Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
last mohicans

#651 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by last mohicans »

BarbaDue wrote: 16/11/2024 22:43 Znam da je to nemoguće i da je suludo, ali smio bi se okladiti u ne znam ti šta, trener svjetske klase bi nas sa istim ovim igračima odveo na neki od evropskih ili svje. turnira.
Istog sam mišljenja. Nadmašio je sve
cyprus

#652 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja smatram da bi se vrlo lako moglo desiti i da trener svjetske klase ostvari isto ovako jednu veliku kurčinu sa ovim igračima... Isto tako, realno je i da bi neki trener anonimus mogao izvući daleko više iz iste...

Previše je primjera u fudbalu i jednog i drugog, koji kazuju da izvikano trenersko ime nije garant apsolutno ničega... Dakle, glupa ova priča...
al-em

#653 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by al-em »

Jebo trenera vise. Niko ne razmislja o ljudima koji su doveli 5 trenera za dvije godine.
BarbaDue

#654 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by BarbaDue »

last mohicans wrote: 16/11/2024 23:44
BarbaDue wrote: 16/11/2024 22:43 Znam da je to nemoguće i da je suludo, ali smio bi se okladiti u ne znam ti šta, trener svjetske klase bi nas sa istim ovim igračima odveo na neki od evropskih ili svje. turnira.
Istog sam mišljenja. Nadmašio je sve
Mogao nam je bar u ovim prethodnim utakmicama pokazati čemu teži. Jel neko skontao, dobro nisam ja, ali eno stručnjaci, Dogan, Muharemović, novinari...niko!

Moram opet iskoristiti priliku za kritiku i slučaj Anel.
Druže moj, primijeni ti stegovne mjere ako će one dati rezultata, i ako imaš dovoljno fudbalskog i stručnog kredita da to možeš uraditi a da ti neko iza leđa zbog toga ne yebe sve po spisku. Ovaj selektor ništa od toga nema.
spree

#655 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by spree »

Idi karino bahata i nestručna. Dosta više.
Vjecita_zavrzlama

#656 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Vjecita_zavrzlama »

Nakon 5 trenera u manje od 2 godina zar nije red pitati se da li je mozda do igraca?
luckylaka

#657 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/11/2024 00:01 Nakon 5 trenera u manje od 2 godina zar nije red pitati se da li je mozda do igraca?
Ni jedan od tih 5 nije vidio trenera ovaj pogotovo.
Vjecita_zavrzlama

#658 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Vjecita_zavrzlama »

luckylaka wrote: 17/11/2024 00:06
Vjecita_zavrzlama wrote: 17/11/2024 00:01 Nakon 5 trenera u manje od 2 godina zar nije red pitati se da li je mozda do igraca?
Znaci opet nije do igraca , ok,pa ko je htio Barbareza? I ko bi to po vama bio trener, i sto ga ne dovedu?
Logovan

#659 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

S tim da su dvojica od tih pet trenera vodili reprezentaciju toliko da im se utakmice mogu nabrojati na prste jedne ruke. Nismo stigli ni ocijeniti da vidimo je li do njih ili do igrača. Ostali ljudi tri i pol sata i odoše.

Samo je Petev imao neki rezultat.
luckylaka

#660 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Vjecita_zavrzlama wrote: 17/11/2024 00:15
luckylaka wrote: 17/11/2024 00:06
Znaci opet nije do igraca , ok,pa ko je htio Barbareza? I ko bi to po vama bio trener, i sto ga ne dovedu?
Ja sam davno prizivao duo Osim Musemic pa bilo ljudim smijesno.Niti bolji ni losiji od svih dosadasnji
svi u napad

