Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Mumija

Post by Mumija »

Bravo decko jos malo doradi pa te mozda uvezemo da radis postere, i brosure... :D ako se ne pojave ovi "talentovaniji" trbace tu jakopuno suradnika ....capishi
Mumija

Post by Mumija »

Bravo decko jos malo doradi pa te mozda uvezemo da radis postere, i brosure... :D ako se ne pojave ovi "talentovaniji" trebace tu jako puno suradnika ....capishi :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Eto ako ko pokuša da unovči nek se zna da se Daysleeper prvi sjetio :D

Upravo sam dobio viziju, vidim kako ovo na majici nosi Emir Hadžihafizbegović :D
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:Eto ako ko pokuša da unovči nek se zna da se Daysleeper prvi sjetio :D

Upravo sam dobio viziju, vidim kako ovo na majici nosi Emir Hadžihafizbegović :D
E, jest ti vizija ...
Hajde da si vidio Anu Mirjanu sa majicom 8-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prenj wrote:
DaysleepeR wrote:Eto ako ko pokuša da unovči nek se zna da se Daysleeper prvi sjetio :D

E, jest ti vizija ...
Pa znas da je Emir u posljednje vrijeme postao ko Grunf, stalno nekakve majice nosi sa zanimljivim natpisima :D
Prenj

Post by Prenj »

DaysleepeR wrote:
Prenj wrote:

E, jest ti vizija ...
Pa znas da je Emir u posljednje vrijeme postao ko Grunf, stalno nekakve majice nosi sa zanimljivim natpisima :D
Nije valjda da je odlucio da postane Mirnes umjesto Mirnesa :D
kekec

Post by kekec »

"VISOKO 2007"

Image
Mumija

Post by Mumija »

Ako imas nekoga ko se bavi aplikacijama, please belive, moj frend je prvi u bivsoj jugi lik Sandokana (kojeg se ni ja nesjecam) printao na bijele majce u Italiji, islo ko halva, fabrika stala na noge zbog Sandokana mor's si mislit. Vizueliziraj Troku kuha u majci na kojoj veli "Tvornica Zileta Visoko" a u pozadini piramida
znanje

Post by znanje »

dugi wrote:Sta si to ti vidio svojim ocima vezano za ovu temu :shock: pa imas takav stav :x prama svemu i svakome ko ne misli kao ti
Osim par brda - ništa.
radeljas

Post by radeljas »

Prenj wrote:
DaysleepeR wrote:
Prenj wrote: E, jest ti vizija ...
Nije valjda da je odlucio da postane Mirnes umjesto Mirnesa :D
ova ti je odlicna. nasmija me bas.
znanje

Post by znanje »

A wrote:Image
Ako je vjerovati ovoj slici terena (Google i nije neki izvor, bolja bi bila prava topografska karta) - brdo Visocica (ovo gdje pise Grad) je zaista orijentisano pravilno u odnosu na strane svijeta, sa svoje dvije vidljive strane. Naime, (imaginarne ? ) juzna i zapadna strana su potpuno stopljene sa okolnim brdima, sto mene upucuje da je to samo dio masiva koji i na drugim dijelovima prati strane svijeta. Pogledajte onaj dugi hrbat u pravcu sjever-jug, koji zavrsava tamo gdje pise E 18'09'. Znaci, samo ovaj mali dio masiva ima vise elemenata ciji polozaj odgovara stranama svijeta. Sto znaci da i nije neki izuzetan geoloski fakt. Drugo pitanje - juzna i zapadna strana koje nisu vidljive / ne postoje. Da li je moguce da tektonski pokreti budu tako izrazeni, da se izdigne teren oko pretpostavljene piramide, i to u periodu relativne stabilnosti tla?
Stopljeni reljef jašta, osim na geodetskoj mapi koju je ludak (i ekonomista) fino iskružio baš oko Visočice, što se u nauci zove fabrikovanje dokaza i zbog čega se ostaje bez doktorata (on je tu bezbjedan). Što se tiče tektonskih pokreta, naravno da nije bilo moguće.
znanje

Post by znanje »

SuperM wrote:Znanje izvoli
Image
? Zaboravio si poplavit' onaj hrbat iza, koji je tačno položen paralelno s kardinalnim stranama svijeta. Moglo bi se tu radit' o "parkingu za prvi svemirski brod koji je Visoćane donio na Zemlju odaklem su oni posjali svo sjeme sveg života". Ha, šta ti misliš o svemu tome, al onako, s nauĆne strane? :razz:
car-x

Post by car-x »

ovo meni sve lici na hajku na nekog tamo zanesenjaka.. ovim sam sebi dajem crvene karton glede diskusije na ovu temu..
znanje

Post by znanje »

