Wimbledon 2019

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
zarko.filip

#651 Re: Wimbledon 2019

Post by zarko.filip »

drogon2 wrote:Pa Becker je Djokovicev covjek, naravno da ce rec nesto slicno, a opet se sve svodi na to da ga ne vole zato sto je on kao nekonvencionalni sampion,jer je iz tao neke Srbije. Ja pricam o stvarima koje su vidljive oku, a ne o pretpostavkama. Federer je u jucersanjem mecu pokazao sav arsenal teniskih udaraca i kao sto rekoh publika to cijeni. Cijene sto to radi godinama, jos od one 2001. godine kada je na istom terenu pobijedio idola Samprasa i cijene sto je nakon toga pokazao koliko mu sve to znaci.

A vi nastavite ispoljavat taj kompleks nize vrijednosti. Samo da vam kazem, nije to zdravo.
Pa onda su ti navijaci laici sto se tice poznavanja sporta.Dzaba ti sav arsenal udaraca,lepota,gracioznost,leprsavost kada je rezultat porazavajuci.Bice upisano da je 2019 osvojio Novak.
Ja da sam urlao,skakao,radovao se na svaku duplu,dobacivao nakon promasenog prvog servisa i na kraju dozivio da me Novak onako popisa na kraju meca pokrio bi se usima i cutao.Jos mu postavljaju pitanja na engleskom a on im odgovara na srpskom.Mamojeb.Al nece nista nauciti.Ceka ga na US openu jos veca horda tako da se ne brinem za rezultat sto se toga tice.
drogon2

#652 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Sport se ne prati samo zbog pobjednika niti je negdje zapisano da moras navijat za pobjednika. Ja ne znam sto je vama problem sto ljudi vise gotivd Fededera. Vi gotivite Djokovica i to je ti. Svakom svoje. Ne nameci misljenje drugom. Znam da vam je tesko bit u manjini ali boze moj.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#653 Re: Wimbledon 2019

Post by konektovan »

Novak je najbolji zadnjih 10 godina, Federer je najbolji vec 16 godina... :mrgreen:

Menso, "oćeš" li ga liznuti noletu??? :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#654 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Meni je sve ovo ok.
Ljudi navijaju za Đokovića kao što bi mi za Džumhura.
Navijaš za nekog zato što se identificiraš sa njim.
Nije to baš isto kao kad ja navijam za Švicarca Rogera Federera, jer mi se sviđa kako igra.
drogon2

#655 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Tomahawk11 wrote:Meni je sve ovo ok.
Nije to baš isto kao kad ja navijam za Švicarca Rogera Federera, jer mi se sviđa kako igra.
Problem nastaje kad neko ne moze shvatit zasto ti gotivis nekoga ili nesto pa ti onda hoce nametnut nesto svoje.
MensurM

#656 Re: Wimbledon 2019

Post by MensurM »

drogon2 wrote:
Problem nastaje kad neko ne moze shvatit zasto ti gotivis nekoga ili nesto pa ti onda hoce nametnut nesto svoje.
Prevali preko usta da je Novak najbolji. Hajde. Neće boljeti.
nuki_cika

#657 Re: Wimbledon 2019

Post by nuki_cika »

Imaš 5:3 u taj brejku prvog seta i svoj servis za tri set lopte i ne iskoristis, imas set loptu na 5:4 u trećem setu i ne iskoristis, imaš dvije vezane meč lopte u 5 setu na 8:7 i ne iskoristis, kod 11:11 imaš dvije brejk lopte i opet ne iskoristis,
Logično da ćeš izgubiti, u tenisu kao i u svakom drugom sportu slijedi kazna.
Novak se ovaj put držao za konopce, visio je i opet se iščupao, što ne znači da će neki naredni put to uraditi, jer koliku god mentalnu snagu imao nekad dobivaš a nekad moras i izgubiti,
drogon2

#658 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Najjace je sad sto misli da je duhovit.
Tomahawk11
Globalni moderator

