Nije ni ovo tacno. Pravili su u zatvorenom prostoru, daleko od ociju javnosti, pa dobise batine. I to ne jednom. Nije ovdje bas situacija da ljude boli briga sta oni rade "izmedju 4 zida", koliko god to bila prva recenica koju vecina izgovara. Ne mislim da im je ovo rjesenje, ali necemo se praviti ludi. Oni jesu itekako diskriminisani i u opasnosti od ostatka drustva.denimb wrote:neka zakupe dvoranu, neka prave druzenja...promocije, neka rade sta hoce...nece im niko prici ni pitati ih sta su i ko su
Povorka ponosa u Sarajevu
- shbc
#651 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- Kikibombona
#652 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Iste metode su koristili u Americi i Evropi. Pokazalo se kao uspjesno.denimb wrote:Ne svrstavam se nigdje uopce, kazem ne razmisljam o njima niti mi smetaju...razmisljam o svom zivotu i zivim svoj zivot.
Ono sto ne razumijem zasto sami sebi nanose stetu sa ovakvim nastupima kada to mogu puno ozbiljnije uraditi, puno drugacije bi ih ljudi shvatali i drugacije razmisljali o njima kada bi pokusali da drugacije nacine pokazati da postoje.
Naprave hajp oko ove parade koja realno izgleda ruzno, i sami od sebe prave to...i jos kad povuku ove neke kvazi licnosti za sobom...sve ukupno vise gube nego sto dobiju, i godinama evo vec...marketing im je los totalno, ne moze to preko noci...ne mogu ljudi to shvatiti tek tako jbg.
Ovako ja to vidim:
Oni ne traze da ih neko voli. Traze slobodu i sigurnost. Ako odu na Vlasic nista nece postici. Sa ksenofobijom se MORAS suociti.1 parada
Jebo im majku, ubit, zaklat, kamenovat, protjerat
2 parada
Opet ovi pederi, sve im jebem, opet nam prljaju grad
3 parada
Samo ignorisati, jebat ih
4 parada
Izostaje reakcija
Isto se Evropa izborila sa vjerskim fanaticima:
Ako podalizas fasizmu, sovinizmu, rasizmu, ksenofobiji - time jacas mracne sile drustva.Blasfemija 1
Spaljivanje na lomaci
Blasfemija 2
Verbalna agresija i fizicko nasilje
Blasfemija 3
Stigmatizacija i prozivke
Blasfemija 4
Ignorisanje
Blasfemija 5
Kao da se nista nije desilo
Ja bih volio da Sarajevom marsira 10 000 homoseksualaca. To bi bilo ljekovito za cijelo drustvo.
- strucnjakdemagog
#653 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
u ovakvom neobrazovanom i primitivnom drustvu kakvo je bosansko, bolje im je da ne paradiraju. nista nece postici, samo moze biti razbijenih glava u najboljem slucaju.
uostalom, imaju onu merlinku, nek tamo razmijenjuju kontakte i nek se bubaju do mile volje, nikome ne smetaju.
uostalom, imaju onu merlinku, nek tamo razmijenjuju kontakte i nek se bubaju do mile volje, nikome ne smetaju.
-
Rizvan
#654 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa i ovo je vrsta druženja i promocije, a sigurno će se održati i par tribina prije i poslije Pride-a. Činjenica je da u ovoj zemlji imamo popriličan broj Čosovićkinih istomišljenika koji bi držali LGBT osobe u izolaci, i bilo kakvo pojavljivanje tih osoba u javnosti oni shvataju kao agresivno promoviranje, nametanje, provokaciju. Tako da ova priča ne smetaju mi, ali šta imaju paradirati, zbog toga su mi iritantni i slično, je samo upakovana u celofan Samrina priča, a koja ima istu poruku IZOLACIJA. Zato ljudi treba da furaju svoj film i rade ono što se je pokazalo uspješnim u drugim zemljama, gdje je status LGBT osoba poboljšan. Iz ove perspektive izgleda kontraproduktivno, ali vrijeme će pokazati da je to pravi put, kao što je pokazalo i u drugim zemljama.denimb wrote:Druze na puno ozbiljniji nacin mogu uci u svakodnevne zivote obicnih ljudi, koji ce kad tad shvatiti da ne mogu protiv toga...da je i to sastavni dio zivota, rekoh vec ozbiljno drustvo, sa druzenjima, sa tribinama, sa promocijom puno ce bolje i lakse uklopiti se u sadasnje drustvo od ovog paradiranja, mozda ce pojedince i zainteresirati, steci ce puno vise simpatija...ovo sad sto rade je jednostavno preagresivno da bi proslo, okrecu protiv sebe ljude koje nije bilo briga za njih cijelo vrijeme.Rizvan wrote:Kao naprimjer?denimb wrote:
Ne svrstavam se nigdje uopce, kazem ne razmisljam o njima niti mi smetaju...razmisljam o svom zivotu i zivim svoj zivot.