Mumija wrote:Znate sta, ja se obicno ne oglasavam u forumima, samo se informisem, roditelj dvoje djece, imam posao za koji sam strasno dobro placen (kao Profesor Imam ..ic. i Glumica iz muzeja zajedno, al nemam hebeni fakultet (i tako sam tuzan), ne kradem i ne bauljam po tudjem biznisu, al se kontam u marketing i prezivljavanje. Ima ovdje mnogo shaldzija, novinara, a i pametnih mozgova i razmisljanja samo sto je za zivot potrebno poredati prioritete, a ovdje pojedinci hlupaju glavu tudjim problemima. Druge, sve dok nesto konkretno (bez laganja samog sebe) ne stvoris u zivotu, od ugodnog braka, primjerne djece, karijere, iskrenih prijatelja, materijalnih dobara..itd. ako vec nemas stvari koje govore o tvojoj stabilnosti sigurno ih neces naci ovdje na forumu. Problem foruma je anonimnost, kriti se iza nicka je apsolutno luzerska svar koja omogucava pizdama da ne odgovaraju za svoje rijeci ili bivaju izrugavani radi istih. Da kojim slucajem to nije tako, pa da se moze znati ko je sa druge strane zice, (mozda i moze) pola nas se nikada nebi javilo, jer bi ja licno u slucaju da pronadju Piramidu otisao nasem nikad prezaljenom Znanju (IMAGINARNI LIK) i njemu slicnim kuci na kohvi da ga nako svjetski izmezetim. Neplasi se Znanje ja se samo salim, ali zamisli da si ti rekao nesto kao 'zemlja je okrugla' i valja ti odgovarat na zadata pitanja...dali ti imas muda za to, zapitaj se.
Provjeri hormonalni sastav u tijelu i vidjeti ces da ti fali testosterona, ako meni nevjerujes. Ne truj forum svojom depresijom. Znas kako se mjeri po starinski hrabrost, ako nemas troje ili vise djece still si pizda, gdje i sebe ubrajam.
Svaka pomoc je dobro dosla stipu cojka da kopa, a ti za pocetak kitu u ruke pa za poslom.
Jos nesto u vezi marketinga ne spominjite imena ovih pomemljelih profesora i direktorica muzeja koje je takodjer Sem iskopao samo da se zna. Da njega nije bilo ni njih nebi bilo. Kite se tudjim perjem. Sve je so simple.

Peace in the middle east an central Europe.

ja sam moro moro
Ovako sve papčine započinju predstavljanje: "ja zarađivam tolko i tolko, dvaputa više od vaske i od onije s dva doktorata a ja nejmam ni škole a ipak sve znadem o horemonima. e vidju sad, ja naredjo dvoje sisanćadi mašallah a biće još inšallah, sam da je još malko para. ja sam protive znanja jerbo znanje ti je jena zajbana svar koja je anonimna i memljiva. ja bin zato znanje istrjebio al pošto nejmam muda neću to priznat vako javno pa da me gonjaju neg vako kroza sito pa da oni ne meru skontat moje seljaćke pameti koja je stvorila i visoko i suđuku i svu cevelezaciju. jerbo ja sam najpametniji pošto zarđivam brez škole dvaput više od onije što hin je predsidnik Osmanagić iskopo brez njegi oni nebi njiha nikad ni bilo ihaj haaaaj! a sade pošto sam dobro pokazo ovom znanju da on mora umuknut jerbo ja imam potrebito iskustvo u pravljenju male sisanćadi a on oćito nejma jer mu nješta plaho horemoni zakrćili jer se ne igra s kitom kolko treba da se igra ko ja naprimer, i pošto sam mu ućero stravu u kosti da će se on sad morat podapisat javno, e sade da vam se i ja javno prestavim: ja sam vam mumja."
car-x

Post by car-x »

A wrote:
car-x wrote:ovo meni sve lici na hajku na nekog tamo zanesenjaka.. ovim sam sebi dajem crvene karton glede diskusije na ovu temu..
Ne generalizuj - ima neopravdanih napada, ima pokusaja analize ponudjenog materijala, ima podrske, nepovjerenja, svega.

Prava naucna istrazivanja se vrse sa malo komunikacije za javnost, sa komunikeima unutar znanstvene zajednice i u siru javnost se izlazi sa potvrdjenim zakljuckom. I sam kazes - ovdje se radi o zanesenjaku koji zbog tog nije automatski u krivu. On daje publicitet svojim aktivnostima i time se izlaze i kritici i podrsci javnosti.