#659 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote: Prevali preko usta da je Novak najbolji. Hajde. Neće boljeti.
Čekaj, jednu mi stvar objasni:
- jučer je nebitno što je Federer po svim statističkim podacima i onako laički gledano bolji meč odigrao, jer je Novak na kraju uzeo GS penalom za 3-2. Ok.
- međutim, istovremeno je nebitno što Federer tih istih GS-ova 20, dakle 4 više od Novaka. Kako?
Bosanski_kralj

#660 Re: Wimbledon 2019

Post by Bosanski_kralj »

Jebo te ne smiješ reći da Federer igra ljepše od Đokovića odmah se desi metež na temi.

Na svakom turniru kojem se pojavi Federer ima veću podršku navijača ma ko da se nalazi sa druge strane. Čak i kad je igrao protiv Nadala, publika je bila na strani Federera. To ne može biti slučajno.

Ove priče da Đokovića ne vole jer je Srbin, da je poremetio show Federera i Nadala..bla..bla je smiješno i komentarisati.
Last edited by Bosanski_kralj on 15/07/2019 11:11, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#661 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Pa ima i onih koji ga ne vole zato što je Srbin, to je činjenica.
I zbog nekih drugih razloga koji ga prate kroz karijeru.
Recimo da nije po tom pitanju imao istu startnu poziciju kao Rafa ili Roger, ali recimo i to da je radio neke stvari koje danas ne radi, a koje su ostale upamćene u teniskoj publici.
Kad se sve sabere, popularnost je na strani Rogera, pa Rafe...Novak je po tom pitanju daleko od njih.
drogon2

#662 Re: Wimbledon 2019

Post by drogon2 »

Floskula ide nekako "Cijeli svijet je glup i ne razumije se u tenis, samo neka gospoda sa Balkana zna o cemu se tu radi".
zarko.filip

#663 Re: Wimbledon 2019

Post by zarko.filip »

drogon2 wrote:Sport se ne prati samo zbog pobjednika niti je negdje zapisano da moras navijat za pobjednika. Ja ne znam sto je vama problem sto ljudi vise gotivd Fededera. Vi gotivite Djokovica i to je ti. Svakom svoje. Ne nameci misljenje drugom. Znam da vam je tesko bit u manjini ali boze moj.
Niko nikome ne namece misljenje.Neka svako navija za koga hoce.Nikakav problem.Cak volim da onako utrlaju,tad sam siguran da ce Novak pobediti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#664 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Nekako uvijek ode priča kud ne treba.
Pomješa se ironija i sarkazam sa činjenicama i dobiješ sataraš.
Ja još jednu i dosta do USO.
Manite se, ljudi, gluposti i uživajte dok možete. Svi su oni dobri na svoj način.
Blek Stena

#665 Re: Wimbledon 2019

Post by Blek Stena »

Najvise volim Rodjine depresivne pres konferencije i ono njegovo "it is what it is" k'o da se divljakusa najeo :D
Ah meraka :D
Bosanski_kralj

#666 Re: Wimbledon 2019

Post by Bosanski_kralj »

Tomahawk11 wrote:Pa ima i onih koji ga ne vole zato što je Srbin, to je činjenica.
Recimo da nije po tom pitanju imao istu startnu poziciju kao Rafa ili Roger, ali recimo i to da je radio neke stvari koje danas ne radi, a koje su ostale upamćene u teniskoj publici.
Kad se sve sabere, popularnost je na strani Rogera, pa Rafe...Novak je po tom pitanju daleko od njih.
Neko na Balkanu ga ne voli zato što je Srbin, ali sumnjam da ga neko od Francuza, Engleza, Amerikanaca, Australijanaca...ne voli zato što je Srbin.
Tomahawk11
Globalni moderator

