Kontradiktorni su, samo ne znam jesu li svjesni toga. Njihova priča me podsjeća malo na ono kad siluju neku djevojku pa nju krive jer se izazovno obukla. Kako god da uradi jadna, kriva je.Niemand wrote:Dakle, da saberemo stvari.
Forumsko pucanstvo je opcenito za gradjansku bih i protiv etno torova, i da se podsjetimo, na vecini tema je opcenita prica kako nas politicari zavadjaju, kako su i druge strane za normalan zivot. Onda se tu obavezno nacepi bosnjacki etno tor, jer eto nacionalisti i nisu za suzivot.
Kada ti bosnjaci izaberu hrvata (koji, ponavljam, kakav god da je, i dalje voli ovu drzavu) i preskoce taj etno tor i samim odabirom komsica sprijece nacionalistu i mrzitelja ove zemlje poput covica da sjedi u predsjednistvu, oni tad haj sto nisu za gradjansku bih nego jos i vode do homogenizacije hrvata, a haman i srba.
Pa sta je sa tim homogeniziranim? Sto oni nisu glasali za teletabisa falatara i gradjansku bosnu? Mislim, pa nas samo politicari zavadjaju i tjeraju u etno torove jel de? A Bgm rekla bih da ovi bajagi sekularni i uberdemokrate su haman ponajbolji cobani tih torova.
Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- Point.
#651 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#652 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Zamjena teza.
-
Haman2
#653 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Drugi se naoruzavaju, isto treba da rade i Bosnjaci i " mirna Bosna " kako kaze naordna izreka.
- Banksy
#654 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Niemand wrote: Dakle, da saberemo stvari.
Forumsko pucanstvo je opcenito za gradjansku bih i protiv etno torova, i da se podsjetimo, na vecini tema je opcenita prica kako nas politicari zavadjaju, kako su i druge strane za normalan zivot. Onda se tu obavezno nacepi bosnjacki etno tor, jer eto nacionalisti i nisu za suzivot.
Kada ti bosnjaci izaberu hrvata (koji, ponavljam, kakav god da je, i dalje voli ovu drzavu) i preskoce taj etno tor i samim odabirom komsica sprijece nacionalistu i mrzitelja ove zemlje poput covica da sjedi u predsjednistvu, oni tad haj sto nisu za gradjansku bih nego jos i vode do homogenizacije hrvata, a haman i srba.
Pa sta je sa tim homogeniziranim? Sto oni nisu glasali za teletabisa falatara i gradjansku bosnu? Mislim, pa nas samo politicari zavadjaju i tjeraju u etno torove jel de? A Bgm rekla bih da ovi bajagi sekularni i uberdemokrate su haman ponajbolji cobani tih torova.
ovu rečenicu treba u potpis...
Dakle, da saberemo stvari,
Prvo, nisu Bošnjaci izabrali Hrvata, već je SDA izabrala svog, kućnog Hrvata, a koji, dakle, nije čak ni volja svih Bošnjaka, već isključiva volja tek jednog dijela SDA glasača, što cijelu priču o preskakanju torova svodi na unutarstranačke igre jedne od nacionalističkih bh stranaka,
Drugo, ako su, za razliku od Srba i Hrvata kojima se prebacuje neizbor Falatara, Bošnjaci zaista za ''preskakanje etničkih torova'', što sami ne izabraše Hadžikadića, umjesto ultraetničkog Džaferovića,
Treće, koji je smisao biranja svog, kućnog Hrvata kad će on, i opet svi oni zajedno, ući s tim mrskim HDZom u vlast, prepuštajući im sve hrvatske pozicije, kao i prošli put,
Četvrto, pravda li se ovo (svaki) pokušaj etničkog preglasavanja, inženjeringa i svih sličnih manipulacija svuda gdje većina procijeni da je manjinski etnički protivnik onaj s posebnim potrebama kojem se onda sličnim lopovlukom može nametnuti politička volja, pravdajući je uvijek višim, ovim ili onim, ciljevima,
Itd, da ne rovim temu, sigurno ima još sličnog smjehotresa i još puno pitanja, ali kako su sva retorička, ne očekujem odgovor, tek ismijavam početne postavke,
a HDZ jeste donekle homogeniziran Komšićevim izborom, ali i bez njega, nije to društvo koje bi se bilo kojom patriotskom akcijom moglo dobiti za BiH, tako da je sasvim svejedno ko je gdje, HDZ nije za BiH i vjerovatno nikada neće biti. Eventualna ''kontrola'' HDZa se uglavnom tiče aktuelne politike RH-e, a ona nam, u ovom trenutku, nažalost nije sklona.
