Naša stranka

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#651 Re: Naša stranka

Post by Truba »

meni je brada i te marame nespojiva s vojskom
isto ko levatske frizure i majice nirvane

u ključnom trenutku brada ti zapne u šmajser i spasiš četu partizana... dok otkočiš stroj za košenje žive sile partizani već u šumi :D
kakabanja213

#652 Re: Naša stranka

Post by kakabanja213 »

Novak20 wrote: 23/05/2024 08:45
kakabanja213 wrote: 23/05/2024 06:50
Novak20 wrote: 23/05/2024 00:46 Meni nije problem Emela koja traži nešto na što misli da ima pravo i to propagira u medijima. Taman i da jeste provokator koji rješavanje svog problema poredi sa podrškom "povorci" nije ona problem. Puno gore mi je saznanje da je NS još jedna stranka bez ikakve ideologije koja se zalaže za one od kojih ni u ludilu neće dobiti glas, a Sabina Čudić dnevnopolitičarka kratke pameti koja u moru većih problema u BiH javno podrža Emelu sa zahtjevom da OS BiH mijenja svoj pravilnik i dozvoli hidžab u vojsci.

Ako prođe hidžab u OS pod izgovorom zadovoljavanja vjerskih potreba pojedinca, zašto sutra ne bi prošla bradurina, šubara, trofrtaljke, sandale.... ?

Da li bi se problem u OS BiH riješio ili eskalirao ?
Stvarno Sabina gdje ti je pamet bila. Pa mogla si docekati nekog prijatelja iz Haga, fino se uslikati i eto glasova od biraca i podrske od forumasa. Cuj ona kao parlamentarka da se mijesa u pravilnike OS i kojim slucajem dozvoli hidzab u vojski. Jednostavno, Sabina (jebiga takvo ti je ime) sram te bilo.
Ako ćemo pravo, hidžab nije samo pokrivalo za glavu nego kompletna odjeća za žene koja prema preporuci IZ ako se dobro sjećam mora biti široka da omota kompletno tijelo, a ne svaku nogu posebno što je slučaj sa pantalonama.
Emela dakle provocira, a Sabina se hvata ko štuka na glas koji neće dobiti. Naprotiv, mnoge će izgubiti.
Opala imamo i tumacenja nacina nosenja hidzaba. Svaka cast. Kako vidimo koza koja se slikala sa ratnim zlocincem nije izgubila niti jedan. Naprotiv dogurala je do rukovodece funkcije. Mozemo predpostaviti da Sabina (jelde jebe je ime koje podsjeca na muslimansko) nije uspjela naci nikog prikladnog zlocinca da bi se slikala sa njim pa se odlucila na ovaj potez.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#653 Re: Naša stranka

Post by Truba »

Sabina je katoličko ime već 2000 godina tojest od Svete Sabine Rimske
to što ga bosnjaci daju svojoj djeci... ko Indira... neće promijeniti tu činjenicu :D
hepekcina

#654 Re: Naša stranka

Post by hepekcina »

evo ovo se zove populizmom, zajedno sa Sabininim hidžabanjem

ovakvi likovi već godinama sjede u institucijama sistema i javljaju se su samo u predizbornim kampanjama, a dok izbori prođu prave se mrtvi :-)

baš bih volio da gledam taj cirkus kako NS smjenjuje Nešića :lol:

trebali su do sada da nauče da je bolje šutjeti nego lagati
Hakiz

#655 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Ima li vjerskih službenika u OS? Ima li prostorija za obavljanje vjerskih obaveza? Ako ima, ako pripadnici OS mogu ispunjavati vjerske obaveze, u čemu je problem da Emela nosi hidžab kao onaj na slici one Amerikanke na temi? Uostalom, potkape, koje su standardni dio uniforme, barem su bile u onoj boljoj državi (pozdrav @Truba ) su haman iste kao taj hidžab.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#656 Re: Naša stranka

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 23/05/2024 06:11
sehohari wrote: 23/05/2024 01:30
Vjecita_zavrzlama wrote: 22/05/2024 23:48

Po mom nije pametno da Bosna ovo sad dozvoljava, mislim radi jedne zene mjenjat zakon, a znamo da hijene poput dodika samo cekaju.A i Emela mi djeluje kao provokator ili je bas ters,usput da li je uopste dozvoljeno njoj da oblaci se usko i radi s muskim vojnicima u Bosni?
Čuj, zbog jedne žene, valjda zbog svih žena koje su pokrivene u BiH?

