BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moderator: anex
- M416
#651 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Iscekujuci ishod korisnici telemaha idalje ostaju bez sportskog sadrzaja do daljnjeg dok cijeli region ce od petka da uziva u EPL kao i ostalim ligama u narednom periodu.Ovo bi trebao da bude dovoljan razlog za raskid ugovora da je telemah postena kompanija i da stoji iza svojih obecanja koja su pisali na telemach temi u februaru i martu i obecavali korisnicima kompletan sportski sadrzaj ubrzo uz nagovor na potpis novih ugovora.Prodje pola godine i procice mozda jos toliko pa mozda i cijela naredna fudbalska sezona,a od uvodjenja AS u programsku shemu nazalost nece biti nista.
- PlusSA
#652 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Gore su se ovdje prosuli "određeni" korisnici foruma da ih ne nabrajam prepoznat ce se
1.3 pa 1.4 a evo ide i 1.9
Slavilo se uveliko ali........................
1.3 pa 1.4 a evo ide i 1.9
Slavilo se uveliko ali........................
-
Trappist
#653 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
M416 wrote: ↑12/08/2025 10:25 Iscekujuci ishod korisnici telemaha idalje ostaju bez sportskog sadrzaja do daljnjeg dok cijeli region ce od petka da uziva u EPL kao i ostalim ligama u narednom periodu.Ovo bi trebao da bude dovoljan razlog za raskid ugovora da je telemah postena kompanija i da stoji iza svojih obecanja koja su pisali na telemach temi u februaru i martu i obecavali korisnicima kompletan sportski sadrzaj ubrzo uz nagovor na potpis novih ugovora.Prodje pola godine i procice mozda jos toliko pa mozda i cijela naredna fudbalska sezona,a od uvodjenja AS u programsku shemu nazalost nece biti nista.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#654 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Jučer čovjek u Zenici u poslovnici, koji radi tu, kaže da ga je strah preuzimanja telemacha od strane telecoma.
Jedino mu je drago što ce brzo u pemziju.
Jedino mu je drago što ce brzo u pemziju.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#655 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Gledam danas reklamu u liftu od jednog drugog kablovskog operatera: "Mi imamo Arenu Sport ... a ti?" 

Sreća nemam vremena da pratim sport.
Sreća nemam vremena da pratim sport.
-
bogata_sirotinja
#656 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Meni samo nije jasno zašto su prodaja Telemach-a i dolazak Arena Sport kanala u programsku shemu povezani?
Lično mislim da ovo nema nikakve veze jedno sa drugim ali da se očito, u BiH to ispreplelo...
Neštto je tu krenulo po zlu oko izdavanja dozvola Areni za preuzimanje sadržaja od SK. Sama činjenica da je Arena još u aprilu pokrenula posebne Arena SK kanale, pa ih ugasila. Pa su onda, čini mi se, u junu, zvanično kod RAK-a registrovali nove Arena SK kanale, ali evo bližimo se Septembru ali u BiH se još ništa nije desilo.
United grupa je prodala sportska prava koja je imala i u BiH za SK i to je to. Nema veze što je UG i daje vlasnik Telemach-a u BiH, trebali su ugasiti SK kanale te potpisati ugovor za emitovanje Arena Sport kanala.
Ja ipak mislim da u ovoj situaciji, krivca treba tražiti na strani Telekoma Srbija i regulatora u BiH.
Što se tiče procesa prodaje Telemach-a, baš bih volio da to na kraju propane pa da ga uzme neki drugi ozbiljan igrač kao npr. A1 ali misli da se ovo sve štima BH Telekom-u.
Lično mislim da ovo nema nikakve veze jedno sa drugim ali da se očito, u BiH to ispreplelo...
Neštto je tu krenulo po zlu oko izdavanja dozvola Areni za preuzimanje sadržaja od SK. Sama činjenica da je Arena još u aprilu pokrenula posebne Arena SK kanale, pa ih ugasila. Pa su onda, čini mi se, u junu, zvanično kod RAK-a registrovali nove Arena SK kanale, ali evo bližimo se Septembru ali u BiH se još ništa nije desilo.
