Cernobil-20 godina poslije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Bakir1

#651 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Bakir1 »

mislis Ukrajinci?
SmokingMan

#652 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by SmokingMan »

Američki kongres i senat nisu ništa manje zločestiiji od nekadašnjeg centralnog komiteta.
Bakir1

#653 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Bakir1 »

nisam ni rekao da jesu, samo je meni podudarno vrijeme plasiranja price o tome sa nekim globalnim stvarima....
emko1234

#654 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by emko1234 »

emko1234 wrote:
Bakir1 wrote:putin, zlocesta rusija i njen uticaj.....
Pa ovo Rusima samo ide u prilog. Ubice lovu sad na turizmu. Ja znam 5 ljudi iz ove naše vukojebine koji su se ozbiljno počeli raspitivati o ponudama i imaju namjeru otići u posjetu. Zamisli kako su se stranci zapalili.
Sve ostalo u seriji, tipa zločestog komunizma i režimskih podanika i zatvorenosti SSSr-a je odavno prožvakano. Ameri su znali dan nakon eksplozije šta se dešavalo tamo. Mislim da je američkih špijuna više bilo jedino na Bliskom Istoku u doba Zaljevskog rata. Budala je ko misli da katastrofa tih razmjera mogla sakriti tako organizovanoj mreži špijuna. Što američkih, što izraelskih, što engleskih.
Naravno od posjete Černobilu, Ukrajinci. Al generalno će više love zgrnuti Rusi. Činjenica je da se taj dah komunizma još uvijek osjeti kod njih uveliko. A obzirom da je komunizam bio državni neprijatelj broj jedan velikog dijela Zapada otkako postoji, ova serija je čini mi se napravila odličan uvid ljudima u to kako su stvari nekad izgledale. Eh pošto smo mi ko rasa prokleti, i uvijek nas je zanimalo ono što je bilo nedostupno, mislim da će turisti općenito popizditi i za Ukrajinom i Rusijom ko destinacijama. Da se ne lažemo, Rusi nikad nisu prestali živjeti komunizam. Kod njih je komunizam evoluirao. I dan danas je državni represivni aparat i dalje živ što je Putin dokazao nebrojeno puta, a pritom imaš sve benefite zapada.
Realno, gdje ćeš bolje?
nlt

#655 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by nlt »

Pregledane sve epizode, čista desetka
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#656 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by bitanga_sa_otesa »

Moenx

#657 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Moenx »

nlt wrote:Pregledane sve epizode, čista desetka
Evo i pete epizode
A kratko je rrajalo a bilo je predobro
karanana

#658 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by karanana »

emko1234 wrote:
emko1234 wrote:
Pa ovo Rusima samo ide u prilog. Ubice lovu sad na turizmu. Ja znam 5 ljudi iz ove naše vukojebine koji su se ozbiljno počeli raspitivati o ponudama i imaju namjeru otići u posjetu. Zamisli kako su se stranci zapalili.
Sve ostalo u seriji, tipa zločestog komunizma i režimskih podanika i zatvorenosti SSSr-a je odavno prožvakano. Ameri su znali dan nakon eksplozije šta se dešavalo tamo. Mislim da je američkih špijuna više bilo jedino na Bliskom Istoku u doba Zaljevskog rata. Budala je ko misli da katastrofa tih razmjera mogla sakriti tako organizovanoj mreži špijuna. Što američkih, što izraelskih, što engleskih.
Naravno od posjete Černobilu, Ukrajinci. Al generalno će više love zgrnuti Rusi. Činjenica je da se taj dah komunizma još uvijek osjeti kod njih uveliko. A obzirom da je komunizam bio državni neprijatelj broj jedan velikog dijela Zapada otkako postoji, ova serija je čini mi se napravila odličan uvid ljudima u to kako su stvari nekad izgledale. Eh pošto smo mi ko rasa prokleti, i uvijek nas je zanimalo ono što je bilo nedostupno, mislim da će turisti općenito popizditi i za Ukrajinom i Rusijom ko destinacijama. Da se ne lažemo, Rusi nikad nisu prestali živjeti komunizam. Kod njih je komunizam evoluirao. I dan danas je državni represivni aparat i dalje živ što je Putin dokazao nebrojeno puta, a pritom imaš sve benefite zapada.
Realno, gdje ćeš bolje?
ne znam jesi bio u rusiji pa donosis te zakljucke. ja nisam, ali iz onog sto vidim i procitam i cujem, nije to bas tako ko sto kazes da su stali u vremenu i da ce turisti sad navaliti u rusiju da se u pravom smislu vrate u 80te i da otvore vremensku kapsulu rusije iz doba komunizma.

