King Theoden wrote: ↑26/03/2020 11:11
Nenormalan je onaj ko misli da dilfaš više voli narodu nego sebi

Smijem se kladiti da znam koji scenarij će se odvijati.
Iznijet je prijedlog koji bi učinio da niko ne osjeti krizu. Dakle, ni radnici, a ni poslodavci.
Drago mi je da je struka kazala da je moguć.
Naravno da taj scenarij nećete gledati. Isto tako, čvrsto sam ubijeđen da država neće propasti.
Evo scenarija za kojeg sam ubijeđen da će se odvijati...
Doći će do masovnog otpuštanja, a država će, uz pomoć mmf-a i drugih lihvara smisliti paket pomoći koji je poput hrane za zatvorenike u logoru.
Ono, ne možeš se najesti, ali ne umireš od gladi.
Uz to će "svjetska banka" (prelijep naziv za privatnu banku) i neke evropske banke dati malo humanitarne, nekih par desetina miliona i to će biti taj paket za spas ekonomije.
To će nas baciti deset godina unazad - al jbg, bitno je da ne puca

Ostaje da se vidi hoće li u ovom uhljebljeničkom sektoru (da, to je jedini pravi naziv za glasačku mašineriju) doći do rezanja plata.
Čisto sumnjam, prosto ne vjerujem

Sve će to krediti da riješe. Krediti koji će vašu djecu baciti na koljena.
Već su dobili
https://bhrt.ba/dzaferovic-za-bhrt-bih- ... i/1119022/
Opet ponavljam, ljudi ovdje i ne kontaju kako 90% manjih kafića i fast food restorana mijenjaju vlasnike/propadaju svako 3mj. Jbt znam raditi za određene lokale svako 2-3 mjeseca novu dokumentaciju... oni nisu reprezent privrede, a drugo je sto su to najcesci poslodavci
Autocesta nije stala sa gradnjom
Ostale ceste nisu stale sa gradnjom
Stanogradnja nije stala, krediti i dalje idu. Posto mi ukucan radi u banci i radi trenutno od kuce, idu milionski krediti ovih dana za poslove, što je i meni bilo jako cudno. Stopirano jeste, stalo nije, niti će. Može se promijeniti vrijednost novca, funta je skoro pala na vrijednost eura, dolar jaca ovih dana, DOW raste, Njemacka opet ide gore (bmw recimo koji pratim ima rast dionica zadnjih 5dana)...