United grupa je prodala sportska prava koja je imala i u BiH za SK i to je to. Nema veze što je UG i daje vlasnik Telemach-a u BiH, trebali su ugasiti SK kanale te potpisati ugovor za emitovanje Arena Sport kanala.
Ja ipak mislim da u ovoj situaciji, krivca treba tražiti na strani Telekoma Srbija i regulatora u BiH.
Što se tiče procesa prodaje Telemach-a, baš bih volio da to na kraju propane pa da ga uzme neki drugi ozbiljan igrač kao npr. A1 ali misli da se ovo sve štima BH Telekom-u.
-
Zoranzoran
#657 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Molim Forumaša help_desk da nam objasni zasto nema Arena sport kanal u BIH kod svih operatera.I kad će BH telecom preuzeti Telemach.Hvala
- Peacean
-
kakaljin
#659 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Dovoljno je samo procitati avaz
- Peacean
#660 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Baš su se uhvatili za tu temu 
-
neraaaa
#661 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Nema Šolak vise nikakve veze ni sa United grupom, a pogotovo ne sa Telekomom.
Taj mi je članak nekako pun kontradikcije i totalno je nedorečen. Čitam ga dva puta i ne saznasmo šta bi na kraju, jel tužio BHT i ako jeste, za šta?
Taj mi je članak nekako pun kontradikcije i totalno je nedorečen. Čitam ga dva puta i ne saznasmo šta bi na kraju, jel tužio BHT i ako jeste, za šta?
-
kakaljin
#662 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Bitno je nesto napisati senzacionalisticko, pa ce se neuk narod uhvatiti toga da je to istina
-
hipija
#663 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
I ovo sa potencijalnom akvizicijom će se poprilično odužiti. Ne može kod nas ništa normalno
-
hzsa22
#664 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Due diligence je davno gotov i sve dogovoreno. Ceka se Konkurencijsko vijece da se zatvara transakcija. Bankari dove svaki dan.
-
neraaaa
#665 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ja se nadam fusiji BH Telecoma i Eroneta nakon sto se završi ovaj posao sa Telemachom. Nikakve logike nema da jedan gazda (FBIH) ima dvije iste firme, koje se bave istim poslom i koje su jedna drugoj konkurencija. To treba spojiti u jednu kompaniju, BH Eronet i kako već da se zove i osloboditi tu treću GSM licencu. Time bi se otvorila vrata i za veću konkurenciju jer novi (strani) igrač može doći i početi pružati usluge mobilne telefonije.
Ovako su svi na gubitku, i Federacija i korisnici.
Ovako su svi na gubitku, i Federacija i korisnici.
- escobar__
#666 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Spajanje Telekoma i HT-a se neće desit ni u najluđim snovima, kamoli u stvarnosti.
-
HD_2015
#667 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Za potrošače nikada i nigdje u svijetu monopol nije bio dobar. Pogotovo ako monopol drži firma kao što je BH Telecom.
Ja sam nekada bio njihov korisnik. Već razmišljam šta dalje kada krenu sranja u Telemachu. Možda da ukinem internet u potpunosti.
Ja sam nekada bio njihov korisnik. Već razmišljam šta dalje kada krenu sranja u Telemachu. Možda da ukinem internet u potpunosti.
-
BurekSamo_
#668 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
To je nemoguće jer po statutu HT-a, za bilo kakvu odluku potrebna je dvotrećinska većina vlasnika, tj. Vlade FBiH i Deutsche Telekoma (HT Zagreb), a sumnjam da bi na to pristali ako se smanjuje vlasništvo DT. Jedino da im prodaju kompletnu firmu pa da DT ima većinsko vlasništvo. I odmah bi se javio veto od strane Hrvata jer gube pravo na jednog telekoma, zato sumnjam da će ikad doći do spajanja telekoma (BHT i HT), elektroprivrede (BiH, HZHB) kao i pošte (BHP i HP Mostar).
- escobar__
#669 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Hrvati mu privatizaciju ne bi dopustili, kakvo spajanje, kakvi bakrači...