mozda i sad u moskvi mozes vidjeti pokoeg moskvicha ili volgu, mozda mozes naici na pokoji spomenik, mozda mozes u njihovim ustanovama (kao i u nasim) osjetiti komunizam, ali u mnogome su vjerovatno dostigli zapad. barem ovi veci gradovi. opet kazem i ja subjektivno pisem, ali da sad idem kao turista da se ubacim u komunisticku drzavu i da cekam u redu za cigare i mlijeko...sumanjam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#659 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by _BataZiv_0809 »

Cernobil i Pripjat ce imat rast turizma dok traje hype oko serije. Uskoro ce hype oko neceg drugog i halali huso materi. Ko Arapi kod nas otprilike :mrgreen:

Inace vecina ex-istocno blokovskih drzava pokusava os komunistickog naslijedja napraviti turisticku atrakciju. A ljudi kojima se to svidja ne manjka..

Eleem, ja zelim otici jos otkako sam citao o Pripjatu u CKMu tamo nekad 2004...
nlt

#660 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by nlt »

Bilo bi još bolje da su u neke epizode stavili sta se dalje desilo sa ljudima koji su evakuisani i šta je bilo sa onim likom sto je ubijao životinje u 4. Epizodi itd... Joj ima materijala za 105 epizoda, a ne 5
Altsa

#661 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Altsa »

emko1234 wrote:
Mislis ukrajinci ce uzeti pare. a sta zelis reci da su amerikanci i njihovi spijuni krivi za cernobil.
made_in_sarajevo

#662 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by made_in_sarajevo »

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/ser ... /190606065

dosli amerikanci sa 2 gedore i napravili im zijan. popustili saraf osmicu i ode sve u helac :mrgreen:

jedino sad da je milion dokumentaraca, slika, video zapisa, clanak ustvari zavjera protiv rusa kao i ova serija. svi se udruzili da njih zajebavaju :mrgreen:
SmokingMan

#664 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by SmokingMan »

made_in_sarajevo wrote:https://www.klix.ba/magazin/film-tv/ser ... /190606065

dosli amerikanci sa 2 gedore i napravili im zijan. popustili saraf osmicu i ode sve u helac :mrgreen:

jedino sad da je milion dokumentaraca, slika, video zapisa, clanak ustvari zavjera protiv rusa kao i ova serija. svi se udruzili da njih zajebavaju :mrgreen:
Snimiše oni nedavno i Balkansku liniju prema "istinitom događaju". :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#665 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by pici »

Naime, ruska televizijska mreža već je najavila da će snimati svoju verziju serije "Chernobyl" koja će biti zasnovana na pretpostavci da je CIA poslala agenta u Černobil kako bi izvršio sabotažu.

The Moscow Times piše da su ruski mediji koji su usko povezani s Vladimirom Putinom kritikovali seriju "Chernobyl" koja je u Rusiji postala nacionalna senzacija, iako je dostupna samo putem interneta.

Novinar najpopularnijih ruskih novina tvrdi da serija "Chernobyl" ne predstavlja događaje vjerodostojno te da karikira istinu.

"Konkurenti koriste ovu seriju da okaljaju sliku Rusije kao nuklearne sile", rekao je.
koja staljinisticka metoda, putin ih je sjebo u glOvu definitivno... sta ocekivat od bivseg KGBeovca...
emko1234

#666 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by emko1234 »

Altsa wrote:
emko1234 wrote:
Mislis ukrajinci ce uzeti pare. a sta zelis reci da su amerikanci i njihovi spijuni krivi za cernobil.
Ma jok, mislim da su Ameri znali da se desilo sranje prije nego su rusi priznali to sranje.
Haris.ba

#667 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Haris.ba »

emko1234 wrote:Ma jok, mislim da su Ameri znali da se desilo sranje prije nego su rusi priznali to sranje.
Nisu ni Rusi znali šta se desilo. Kako će špijun prenijeti podatke Amerima, kada ni sama vertikala vlasti nije imala informaciju?m I to je suština svega.

Mi ko da smo zaboravili da smo mi imali sličan politički sistem.