I sigurna sam da je S.O. draze i osporavanje njegovog rada od ravnodusnosti javnosti. Sta ti mislis?
otvori novu temu.. ovdje sam si dao crveni karton.. ;)

jedino sto primjecujem da se najzesci protivnici uvijek pojavljuju s argumentim tipa amater ili "dr" ili ekonomista i sl..

ne razumijem samo zasto se osporava neicji rad.. niko od ovih anti-protivaca nije bio na tom lokalitetu, i u biti nema pojma o cemu govori, niti kako je brdo okrenuto nit sta..

ni ja nemam pojma, nisam bio tamo, i ne znam.. sve sto znam je sa slika sto sam vidio i iz jedne nevjerovatno price, za koju bi zarko zelio da je istinita..

u slucaju da se utvrdi da na tom brdu nema nista, meni ni u dzep ni iz dzepa, i kako vec sto put rekoh, rodice krompir..

volio bi znati motive tipova ko sto su znanje, prenj i ostali glasnogovornici..

meni se skroz cini da je ovdje smao u pitanju licna mrznja i nipodastavanje jednog naseg manje-vise uspjesnog sunarodnjaka, kojem ja zelim svako dobro i uspjeh u zivotu..

a dusmani nek jedu govna..
znanje

Post by znanje »

car-x wrote:otvori novu temu.. ovdje sam si dao crveni karton.. ;)

jedino sto primjecujem da se najzesci protivnici uvijek pojavljuju s argumentim tipa amater ili "dr" ili ekonomista i sl..

ne razumijem samo zasto se osporava neicji rad.. niko od ovih anti-protivaca nije bio na tom lokalitetu, i u biti nema pojma o cemu govori, niti kako je brdo okrenuto nit sta..

ni ja nemam pojma, nisam bio tamo, i ne znam.. sve sto znam je sa slika sto sam vidio i iz jedne nevjerovatno price, za koju bi zarko zelio da je istinita..

u slucaju da se utvrdi da na tom brdu nema nista, meni ni u dzep ni iz dzepa, i kako vec sto put rekoh, rodice krompir..

volio bi znati motive tipova ko sto su znanje, prenj i ostali glasnogovornici..

meni se skroz cini da je ovdje smao u pitanju licna mrznja i nipodastavanje jednog naseg manje-vise uspjesnog sunarodnjaka, kojem ja zelim svako dobro i uspjeh u zivotu..

a dusmani nek jedu govna..

Druga najveća laž koju Sam Osmanagich širi (pogodite koja je prva) je da "on to sam sve financira i da nikom ni iz džepa ni u džep". Ko je gledao obadva njegova TV nastupa vidio je da dotični urla da mu se osnuje fondacija (ko ne zna, fondacije koštaju više od milion KM). Dalje, dotični se već sastao i sa još jednim korumpiranim federalnim ministrom (obrazovanja i nauke) a koji se žarko zalagao za prEdaju Aluminija, Energopetrola itd.

Nego, imam saopštenje za javnost: Unazad se izvinjavam svima kojima sam uništio nedosanjane snove. Jebiga. Čak ste mi bili i fini, tj. neki od vas - onako premazani svim mogućim bojama od kojih je najviše budalaština. Ali ja sam to uradio isključivo iz patriotskih razloga tj. zbog načina na koji ste htjeli da mi od države mlatnete koji milion za imbecilne fondacije. Na kraju krajeva, vi me plaćate da vas ovako spašavam.

A ovaj forum (na koji se nikada nisam javljao niti namjeravam osim ako gdje mogu svojim znanjem spasiti narodu koji milion) sam iskoristio kao vrstu javne rasprave adekvatne da se na istu mogu podastrijeti i materijalni dokazi na javni uvid. Sretno.

Uvijek vaše
Znanje
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Otkrio sam tajnu znanja
To vam je srbin koji je izbjegao iz Visokog i prodao zemlju podno piramde. Sad nemoze da skonta i prizna glupost koju je napravio, pa svoju frustraciju pokusava da ispolji kroz neki drugi nacin (kritikovanje na forumu)
Fair Life

Post by Fair Life »

znanje wrote:(...)
Uvijek vaše
Znanje
Strogo sudis znanje i ne priznajes ono sto je kekec (ako pogledas iznad) podastro kao ocit dokaz postojanja obe piramide.

Evo...
SuperM

Post by SuperM »

Druga najveća laž koju Sam Osmanagich širi (pogodite koja je prva) je da "on to sam sve financira i da nikom ni iz džepa ni u džep". Ko je gledao obadva njegova TV nastupa vidio je da dotični urla da mu se osnuje fondacija (ko ne zna, fondacije koštaju više od milion KM). Dalje, dotični se već sastao i sa još jednim korumpiranim federalnim ministrom (obrazovanja i nauke) a koji se žarko zalagao za prEdaju Aluminija, Energopetrola itd.

