NATO put BiH - politički aspekti

Locked
bunk

#651 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by bunk »

Nije slagao jer su ga ambasadori kvinte uvjerili da ce poslani program/anp biti prihvacen,pa oni su ga i sastavili.
Druze kluz,ja i ti bi se mogli zapiti onako kako to uradimo moj amidzic i ja kad on dodje iz Metkovica...
Pocnemo ujutro i kontra na kontru osvanemo :lol:
kluz franjo

#652 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 31/01/2020 10:48 Nije slagao jer su ga ambasadori kvinte uvjerili da ce poslani program/anp biti prihvacen,pa oni su ga i sastavili.
Druze kluz,ja i ti bi se mogli zapiti onako kako to uradimo moj amidzic i ja kad on dodje iz Metkovica...
Pocnemo ujutro i kontra na kontru osvanemo :lol:
Ne kontam baš.
Šta, ti se za Željkom zapio, pa on sinoć reče:
Pa dobro, ja preporučujem svakom onom ko ne vjeruje, ima zvanična stranica NATO-a - politički komitet NATO-a je prihvatilo ovaj program i reklo Bosna i Hercegovina na račun ovog programa nastavlja svoj put u Akcionom planu za članstvo.
Pa se ti sada svađaš sa Željkom i njegovim izjavama?

Sve u svemu "dudo Darjanovo"...
Kako ono biješe:
Prvo ANP, pa onda mandatar!
pemanapemani

#653 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by pemanapemani »

Jedini dokaz koji imamo za Komšićeve izjave, jesu Komšićeve izjave da su sve sredili ambasadori kvinte.

Niko od ambasadora kvinte, a evo i NATO štab, nije rekao da je PP = ANP, niti da je aktiviran MAP, nego samo Komšić tvrdi da su oni tako rekli. :-)

Komšićevi trabanti ponavljaju kako je jedan od najvažnijih razloga za rušenje Vlade KS njegova ljutnja, jer su ga prozivali da laže oko ANP.
512MB

#654 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by 512MB »

Ja mislim da bi NATO ekstra za kolegu Franju i crvenu kompaniju trebao uvesti neko ceremonijalno prihvaćanje ANPa, nešto kao dodjelu oskara :mrgreen:
kluz franjo

#655 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by kluz franjo »

512MB wrote: 31/01/2020 11:13 Ja mislim da bi NATO ekstra za kolegu Franju i crvenu kompaniju trebao uvesti neko ceremonijalno prihvaćanje ANPa, nešto kao dodjelu oskara :mrgreen:
To ti vidi sa Željkom. On je sinoć rekao:
Pa dobro, ja preporučujem svakom onom ko ne vjeruje, ima zvanična stranica NATO-a - politički komitet NATO-a je prihvatilo ovaj program i reklo Bosna i Hercegovina na račun ovog programa nastavlja svoj put u Akcionom planu za članstvo.
A oskar za najbolju sporednu ulogu svakako njemu pripada.
sinuhe

#656 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by sinuhe »

Kao sto su i rekli iz ambasada ranije rijec je o saradnji. Ostaje nejasno zasto javnost nije prihvatila te izjave kao i izjave Palmera i generala Foggoa.
kluz franjo

#657 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by kluz franjo »

Nakon više od godinu dana halabuke,

redukovanog ANP-a, "ako RS neće u NATO, nećemo u NATO", "prvo ANP, pa onda mandatar i VM", "nema nazad", mali koraci i veliki koraci ka članstvu, "Program reformi je ANP",

na kraju balade
1. imamo VM bez ANP-a,
2. nikakav pomak ka NATO članstvu nije postignut i
3. po prvi put u nekoj zvaničnoj odluci BiH stoji formulacija "bez prejudiciranja članstva u NATO".

Svaka čast!

