SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#651 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Loulou wrote:Ja sam nedavno :D čula za primer (thnx @Michun) i onda saznadoh da se na našem zove jednostavno - baza :D
Na jednom mjestu sam našla onaj od Lancoma i Sensaija. Oba su negdje oko 70 KM :-? Mislim, znam da je ta brandirana kozmetika skupa, al' ipak... :run:

A što se bronzera tiče - kako izabrati/pogoditi nijansu?
i meni je puno dati za puder po 70 - 80 km...ili za 2 sjene 60....ali kontam...ne bi bila tolika cijena da ne valja :roll:
jbg kvalitet se placa
kontam sad kupiti puder ..par sjena i olovke...nesto skuplje
puder mi je najgori...jer mi je tesko odabrati nijansu..i jos ne znam kako se ponasa na licu ..a vec daje poprilicno velik novac :roll:
mima je spomenula neki puder pa mozda pokusam s tim
ne znam ni sama
sminku ne koristim puno pa mi moze trajati stvarno dugo..zato se i premisljam da uzmem nesto sto je dobro..kad mi vec traje

koristite li vi bronzer umjesto kamenog pudera i rumenila...ili?
Loulou

#652 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Ma.Le.Na wrote:i meni je puno dati za puder po 70 - 80 km...ili za 2 sjene 60....ali kontam...ne bi bila tolika cijena da ne valja :roll:
jbg kvalitet se placa
puder mi je najgori...jer mi je tesko odabrati nijansu..i jos ne znam kako se ponasa na licu ..a vec daje poprilicno velik novac :roll:
ne znam ni sama
sminku ne koristim puno pa mi moze trajati stvarno dugo..zato se i premisljam da uzmem nesto sto je dobro..kad mi vec traje

Ja sam našla tečni puder koji mi odgovara i koji koristim već dugo. Max Factor - Lasting Performance. Budući da ga nanosim samo na dijelove lica (jako rijetko na cijelo lice), dugo mi traje. Prije njega sam koristila Lorealov - Ideal Balance, ali su ga povukli.
Inače, tata-mata pudera u prahu mi je Max Factorov - Translucent:
Image

A bronzer mi treba za sjenčenje, tj. contouring i uz njega se obavezno nanosi rumenilo. Dakle, bronzer nije zamjena za rumenilo, a naročito ne za puder.
Ma.Le.Na

#653 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Loulou wrote:
A bronzer mi treba za sjenčenje, tj. contouring i uz njega se obavezno nanosi rumenilo. Dakle, bronzer nije zamjena za rumenilo, a naročito ne za puder.
ja pored pudera koji takodjer nanosim vrlo malo koristim i kameni i ponekad rumenilo
medjutim ...nakon boje koju sam dobila ljetos..nisam koristila jer mi je presvijetao (kameni puder) i umjesto njega koristila sam bronzer..
e sad...obzirom da mi je put bijelo ruzicasta inace - ni rumenilo roze :D nisam mogla koristiti sa bronzerom

sad nikako da se odviknem od bronzera mada mi je i boja prosla :oops:
*mima*

#654 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Ma.Le.Na wrote:
Loulou wrote:Ja sam nedavno :D čula za primer (thnx @Michun) i onda saznadoh da se na našem zove jednostavno - baza :D
Na jednom mjestu sam našla onaj od Lancoma i Sensaija. Oba su negdje oko 70 KM :-? Mislim, znam da je ta brandirana kozmetika skupa, al' ipak... :run:

i meni je puno dati za puder po 70 - 80 km...ili za 2 sjene 60....ali kontam...ne bi bila tolika cijena da ne valja :roll:
jbg kvalitet se placa
ne znam ni sama

Clinique toplo preporucujem......jeste 85 km....ali i traje...namaziv je.....Prije sam koristila.....shiseido.....ista cijena i isto je fantazija.....ali samo tecni.....duze traju.
Wutkica

#655 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Wutkica »

Loulou wrote:
Ma.Le.Na wrote:i meni je puno dati za puder po 70 - 80 km...ili za 2 sjene 60....ali kontam...ne bi bila tolika cijena da ne valja :roll:
jbg kvalitet se placa
ne znam ni sama