Neka hijene čekaju, da se sluša na hijene ne bi ni bilo te vojske.
Zašto je "ters, prokator"? Zato što traži svoja prava? Zvučiš isto kao kritizeri gay parada po evropi.
A to da li joj je dozvoljeno ili ne, mislim da nije naša stvar da ovdje analiziramo.
Koliko ih to ima pokrivenih u vojsci? Koliko znam ona jedina

Indirektno se javno ocitala protiv gay parade, da li bi ta ista Emela da brani sekularnu Bih ili islam?

i trece, da li joj je po islamu dozvoljeno da se oblaci kako vojnikinje trebaju i da rade s muskarcima? Ili je marama prvi zahtjev, hoce li sljedece biti vojnicka haljina koja ne oslikava tijelo?
Možda bi ih bilo više da znaju da su prihvaćeni u vojsci?
Ne govorimo samo o Emeli lično, već općenito o toj grupi žena.

I ponavljam, nije ni tvoje ni moje da govorimo da li je nešto dozvoljeno ili ne.
U konkretnom slučaju jeste, imaš bezbroj žena po arapskim zemljama koji u uniformi i maramu vrše službu.
PreWiBa

#657 Re: Naša stranka

Post by PreWiBa »

Truba wrote: 23/05/2024 08:51 meni je brada i te marame nespojiva s vojskom
isto ko levatske frizure i majice nirvane

u ključnom trenutku brada ti zapne u šmajser i spasiš četu partizana... dok otkočiš stroj za košenje žive sile partizani već u šumi :D
Image
Image
Image
PreWiBa

#658 Re: Naša stranka

Post by PreWiBa »

Novak20 wrote: 23/05/2024 08:45
kakabanja213 wrote: 23/05/2024 06:50
Novak20 wrote: 23/05/2024 00:46 Meni nije problem Emela koja traži nešto na što misli da ima pravo i to propagira u medijima. Taman i da jeste provokator koji rješavanje svog problema poredi sa podrškom "povorci" nije ona problem. Puno gore mi je saznanje da je NS još jedna stranka bez ikakve ideologije koja se zalaže za one od kojih ni u ludilu neće dobiti glas, a Sabina Čudić dnevnopolitičarka kratke pameti koja u moru većih problema u BiH javno podrža Emelu sa zahtjevom da OS BiH mijenja svoj pravilnik i dozvoli hidžab u vojsci.

Ako prođe hidžab u OS pod izgovorom zadovoljavanja vjerskih potreba pojedinca, zašto sutra ne bi prošla bradurina, šubara, trofrtaljke, sandale.... ?

Da li bi se problem u OS BiH riješio ili eskalirao ?
Stvarno Sabina gdje ti je pamet bila. Pa mogla si docekati nekog prijatelja iz Haga, fino se uslikati i eto glasova od biraca i podrske od forumasa. Cuj ona kao parlamentarka da se mijesa u pravilnike OS i kojim slucajem dozvoli hidzab u vojski. Jednostavno, Sabina (jebiga takvo ti je ime) sram te bilo.
Ako ćemo pravo, hidžab nije samo pokrivalo za glavu nego kompletna odjeća za žene koja prema preporuci IZ ako se dobro sjećam mora biti široka da omota kompletno tijelo, a ne svaku nogu posebno što je slučaj sa pantalonama.
Emela dakle provocira, a Sabina se hvata ko štuka na glas koji neće dobiti. Naprotiv, mnoge će izgubiti.
Ako ćemo pravo, ti nemaš pojma o tome kako i šta mora da bude, zato se ne petljaj u to da li treba ovako ili onako.
kakabanja213