Ima onaj vic: "Ne brani me babo više, matere ti!"
bunk

#658 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by bunk »

512MB wrote: 31/01/2020 11:13 Ja mislim da bi NATO ekstra za kolegu Franju i crvenu kompaniju trebao uvesti neko ceremonijalno prihvaćanje ANPa, nešto kao dodjelu oskara :mrgreen:
I naravno glavna stvar ,na ceremoniji bi se prvo izvinuli sto prihvacaju izvjestaj :lol: :lol:
"crvena kompanija" :mrgreen: ...
155_mm

#659 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by 155_mm »

ne postoji politicka opcija u BiH koja moze uvuci BiH u NATO niti postoji politicka opcija koja moze sprijeciti ulazak BiH u NATO. obje ove odluke se donose na drugom mjestu kao i mnoge ostale odluke jos od berlinskog kongresa 1878.
155_mm

#660 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by 155_mm »

mogu da razumijem "argumentovanje" pripadnika ideologija zatiranja tragova dobrim bosnjanima. jer su tako odgojeni od malih nogu. to smo nedavno vidjeli u skoli u Srebrenici. ali ne razumijem sto iste "argumente" koriste ovi iz balijskog stranackog kupleraja. nisu valjda i oni odgajani toj mrznji politickog protivnika jos od osnovne skole.
kluz franjo

#661 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 31/01/2020 11:49
I naravno glavna stvar ,na ceremoniji bi se prvo izvinuli sto prihvacaju izvjestaj :lol: :lol:
"crvena kompanija" :mrgreen: ...
Kolega bunk,
nije strašno što ne znaš sve i ne znaš razlikovati procese saradnje i partnerstva sa NATO, procese pridruživanja u NATO i samog članstva.

Strašno je to, što se u to razumiješ puno više nego Komšić, Dodik i Džaferović zajedno i što bi nas ti i kolega 512 brže uveli u NATO, nego ova ekipa lažova.

A evo vam jedan da podijelite... :mrgreen:
archi_a

#662 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by archi_a »

BOSNA I HERCEGOVINA je u MAP-u, akcioni plan je aktiviran, NATO nije "odustao" od knjiženja vojne imovine, nego je odlučio da ne treba čekati da se ipak ZAVRŠI knjiženje vojne imovine, jer je preko 50 % već uknjiženo na državu BiH i jer je to duži period procedura, a sve nakon presude za uknjižavanje HAN PIJESKA! Proces ide dalje, proces je nezaustavljiv. Danas je bolje nego juče, a sutra će biti bolje nego danas. Nema nazad. A vi pletite sa mitovima dalje.
Over and out. :D :bih:

Image
Bosna i Hercegovina teži da uđe u NATO, navodi se u posljednjoj objavi Alijanse na njenoj zvaničnoj internet stranici.
sinuhe

#663 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by sinuhe »

Razumijes valjda da to pise vec zadnjih deset godina.
archi_a

#664 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by archi_a »

Razumijem i nije u meni problem. Problem je u onima koji su govorili da od NATO puta nema ništa! Onima koji su slušali kako jedan lik govori:"nisam ja lud, jel mislite da ne znam da ako pošaljemo i prazan list papira da oni u NATO-u to neće iskoristiti i u budućnosti reći, ok, od danas ste članica? “ :D Onima koji govore o tektonskim pomjeranjima, moždanim smrtima, novoj globalnoj stvarnosti! :D Činjenica je da je bilo više faza "približavanja" NATO-u. Tokom svake faze su se dizali mitomani, pričali gluposti, mlatarali rukama, prijetili secesionizmom, referendumima ali je na svakoj fazi potpisan dokument koji je aktivirao narednu stepenicu saradnje. Ovim zadnjim dokumentom se došlo na pretposljednju stepenicu, naredna stepenica je samo članstvo. Na narednoj stepenici nema više "otimanja"! Gotovo, a za sve do sada imaju uredno potpisane, ovjerene i arhivirane dokumente u arhivama. Nema više lijevo desno, brale! Zadnje pitanje će biti:"ili si sa nama ili protiv nas? Pa bujrum!" E da vidim tu figuru koja će reći:"protiv!" :D
E pa majstori, Bosna i Hercegovina je duboko u NATO-u (na našu sreću) i u doktrinarnom i u vojnom i u političkom i u kartografskom smislu, samo još nije članica NATO-a, a ovim i ovakvim odlukama će se i to promijeniti. Nema više!!!! A vi nastavite sa mitomanijom. :wink:
sinuhe

#665 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by sinuhe »

Aha, ne razumijes.
archi_a

#666 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by archi_a »

Ma stvarno nije bitna rasprava po forumskim bespućima. :pisnuo:
House

#667 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by House »

znači ANP kao uslov izbrisan sa zvanične stranice NATO :D 8)
DonieBrasco

#668 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by DonieBrasco »

