Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
*mima*

#651 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

poznanik wrote:
*mima* wrote:Aaaaa.....ko spomenu Serbu..... :D ......A sjecam se konobara iz Carlija....Mirso......zajebancija na njegovu frizuru.....ala antoan.....tako smo ga i zvali..... :lol:
Mirso s čičkavom kosom, iza šanka uvijek radio?

Jes.....neki dan ga vidjoh.....i bas mi nesto izgledao.....nekako sjeban...grohno.....te kasnije cujem da mu je umrla zena...te on nesto bolestan.... :( .......aaaaaaa......Rahmetli Adnan konobar iz Carlija........ :( .......koje je to divno srvorenje bilo
amrica

#652 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

vratnik wrote:
HAVANA wrote:A eso blesavi iz poste :lol: spominjo ga je i vratnik...kako ono hosh stok,popi stok... :lol:
Kad me puce po ledjima ljetos u aeroplanu :lol: gledaju zena i djeca :shock: kaze ova moja mala,starija...kuku meni kad pocnem izlazit...gdje god dodjem neko ce me pratit :roll: Ozna sve dozna 8)
Kaze neki dan ja sa drugaricama smijemo se na stanici...kad nakav...mala,jes ti havanina :D ja na gimnastiku kaze trener jes ti havanina :shock: ja na klizanje...jes ti...ja ...a jooooj... :lol:
sta ces pit: caj. evo ti andol kad si bolestan, a stok za zalit. stas pit? kolu. kola, dolazi... (ode) vraca se sa stokom. Narucio, ne narucio, isto ti ga dodje.. Pravo bolesna kafana, a ispred prozora kino.. Pankeri, pitomci, siledzije..
Ali, onda je dosao fejsbuk, i to je bilo to.

:thumbup: :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
i bio jedan mali, mi ga zvali ruzdija :D mozda se tako zvao :-)
amrica

#653 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

HAVANA wrote:A jes bilo saroliko u posti... :lol:
Za jednim stolom suca, ko zemlja pjan,artana lopatom natrpo u sebe...malo dalje ciko i teta piju caj...sto pored odlikasice iz druge gimnazije...istom eto nakih pankera...ispred motaju ko da su na sred dama...i u svemu tome vratnik...isce caj od ese... :lol:

veliki suca? zoran?
mikogoago

#654 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by mikogoago »

E ludi ste koliko ste stranica ispisali,tesko sve upratit.Ali nedam se ja.Najsmjesnije mi je kada spomenete nazive Kafica ili restorana,pa gazde,pa ulice kako su se prije zvale,a kako sada.E onda mi se sve pobrka i ono malo sto sam mislio da znam ne znam.Nisam znao za Sultana da je umro.Imao je dobru klopu,a bio i raja prava i jos neke konobare koje spominjete.Tuga...Onda kada opisujete mjesta gdje ste izlazili i kada,siguran sam da se svi manje vise znamo iz vidjenja,a mozda se i znamo.Meni su ovaj muha,havana,amrica i katarina najsumnjiviji cini mi se da bi ih morao znati.Ono kad spomenu Havana gdje je izlazio.Otprilike sam bio na istim djirovima ,a kod Cengica,Lisca,malte ne da sam vodjen kao inventar.Dok se zujalo i po ovim svim nabrojanim mjestima.Pa dobrih 10 godina bukvalno svaku vece sam visio po navedenim kafanama od 1977-1987.Onda sam malo prorijedio(ono lafo uozbiljio se )svaka druga, treca vecer.Kada bi se kako moglo organizirati pa se naci.Za mene malo teze jer sam vani u Oslu,jebo catovanje nista bez uzivo jel tako? U svakom slucaju milina je citati ove spotove i prisjetiti nekih mjesta.Pagus mi je bio jako drag,zbog dobre muzike,ni amfora nije bila losa. Ovdje gdje sam ima finih lokala,kafica (pomalo lici na Sarajevo iz 80`ìh,ali sve se desava petkom,subotom i nedeljom.O restorancicima sa finom muzikom to jos nije stiglo ovdje.Kada im pricam i pokazujem neka videa samo bleje.Misle da su najbolji i najbogatiji,a onda ih sjebem sa slikama Sarajeva i mjesta iz 80`ih i onda vide gdje smo mi bili. :thumbup:
muha_sa

#655 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

:lol:
jebo vas patak da bil vas jebo :lol: ne smije vas cOjk ostavit ni sahatak vi cijeli referat ispisaste--valja misad sve citat---a ne znam brzo citat :lol: :lol:
muha_sa

#656 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

nego da vas pitam :D
jestel vikendom išli žicarom na Trebevic pa zaglavinjali u nekom od mnogobrojnih domova :?: :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#657 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote:nego da vas pitam :D
jestel vikendom išli žicarom na Trebevic pa zaglavinjali u nekom od mnogobrojnih domova :?: :D
:lol: :lol: Žičara mi je ostala pojam kokuznog izleta. Kao djeca se sastanemo, pa ponesemo sendviče i sokove i gore na cijeli dan sjedimo na livadi. Još mi nikako nije jasno što smo sjedile na livadi kad smo mogle tako i kući pričat :D
A inače, prva u raji je napunila 18 i položila vozački jedna moja prijateljica i sjećam se kako smo otišle sa njenim fićom u prvog šumara, bio gore disko. Osjećala sam se da sam dotakla vrh svijeta, tako odraslo, moćno.. prava cura :lol:
poznanik