Ono sto ne razumijem zasto sami sebi nanose stetu sa ovakvim nastupima kada to mogu puno ozbiljnije uraditi, puno drugacije bi ih ljudi shvatali i drugacije razmisljali o njima kada bi pokusali da drugacije nacine pokazati da postoje.
Naprave hajp oko ove parade koja realno izgleda ruzno, i sami od sebe prave to...i jos kad povuku ove neke kvazi licnosti za sobom...sve ukupno vise gube nego sto dobiju, i godinama evo vec...marketing im je los totalno, ne moze to preko noci...ne mogu ljudi to shvatiti tek tako jbg.
Nije ni to lahko i opet bi bilo vjerujem incidenata, ali po meni, puno lakse bi prosjecan stanovnik shvatio da mu ne skode, ne smetaju, cak da su i cijenjeni u drustvu.
- Dope_Man
#655 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Aha... imali bi put Siroko - Posusje sa krstovima pored puta i ucesnicima parade razapetim na njima. Ako je to bez problema, onda bi prosla.Kolinda wrote:Mislim da bi u z. Hercegovini bez problema prošle parade tog tipa.Lincoln-Burrows wrote:Za male tradicionalne sredine nije realno očekivati da će organizirati paradu LGTB,
čak mislim da u BiH nema još pogodnog mjesta za to, ne vidim razloga zašto brzati u vezi ovoga.
Kompletna zapadna Hercegovina su male, prilicno desno orijentirane tradicionalne sredine koje bi takvo sto dopustile samo kad bi NATO poslao vojsku da osigurava dogadjaj.
- Kolinda
#656 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Pojma nemaš o dijelovima svoje države, a ovaj prvi dio posta može smisliti samo netko.... ma eto te tamo... ne znam kome uopće odgovaram.Dope_Man wrote:Aha... imali bi put Siroko - Posusje sa krstovima pored puta i ucesnicima parade razapetim na njima. Ako je to bez problema, onda bi prosla.Kolinda wrote:Mislim da bi u z. Hercegovini bez problema prošle parade tog tipa.Lincoln-Burrows wrote:Za male tradicionalne sredine nije realno očekivati da će organizirati paradu LGTB,
čak mislim da u BiH nema još pogodnog mjesta za to, ne vidim razloga zašto brzati u vezi ovoga.
Kompletna zapadna Hercegovina su male, prilicno desno orijentirane tradicionalne sredine koje bi takvo sto dopustile samo kad bi NATO poslao vojsku da osigurava dogadjaj.
- Dope_Man
#657 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Obilazim cijelu drzavu redovno.. posmatram, slusam.. ne glorifikujem nijedan dio jer je ljudski sljam na sve strane, a naravno sto je okolina manja, zadrtost veca. Ali eto, zivi ti u iluziji da su Posusje, Livno, Siroki i ostali na nivou Amsterdama kada je ova tema u pitanju.
- insomnia78
#658 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Vehabije u organizaciji SDA GO Pariz protestvuju profiv istospolnih brakova

- Bloo
- Globalna šefica
#659 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Katotalibani 
- insomnia78
#660 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Kae u jajima nema jajašcadi
-
breuer
#661 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
fkt fina raja, normala, takvi su dns najizopćeniji
- insomnia78
#662 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Kurac fina. Sve zelena banda

- Jack Be Nimble
#664 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Dobro sti. Ide sve po planu. Jedan nema nista protiv njih da odrze skup na jahorini u nekoj kolibi. Drugom bi smetala cerka kurva i sin homo zbog bog zna kojeg razloga. To je sve u redu i na pravom putu ste putu da za 15 godina se obavi prvo homo vjencanje u SA 
- GandalfSivi
#665 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Moze li se ova tema objediniti sa drugom na “raznim diskusijama”? Ovo nije politika, mada bi pokretac ove volio da jeste...