#659 Re: Naša stranka

Post by kakabanja213 »

Truba wrote: 23/05/2024 10:21 Sabina je katoličko ime već 2000 godina tojest od Svete Sabine Rimske
to što ga bosnjaci daju svojoj djeci... ko Indira... neće promijeniti tu činjenicu :D
Hajde neka si svom sumajoriziranom objasnio nesto. Doduse ta cinjenica nece promijeniti drugu cinjenicu da Sabina po katolickim drzavama i nema previse.
Takodjer cinjenica da roditelji Svetoj Sabini nisu to ime dali kao krscanki.
Last edited by kakabanja213 on 23/05/2024 11:05, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#660 Re: Naša stranka

Post by dječak sa šibicama »

Logicno, drzava tone ekonomija u kurcu, o cemu cemo pricati? hajmo o hidzabu.

Bravo Trojkasi, oprobana SDFA strategija usvojena u punom zamahu.
hepekcina

#661 Re: Naša stranka

Post by hepekcina »

dječak sa šibicama wrote: 23/05/2024 11:00 Logicno, drzava tone ekonomija u kurcu, o cemu cemo pricati? hajmo o hidzabu.

Bravo Trojkasi, oprobana SDFA strategija usvojena u punom zamahu.
SDFA bot alert
cvrčak_na_hedonizmu

#662 Re: Naša stranka

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GandalfSivi wrote: 22/05/2024 21:27
Nemoj me pogresno shvatiti, ali glupa ti je prica skroz jebiga.

Nisam ja otisao ni ‘92 ni ‘95, a nisam otisao ni kao balavac nego kao neko ko je bio ukljucen u politiku i dao mali doprinos partiji u koju sam bio aktivno ukljucen nekih 10 godina. Eeeee sine, kad sam ja bio clan partije, gdje si ti bio na brojanju listica u Rajlovcu poslije prvih posljeratnih izbora 😎

Jedina istina je da meni licno (ali bas ono, samo meni jer su mi i roditelji i buraz sa porodicom i svi ostali tamo) BH politika ne odredjuje zivot, ali i tu bih mogao napraviti argument da u sustini malo koga ono bas dotice. Nejse, recimo da ti dajem to za pravo.

Sve ostalo je nebuloza. Pratim medije i politicku situaciju vise nego 90% drzave, pricam sa ljudima tamo redovno (od porodice i raje, pa do politicara), pa onda pricam sa ljudima ovdje (pogotovo ovdje ima kvalitetnih likova, da ih ne spominjem po imenima), na kraju krajeva se ne skidam sa foruma (pitaj administratore koliko znam biti dosadan) 😎

Ovo sam jednom u zivotu bio raspolozen da se pravdam, nemoj vise svega ti. Ako ti se ne svidja preskoci, ali ono prijateljski, glupa prica skroz…
Nije u pitanju pravdanje nego cista logika. Zivis i radis u USA, imas porodicu, vidim da pratis USA politiku i jos tvrdis da mozes u detalje tabiriti BiH politiku ?

Znam nekoliko ljudi koji zive i rade u USA svi kazu da svega imaju osim vremena, preveliko, jbg.

Shodno tome za ove tvoje tvrdnje postoje dva objasnjenja, il si placen da visis po forumu il se precjenjujes. Ja mislim da je ovo drugo u pitanju.

Uostalom, napisao sam sta mislim, bujrum. Hajde da malo protabirimo, u detalje. Mogu i ostali jer zaista nemam problem da promijenim misljenje kada mi neko argumentima ili logikom dokaze da nisam u pravu.

Tvrdim da je Trojka ozbiljno podkapacitirana karina na biciklu i da titranjem njihovih imaginarnih muda i poredeci ih sa sdO necemo daleko stici.

