Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dado34

#651 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Dado34 »

Frizerski salon Starlet na Otoci u neboderu iza prodavnice namjestaja Nobil, cijene su prihvatljive a zena radi bogovski + Turbo solarij 1 min 50 kf. Ko ode nece se pokajati
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#652 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Chmoljo »

semmy wrote:
Chmoljo wrote:ide li iko kod Hasana ovih dana?

:D

mislim da mi hasanu necemo zadugo vise otici, briga njega sad za nas :D
čuo se sa njim neki dan i pitam ga hoće li se ženiti tamo, a on meni: joj Chmoljo, da vidiš seljaka u ovoj dijaspori. gori nego kod nas :lol:
LunaLati

#653 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LunaLati »

semmy wrote:
LunaLati wrote:Ne nađoh temu o kozmetičkim salonima pa se nadam da će se ovdje naći netko tko zna odgovor na moje pitanje.
Naime kod doma zdravlja ( onog između Dolac Malte i Č.V. ) ima jedan kozmetički salon a ja nemam pojma kako se zove pa eto ako netko zna bila bih zahvalna.
life style i djevojka odlicno radi
Puno ti hvala, prilikom jednog dolaska u Sarajevo bila sam kod njih i slažem se s tobom, zaista dobro rade.
sha_ba

#654 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by sha_ba »

da li je neko radio brazilsko feniranje u Image salonu na Socijalnom?? iskustva, savjeti.....
Hvala :)
radenska

#655 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by radenska »

Otisla ja neki dan u frizerski salon AS na socijalnom, reko da mi malo skrati vrhove. I sjela ja na onu stolicu, kad ona mene premjesti da mi opere kosu. REkla sam joj da sam kosu prala taj dan, par sati ranije, ali eto ona ce samo da pokvasi jer to tako rade. I za to sto mi je skratila 3 mm kose i bezveze me isfenirala ( morala je jer mi je kao oprala kosu) uzela mi 40 KM. Pa nece me vise nikad vidjeti. To su lopovi a ne umjetnici. -
ciki4

#656 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ciki4 »

Dosta cura se žalilo na AS, a jednom bila i nikad više :run: Izvikan frizerski maksimalno
Rimljankaa

#657 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Rimljankaa »

Da li neko ima iskustva sa frizerskim salonom Queen na Grbavici????? Iskustva!!!!
Hitno....
LaCici

#658 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Ako je to onaj u zgradi Shoppinga ja ti ne preporucujem. Nisam se fenirala niti sisala, ali je frizerka uzasno neljubazna. Usla da pitam za feniranje i ni dobar dan, ni izvolite, ni sta ste trebali. Nekakva namrgodjena. Nije me primila na feniranje, tako da vise nisam ni pomislila da odem.
Ally71

#659 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ally71 »

Ja idem vec 10ak godina kod Ade Karisika i odlican mi je. Imali smo svojih faza dok smo se uhodali sta ja mislim da mi odgovara, a sta on, ali kad se podvuce crta, vise sam nego zadovoljna...Jedna sam od onih, ako mi frizura ne valja, djaba mi sve ostalo...tako da, pretpostavljate onda, da gledam detalje...uvijek trazim da me Ado radi iskljucivo.. cijene za redovno odrzavanje, pranje, farbanje, frizura su sasvim regularne...dodushe nikad nisam radila nikakve svecane frizure, tako da tu cijene ne znam... Ado sminka odlicno takodjer, i sto rece neka djevojka ranije, kako imam masnu kozu, pa mi sva sminka sklizne samo, super me je nasminkao i drzalo cijeli dan..bilo mi zao na kraju skinuti sminku :)
radenska

#660 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by radenska »

KOLIKO JE FARBANJE I SISANJE KOD KARISIKA
Ally71

#661 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ally71 »

ja sam placala sisanje i pramenove (na kapu)- koji su inace skuplji od farbanja, 45 km...e sad farbanje je nesto jeftinije...ja imam kratku kosu...
radenska wrote:KOLIKO JE FARBANJE I SISANJE KOD KARISIKA
radenska

#662 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by radenska »

a jel ti dobro radi, to mi nesto malo hehhe, ja bila spmrena oko 150 izdvojiti. Ne bih se sad farbala nego aBd poslije trudnoce kad mi kosa malo naraste da mi to sve ujednaci.
Ajvi