- cyprus
#655 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
HDZ pred pojavu Komšića tamo 2006-te: u rasulu... Jedva 60-70 hiljada glasova... O hrvatskom nacionalnom pitanju se u javnosti diskutovalo možda malko ozbiljnije nego o položaju Roma...duh_sa_sjekirom wrote:cyprus wrote:Thorgerson wrote:...Jer evo imamo 10 godisnju krizu zbog jednog Komsica, koji upravo nije uradio nista. I ja licno sam glasao za Komsica pri prvom izboru. Da je bilo neke fajde, pa ajd jebaji ga, ali nista nismo postigli, osim sto smo izvrsili homogenizaciju hrvatskog glasackog tijela i unistili bilo kakve odnose s njima, te natakarili Hrvatsku sebi na kosti i otvorili im put za treći entitet.
HDZ prije Komsica je iole imao neke protivnike, sada nema nikakve. Uopste nema opozicije.
To se davno znalo da ce tako biti, analize su pokazivale, al eto ja prvi se nisam na to obazirao.![]()
Ja ispadoh maltene UZP-ovac što sam ukazivao na ovo![]()
Al jebiga sad... Sad samo slijepac ne vidi da je Željko Komšić najviše uradio za velikohrvatsku stvar na jednoj, te za fildžansku na drugoj...
![]()
Slabo pratite ovdašnje prilike...
Nije bilo Komšića 2001. pa proglasiše samoupravu.
Nije bilo Komšića 2014. pa je Čović je upravo u mandatu 2014-2018 bio najarogantniji i najdrčniji. Ko pamti ultimatume oko izbornog zakona zna o čemu govorim.
Tako da...promašili ste ne samo fudbal već cijeli stadion
HDZ nakon 13 godina Komšićiranja: nikad jači nakon rata - 150 hiljada glasova... U poziciji da ucjenjuje bukvalno ama baš za sve što im se ćefne, a hrvatsko pitanje ima status ključnog problema od državnog značaja...
Al hajd, polako... Ima vremena da i ovi što još nisu progledali progledaju... Vidjet će se jako dobro ko je šta promašio... Bojim se samo da će za kuknjavu biti kasno kad osvane hrvatska izborna jedinica... I daBogda da na tome stane...
- duh_sa_sjekirom
#656 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
cyprus wrote: HDZ pred pojavu Komšića tamo 2006-te: u rasulu... Jedva 60-70 hiljada glasova... O hrvatskom nacionalnom pitanju se u javnosti diskutovalo možda malko ozbiljnije nego o položaju Roma...
HDZ nakon 13 godina Komšićiranja: nikad jači nakon rata - 150 hiljada glasova... U poziciji da ucjenjuje bukvalno ama baš za sve što im se ćefne, a hrvatsko pitanje ima status ključnog problema u funkcionisanju države...
Al hajd, polako... Ima vremena da i ovi što još nisu progledali progledaju... Vidjet će se jako dobro ko je šta promašio... Bojim se samo da će za kuknjavu biti kasno kad osvane hrvatska izborna jedinica... I daBogda da na tome stane...
Poznata propaganda sa poskoka, hb.org i slicnih kanalizacionih portala.
Već rekoh da je to ista teorija po kojoj su Bošnjaci krivi za nastanak HR HB ili teorija po kojoj je agresiju na BiH počela zbog ubistva srpskog svata na Baščaršiji... Ili ona da su se Bošnjaci sami javljali u koncetracione logore jer su se plašili rata...
Elem, kako god okreneš, krivi su Bošnjaci. Drugim riječima, samo njihovo postojanje na ovim prostorima je glavni uzrok svih problema...
- General War
#657 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
HDZ je bio u rasulu jer je IPTF i SFOR pohapsio i zatvorio racune prvih u HDZ-u a ne sto su se naljutili nesto ili shvatili igru...HDZ je procvjetao jer im je opet prepustene pare i uticaj.cyprus wrote:HDZ pred pojavu Komšića tamo 2006-te: u rasulu... Jedva 60-70 hiljada glasova... O hrvatskom nacionalnom pitanju se u javnosti diskutovalo možda malko ozbiljnije nego o položaju Roma...duh_sa_sjekirom wrote:cyprus wrote:
![]()
Ja ispadoh maltene UZP-ovac što sam ukazivao na ovo![]()
Al jebiga sad... Sad samo slijepac ne vidi da je Željko Komšić najviše uradio za velikohrvatsku stvar na jednoj, te za fildžansku na drugoj...
