komisije uručene poklon majice sa likovima Semira Osmanagića i motivima Bosanske piramide Sunca.

nidZe veze jer, ako sam dobro upratio dogadjaje, upravo je ta zaštićena zona kontraverzna - na osnovu koje je ova expedicija :P ustanovila postupanje po propisima. prema tome adut tj. predmet rasprave još stoji...

btw ne mogu se oteti dojmu kako se bilo koja -popločana- nađena površina istog trena proglašava zidovima "piramide"... ako su postojala naselja/'gradovi' na vrhovima tih brda nije li tako logično da su postojali popločani putevi od dna do vrha :-)
Animal

Post by Animal »

Haj da se i ja prikljucim ovoj "diskusiji"..

Citam jutros da uvazeni profesor Resulovic iz zavoda za Pedologiju (za vas koji ne znate pedologija je nauka koja se bavi proucavanjem zemljista) obilazi Visocicu te ce sa saradnicima proucavati tlo sa Visocice. mogu vam samo reci da je to covjek koji je vjerovatno među najvecim strucnjacima u svojoj disciplini na podrucju Jugoslavije. Prosle sedmice sam slusao njegova predavanja na faksu i iskreno receno, ovakvi ce nam ljudi najbolje "otvoriti oci" oko cijelog projekta.

Cudi me sto jos jedan profesor - Mirza Basagic, iz instituta za Geologiju (e kod ovog sam vec polozio), nije dao nikakvo saopstenje za javnost, iako je bio gore vise dana (da li je i sad ne znam). I on je veliki strucnjak (ipak sam ga slusao pola godine pa se da zakljucit da frajer zna sve o svakom kamenu :) ) Pa ako on kaze da je to piramida onda, vjerujte 100% i jeste..

Sa druge strane moj profesor Geodezije prica kako Osmanagic nema pojma, ali skontali smo da je i to suplja jer on nije imao uvida u te snimke koje su napravljene, nit je bio u Visokom. Taj dan nisam bio na predavanjima pa me nemojte puno oko toga pitat :)

Sve u svemu, ovo su priznati strucnjaci i njima vjerujem puno vise od ovih nepoznatih faca iz inostranstva..

Na Visocici bio puuuno puta, a odkako je receno da je piramida, samo jednom.
Vjerujem da nesto ondje ima, i da se treba pokopat, te se nadam da se radi o piramidama.

Volio bi kada bi ove rasprave malo pobjegle od carsijske price. Cini mi se da se cijela prica svodi na:
1. "Joj jeste vi debili piramidashi, Osmanagic vas pravi glupim i krade pare na osnovu budalastina"; i
2. "Piramida postoji, mi vjerujemo gospodinu Osmanagicu"

Cini mi se kao da se prica vuce bez ikakvih argumenata a i kad ih ima niko nikog ne slusa.. Ispasce da se ja lafo pravim pametan, al vjerovatno vecina tako misli o tome. (ili ne?)
Last edited by Animal on 01/06/2006 18:46, edited 1 time in total.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

A_I_ wrote:ako su postojala naselja/'gradovi' na vrhovima tih brda nije li tako logično da su postojali popločani putevi od dna do vrha :-)
Ne mora znacit. Mozda su u to vrijeme svi imali helikoptere il eventualno zicare ;)
A mozda i jesu imali puteve samo ne poplocane - nego lijepo asfaltiranih 6 traka :roll:
Cuj poplocane? To da im konj nebi razbio KARTER (il zakacio onom stvari) na eventualne izbocine i neravnine? I danas danas ima sela i selendri sto imaju prorovane puteve bez truna ploca i asfalta a ti sad tu pricas o poplocanim putevima nekad davno u proslosti.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

A_I_ wrote:
hrasno38 wrote:ISTRAŽIVANJE PIRAMIDE NE UGROŽAVA KRALJEVSKI GRAD

nidZe veze jer, ako sam dobro upratio dogadjaje, upravo je ta zaštićena zona kontraverzna - na osnovu koje je ova expedicija :P ustanovila postupanje po propisima. prema tome adut tj. predmet rasprave još stoji...

btw ne mogu se oteti dojmu kako se bilo koja -popločana- nađena površina istog trena proglašava zidovima "piramide"... ako su postojala naselja/'gradovi' na vrhovima tih brda nije li tako logično da su postojali popločani putevi od dna do vrha :-)
Ovo prije liči na bob stazu nego na put (s obzirom na uspon iliti nagib terena)
:faraon:
Image
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Sad ce ti on dodat da za njih uspon na tim poplocanim putevima nije bio problem jer su mozda imali dzipove sa pogonom 4X4. Njemu je prihvatljivija i ta teza, i ona da su imali helikoptere nego da tu u stvari ima nesto.
A_I_

Post by A_I_ »

Bosna_E wrote: Ne mora znacit. Mozda su u to vrijeme svi imali helikoptere il eventualno zicare ;)
A mozda i jesu imali puteve samo ne poplocane - nego lijepo asfaltiranih 6 traka :roll:
Cuj poplocane? To da im konj nebi razbio KARTER (il zakacio onom stvari) na eventualne izbocine i neravnine? I danas danas ima sela i selendri sto imaju prorovane puteve bez truna ploca i asfalta a ti sad tu pricas o poplocanim putevima nekad davno u proslosti.

sve je to divno ali ovjde ne govorimo o selendrama vec srednjovjekovnom glavnog gradu/prijestolnici Bosne :wink:
pa nisu svi na konjima se penjali na vrh :-)
valjda je bilo više pješačenja :-)
A_I_

Post by A_I_ »

Bosna_E wrote:Sad ce ti on dodat da za njih uspon na tim poplocanim putevima nije bio problem jer su mozda imali dzipove sa pogonom 4X4. Njemu je prihvatljivija i ta teza, i ona da su imali helikoptere nego da tu u stvari ima nesto.
praviš cirkus od sebe...
malo više ozbiljnosti nije na odmet...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

A_I_ wrote:
Bosna_E wrote:Sad ce ti on dodat da za njih uspon na tim poplocanim putevima nije bio problem jer su mozda imali dzipove sa pogonom 4X4. Njemu je prihvatljivija i ta teza, i ona da su imali helikoptere nego da tu u stvari ima nesto.
praviš cirkus od sebe...
malo više ozbiljnosti nije na odmet...
Oprostite što se mješam, ;-) ali može li komentar one slike što postavih a u kontekstu puta koji vodi na vrh Visočice.
Locked