#663 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ajvi »

Konacno sam pronasla salon u Hrasnom koji mi odlicno odgovara, iako mi uopste nije blizu.
Slucajno sam saznala da koriste prirodne prozivode jedne svedske marke i hajd reko da probam. Otisla na test dlake i dobila dijagnozu, uradila piling vlasista, vec tri mjeseca koristim te proizvode i tjeme mi se ocistilo (kosa mi se brzo mastila, perutala i svrbilo me).
Uglavnom prosli put opet uradim test, dlaka mi je ojacala, ne sad nesto drasticno ali na snimku se vidi nova kosa, nema peruti i dosta manje masnoce. Sad kosu perem dva put sedmicno i ne koristim regenerator. Cura koja tamo radi me je osisala, pokazala mi kako se najbolje fenira moj tip kose i sad vikendom idem kod nje a drugi put se sama isfeniram.
Ne ureklo se :)
LaCici

#664 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Kako se zove salon i gdje je tacno?
Ajvi

#665 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ajvi »

Miss Earth ( oni imaju licencu za izbor Miss planete zemlje pa se valjda po tome zove) i vidjela sam da je vlasnik je firma MetroMedia ili tako nekako, nisam sigurna. Nalazi se u Hrasnom, poslije starog Robota, preko puta pumpe Selex - u onoj novoj maloj zelenoj zgradici. Ima tu svasta nesto, a to je odmah kod apoteke u tom nizu.
Cura sto radi se zove Mediha.
Ally71

#666 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ally71 »

pa kazem ti kolika sam picajzla sto se kose tice....zaista dobro i strucno radi momak... ovo su cijene za kratku kosu, za duzu je nesto skuplje...
radenska wrote:a jel ti dobro radi, to mi nesto malo hehhe, ja bila spmrena oko 150 izdvojiti. Ne bih se sad farbala nego aBd poslije trudnoce kad mi kosa malo naraste da mi to sve ujednaci.
Nellaa01

#667 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nellaa01 »

Bila sam u Akademiji Brezar preko puta hotela evrope. Farbanje,sisanje i feniranje sam platila 55KM i uopste nisu skupi kosto se prica, usluga je za 10 kao i ambijent u salonu. Obisla sam toliko salona, a nisam se nigdje opustila kao kod njih.Samo za preporucit :)
Nellaa01

#668 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nellaa01 »

još sam zaboravila napisati da su me šišali vručim makazama i rekli su mi da imaju svako malo neke akcije mene su definitivno oduševili sa pristupom uslugom a kada sam ušla u salon mislila sam da sam negdje u inostranstvu kada sam vidila kako je sređeno i moj prvi utisak je bio više nego pozitivan što se nakon tretmana i potvrdilo ,ni jedan više salon osim AKADEMIJE BREZAR i IGORA
Semiramida

#669 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Semiramida »

Svojevremeno mi je Glamur bio najbolji, al' ta se ekipica frizera razišla po svijetu i po drugim salonima, pa sad odem kod Ire (otvorila svoj salon) kod Bogoslovije.

A jednom sam zalutala u AS kod Elektroprivrede: pramenovi, malo šišanja, malo feniranja, nikakva posebna frizura, al' su me odrali: 150KM-ova. Meni je to strahota puno para za kosu koja je sama od sebe Ok i ne treba posebne tretmane. Inače me slični posjeti frizeru ne koštaju više od 65-80KM. Danima sam ganjala gazdu da mu kažem - halo, ba, nije ovo London... 8-)
Nellaa01

#670 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Nellaa01 »

Angel_of... wrote:Akademija Brezar iskustva? Nekoga za preporuciti?:) Spremam se otici prvi put ovih dana:)
ZA 10 BEZ RAZMIŠLJANJA USLUGA AMBIJENT OSOBLJE CIJENA SVE POHVALE OBIŠLJA SAM TOLIKO SALONA ALI OVAKVA USLUGA NIGDJE TRAŽITE IGORA
Semiramida