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/05/2024 18:42
pemanapemani wrote: 21/05/2024 22:48
Jedan sam od glasaca NS.
Dosad, realno - lose, u odnosu na SDA i DF - srednje bolje.

NS je laserski precizno odredila svoje biracko tijelo. To biracko tijelo vecinom zivi u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Je li to lose?
Da li je lose za Bosnjake sto postoji politicki pluralizam tamo gdje su vecina?

Zar se Armija RBiH nije borila za BiH gdje je taj pluralizam normalna pojava?
Hajmo konkretno, jel moze ?

sdO davala HDZ-u sve sto ovi pozele, Trojka radi potpuno isto dajuci im FERK, Fond za zastitu okolisa u kojem se vrte stotine miliona, autoputeve, Vukoju, cak guraju Covicevog zeta da ostane u BHANSA-i, glasanje za crnolistase, Mostar poklonjen HDZ-u - check;

sdO davala Dodiku sve sto pozeli do zadnjeg saziva VM, od cetvrtog delegata pa nadalje, Trojka uradila potpuno isto dajuci mu cetvrtog delegata, uvodeci ga u vlast, a nije morala ( jer se moglo sa opozicijom, bilo je ruku ), uvodeci njegove ljude na rukovodece pozicije u OSI, agenciji za lijekove, sluzbi za strance ( do tada su tu bili PDP-ovi i SDS-ovi clanovi ), cak su mu dali i UIO ( to je valjda fetis SDP-a, isto su uradili nakon sto je Causevic uhapsen ovi brze bolje pustili HDZ-ovca Miju Dzakulu da zajase na samo 12.5 godina :stidljiv: ) cak su uspjeli dati Ministarstvo Sigurnosti nebil se agendas Forto docepao svoje agende i gle cuda Dodik, neki novi reformisani, se povampiri. Cudo, znam. Za ovog, danasnjeg, Dodika kriva je Trojka 1/1, ko sto su zeleni stakori bili krivi za nekadasnjeg. Check.

sdO je imala raznorazne vratolomije nebil usla u vlast, smijesni i sumnjivi likovi, oba parlamenta nefunkcionalna, Vlade I VM takodjer. Fast forward Ramo, Vojin, Federalni Parlament smijesan, vecina upitna, HDZ u vladi blokirao sve zivo, Vlada FBiH je ispunila cak jedno obećanje od datih haman 500 za godinu i kusur. Izvoz pao. Check.

U KS je isto cirkus, Tanovic u N. Sarajevu, Mandic i NiP u centru, Hadzibajric je isto bio dio te nove paradigme S. Gradu, ovi se iz SDP-a bas posvadjali u N. Gradu, Damir Rekatas Hadzic se izgleda vraca, Lagumdzija se vec vratio. Medjusobni odnosi u Nipu aka Ademovic vs Camapare vs ostali. Previranja i borbe za fotelje i pozicije sve u glavu ko zeleni stakori. Check.

Davanje resursa i sirovina za kikiriki. Check.

Da vidimo te dobre stvari, kad vec kritikujem.

Otvaranje pregovora za ulazak u EU u koju nikada necemo uci sa Geertom Wildersom u Holandiji, Orbanom u Madjarskoj i ko zna kojim desnicarima koji su vec dosli ili su u dolasku na vlast u EU. Vidjeti pod Turska, Sj. Makedonija. Na sve to situacija u EU se drasticno promijenila u zadnjih nekoliko godina. Ja sam svakako protiv, da se razumijemo.

Rezolucija, iako satisfakcija ne donosi nam previse. Zapravo samo dodatno zakuhava situaciju, nema ratnih reparacija, a postavlja se pitanje sto nam prije nisu pomogli nego bas sada. Ukrajini se pomaze, nama nisu nego su govorili neka vas tamo, ne tucite se, a mi nenaoruzani se borimo protiv dvostruke agresije i JNA. Za mene je ovo licemjerno i namjeran pokusaj dodatnog zakuhavanja. Mozda grijesim.