![]()
Slabo pratite ovdašnje prilike...
Nije bilo Komšića 2001. pa proglasiše samoupravu.
Nije bilo Komšića 2014. pa je Čović je upravo u mandatu 2014-2018 bio najarogantniji i najdrčniji. Ko pamti ultimatume oko izbornog zakona zna o čemu govorim.
Tako da...promašili ste ne samo fudbal već cijeli stadion
HDZ nakon 13 godina Komšićiranja: nikad jači nakon rata - 150 hiljada glasova... U poziciji da ucjenjuje bukvalno ama baš za sve što im se ćefne, a hrvatsko pitanje ima status ključnog problema od državnog značaja...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#658 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Uostalom nije istina da je izbor ZK jedini slucaj preskakanja etno torova
vidjeti pod Lejla Resic, Dzerad Selman, Emil Vlajki....ovako iz glave, na prvu...
- BHCluster
#659 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
To se namjero presucuje jer ne odgovara matrici.General War wrote: HDZ je bio u rasulu jer je IPTF i SFOR pohapsio i zatvorio racune prvih u HDZ-u a ne sto su se naljutili nesto ili shvatili igru...HDZ je procvjetao jer im je opet prepustene pare i uticaj.
- General War
#660 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pa to radi i SNSD a posebno SDA i sateliti (svaki put to se dobro vidi poslije izbora), ko ima pare i kontrolise tokove novca ima i moc...kakav narod i bakraci, bez veze je ova prica nekakva homogenizacija i Z.K kao persona, ta prica je za budale.BHCluster wrote:To se namjero presucuje jer ne odgovara matrici.General War wrote: HDZ je bio u rasulu jer je IPTF i SFOR pohapsio i zatvorio racune prvih u HDZ-u a ne sto su se naljutili nesto ili shvatili igru...HDZ je procvjetao jer im je opet prepustene pare i uticaj.
- BHCluster
#661 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jos pogotovo kad par tona papira za glasacke listice onako nestane.General War wrote:Pa to radi i SNSD a posebno SDA i sateliti (svaki put to se dobro vidi poslije izbora), ko ima pare i kontrolise tokove novca ima i moc...kakav narod i bakraci, bez veze je ova prica nekakva homogenizacija i Z.K kao persona, ta prica je za budale.BHCluster wrote:To se namjero presucuje jer ne odgovara matrici.General War wrote: HDZ je bio u rasulu jer je IPTF i SFOR pohapsio i zatvorio racune prvih u HDZ-u a ne sto su se naljutili nesto ili shvatili igru...HDZ je procvjetao jer im je opet prepustene pare i uticaj.
-
Niemand
#662 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Banksy wrote:Niemand wrote: Dakle, da saberemo stvari.
![]()
ovu rečenicu treba u potpis...
Dakle, da saberemo stvari,
Prvo, nisu Bošnjaci izabrali Hrvata, već je SDA izabrala svog, kućnog Hrvata, a koji, dakle, nije čak ni volja svih Bošnjaka, već isključiva volja tek jednog dijela SDA glasača, što cijelu priču o preskakanju torova svodi na unutarstranačke igre jedne od nacionalističkih bh stranaka,
Drugo, ako su, za razliku od Srba i Hrvata kojima se prebacuje neizbor Falatara, Bošnjaci zaista za ''preskakanje etničkih torova'', što sami ne izabraše Hadžikadića, umjesto ultraetničkog Džaferovića,
Treće, koji je smisao biranja svog, kućnog Hrvata kad će on, i opet svi oni zajedno, ući s tim mrskim HDZom u vlast, prepuštajući im sve hrvatske pozicije, kao i prošli put,
Četvrto, pravda li se ovo (svaki) pokušaj etničkog preglasavanja, inženjeringa i svih sličnih manipulacija svuda gdje većina procijeni da je manjinski etnički protivnik onaj s posebnim potrebama kojem se onda sličnim lopovlukom može nametnuti politička volja, pravdajući je uvijek višim, ovim ili onim, ciljevima,
Itd, da ne rovim temu, sigurno ima još sličnog smjehotresa i još puno pitanja, ali kako su sva retorička, ne očekujem odgovor, tek ismijavam početne postavke,
a HDZ jeste donekle homogeniziran Komšićevim izborom, ali i bez njega, nije to društvo koje bi se bilo kojom patriotskom akcijom moglo dobiti za BiH, tako da je sasvim svejedno ko je gdje, HDZ nije za BiH i vjerovatno nikada neće biti. Eventualna ''kontrola'' HDZa se uglavnom tiče aktuelne politike RH-e, a ona nam, u ovom trenutku, nažalost nije sklona.