#661 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Vico je suvise jak igrac za nas. Skonto je covjek da bi Petev nesto uradio sa repkom (i jeste uradio jer ovo gdje smo igrali ove godine igramo zahvaljujuci njemu) a onda polako dovodio levate jednog po jednog na mjesto selektora da bi nam uvalio do balcaka sa covjekom koji nikog nikad nije trenirao. Sva prica oko rezultata selektora se svodi vrsimo podmladjivanje i igrali smo sa teskim protivnicima. E sad hajmo malo analize rada selektora (nadam se da se nece uvrijediti). Kao prvo da li se ikakav napredak u igri vidio na ovim tekmama? Da li je iskristalisao 14-15 igraca? Da li mu je Tahirovic sin ili nesto u rodu pa mora stalno igrati a ne igra u klubu al zato je zabrinut za Amerikanca jer nije igrao citav mjesec dana. Da li mu je ikad u glavi bilo da se fudbal igra da se da gol? Covjek igra sa dva spica a nema ni jednog krila. Svaka repka u svijetu izuzev nas ima krilnog napadaca. Svaku tekmu postavi autobus i igra zatvoreno kao da je trener Italijana a ne Bosanaca koji nikad nisu znali igrati odbranu. Prsio se i kritikovao dok nije posta selektor a onda pustio Vicu da otjera Anela (Vici je to i bio cilj) a s njim ode i Hadzikadunic. Javno kaze da se dogovorio sa kapitenom da ne igra. Halo jel kapiten odlucuje ili ti kao selektor? Da li Modric ili Ronaldo ne pocinju tekme? Ako hoces da imas rezultat i da mladi igraci napreduju onda igras sa kapitenom i uz njega stavis Kulenovica ili Bazdara. Hajradinovic najbolji vezni sjedi na klupi i zaigra 10 minuta kad je sve gotovo.
Na kraju razumjem da mu nije lako ali mora shvatiti da je on selektor i kao takav javna licnost i da mora biti spreman i na neugodna pitanja (iako pitanje o ostavci je normalno jer smo tjerali bolje trenere/selektore od njega nakon dvije ili 6 utakmica). Bilo bi lijepo od njega da se izvine novinaru na onakvom odgovoru i ponasanju. Takodjer bi bilo lijepo da ode negdje kod nekog poznatog trenera par mjeseci da stazira tj. uci se trenerskom poslu jer trener mora i nesto znati pored price o patriotizmu. Zivjeli.
Crvena Tifoza

#662 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Logovan wrote: 17/11/2024 00:19
S tim da su dvojica od tih pet trenera vodili reprezentaciju toliko da im se utakmice mogu nabrojati na prste jedne ruke. Nismo stigli ni ocijeniti da vidimo je li do njih ili do igrača. Ostali ljudi tri i pol sata i odoše.

Samo je Petev imao neki rezultat.
Ni Petev nije ima rezultat dok se nije ‘naučio’ poslu.
Jel tako? Koliko je ciklusa kovao zanat da bi na kraju konačno počeo pobjeđivati.
Nepenthe11

#663 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Nepenthe11 »

Treba ovog Tramezzanija iz Istre dovest ili nešto takvo. Ništa skup nešto puno a kvalitetan trener, taman Italijan.

Po uzoru na mnoge ekipe tipa Slovačka ili Mađarska, ne bi se mašilo veliko takmičenje s njim.
noviclan

#664 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by noviclan »

Zmajevi večeras gostuju Njemačkoj: Mogu li iskoristiti dobru atmosferu i napraviti senzaciju?
http://www.klix.ba/clanak/241115119

E serhej, napravio si sensation tonic https://www.konzum.co.ba/O-nama/Novosti ... nic-Water2
Priglavke

#665 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Priglavke »

svi u napad wrote: 17/11/2024 00:44 Vico je suvise jak igrac za nas. Skonto je covjek da bi Petev nesto uradio sa repkom (i jeste uradio jer ovo gdje smo igrali ove godine igramo zahvaljujuci njemu) a onda polako dovodio levate jednog po jednog na mjesto selektora da bi nam uvalio do balcaka sa covjekom koji nikog nikad nije trenirao. Sva prica oko rezultata selektora se svodi vrsimo podmladjivanje i igrali smo sa teskim protivnicima. E sad hajmo malo analize rada selektora (nadam se da se nece uvrijediti). Kao prvo da li se ikakav napredak u igri vidio na ovim tekmama? Da li je iskristalisao 14-15 igraca? Da li mu je Tahirovic sin ili nesto u rodu pa mora stalno igrati a ne igra u klubu al zato je zabrinut za Amerikanca jer nije igrao citav mjesec dana. Da li mu je ikad u glavi bilo da se fudbal igra da se da gol? Covjek igra sa dva spica a nema ni jednog krila. Svaka repka u svijetu izuzev nas ima krilnog napadaca. Svaku tekmu postavi autobus i igra zatvoreno kao da je trener Italijana a ne Bosanaca koji nikad nisu znali igrati odbranu. Prsio se i kritikovao dok nije posta selektor a onda pustio Vicu da otjera Anela (Vici je to i bio cilj) a s njim ode i Hadzikadunic. Javno kaze da se dogovorio sa kapitenom da ne igra. Halo jel kapiten odlucuje ili ti kao selektor? Da li Modric ili Ronaldo ne pocinju tekme? Ako hoces da imas rezultat i da mladi igraci napreduju onda igras sa kapitenom i uz njega stavis Kulenovica ili Bazdara. Hajradinovic najbolji vezni sjedi na klupi i zaigra 10 minuta kad je sve gotovo.
Na kraju razumjem da mu nije lako ali mora shvatiti da je on selektor i kao takav javna licnost i da mora biti spreman i na neugodna pitanja (iako pitanje o ostavci je normalno jer smo tjerali bolje trenere/selektore od njega nakon dvije ili 6 utakmica). Bilo bi lijepo od njega da se izvine novinaru na onakvom odgovoru i ponasanju. Takodjer bi bilo lijepo da ode negdje kod nekog poznatog trenera par mjeseci da stazira tj. uci se trenerskom poslu jer trener mora i nesto znati pored price o patriotizmu. Zivjeli.
Naravno, to i ja pokusavam strucnjacima da objasnim. Vico je doveo ljude koji znace puno za nas fudbal da bi ih oblatio, a trenersko znanje im je tanko. Hocete Barbareza, evo vam ga...evo vam i Kodra... Kod Peteva se mogao vidjeti sistem. Istina, trebalo mu je vremena, al je to licilo na igru.
mayab