Ja sam našla tečni puder koji mi odgovara i koji koristim već dugo. Max Factor - Lasting Performance. Budući da ga nanosim samo na dijelove lica (jako rijetko na cijelo lice), dugo mi traje. Prije njega sam koristila Lorealov - Ideal Balance, ali su ga povukli.
Inače, tata-mata pudera u prahu mi je Max Factorov - Translucent:
Image

max factorov puder je za zrelije tipove koze ako bas morate da ga koristite koristite meni je uveliko doprinjeo nekim blazim oblicima felkica na licu pa sam muku mucila dok sam to skinula ( i danas skidam). preporucujem svakako vichy pudere koji nisu toliko skupi ali su hidratantni i puni vodenih molekula kao i jos jedan koji mi je dermatolog preporucio u skorije vrijeme a sadrzi i zastitni faktor od uv zracenja i to 50!Odlican je na licu i super mi odgovara sto nijedan do sad nije .Nije mi sad pri ruci, kuci je, pa ne znam tacno kako se zove da ne bih slagala kad vidim napisat cu. Mene zanima da li je neko isao na trajno bojenje obrva koliko kosta i kakva je procedura? Obrve su mi kriticne i nemaju bas nikakv oblik, pa mi ih je nekad i dosadno cupati :oops: :D
*mima*

#656 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Ali prije svega trazite tester................ne prija svakom isti puder ili krema.
Pacificgirl

#657 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Britanski Elf vam dostavlja u BiH odnedavno. http://www.eyeslipsface.co.uk Postarina je 3,95 funti, ali na njihovoj facebook stranici svako malo bude kod za besplatnu postarinu. Uglavnom, imaju puno stvari za 1.70 euro, ali i mrvicu skuplje studio i mineralne linije, koje su jos uvijek puno jeftinije nego sminka u nasim radnjama, a super kvalitetne. Ja sam se totalno navukla i trenutno cekam otprilike svoju petu narudzbu. :D Evo jedne od narudzbi:

Image
Last edited by Pacificgirl on 12/10/2010 16:39, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#658 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

*mima* wrote:Ali prije svega trazite tester................ne prija svakom isti puder ili krema.
jako su skrti sa testerima..pa to je uzas
kao da si dosao da trazis sam puder djabe..
nekad mi se cini da neki ljudi ove testere koriste umjesto kupovine sminke pa zato i ovi prodavaci prema normalnim musterijama sumnjicavo reaguju kada se trazi tester
ja licno sam odustala od testera.. :roll:
nisam mozda dva puta u zivotu tester dobila...ugl. kupujem po preporuci...ilitiga za moj tip koze naslijepo
*mima*

#659 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Znam,,,,ali na mogu kupit nesto skuplje bez testera.
Ma.Le.Na

#660 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

*mima* wrote:Znam,,,,ali na mogu kupit nesto skuplje bez testera.
znam...zato se ja i raspitujem ovoliko za pudere sjene i olovke :lol:
Loulou

#661 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

Wutkica wrote:max factorov puder je za zrelije tipove koze ako bas morate da ga koristite koristite meni je uveliko doprinjeo nekim blazim oblicima felkica na licu pa sam muku mucila dok sam to skinula ( i danas skidam).
Koji? Tečni ili ovaj u prahu?

@Ma.Le.Na, ako si spremna dati veće novce za kozmetiku, onda bih i ja išla po miminoj preporuci, jer oni sigurno jesu kvalitetniji. E sad... u nekim trgovinama, nažalost, ni za njih nemaju testere (odn. nemaju za sve nijanse iz ponude), ali obiđi nekoliko trgovina, velika je vjerovatnoća da ćeš naći tester za nijansu koja ti odgovara.
*mima*

#662 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Djevojke....odite u sam shop.....i recite da trazite neki dobar puder......oni imaju testere i probate na licu mjesta.....one vam ponude da skinete svoj puder i ocistite lice i probajte par raznih.
swirl

#663 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

S obzirom da imam masno lice, nakon duge potrage, sad koristim tecni puder Manhattan, koji daje mat izgled, i sad za sad sam super zadovoljna. Maskaru koristim 2000 kalorija, i nikad je nisam mijenjala, jer mi je super. Puder u kamenu koristim Sephora, odlican je, a kao rumenilo koristim Collistar bronzer sa sljokicama, i to vec godinama, i on mi je najbolji. Lip gloss, imam trenutno tri koja koristim: Sephora, Chanel, i Givenchy. U principu, kada nadjem nesto da mi odgovara, nije mi zao platiti i dati vise para. Koristila sam dugo Dior Pure Light tecni puder, koji mi je bio famozan, ali prestali su ga proizvoditi.
bez_ideje

#664 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Image
Jel se ovo avonovo cudo vodi ko bronzer.........meni ovo super..pomijesam i dobijem kakvu hocu nijasu,svjetliju ili tamniju.....inace prije rumenila blago na obraze,pa pink rumenilo na jagodice
nera18