#667 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote:Najvise volim Rodjine depresivne pres konferencije i ono njegovo "it is what it is" k'o da se divljakusa najeo :D
Bile bi depresivne i Novakove da je zijan :D
Ipak, čestitao je :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#668 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Bosanski_kralj wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa ima i onih koji ga ne vole zato što je Srbin, to je činjenica.
Neko na Balkanu ga ne voli zato što je Srbin, ali sumnjam da ga neko od Francuza, Engleza, Amerikanaca, Australijanaca...ne voli zato što je Srbin.
Nemoj biti siguran. Koliko je Srba što ne vole Francuze, Engleze, Amere...no dobro, da ne odemo predaleko.
Blek Stena

#669 Re: Wimbledon 2019

Post by Blek Stena »

Tomahawk11 wrote:
Blek Stena wrote:Najvise volim Rodjine depresivne pres konferencije i ono njegovo "it is what it is" k'o da se divljakusa najeo :D
Bile bi depresivne i Novakove da je zijan :D
Ipak, čestitao je :thumbup:
Znas kako kazu, ne hebe lijep nego uporan :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#670 Re: Wimbledon 2019

Post by Tomahawk11 »

Blek Stena wrote: Znas kako kazu, ne hebe lijep nego uporan :izet:
Slažem se, bitno je ko diže kantu na kraju :thumbup:
Melbourne_Australia

#671 Re: Wimbledon 2019

Post by Melbourne_Australia »

Hajmo ovako...Da vas pita neko :-D Da li bi vise voljeli da igrate tenis kao Federer ili kao Novak, ja mislim da niko normalan i da nije Srbin ne bi rekao kao Novak..U tome je poenta cijela...Jedan je Jordan kosarke a drugi Lebron...Svi normalni vole Jordana ...Jedan je trkac na terenu i kao najbolji defanzivac a jedan je poezija sa svakim udarcem...To je poenta..
MensurM

#672 Re: Wimbledon 2019

Post by MensurM »

Melbourne_Australia wrote:Hajmo ovako...Da vas pita neko :-D Da li bi vise voljeli da igrate tenis kao Federer ili kao Novak, ja mislim da niko normalan i da nije Srbin ne bi rekao kao Novak..U tome je poenta cijela...Jedan je Jordan kosarke a drugi Lebron...Svi normalni vole Jordana ...Jedan je trkac na terenu i kao najbolji defanzivac a jedan je poezija sa svakim udarcem...To je poenta..
Poenta je da ce se o jednom za 100 godina pricati da je bio najbolji, a o drugom: eto, igrao je lijepo al nije mogao protiv najboljeg
Blek Stena

#673 Re: Wimbledon 2019

Post by Blek Stena »

Melbourne_Australia wrote:Hajmo ovako...Da vas pita neko :-D Da li bi vise voljeli da igrate tenis kao Federer ili kao Novak, ja mislim da niko normalan i da nije Srbin ne bi rekao kao Novak..U tome je poenta cijela...Jedan je Jordan kosarke a drugi Lebron...Svi normalni vole Jordana ...Jedan je trkac na terenu i kao najbolji defanzivac a jedan je poezija sa svakim udarcem...To je poenta..
Trkac manje pretrcao u mecu od ne trkaca. :? Citaj sta Necko pise, mozda naucis nesto.
Bodkin

#674 Re: Wimbledon 2019

Post by Bodkin »

Sto implicira da mozes navijati za njega samo ako si srbin :D
lethalthreat

#675 Re: Wimbledon 2019

Post by lethalthreat »

Nepotrebno je natezati se oko stilova igre, to ne donosi nikakve bonus poene, na kraju se svede račun samo na to ko diže pehar a ko tacnu za kafu. Kome je do gracioznosti i elegancije ima sinhronizovano plivanje, umjetničko klizanje, snooker, bečku filharmoniju, mostarske mažoretkinje... Tenis je evoluirao s godinama kao i sve ostalo. I Federer je jučer ginuo, od 218 osvojenih poena možda je 2-3 uzeo nekim elegantnim drop shotom ili backhand passingom, sve ostalo je bilo "survival of the fittest". Rasprava niđe veze.
Locked