Pomoc trudnicama, naklon, al i dalje sica a demografija ode u hendek

Tramvaji su dio Zelene Agende i zanimaju me ugovori i troskvi koji se ocito kiriju, barem ja nisam nasao how much nas to na kraju izadje. To je malo za sest godina u kantonu. Zdravstvo i prosvjeta u ozbiljnom rasulu. Al to je sdO sjebala. Smijenjena ona kurva. I nesto energetskih zakona, al to je opet ista prica odnosno naredjenje sefova iz vana.

Dje ti vidis srednje bolje u odnosu na zelene stakore da mi je znati. Nesic & co to sigurno nisu. VM nefunkcionalno. Javni servis u rasulu. Pao nam izvoz. Desavaju se ozbiljna poskupljenja. Ne vidim neki napor da se podigne i subvencionira poljoprivreda. Vecinu hrane i dalje uvozimo. Nema zastite domace proizvodnje, granice nam prolazi kako ko hoce od smeca roba do migranata. Federalna Vlada jos gora, parlamentarna vecina smijesna predvodjena Isak family, Kukicem, Vojinom i ostalim cirkusantima. Lagumdzija opet izronio ko govno na površinu, a za njim dolazi Damir Hadzic, kartel nam radi po drzavi sta hoce, MVP se svadja sa novinarima i brani kuma koji je docekao ove iz kartela, iznajmio vozila, zavrsio smjestaj i zastitu sto rade osobe od velikog povjerenja i mogu ovako u nedogled.

Nije ovo srednje bolje sto kazes nego jebena katastrofa opstih razmjera kad realno sagledas stvari. Zeleni stakori nisu mjerilo nicega, a ovi se takmice sa njima i vicu "oni su gori, oni su gori". Cirkus.
pemanapemani

#663 Re: Naša stranka

Post by pemanapemani »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/05/2024 11:42
GandalfSivi wrote: 22/05/2024 21:27
Nemoj me pogresno shvatiti, ali glupa ti je prica skroz jebiga.

Nisam ja otisao ni ‘92 ni ‘95, a nisam otisao ni kao balavac nego kao neko ko je bio ukljucen u politiku i dao mali doprinos partiji u koju sam bio aktivno ukljucen nekih 10 godina. Eeeee sine, kad sam ja bio clan partije, gdje si ti bio na brojanju listica u Rajlovcu poslije prvih posljeratnih izbora 😎

Jedina istina je da meni licno (ali bas ono, samo meni jer su mi i roditelji i buraz sa porodicom i svi ostali tamo) BH politika ne odredjuje zivot, ali i tu bih mogao napraviti argument da u sustini malo koga ono bas dotice. Nejse, recimo da ti dajem to za pravo.

Sve ostalo je nebuloza. Pratim medije i politicku situaciju vise nego 90% drzave, pricam sa ljudima tamo redovno (od porodice i raje, pa do politicara), pa onda pricam sa ljudima ovdje (pogotovo ovdje ima kvalitetnih likova, da ih ne spominjem po imenima), na kraju krajeva se ne skidam sa foruma (pitaj administratore koliko znam biti dosadan) 😎

Ovo sam jednom u zivotu bio raspolozen da se pravdam, nemoj vise svega ti. Ako ti se ne svidja preskoci, ali ono prijateljski, glupa prica skroz…
Nije u pitanju pravdanje nego cista logika. Zivis i radis u USA, imas porodicu, vidim da pratis USA politiku i jos tvrdis da mozes u detalje tabiriti BiH politiku ?

Znam nekoliko ljudi koji zive i rade u USA svi kazu da svega imaju osim vremena, preveliko, jbg.

Shodno tome za ove tvoje tvrdnje postoje dva objasnjenja, il si placen da visis po forumu il se precjenjujes. Ja mislim da je ovo drugo u pitanju.

Uostalom, napisao sam sta mislim, bujrum. Hajde da malo protabirimo, u detalje. Mogu i ostali jer zaista nemam problem da promijenim misljenje kada mi neko argumentima ili logikom dokaze da nisam u pravu.