#666 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by mayab »

Ama ljudi zašto sad masovno pljujete po Barbarezu,
pa godinama prije ste svi slinili za njim i prizivali da se on postavi za izbornika ,
i eto ga sada , neka se uči, neka pravi tim??!
A i da je tolika neznalica , pa valjda ima savjetnike i pomoćnike ...
Ne znam kako Barba razmišlja , ali (hipotetski) da mene postave na neku funkciju, gdje me je cijela država željela,
pa ja bih se na glavu nasadio da učim i učim (makar sada) i da se ne blamiram,
ako ništa odabrao bih prave pomoćnike , koji mi mogu biti od stručne pomoći
Priglavke

#667 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Priglavke »

mayab wrote: 17/11/2024 08:02 Ama ljudi zašto sad masovno pljujete po Barbarezu,
pa godinama prije ste svi slinili za njim i prizivali da se on postavi za izbornika ,
Ne znam kako Barba razmišlja , ali (hipotetski) da mene postave na neku funkciju, gdje me je cijela država željela,
Slinili su oni koji misle da je trener i igrac, jedno te isto i oni koji nisu glavom razmisljali, vec emocijama. Vicu interesuje Borac, kakva repka... Fudbal unisten, kosarka takodjer, rukomet nista... A ima se potencijala ...da se pristojne europske reprezentacije naprave...
Naslovnica

#668 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Naslovnica »

mayab wrote: 17/11/2024 08:02 Ama ljudi zašto sad masovno pljujete po Barbarezu,

Potpis
Qler

#669 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Qler »

Ja sam davno pisao, da ne bi volio da Sergej bude selektor, baš radi ovog. Svi ga priželjkivali, legenda, najbolji, kralj... I tad sam rekao, dvije utakmice trebaju da mu svi odmah jebu sve po spisku, i da zaborave i sve šta je uradio za reprezentaciju, i da zaborave da su ga upravo ovi što najviše pljuju i tražili..
baglama

#670 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by baglama »

Logovan wrote: 16/11/2024 23:09 Vala Sergeje mogli bi se mi pozdraviti, iako nisi najveći problem, već govna iz saveza.

Neznanje Sergeja govnima savršeno odgovara. Ako ima neko gori od Sergeja dovest će ga odmah sutra.
Za sada nema, medju onima ko ne skace.....Vec se naci. :-)
MehmedPasaMoric

#671 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by MehmedPasaMoric »

Imam osjecaj da kad bi ublehas usred utakmice izvadio kar i poceo urinirati po navijacima, i za to bi mu nasli izgovor i opravdanje, tipa potjeralo ga a nije na vrijeme krenuo do WC-jer ipak nije iskusan na trenerskoj klupi
Ludzak

#672 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Ludzak »

Da dovedu Hansija Flicka, kakve koristi. Igrači su nam amateri, realno. Da znaju igrati, do sada bi pokazali.
Ludzak

#673 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Ludzak »

MehmedPasaMoric wrote: 17/11/2024 09:13 Imam osjecaj da kad bi ublehas usred utakmice izvadio kar i poceo urinirati po navijacima, i za to bi mu nasli izgovor i opravdanje, tipa potjeralo ga a nije na vrijeme krenuo do WC-jer ipak nije iskusan na trenerskoj klupi
Iskreno i treba im pokazati karu.
Navijači su ga najviše i željeli. A ti navijači su otjerali Peteva koji nas je smjestio u Ligu A.
Ci-Nick

#674 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by Ci-Nick »

Treba da nam je jasno da nemamo igrače kao 2014.
Trebat će i par godina da se tu iskristališe neka nova generacija.
sinuhe

#675 Re: Sergej Barbarez - selektor reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Istaknuti bivši reprezentativac može djelovati u domaćem fudbalu na milion drugih načina. Ne mora biti selektor.
Post Reply