Haj da se i ja prikljucim ovoj "diskusiji"..
Citam jutros da uvazeni profesor
Resulovic iz zavoda za Pedologiju (za vas koji ne znate pedologija je nauka koja se bavi proucavanjem zemljista) obilazi Visocicu te ce sa saradnicima proucavati tlo sa Visocice. mogu vam samo reci da je to covjek koji je vjerovatno među najvecim strucnjacima u svojoj disciplini na podrucju Jugoslavije. Prosle sedmice sam slusao njegova predavanja na faksu i iskreno receno, ovakvi ce nam ljudi najbolje "otvoriti oci" oko cijelog projekta.
Cudi me sto jos jedan profesor -
Mirza Basagic, iz instituta za Geologiju (e kod ovog sam vec polozio), nije dao nikakvo saopstenje za javnost, iako je bio gore vise dana (da li je i sad ne znam). I on je veliki strucnjak (ipak sam ga slusao pola godine pa se da zakljucit da frajer zna sve o svakom kamenu

) Pa ako on kaze da je to piramida onda, vjerujte 100% i jeste..
Sa druge strane moj profesor Geodezije prica kako Osmanagic nema pojma, ali skontali smo da je i to suplja jer on nije imao uvida u te snimke koje su napravljene, nit je bio u Visokom. Taj dan nisam bio na predavanjima pa me nemojte puno oko toga pitat
Sve u svemu, ovo su priznati strucnjaci i njima vjerujem puno vise od ovih nepoznatih faca iz inostranstva..
Na Visocici bio puuuno puta, a odkako je receno da je piramida, samo jednom.
Vjerujem da nesto ondje ima, i da se treba pokopat, te se nadam da se radi o piramidama.
Volio bi kada bi ove rasprave malo pobjegle od carsijske price. Cini mi se da se cijela prica svodi na:
1. "Joj jeste vi debili piramidashi, Osmanagic vas pravi glupim i krade pare na osnovu budalastina"; i
2. "Piramida postoji, mi vjerujemo gospodinu Osmanagicu"
Cini mi se kao da se prica vuce bez ikakvih argumenata a i kad ih ima niko nikog ne slusa.. Ispasce da se ja lafo pravim pametan, al vjerovatno vecina tako misli o tome. (ili ne?)