Tvrdim da je Trojka ozbiljno podkapacitirana karina na biciklu i da titranjem njihovih imaginarnih muda i poredeci ih sa sdO necemo daleko stici.

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/05/2024 18:42
pemanapemani wrote: 21/05/2024 22:48
Jedan sam od glasaca NS.
Dosad, realno - lose, u odnosu na SDA i DF - srednje bolje.

NS je laserski precizno odredila svoje biracko tijelo. To biracko tijelo vecinom zivi u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Je li to lose?
Da li je lose za Bosnjake sto postoji politicki pluralizam tamo gdje su vecina?

Zar se Armija RBiH nije borila za BiH gdje je taj pluralizam normalna pojava?
Hajmo konkretno, jel moze ?

sdO davala HDZ-u sve sto ovi pozele, Trojka radi potpuno isto dajuci im FERK, Fond za zastitu okolisa u kojem se vrte stotine miliona, autoputeve, Vukoju, cak guraju Covicevog zeta da ostane u BHANSA-i, glasanje za crnolistase, Mostar poklonjen HDZ-u - check;

sdO davala Dodiku sve sto pozeli do zadnjeg saziva VM, od cetvrtog delegata pa nadalje, Trojka uradila potpuno isto dajuci mu cetvrtog delegata, uvodeci ga u vlast, a nije morala ( jer se moglo sa opozicijom, bilo je ruku ), uvodeci njegove ljude na rukovodece pozicije u OSI, agenciji za lijekove, sluzbi za strance ( do tada su tu bili PDP-ovi i SDS-ovi clanovi ), cak su mu dali i UIO ( to je valjda fetis SDP-a, isto su uradili nakon sto je Causevic uhapsen ovi brze bolje pustili HDZ-ovca Miju Dzakulu da zajase na samo 12.5 godina :stidljiv: ) cak su uspjeli dati Ministarstvo Sigurnosti nebil se agendas Forto docepao svoje agende i gle cuda Dodik, neki novi reformisani, se povampiri. Cudo, znam. Za ovog, danasnjeg, Dodika kriva je Trojka 1/1, ko sto su zeleni stakori bili krivi za nekadasnjeg. Check.

sdO je imala raznorazne vratolomije nebil usla u vlast, smijesni i sumnjivi likovi, oba parlamenta nefunkcionalna, Vlade I VM takodjer. Fast forward Ramo, Vojin, Federalni Parlament smijesan, vecina upitna, HDZ u vladi blokirao sve zivo, Vlada FBiH je ispunila cak jedno obećanje od datih haman 500 za godinu i kusur. Izvoz pao. Check.

U KS je isto cirkus, Tanovic u N. Sarajevu, Mandic i NiP u centru, Hadzibajric je isto bio dio te nove paradigme S. Gradu, ovi se iz SDP-a bas posvadjali u N. Gradu, Damir Rekatas Hadzic se izgleda vraca, Lagumdzija se vec vratio. Medjusobni odnosi u Nipu aka Ademovic vs Camapare vs ostali. Previranja i borbe za fotelje i pozicije sve u glavu ko zeleni stakori. Check.

Davanje resursa i sirovina za kikiriki. Check.

Da vidimo te dobre stvari, kad vec kritikujem.

Otvaranje pregovora za ulazak u EU u koju nikada necemo uci sa Geertom Wildersom u Holandiji, Orbanom u Madjarskoj i ko zna kojim desnicarima koji su vec dosli ili su u dolasku na vlast u EU. Vidjeti pod Turska, Sj. Makedonija. Na sve to situacija u EU se drasticno promijenila u zadnjih nekoliko godina. Ja sam svakako protiv, da se razumijemo.

Rezolucija, iako satisfakcija ne donosi nam previse. Zapravo samo dodatno zakuhava situaciju, nema ratnih reparacija, a postavlja se pitanje sto nam prije nisu pomogli nego bas sada. Ukrajini se pomaze, nama nisu nego su govorili neka vas tamo, ne tucite se, a mi nenaoruzani se borimo protiv dvostruke agresije i JNA. Za mene je ovo licemjerno i namjeran pokusaj dodatnog zakuhavanja. Mozda grijesim.