#658 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

Ne možeš nam postavljati takva bezobrazna pitanja :D
KatarinaKosaca

#659 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

poznanik wrote:
Ma, nije zbog pitanja, nego da je nama to kako ponovit :lol: :lol:

Uhhh, šta napisah :run:
poznanik

#660 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:
poznanik wrote:
Ma, nije zbog pitanja, nego da je nama to kako ponovit :lol: :lol:

Uhhh, šta napisah :run:
Vidiš ti na šta on aludira :lol:
HAVANA

#662 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

amrica wrote:
HAVANA wrote:A jes bilo saroliko u posti... :lol:
Za jednim stolom suca, ko zemlja pjan,artana lopatom natrpo u sebe...malo dalje ciko i teta piju caj...sto pored odlikasice iz druge gimnazije...istom eto nakih pankera...ispred motaju ko da su na sred dama...i u svemu tome vratnik...isce caj od ese... :lol:

veliki suca? zoran?

Tvoj suca...iz razreda... :lol:
amrica

#663 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

:-D

nemam pojma gdje je :?
znam da sam ga spominjala ovdje, ali da li neko zna sta je s njim?
HomeSweetHome

#664 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HomeSweetHome »

Ama boni Iskra, rupa s bilijarom na dnu Logavine se zvala Iskra... Mislim i sad se tako zove. A Had je preko puta Ablakovica radnje bio, kad predjes prugu prema Slatkom, gdje je sad reisulemina biblioteka... Sta sam tu partija odigrala, to nam je bila polazna tacka, tu smo se sastajali, koju partiju odigramo i onda dalje :-) Zetone redali uz martinelu, kad ko zaluta slucajno cim vidi koliko je zetona naredano samo se okrene i ode :lol: Jedan je drug cak nabavio i pravi profi bilijarski stap, sve s kuferom, onaj sto se sklapa :lol: OMG, koja je to rupa bila, meni se cini veca nego sto je sad :-)
KatarinaKosaca

#665 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

Iskra bila u Logavinoj, jeste pri dnu, ali u toj ulici. Igrali karte tamo, rupa.
Kafić za kojeg ja pitam bio pored tramvajske pruge na samom ćošku Logavine, bio mali kafić. Držao Ibro debeli.
poznanik

#666 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:Iskra bila u Logavinoj, jeste pri dnu, ali u toj ulici. Igrali karte tamo, rupa.
Kafić za kojeg ja pitam bio pored tramvajske pruge na samom ćošku Logavine, bio mali kafić. Držao Ibro debeli.
Jeste, kafić sa tri šank stolice i četiri mjesta za stajanje... :D
HomeSweetHome

#667 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HomeSweetHome »

Onda mislis na Elvis?
poznanik

#668 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

HomeSweetHome wrote:Onda mislis na Elvis?
Elvis je desno, ovaj je bio na samom kraju reda, uz Logavinu, bila i neka mala tenda iznad vrata.
KatarinaKosaca

#669 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

Jel se Picolo zvao?
poznanik

#670 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:Jel se Picolo zvao?
Jeste :D
KatarinaKosaca

#671 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

Nisam još za Nedžarića kad se renovira zgrada :bih: :sax:
poznanik

#672 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

KatarinaKosaca wrote:Nisam još za Nedžarića kad se renovira zgrada :bih: :sax:
Ja se rijetko kojeg imena dobro sjećam, evo cijelu noć lupam glavom da se sjetim lika umrlog Ade iz Čarlija, mada se sjećam sve četvorice konobara, jedno vrijeme bilo ih i petorica. Za mlađe koji ne razumiju, konobari su nekad bili obavezni dio "dekora" kafića, često njihova "duša" i jedini razlog za ulazak i ugodno druženje. Takve je imao Zagić, Nava, Čarli, Stari sat... Čak se sjećam da je neko od konobara Zagića jedno vrijeme konstantno forsirao pjesme Lea Martina, bio tada hit u YU :D

U sve kafiće ovdje na temi nabrojane sam ulazio bar po nekoliko puta, u mnogim redovno svake noći godinama, ali sam u Čarliju "mladost ostavio"... čak sam zalazio i kod Remze i Honde na Podhrastovima :D
Tvrdokorna mrlja

#673 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Tvrdokorna mrlja »

jeste stari jebote,ovo je jedina tema gdje sam ja najmladji :D
HAVANA

#674 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

:twisted: Ja sam vazda bio najmladji u raji :twisted:
*mima*

#675 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

O ovome ne smijem ni pisat............pokvarit cu svoj dobar na forumu................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply