bogumil-8 wrote: Znam kojim Srbima i Hrvatima nije stalo do očuvanja BiH i do ravnopravnosti sva tri naroda (ne misle svi tako). Također znam da bez pomoći Srba i Hrvata nema BiH niti ravnopravnosti u BiH.
Ja bih ponešto realizovao i prije smrti. Dakle, brinem se za život na ovom svijetu (na onom kako sam zaradio tako nek mi i bude).
Da, ali ne "whabizmu". Evo, na primjer, na ovom forumu imaš dva različita pristupa Kur'anu. Zašto misliš da je "wehabizam" onaj pravi?
Ne propagira wehabizam S. Bugari, E. Karić, ...., i ti se našao baš da cijeniš wehabizam (kao oni su ti na ispravnom putu?!). Pa svojim vlastitim razumijevanjem možeš dokučiti koliko postupci wehabija odudaraju od Kur'ana!
Ovo što si iznio je "učenje wehabija", nema to oslonac u Kur'anu! Demokratija je naša nužnost u BiH, osuđivati je, osuđivati parlamentarizam, osuđivati demokratski izabrane predstavnike vlasti, osuđivato donošenje zakona (ustava i drugih propisa) je dobrovoljni pristanak na iseljenje iz BiH! Nema opstanka u BiH bez ograđivanja od stavova koje zagovaraju wehabije. Ima i gorih stvari koje oni zahtijevaju od "pravih vjernika"!
Sviđaju mi se opisi muslimana sa kravatom, muzički obrazovanim, sportski angažovanim, naučno potkovanim,...Svakom za ugled i uzor!
Istina ne misle svi Srbi i Hrvati tako ali oni su manjina.
Relizuj ti sta hoces prije smrti pa cak i dvorac ako mozes ali ako pred Gospodara dodjes kao musrik ili kafir nema ti koristi od te tvoje dunjalucke realizacije. : )
Vehabizam ne postoji, no s tim se mnogi necete sloziti pa ne bih da dalje objasnjavam ali kad vec spominjes ideju koju prpisuju vehabijama da je njihova onda to nije nista novo. Ono cemu te vehabije pozivaju je izvorno shvatanje vjere. Napisao sam u prethodnim postovima dakle da budes uvjerenja i stavova kao Muhammed,alejhi selam i njegovi ashabi.
Ajeti koji govore o tagutu i kufru u taguta imas u Kur'an i dosta ih ima. Jedna od oblasti u akaidu je i to, no tome ne uce ljude
jer je laske manipulisati sa njima kad ne znaju.
No ti bi da zivis po svaku cijenu pa makar u kufr otisao, a to ti je zrtvovanje Ahireta radi Dunjaluka.
Tebi se izgleda dopada ukras i vanjstina. A zar ne znas da nije dozvoljeno oponasanje nevjernika ?