U Sarajevu je to možda super u teoriji i s normalne, ekonomske strane uz razumsko rezonovanje ali to u najcrnjoj naci rupi Evrope i šire ne funkcioniše tako.
U Sarajevu je to možda super u teoriji i s normalne, ekonomske strane uz razumsko rezonovanje ali to u najcrnjoj naci rupi Evrope i šire ne funkcioniše tako.
- okanomalo
#670 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
spajanje sa eronetom napravili bi monopol i FBIH, kome je monopol donio dobra? nesto se kuha, ocito ne ide po planu oko kupovine i pitanje je da li ce telekom kupiti telemch? zaduzenje je veliko postoji bojazan da kredit nece moci vratiti a i solakova tuzba lebdi kao mac.nije cudo sto nam nema arena niti se bilo ko oglasava od nadleznih. sve je to jos neizvjesno.
-
bogata_sirotinja
#671 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ja iskreno mislim da je ovo davno dogovorena kupoprodaja. Zašto se oteže? Oteže se jer se nešto dobrano mulja u transakcijama i papirima, da bi naravno, na kraju sve ispalo idealno i da kupovina nije mogla bolje proči.
Ono što ja primjetim kod Telemach-a, je da su se neke promjene već dogodile, a to su, vraćanje FTV-a na poziciju 3 i novi naziv Službe za brigu o korisnicima (tako se zvala dok je UG držala konce) a sada se zove "Služba/odjel prodaje" .
Ovo oko službe sam primjetio na temi na kojoj postoji oficijalni profil kompanije Telemach.
Ono što ja primjetim kod Telemach-a, je da su se neke promjene već dogodile, a to su, vraćanje FTV-a na poziciju 3 i novi naziv Službe za brigu o korisnicima (tako se zvala dok je UG držala konce) a sada se zove "Služba/odjel prodaje" .
Ovo oko službe sam primjetio na temi na kojoj postoji oficijalni profil kompanije Telemach.
-
neraaaa
#672 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne bi se spajanjem napravio monopol jer monopol je već sada. BH Telecom i HT Eronet su jedno te isto sa drugačijim imenima. Vlasnik je isti i objema firmama upravlja Vlada FBIH. Oni su samo na papiru dva različita pravna lica, ali u praksi su jedno.okanomalo wrote: ↑23/08/2025 10:49spajanje sa eronetom napravili bi monopol i FBIH, kome je monopol donio dobra? nesto se kuha, ocito ne ide po planu oko kupovine i pitanje je da li ce telekom kupiti telemch? zaduzenje je veliko postoji bojazan da kredit nece moci vratiti a i solakova tuzba lebdi kao mac.nije cudo sto nam nema arena niti se bilo ko oglasava od nadleznih. sve je to jos neizvjesno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#673 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne kuha se nista
Ako ne odluce za 3 4 5 mjeseci
Kao da su pristali
Ako ne odluce za 3 4 5 mjeseci
Kao da su pristali
- Novi_Nick
#674 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
BH telekomu se priprema iz Srbije velika prevara. Uskoro dolazi skroz nova elektronika za operatore. Cilj je BH telekomu prodati po najskupljoj cijeni staru elektroniku a da za to oni nisu ni svjesni. Znaci cilj je prevariti BH telekom da izgube ogroman kapital kroz investicije a da operatori iz Srbije se iza toga pojave sa najnovijom elektronikom i zatim preuzmu nazad operatore u BiH i sire.
-
zippoo87
#675 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Kakva "elektronika"?Novi_Nick wrote: ↑20/09/2025 17:16 BH telekomu se priprema iz Srbije velika prevara. Uskoro dolazi skroz nova elektronika za operatore. Cilj je BH telekomu prodati po najskupljoj cijeni staru elektroniku a da za to oni nisu ni svjesni. Znaci cilj je prevariti BH telekom da izgube ogroman kapital kroz investicije a da operatori iz Srbije se iza toga pojave sa najnovijom elektronikom i zatim preuzmu nazad operatore u BiH i sire.
Mozes li ovo malo objasniti?