Pomoc trudnicama, naklon, al i dalje sica a demografija ode u hendek

Tramvaji su dio Zelene Agende i zanimaju me ugovori i troskvi koji se ocito kiriju, barem ja nisam nasao how much nas to na kraju izadje. To je malo za sest godina u kantonu. Zdravstvo i prosvjeta u ozbiljnom rasulu. Al to je sdO sjebala. Smijenjena ona kurva. I nesto energetskih zakona, al to je opet ista prica odnosno naredjenje sefova iz vana.

Dje ti vidis srednje bolje u odnosu na zelene stakore da mi je znati. Nesic & co to sigurno nisu. VM nefunkcionalno. Javni servis u rasulu. Pao nam izvoz. Desavaju se ozbiljna poskupljenja. Ne vidim neki napor da se podigne i subvencionira poljoprivreda. Vecinu hrane i dalje uvozimo. Nema zastite domace proizvodnje, granice nam prolazi kako ko hoce od smeca roba do migranata. Federalna Vlada jos gora, parlamentarna vecina smijesna predvodjena Isak family, Kukicem, Vojinom i ostalim cirkusantima. Lagumdzija opet izronio ko govno na površinu, a za njim dolazi Damir Hadzic, kartel nam radi po drzavi sta hoce, MVP se svadja sa novinarima i brani kuma koji je docekao ove iz kartela, iznajmio vozila, zavrsio smjestaj i zastitu sto rade osobe od velikog povjerenja i mogu ovako u nedogled.

Nije ovo srednje bolje sto kazes nego jebena katastrofa opstih razmjera kad realno sagledas stvari. Zeleni stakori nisu mjerilo nicega, a ovi se takmice sa njima i vicu "oni su gori, oni su gori". Cirkus.
Vecina sto si napisao stoji. Mada, moje je misljenje da je trojka bolja od SDA i DF.

Zalosno je sto uopce moramo trojku porediti samo sa SDA i DF, jer to znaci da su oni jedna od tri strane u BiH, sto je bio i osnovni cilj velikosrpske politike.

To je amanet koji nam je ostavila SDA i koji je potvrdjen popisom gdje je izjednaceno narodno i nacionalno. Onda danas profesori Durakovic i Lavic pokusavaju stvarati bosansku naciju, a u vrijeme popisa bili glavni zsgovornici nacinalnog bosnjastva.

U takvu kaljuzu je usla NS da se bori sa Dodikom, Covicem, Srbijom i Hrvatskom.

Odlicno detektujes nedostatke, hajde barem pola energije da prezentiras neko rjesenje.
MujkicHaris

#664 Re: Naša stranka

Post by MujkicHaris »

:lol:
Jordan1961

#665 Re: Naša stranka

Post by Jordan1961 »

Jos bi samo falilo da je rekao da je deep fake video u pitanju.
Nula od covjeka.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#666 Re: Naša stranka

Post by teskeredzic_22 »

Truba wrote: 23/05/2024 10:21 Sabina je katoličko ime već 2000 godina tojest od Svete Sabine Rimske
Ta i zrnojedi na grani znaju da je Sabina Ćudić zapravo katolkinja - tako reći Hrvatica :oops:
basicm

#667 Re: Naša stranka

Post by basicm »

Ovaj miokovic vam je velika fula.
Prpa.ba

#668 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Pocinjem misliti da je popunjavanje Ustavnog suda BiH HDZ-ovcima mala cijena za trajnu diskreditaciju visedecenijskog projekta profesionalnog opozicionarstva iz SDP-a, Nase stranke, a posljedicno i iz "antirezimskog" NiP-a.