#665 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Pacificgirl wrote:Britanski Elf vam dostavlja u BiH odnedavno. http://www.eyeslipsface.co.uk Postarina je 3,95 funti, ali na njihovoj facebook stranici svako malo bude kod za besplatnu postarinu. Uglavnom, imaju puno stvari za 1.70 euro, ali i mrvicu skuplje studio i mineralne linije, koje su jos uvijek puno jeftinije nego sminka u nasim radnjama, a super kvalitetne. Ja sam se totalno navukla i trenutno cekam otprilike svoju petu narudzbu. :D Evo jedne od narudzbi:

Image
uu, dosta jeftino...
hajd malo detaljnije o proizvodima...
kakav je ovaj Eyeshadow Primer, kakve su sjene, jesil mineralne pudere probavala...
koliko cekas na paket...
Pacificgirl

#666 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

nera18 wrote:
Pacificgirl wrote:Britanski Elf vam dostavlja u BiH odnedavno. http://www.eyeslipsface.co.uk Postarina je 3,95 funti, ali na njihovoj facebook stranici svako malo bude kod za besplatnu postarinu. Uglavnom, imaju puno stvari za 1.70 euro, ali i mrvicu skuplje studio i mineralne linije, koje su jos uvijek puno jeftinije nego sminka u nasim radnjama, a super kvalitetne. Ja sam se totalno navukla i trenutno cekam otprilike svoju petu narudzbu. :D Evo jedne od narudzbi:

Image
uu, dosta jeftino...
kakav je ovaj Eyeshadow Primer, kakve su sjene, jesil mineralne pudere probavala...
koliko cekas na paket...
Eyeshadow primer je savrsen, vise nijednu sjenu ne stavljam bez njega ispod, lijepo se upije i osusi i onda sjena moze izdrzati puuuno sati, i boja je ljepsa, a pogotovo ove njihove mineralne sjene, one su mi proizvod godine sto se mene tice (one kostaju 3.5 eura po komadu).Postoji i face primer, on mi je na listi za neku narednu narudzbu. Mineralne pudere nisam probala, imam jedan mineralni ruz i super je, a sad cekam dva mineralna rumenila da stignu. Imam rumenila iz obicne linije, super su mi, i sjajila u tubicama su im extra za 1.70 eura (ovo sjajilo na slici je iz "skuplje" studio linije, i bilo je oko 3 eura, ali puuuno su bolja jeftinija sjajila :D ). Daju free shipping (dostavu) kad skupe novih hiljadu clanova u grupi na fb, a to bude jako cesto, i onda narucim, pa platim samo vrijednost samih proizvoda. Uvijek dosad su mi poslali paket dan nakon narudzbe, i dolazio je za maksimalno 7 dana, brzi su. Bitno je znati da se ne smije preci 50 KM u jednoj narudzbi, jer se ispod 50 KM ne placa carina. Carina obicno ne otvara paket, samo jednom do sada su mi otvorili, i tad sam morala platiti 3 KM za troskove prepakivanja,glupost al eto.

Evo i ostalih njihovih stvari koje imam :

ImageImage
Image
Image

Kliknite na slike da povecate. :D
Loulou

#667 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

bez_ideje wrote:Image
Jel se ovo avonovo cudo vodi ko bronzer.........meni ovo super..pomijesam i dobijem kakvu hocu nijasu,svjetliju ili tamniju.....inace prije rumenila blago na obraze,pa pink rumenilo na jagodice
Izgleda kao bronzer. Ne znam kako ga u Avonu "vode". Al' ako trebi odgovara, to je to.
nera18

#668 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Pacificgirl wrote:
nera18 wrote:

Image
uu, dosta jeftino...
koliko cekas na paket...
Eyeshadow primer je savrsen, vise nijednu sjenu ne stavljam bez njega ispod, lijepo se upije i osusi i onda sjena moze izdrzati puuuno sati, i boja je ljepsa, a pogotovo ove njihove mineralne sjene, one su mi proizvod godine sto se mene tice (one kostaju 3.5 eura po komadu).Postoji i face primer, on mi je na listi za neku narednu narudzbu. Mineralne pudere nisam probala, imam jedan mineralni ruz i super je, a sad cekam dva mineralna rumenila da stignu. Imam rumenila iz obicne linije, super su mi, i sjajila u tubicama su im extra za 1.70 eura (ovo sjajilo na slici je iz "skuplje" studio linije, i bilo je oko 3 eura, ali puuuno su bolja jeftinija sjajila :D ). Daju free shipping (dostavu) kad skupe novih hiljadu clanova u grupi na fb, a to bude jako cesto, i onda narucim, pa platim samo vrijednost samih proizvoda. Uvijek dosad su mi poslali paket dan nakon narudzbe, i dolazio je za maksimalno 7 dana, brzi su. Bitno je znati da se ne smije preci 50 KM u jednoj narudzbi, jer se ispod 50 KM ne placa carina. Carina obicno ne otvara paket, samo jednom do sada su mi otvorili, i tad sam morala platiti 3 KM za troskove prepakivanja,glupost al eto.