Ljudi koji su tamo radili su vjerovali da reaktor ne može eksplodirati jer je tako rekla država. A, država je sakrila da reaktor može eksplodirati toliko dobro da ni sama nije znala da može doći do tolikog belaja. I kada je došlo do belaja bila je nespremna.
Last edited by Haris.ba on 06/06/2019 16:46, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#668 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by pici »

i znali su sve obavjestajne sluzbe i sta su mogli da napadnu nuklearnu silu da bi sprijecili nuklearnu katastrofu... švedi su prvi digli uzbunu i to nakon 24 sata kad je do njih dosao radioaktivni oblak... nije dzaba naziv druzba je druzba a sluzba je sluzba, sami sovjeti tadasnji nisu mogli niti smjeli protiv neprikosnovenog sistema, generacije mladih su odrasli u pravicnosti doticnog i drugovi na vrhu su znali sta je najbolje za sviju njih... meni je upecatljiva simbolika kad legasov i boris sjede na klupi u pauzi sudjenja i boris mu govori da je legasov istinski heroj nasta mu legasov odgovara da je on taj koji je uradio nesto zasta drugi nebi imali muda... "Mene su culi ali tebe su slusali"... "Od svih ministara i doministara, čitave vojske poslušnih budala, greškom su poslali jedinog dobrog čovjeka. Za bozije ime Borise, ti si bio najvazniji igrac u svemu."... :thumbup: prejako
bingov buraz

#669 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by bingov buraz »

Evo i ovog što se razumije u sve od semafora u Sarajevu do nuklearnih eksplozija i zavjera protiv pravoslavlja

https://www.frontal.rs/cenobil-katastrofa-dobrog-ukusa/
džakailibu

#670 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by džakailibu »

Rijetko vidjen debil. A velika konkurencija na balkanu. :skoljka:
Ommadawn

#671 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Ommadawn »

bingov buraz wrote:Evo i ovog što se razumije u sve od semafora u Sarajevu do nuklearnih eksplozija i zavjera protiv pravoslavlja

Bože sačuvaj i zakloni!
:run:
Johnny_x

#672 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by Johnny_x »

Cernobil je odlicna tematika za snimanje serija, filmova, pisanje knjiga i HBO je sa svojom serijom prikazao odlicnu pricu Legasova, Ljudmile, i svu nefunkcionalnost sovjetskog aparata, gdje se ljudi vise boje partije nego od radiacije. Kadrovi, prica, gluma, muzika sve je za 10. Autori serije su napravili fantastican posao i mnoge scene se bas upecatljive. Onaj rudar je pokupio simpatije velikog dijela gledaoca za samo 5-6 minuta koliko je bio ekranu, pa scena one zene koja muze kravu, prezivjela je sve od revolucije, Staljina, nacista, nikada nije morala napustit svoj dom, a sada ga mora napustit zbog necega sto ne vidi, odlican prikaz sta radicija moze da ucini jednom podrucju. Zamislite svu patnju koju su prosli oni vatrogasci, gdje je njihova odjeca i dan danas radioaktivna i opasna po zivot. Onoj trojici ljudi sto su isli da ispumpaju onu vodu i koji su vjerovatno spasili cijelu Evropu od katastrofe treba podignuti neki spomenik, dati ulicu, da se preimenuje ulica Azize Sacirbegovic u njihovo ime ili skola Mustafa Bususladzic. Eh sad zamislite da se podnese ova incijativa da se ulice mladih muslimana preimenuju u ulice tamo nekih rusa, pa dobili bi istu reakciju od SDA botova kao reakciju sovjetskih cimbenika prikoom katastrofe, ignorisali bi cinjenice, izvrtali bi istinu, dosli bi do zakljucka da je ovo dvoje ljudi ipak bitnije za sudbinu bosnjackog naroda nego od ljudi koji su ne samo da su spasili bosnjacki narod vec i cijelu Evropu. Eh to je to jednoumlje i neprihvatanje cinjenica koje je serija odlicno prikazala, radije cemo lagati sebe, nego prihvatit tesku i okrutnu istinu.
SmokingMan

#673 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by SmokingMan »

Ommadawn wrote:
bingov buraz wrote:Evo i ovog što se razumije u sve od semafora u Sarajevu do nuklearnih eksplozija i zavjera protiv pravoslavlja

Bože sačuvaj i zakloni!
:run:
Pročitah hader,i budali dovoljno..... :D
xoklix

#674 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by xoklix »