Genijalno. :thumbup:
Jordan1961

#669 Re: Naša stranka

Post by Jordan1961 »

Prpa.ba wrote: 28/05/2024 23:19 Pocinjem misliti da je popunjavanje Ustavnog suda BiH HDZ-ovcima mala cijena za trajnu diskreditaciju visedecenijskog projekta profesionalnog opozicionarstva iz SDP-a, Nase stranke, a posljedicno i iz "antirezimskog" NiP-a.

A kad pomislim da je SDA alternativa, isjek'o bi' se.
A sve to u svrhu "relaksacije odnosa". Koja je, dakako vec danas ocituje: HDZ ne da ubranisticku saglasnost za Juznu interkonekciju.
Sutra ce im traziti da se na Sebilju istovara smece sa Sirokog Brijega, ovi bi i na to pristali jer je "HDZ nezaobilazan faktor" i "moze sve blokirati".
Kao eto sada nista nije blokirano a cim se ustolici Vukoja nastupa bratstvo i jedinstvo.
Novak20

#670 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

Jordan1961 wrote: 28/05/2024 23:35
Prpa.ba wrote: 28/05/2024 23:19 Pocinjem misliti da je popunjavanje Ustavnog suda BiH HDZ-ovcima mala cijena za trajnu diskreditaciju visedecenijskog projekta profesionalnog opozicionarstva iz SDP-a, Nase stranke, a posljedicno i iz "antirezimskog" NiP-a.

A sve to u svrhu "relaksacije odnosa". Koja je, dakako vec danas ocituje: HDZ ne da ubranisticku saglasnost za Juznu interkonekciju.
Sutra ce im traziti da se na Sebilju istovara smece sa Sirokog Brijega, ovi bi i na to pristali jer je "HDZ nezaobilazan faktor" i "moze sve blokirati".
Kao eto sada nista nije blokirano a cim se ustolici Vukoja nastupa bratstvo i jedinstvo.
Čuj HDZ ne da urbanističku BH Gasu za Južnu interkonekciju ?

Možda BH Gas nije ispunio zakonske uvjete kojih ima baš puno da dobije urbanističku ?
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#671 Re: Naša stranka

Post by teskeredzic_22 »

Jordan1961 wrote: 28/05/2024 23:35

Vratiti Zoku Čegara iz penzije i razjebati sve :D
I nema više "Bratstvo i Jedinstvo" :D
Prpa.ba

#672 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

HDZ-u je svaka iz Ustava i zakonika, makar je to opstepoznato.

Kaze i Dino da tamo gdje je HDZ vlast nema korupcije i kriminala.

Novace, izlazite li na lokalne u KS? Da preskocimo ove posrednike i direktno podrzimo one koji ce domacinski upravljati.
Novak20

#673 Re: Naša stranka

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 28/05/2024 23:43 HDZ-u je svaka iz Ustava i zakonika, makar je to opstepoznato.

Novace, izlazite li na lokalne u KS? Da preskocimo ove posrednike i direktno podrzimo one koji ce domacinski upravljati.
Pa ako si tražio urbanističku i za običnu kuću znaš da treba hrpa papira. Za infrastrukturnu građevinu koja prolazi kroz više županija, kroz šume, preko brda, ispod rijeka i saobraćajnica treba još više odobrenja raznoraznih ministarstava i općinskih službi. Dovoljno je da jedna suglasnost nedostaje i nema ništa od urbanističke.

HDZ u KS je skoro mrtav od ubojstva Leutara. Podrži u KS koga hoćeš samo nemoj HDZ.
Last edited by Novak20 on 29/05/2024 00:04, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#674 Re: Naša stranka

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 28/05/2024 23:43 HDZ-u je svaka iz Ustava i zakonika, makar je to opstepoznato.

sta ce izlaziti na lokalne kad je borjana suvereno pobijedila u kinosvra 8-) 8-) :mrgreen:
Prpa.ba

#675 Re: Naša stranka

Post by Prpa.ba »

Nikšić: Šta nas mlavite više, pustite nas da ispunimo svoju obavezu prema HDZ-u
Image

:kiss:
Post Reply