Uredu. Ako je tako, ako je svijet zaista u izboru covic vs komsic ubijedljivo za covica, nije problem. Svak u svoj etno tor. Samo u tom slucaju se ne moze ocekivati da ce bosnjaci pretjerano vjerovati nekakvoj gradjanskoj opciji, jer je ocito da je uprla svim silama da ocuva i opravda covica i njegovo neprijateljstvo.
Problem ove drzave je sto se niko ni ne trudi da pokusa ista u hercegovini il rs-u, a istovremeno se ocekuje od onih koji su dobro najebali od istih da se ne boje i da ne budu nacionalisti, iako oni otvoreno iskazuju neprijateljstvo. Potpuno je normalno izjaviti da se hrvati homogeniziraju ako hrvatski clan predsjednistva nije mrzitelj ove zemlje i eto oni ce sad jos vise mrziti, i to je sve normalno i nije problem.
Komsic je generalno ko politicar nesposoban, znamo to svi, al ja ne mogu shvatiti rezon u kojem je bolja opcija itekako sposoban covic, al sposoban neprijatelj. Komsic je nuzda u tom izboru.
Shvati nesto, ja ne zelim od odustati od bih i pomiriti se da je to eto to, oni su takvi kakvi su, i da se moze jedino po sarajevu nesto toboze raditi. Sta ce mi i sarajevo takvo, ja hocu bosnu. Nek sam i naivna, briga me. Al ja ne mogu sebe lagati i posmatrati citavu bosnu iz perspektive sarajeva. Da ne kazem iz sigurnosti sarajeva. A ti misli sta hoces i smij se kolko hoces.
- Banksy
#663 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
smiješno i neozbiljno, preskočiću, pozdrav.
- BHCluster
- Banksy
#665 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Konstrukcije, izmišljotine, podmetanja, relativizacija, ali sve toliko (da budem blaga) plitko, tanko i neozbiljno da mi se baš ne gubi vrijeme.
-
Niemand
#666 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ali i ja sam dio ove drzave, ovakva plitka, tanka i neozbiljna, bas poput onih kojima se govori da su zatucani seljaci i da mi svi skupa ne shvatamo sta umisljena elita hoce reci. Pa izuzev prizemnih doskocica i ismijavanja, nista bitno nikad ni ne kazete svi skupa. Jbg, mozda sam glupa, al nije da se trudite obratiti paznju i na ovakve poglupe poput mene vec po pravilu dignete nos i okrenete se od nas. A onda se ibretite kako mi eto ne shvatamo.
Hajd dobro. Sta da kazem. Lijep pozdrav i od mene, samo ti.
Hajd dobro. Sta da kazem. Lijep pozdrav i od mene, samo ti.
- BHCluster
#667 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Dodju likovi iz haustorske stranke sa kompleksom vise vrijednosti i puna im usta drzave. 
-
hizo ramidovic
#668 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Mene ste ubijedili-na sljedecim izborima glasam za covica
Zna se-hdz
Zna se-hdz
-
channel10
#669 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
U Covketu je spas.
Covke od sad, pa nadalje i ubuduce može biti samo shef u svojoj stranci i nigdje vise.
A SDA igra za HDZ i SNSD ovim uvlačenje DF -a i kontrabosnjackog SBB-a u tzv. Bošnjačke kvota u vijeću ministara.
Ovdje SDA zajedno sa HDZ -om i SNSD-om udara temelje za takve podjele u budućnosti, za treći entitet, za novi izborni zakon po mjeri legitimnih i na to sve pristaje i DF i ništa novo, SBB koji je oduvijek za takve podijele.
Ovdje rade na stvaranju konfederacije, samo se malo prave blesavi.
A ova Banksy, jel to ona Dzenana sto pocesto bude na tv- u kontra one Maricke itd?
Covke od sad, pa nadalje i ubuduce može biti samo shef u svojoj stranci i nigdje vise.
A SDA igra za HDZ i SNSD ovim uvlačenje DF -a i kontrabosnjackog SBB-a u tzv. Bošnjačke kvota u vijeću ministara.
Ovdje SDA zajedno sa HDZ -om i SNSD-om udara temelje za takve podjele u budućnosti, za treći entitet, za novi izborni zakon po mjeri legitimnih i na to sve pristaje i DF i ništa novo, SBB koji je oduvijek za takve podijele.