Znanje, Semir sve sam finansira i nemoze vise. Dokazao je da je tu piramida(dvije) i naravno da trebaju svi da se ukljuce jer je od opsteg interesa. Drzava kao i svi mi cemo profitirati a on?
Naravno da urla jer ljudi kao ti nevide znacaj svega ovoga. Sta si ti voljan uraditi za otkrivanje piramide? Daj prijedlog.
znanje

Post by znanje »

SuperM wrote:Znanje, Semir sve sam finansira i nemoze vise. Dokazao je da je tu piramida(dvije) i naravno da trebaju svi da se ukljuce jer je od opsteg interesa. Drzava kao i svi mi cemo profitirati a on?
Naravno da urla jer ljudi kao ti nevide znacaj svega ovoga. Sta si ti voljan uraditi za otkrivanje piramide? Daj prijedlog.
1. Sam Osmanagich upiše odgovarajući fakultet.
2. Nakon 5 godina Sam Osmanagich upiše odgovarajući magisterij.
3. Nakon 3 godine Sam Osmanagich završi magisterij (ubijedi komisiju od 3 člana iz relevantne oblasti da je on u pravu sto posto).
4. Sam Osmanagich upiše odgovarajući doktorat (položi odgovarajuće ispite).
5. Nakon 7 godina Sam Osmanagich svlada naučnu metodologiju, završi doktorat i odbrani disertaciju (ubijedi internacionalnu komisiju od 5 članova iz relevantne oblasti da je on u pravu sto posto).
6. Nakon 10-ak godina samostalnog vođenja autentičnih naučnih projekata Sam Osmanagich postane glavni istraživač (Principal Investigator).
7. Sam Osmanagich s punim kredibilitetom 2030. godine objavi svoju prvu smjelu hipotezu koja ako želi može da kontrira i cjelokupnoj poznatoj nauci.
8. Ako u prvih 5 godina po objavljivanju hipoteze nije izopćen iz naučne zajednice (tj. ako nije naučio ništa u tačkama 1.-7. nego se kampanjski provlačio), Sam Osmanagich 2035. godine postaje ozbiljan kandidat države za možda dobijanje materijalnih sredstava za istraživanje, otkopavanje a ako sve prođe kako treba kroz nekih 10-ak godina i za fondaciju, s upravljanjem kojom on kao savjestan naučnik neće imati ama baš nikakve veze.
9. Ukoliko je uspješno prošao sve etape iz 1.-8. gore tj. bio u pravu, oko 2050. godine (ukoliko još postoji) Bosna oda Samu Osmanagichu najveća priznanja i zamoli ga da joj učinni čast tako što će se pridružiti njenoj Akademiji nauka i umjetnosti.
10. Kad umre (?) Sam Osmanagich dobije spomenik u Velikom parku preko puta Predsjedništva BiH.

*ALTERNATIVA: Sam Osmanagich 2006. godine objavi ukazanje djeve Hanife u Čekrčićima kod Visokog (ili na slično plodnome tlu) i uz obaveznu podršku IVZ-e i velikog joj Reisa, u roku od par hefti postane Halifa Bosanski (NAPOMENA 1: istu prečicu moguće je dosegnuti i ženidbom u obitelji Čengić, Izetbegović, Kreso i sl.; NAPOMENA 2: Ništa od gore navedenog nije ni ironija ni šala ni doskočica).
B@snj@

Post by B@snj@ »

Image
Last edited by B@snj@ on 08/11/2005 22:05, edited 2 times in total.
SuperM

Post by SuperM »

Znanje,
nisi mi odgovorio sta si ti voljan pomoci oko otkrivanja piramide.
Neznam samo odakle ti tolika volja pisati takve gluposti.

Usput, za deset dana bit će objavljeno opširno mišljenje arheologa s svim skicama i slikama.
Vidimo se tada Zilka.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nikom ne treba znanje... svi bi imanje. Sve vise domovina postaje... imovina.

Radoje je bog !!
wels

Post by wels »

Qwert

Post by Qwert »

Nego, imam saopštenje za javnost: Unazad se izvinjavam svima kojima sam uništio nedosanjane snove. Jebiga. Čak ste mi bili i fini, tj. neki od vas - onako premazani svim mogućim bojama od kojih je najviše budalaština. Ali ja sam to uradio isključivo iz patriotskih razloga tj. zbog načina na koji ste htjeli da mi od države mlatnete koji milion za imbecilne fondacije. Na kraju krajeva, vi me plaćate da vas ovako spašavam.

A ovaj forum (na koji se nikada nisam javljao niti namjeravam osim ako gdje mogu svojim znanjem spasiti narodu koji milion) sam iskoristio kao vrstu javne rasprave adekvatne da se na istu mogu podastrijeti i materijalni dokazi na javni uvid. Sretno.

Uvijek vaše
Znanje
:-) Svakako, sto bi nekom hostapleru davao dio kad mogu sve sam. :-)

Ko ce nas spasiti od tebe? Vidim pravo upraznjavas svoje 'zaradjene' dnevnice.
Locked