#671 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Semiramida »

radenska wrote:Otisla ja neki dan u frizerski salon AS na socijalnom, reko da mi malo skrati vrhove. I sjela ja na onu stolicu, kad ona mene premjesti da mi opere kosu. REkla sam joj da sam kosu prala taj dan, par sati ranije, ali eto ona ce samo da pokvasi jer to tako rade. I za to sto mi je skratila 3 mm kose i bezveze me isfenirala ( morala je jer mi je kao oprala kosu) uzela mi 40 KM. Pa nece me vise nikad vidjeti. To su lopovi a ne umjetnici. -
O tome ja govorim. :D
Užas.
girl

#672 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by girl »

ja da prijavim da su me prije par godina odrali u image, hrasno. farbanje i pramenovi (kojim nisam bila ni blizu zadovoljna 150 KM). ja ostala :shock: kaze sisanje i feniranje vam je u tom tretmanu bilo gratis. i kvalitet farbe je bio upitan. kosa mi je znaci duga, ali ne ona preduga, znaci bila je izmedju ramena i linije grudnjaka.

e sad sto se mene tice, ja nikako da budem zadovoljna sisanjem. probala image, onog drugog senada kod katedrale, neku curu u hrasnom dzeny(nije bilo dzeny nego joj ona radnica), kenana, elvira. nista. pa se nadam da ce neko predloziti nekog finog. ja bih da mi kosa bas ne bude 100 % ravno osisana , ravna slama. i ne bih puno stepenasto jer mi je tanka dlaka i razleti se. svjesna sam ja da je mene tesko osisati, al' ima'l iko mastovit i kad sisa da zna procijeniti sta nekoj kosi odgovara ili ne odgovara. ja uvijek kazem da zelim da je i dalje duga, ali da to ne znaci da reze po 1 mm, nego slobodno moze i po 5 cm rezati. i da ima eto bar malo neke frizure i kad je ja operem. i dobijem ili nekakve stepenaste rupe po glavi ili skroz ravno :-/ nosila sam ja i slike i to, ali neke frizure ne odgovaraju mojoj kosi, i sve sam mislila da bi to frizer bolje znao procijeniti, ali nista.

cula sam da je ok taj neki edo u bbi na vrhu pa mi je on naredni korak.

kod ade karisika sam pravila svecanu frizuru i sminkanje 2 puta. prvi put sam bila vise zadovoljna, jer nisam previse izgledala "ko lutka" u izlogu, tj lice mi nije bilo toliko preostro. E kod njega mi se opet nije svidjelo sto je uzeo previse slobode sebi i napravio ono sto se njemu svidja a ne sto ja trazim. jer sam donijela slike i rekla ovakvu sminku, ovakvu kosu. sminku je napravio ok, a kosu bas i ne, dodao je nesto svoje, ali eto, bilo je ok. e sad, meni licno ta njegova sminka je malo" pretjerana" jer nisam navikla. Na slikama izgleda predivno, zaista predivno, i svaka moja slika pod tom sminkom je posebna. Uzivo sam izgledala kao lutka sa 8 kila pudera :D ja koja ne koristim puder sam sebi bila presmijesna. E sad, obzirom da sam vidjela jos dvije zene koje su tom prilikom dosle s Adinom sminkom, frapirala sam se koliko su umjetno izgledale i pretjerano i neodgovarajuce nasminkane bile. To valjda zavisi i od njegovog raspolozenja a i od onog sta kupac trazi.

mislim da sam ja kod njega prvi put to dvoje platila 90 KM a drugi 110 ili 120.
Last edited by girl on 06/08/2012 13:50, edited 1 time in total.
LaCici

#673 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by LaCici »

Nellaa01 wrote:Bila sam u Akademiji Brezar preko puta hotela evrope. Farbanje,sisanje i feniranje sam platila 55KM i uopste nisu skupi kosto se prica, usluga je za 10 kao i ambijent u salonu. Obisla sam toliko salona, a nisam se nigdje opustila kao kod njih.Samo za preporucit :)
Znas li mozda koje farbe koriste, koju marku?
PeekABoo

#674 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by PeekABoo »

Belma Klačar - Frizerski stuido Madam iza Holiday Inna...
Cura super, salon super, rade sa kvalitetnim materijalima.
Meni je jednom prilikom pravila svečanu frizuru, platila sam 30 KM, ali sam bila prezadovoljna.
radenska

#675 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by radenska »

http://www.beautyriot.com/celebrities/candice-swanepoel

ko ce me ovako ofarbati, koji frizerski :D :D :D
Post Reply