Treba srbe pitati sta i kako kad je NATO u pitanju, eno Crnogorci prekidaju EU put, napustaju NATO i vracaju se u sastav Srbije, ali zamalo.
bunk

#669 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by bunk »

Image
video

#670 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by video »

NATO pojasnio gdje smo: BiH je učesnik Akcionog plana i teži ka članstvu u Alijansi
Bosna i Hercegovina je učesnik Akcionog plana za članstvo (MAP), navodi se na zvaničnoj internet stranici Sjevernoatlantskog saveza. NATO je danas ažurirao informacije kada je riječ o odnosima sa pojedinim zemljama aspirantima za članstvo. [
/quote]

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nato-po ... /200131125
General War

#671 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by General War »

DonieBrasco wrote: 31/01/2020 17:59 Treba srbe pitati sta i kako kad je NATO u pitanju, eno Crnogorci prekidaju EU put, napustaju NATO i vracaju se u sastav Srbije, ali zamalo.
U C Gori srbi nemaju nacina po ustavu za sada da handre, u BiH imaju...ali najgori problem je sto i "patriJote" im asistiraju kad god mogu vec godinama. :D
video

#672 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by video »

"Učestvovanje u MAP-u ne utječe na odluku Saveza o budućem članstvu. Trenutni sudionici su Bosna i Hercegovina i Republika Sjeverna Makedonija", navodi se na zvaničnoj stranici NATO-a.

Pa ovi makedonci nisu svjesni da nisu u MAP-u, cim su sa nama u rangu :?
Treba im neko javiti!
Hank Paldum

#673 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by Hank Paldum »

Koliko moraš nisko pasti pa pljuvati političara koji je od svih BH političara najaktivniji oko NATO puta samo jer se ne slažeš sa njegovom ideologijom, strankom ili oko drugih stvari.
Nije vezano za ovu temu ali najbolje objašnjava takvo razmišljanje i naš mentalitet ukupno. Damir Arnaut prešao iz SBBa u NS i jedna simpatizerka otvori temu o njemu isti dan sa listom koliko je pozitivnih stvari uradio za državu. Naravno da je ostao u staroj stranci ili prešao u drugu nikada tu temu ne bi otvorila.
Ne može preko usana da se Komšić pohvali, to je jače od pojedinih, takvi smo kakvi smo i zato nam i jest ovako.
General War

#674 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by General War »

video wrote: 31/01/2020 18:41
"Učestvovanje u MAP-u ne utječe na odluku Saveza o budućem članstvu. Trenutni sudionici su Bosna i Hercegovina i Republika Sjeverna Makedonija", navodi se na zvaničnoj stranici NATO-a.

Pa ovi makedonci nisu svjesni da nisu u MAP-u, cim su sa nama u rangu :?
Treba im neko javiti!
Novinar samo da napise clanak :-)
Znaci nigdje se ne pominje sto su poslali 2019
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_49127.htm

A glede Makedonije:
The Republic of North Macedonia (previously known as the former Yugoslav Republic of Macedonia) has been participating in the MAP since 1999. At the 2008 Bucharest Summit, Allied leaders agreed to invite the country to become a member as soon as a mutually acceptable solution to the issue over the country’s name was reached with Greece.
https://www.nato.int/cps/en/natohq/topi ... ium=Clanak
General War

#675 Re: NATO put BiH - politički aspekti

Post by General War »

Hank Paldum wrote: 31/01/2020 18:45 Koliko moraš nisko pasti pa pljuvati političara koji je od svih BH političara najaktivniji oko NATO puta samo jer se ne slažeš sa njegovom ideologijom, strankom ili oko drugih stvari.
Nije vezano za ovu temu ali najbolje objašnjava takvo razmišljanje i naš mentalitet ukupno. Damir Arnaut prešao iz SBBa u NS i jedna simpatizerka otvori temu o njemu isti dan sa listom koliko je pozitivnih stvari uradio za državu. Naravno da je ostao u staroj stranci ili prešao u drugu nikada tu temu ne bi otvorila.
Ne može preko usana da se Komšić pohvali, to je jače od pojedinih, takvi smo kakvi smo i zato nam i jest ovako.
Ko tebi brani, otvori temu i opali nabrajat sve Komsiceve zasluge.
Locked