Ovdje rade na stvaranju konfederacije, samo se malo prave blesavi.
A ova Banksy, jel to ona Dzenana sto pocesto bude na tv- u kontra one Maricke itd?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#670 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ma jasta, cojek pismen, reprezentativan, ugladjen, ispeglan, pravi primjerak autohtonog europejca i jedini pravi kroat za poziciju clana precednistva, ovi svi ostali nisu mu ni do koljena...hizo ramidovic wrote:Mene ste ubijedili-na sljedecim izborima glasam za covica
Zna se-hdz
- Banksy
#671 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ovo je ono kad glasači SDA glasaju za Komšića,
pa onda zajedno pohrle u zagrljaj Čoviću,
a sve rondajući na građanske stranke koje ne žele s tim etnofašističkim, nacionalističkim ološem,
I onda te još ruže što nećeš s njima
a sve rondajući na građanske stranke koje ne žele s tim etnofašističkim, nacionalističkim ološem,
- Banksy
#672 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Hoće dušmani građanski da ih rastave....
SABOR HDZ-A BIH U MOSTARU
Adil Osmanović emotivno govorio o suradnji HDZ-a i SDA: Bili smo i bit ćemo partneri
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Adil Osmanović kao gost na Saboru Hrvatske demokratske zajednice nije mogao sakriti emocije, poručivši da će stranke koje su iznjedrili bošnjački i hrvatski narod, na principima demokracije i jednakopravnosti utemeljenih na europskih postulatima, uvijek biti partnerske.
"SDA i HDZ su u koaliciji dugi niz godina i to nas obavezuje da razmišljamo drugačije, odgovornije od onih koji ne bi voljeli da nas vide zajedno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#673 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Otkud ta konstatacija, sda glasaci glasaju za Komsica???Banksy wrote:Ovo je ono kad glasači SDA glasaju za Komšića,
Je li ti to imas neke super moci pa znas ko je sta, sta je ko??? I odakle crpis takve gluposti???
-
Hafis
#674 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
U vas da je tema o pripremi bajramskog šiš-ćevapa, ''spontano'' će nakon 5-6 stranica prijeći na ''hrvatsko'' pitanje
kakve veze ima rezervni sastav policije u RS-u s izborom Komšoglua?
kakve veze ima rezervni sastav policije u RS-u s izborom Komšoglua?
- Banksy
#675 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Glede gluposti, sopstvene.konektovan wrote:Otkud ta konstatacija, sda glasaci glasaju za Komsica???Banksy wrote:Ovo je ono kad glasači SDA glasaju za Komšića,
Je li ti to imas neke super moci pa znas ko je sta, sta je ko??? I odakle crpis takve gluposti???
DF na kantonima ne prebaci 60.000, na visim nivoima magicno prebaci 90.000 glasova a za clana predsjednistva dobije 225.000.
Mora da je to do drzavotvornosti DF-a, nikako nije bilo taktickog glasanja SDA ergele (GS, USD, BPS, SBIH, Penzioneri, BOSS..)
Pazite samo situacije u Novom gradu![]()
Komsic 18.000 glasova nasuprot 4.100 glasova za DF/GS (otkud 14.000 glasova?)
Becirovic 11.500 glasova nasuprot 5.500 glasova za SDP (otkud jos 6.000 glasova?)
Dzaferovic 11.000 glasova nasuprot 15.800 glasova za SDA (gdje je otislo 5.000 glasova?)
Radoncic 6.500 glasova nasuprot 5.700 glasova za SBB
Hadzikadic 6.300 glasova nasuprot nicega (doslo od NS i SDP)
Falatar 1.800 glasova nasuprot 7.300 glasova za NS (nedostaje 5.500 glasova, sve otislo Hadzikadicu)
Sepic 1.100 glasova nasuprot 750 glasova za NZB
U igri je jos 6.700 Kiflinih, 3.500 BOSS-ovskih, 2.000 Hadzibajricevih, 1.200 USD-ovskih, 1.200 BPS-ovskih i jos oko 1000 Penzionerskih i slicnih SDA filijala.
Kiflini i Hadzibajricevi glasovi su otisli prema Becirovicu, dio Becirovicevih otisao prema Hadzikadicu.
Komsic je pored svojih glasova, ostatak dobio od Dzaferovica i SDA satelita poput BOSS-a, sto letimicni pogled po birackim mjestima i pokazuje.