Evo i ostalih njihovih stvari koje imam :

ImageImage
Image
Image
narucujem danas, ako bi se neko pridruzio, samo javiteeee
jupiii :D

Kliknite na slike da povecate. :D
Nadinka

#669 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ma.Le.Na wrote:
*mima* wrote:Znam,,,,ali na mogu kupit nesto skuplje bez testera.
znam...zato se ja i raspitujem ovoliko za pudere sjene i olovke :lol:
Ja ti preporucujem da odes u Plazu (BBI ili Mercator), tamo imas sve skuplje linije kozmetike, a djevojke su uvijek ljubazne, nije im mrsko skinuti tvoju sminku, ocistiti ti lice, nanijeti neki puder koji te vec zanima, preporuciti..na taj nacin mozes probati skuplje pudere da se ne zaletis, jer zaista bez obzira na cijenu, ne znaci da ce neki puder koji je meni odlican tebi odgovarati.
Ja zadnjih par godina za pudere koristim Guerlain
Image i Givenchy Image. Skuplji jesu (oko 80 KM), ali meni odgovaraju, nisu teski, stapaju se s kozom, kremasti su i blagi, a imaju i lijep miris

Kad su olovke u pitanju, tu mije zao dati puno para jer mi se nekako cini da je to ipak u 5 grama :) Tu biram artDeco ili Pupu, cijena je do 20 KM, mekane su i meni fine

Sjene..eh tu sam slaba..ako ces izdvojiti pare za to, onda Dior ili Guerlain..
Nadinka

#670 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Mozda je vec bio neki odgovor na ovo, ali bazu za sjene imas artDeco, nekih 8 km cini mi se i ok skroz, a za lice imas Clarins u Plazi, 57 km cini mi se --Mislila sam na bazu kao podlogu za sjene, a ovo Clarinsovo je nesto tipa fiksatora nekog koji bi trebao da cuva sminku na licu :)
Nadinka

#671 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:
mishmish wrote:Nedavno sam kupila Diorov bronzer i Givenchy rumenilo. inace se ne sminkam previse, dugo mi sminka traje, pa hajde rekoh mogu sebi priustiti nesto malo skuplje, inako ce mi stajati stoljece.
Ali udarih na belaj! sada mi se toliko svidjela ta sminka da bih ja sebi da kupim jos svasta nesto! medjutim, para bas toliko i nemam...
Moje je pitanje slijedece, znate li gdje bi se mogla kupiti sminka za neke sitnije pare? gledala sam na e-bayu, ali i sto bi se moglo priustiti, ne dostavljaju u BiH....
Mislis ovi brendovi za manje para? Ako ufatis sta na ebay, ufatis. Ako ne, slabo da ces gdje jeftinije naci. I na aerodromima su cijene tu negdje.
Da, i na aerodromima jedino vrijedi kupovati parfeme, jer po cijeni 30 ml kod nas tu se kupi 50 ml, a sto se tice kozmetike, na isto se svede, osim ako se 'potrefi' neki set aktuelan tipa kremice za lice + za ciscenje lica isl, cijene sjena, maskara isl su u glavnom iste
Wutkica

#672 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Wutkica »

eeeh onaj puder s zastitnim faktorom 50 plus se zove Heliocare ...cini mi se da je italijanska kozmetika pa sad...dobar je malo je poskup (zaboravila sam cijenu) al meni odgovara :D
debela

#673 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by debela »

mamce u kralja tomislava ima astor stand.
Michun

#674 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Hmmm, pitanje za zene koje vole sminku kao i ja :D
Dobila sam divno rumenilo, crveno, sjajno, tzv. peceno, MAC. Prejako je odn. previse se nanese na lice koliko god malo na cetkicu stavila. Ona uzmem cetku od pudera pa to jos malo razmeljam :D odn. skinem. E sad pitanje: sta mislite da ja to rumenilo malo izdrobim i pomjesam sa puderom u prahu. Dal cu ista dobiti :shock: :?
*mima*

#675 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Hmmm.........pokusaj
Post Reply