Johnny_x wrote:Cernobil je odlicna tematika za snimanje serija, filmova, pisanje knjiga i HBO je sa svojom serijom prikazao odlicnu pricu Legasova, Ljudmile, i svu nefunkcionalnost sovjetskog aparata, gdje se ljudi vise boje partije nego od radiacije. Kadrovi, prica, gluma, muzika sve je za 10. Autori serije su napravili fantastican posao i mnoge scene se bas upecatljive. Onaj rudar je pokupio simpatije velikog dijela gledaoca za samo 5-6 minuta koliko je bio ekranu, pa scena one zene koja muze kravu, prezivjela je sve od revolucije, Staljina, nacista, nikada nije morala napustit svoj dom, a sada ga mora napustit zbog necega sto ne vidi, odlican prikaz sta radicija moze da ucini jednom podrucju. Zamislite svu patnju koju su prosli oni vatrogasci, gdje je njihova odjeca i dan danas radioaktivna i opasna po zivot. Onoj trojici ljudi sto su isli da ispumpaju onu vodu i koji su vjerovatno spasili cijelu Evropu od katastrofe treba podignuti neki spomenik, dati ulicu, da se preimenuje ulica Azize Sacirbegovic u njihovo ime ili skola Mustafa Bususladzic. Eh sad zamislite da se podnese ova incijativa da se ulice mladih muslimana preimenuju u ulice tamo nekih rusa, pa dobili bi istu reakciju od SDA botova kao reakciju sovjetskih cimbenika prikoom katastrofe, ignorisali bi cinjenice, izvrtali bi istinu, dosli bi do zakljucka da je ovo dvoje ljudi ipak bitnije za sudbinu bosnjackog naroda nego od ljudi koji su ne samo da su spasili bosnjacki narod vec i cijelu Evropu. Eh to je to jednoumlje i neprihvatanje cinjenica koje je serija odlicno prikazala, radije cemo lagati sebe, nego prihvatit tesku i okrutnu istinu.
Ala ga palamudiš :-)
Da ne bijaše Ertugrula i Osmana danas bi Mongoli naseljavali Europu. Znači , moRemo i po njima ulice nazvati.
Ne meRe ni prvi ni drugi ni treći. Imamo mi svojih heroja :)
escobar__

#675 Re: Cernobil-20 godina poslije

Post by escobar__ »

Johnny_x wrote:Cernobil je odlicna tematika za snimanje serija, filmova, pisanje knjiga i HBO je sa svojom serijom prikazao odlicnu pricu Legasova, Ljudmile, i svu nefunkcionalnost sovjetskog aparata, gdje se ljudi vise boje partije nego od radiacije. Kadrovi, prica, gluma, muzika sve je za 10. Autori serije su napravili fantastican posao i mnoge scene se bas upecatljive. Onaj rudar je pokupio simpatije velikog dijela gledaoca za samo 5-6 minuta koliko je bio ekranu, pa scena one zene koja muze kravu, prezivjela je sve od revolucije, Staljina, nacista, nikada nije morala napustit svoj dom, a sada ga mora napustit zbog necega sto ne vidi, odlican prikaz sta radicija moze da ucini jednom podrucju. Zamislite svu patnju koju su prosli oni vatrogasci, gdje je njihova odjeca i dan danas radioaktivna i opasna po zivot. Onoj trojici ljudi sto su isli da ispumpaju onu vodu i koji su vjerovatno spasili cijelu Evropu od katastrofe treba podignuti neki spomenik, dati ulicu, da se preimenuje ulica Azize Sacirbegovic u njihovo ime ili skola Mustafa Bususladzic. Eh sad zamislite da se podnese ova incijativa da se ulice mladih muslimana preimenuju u ulice tamo nekih rusa, pa dobili bi istu reakciju od SDA botova kao reakciju sovjetskih cimbenika prikoom katastrofe, ignorisali bi cinjenice, izvrtali bi istinu, dosli bi do zakljucka da je ovo dvoje ljudi ipak bitnije za sudbinu bosnjackog naroda nego od ljudi koji su ne samo da su spasili bosnjacki narod vec i cijelu Evropu. Eh to je to jednoumlje i neprihvatanje cinjenica koje je serija odlicno prikazala, radije cemo lagati sebe, nego prihvatit tesku i okrutnu istinu.
Fino počeo komentar i onda usrao i šefa i stanicu.
Post Reply