-
_Scarlett_
#666 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019
Moja omiljena vrsta forumasa su random likovi iz RSa ili tzv HB koji misle da mogu svoje sugradjane Bosnjake ubijediti da su RS ili zapadna Hercegovina mala Svicarska (ili, u ovom slucaju, Tel AvivKolinda wrote: Pojma nemaš o dijelovima svoje države, a ovaj prvi dio posta može smisliti samo netko.... ma eto te tamo... ne znam kome uopće odgovaram.
Kako bi parada u zap. Hercegovini prosla zavisi od toga kako bi je policajaca cuvalo. U jednoj Pristini je prosla bez problema, ali ne zahvaljujuci tolerantnosti Pristinaca nego jakom obezbjedjenju.
Znaci, i ova ce proci skroz ok.
- rajv0sa
#667 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

vehbosi se spremaju
- GandalfSivi
#668 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Decko studirao u osnovnoj skoli, ne treba dalje ni komentarisati...rajv0sa wrote:
vehbosi se spremaju
-
emric
#669 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A po čemu zaključi da je "vehbos"? Opasno je ljude markirati bez ikakvih osnova.rajv0sa wrote:vehbosi se spremaju
Širok je spektar ljudi kojima je seksualna izopačenost neprihvatljiva. Možda su čak crkveni krugovi najžešće kritikovali tu pojavu. Hoćemo i za njih reći da su "vehbosi"?
- decko_sa_kovaca
#670 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja vala ne bi volio da mi kcerka sutra kaze zenim se
-
moonca
#671 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
NE postoji voditelj Koji bi rekao da mu je svejedno.decko_sa_kovaca wrote:Ja vala ne bi volio da mi kcerka sutra kaze zenim se
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#672 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne bi volio niko, ali sta da ti to kaze? Hoces li je istjerati iz drzave ko ona sda-ovca?decko_sa_kovaca wrote:Ja vala ne bi volio da mi kcerka sutra kaze zenim se
-
_lepi_
#673 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Tačno tako izoluju nas ko jevreje nekada, omalovažavaju nas kao pedere, hoćemo i mi svoja silom ukinuta prava.Ramzess Veliki wrote:Ja ne pusim I ne smetaju mi pusaci I vido sam kako se nehumano odnosi prema pusacima u svijetu, kako ih se trpa u odvratne sobicke na aerodromima i zabranjuje sjedenje u bastama.mouton noir wrote:Ti svojim pusenjem u zatvorenim javnim prostorima direktno ugrozavas zdravlje drugih ljudi i djece i onemogucujes im da disu normalno. A da ne govorim o zasmradivanju njihove odjece odvratnim dimom_lepi_ wrote:Ja predlažem da pušači organizuju paradu pušenja. Jbg, naše je osnovno ljudsko pravo da pušimmo kako mi hoćemo i gdje hoćemo, niko ne razmišlja o psihičkim problemmima koje mi pušači imamo radi raznoraznih zabrana, kako to utječe na porodiči život, kako na psolovni. Kad mogu i ostali zašto ne i pušači?
- MarlboroGold
#674 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ma ne mora samo vehbos... ljudima to prvo padne na pamet kad vide bradurinu. Ružno je po defaultu nekog odmah etiketirati na osnovu izgleda ako nisi siguran kojoj "struji" pripada.emric wrote:A po čemu zaključi da je "vehbos"? Opasno je ljude markirati bez ikakvih osnova.rajv0sa wrote:vehbosi se spremaju
Širok je spektar ljudi kojima je seksualna izopačenost neprihvatljiva. Možda su čak crkveni krugovi najžešće kritikovali tu pojavu. Hoćemo i za njih reći da su "vehbosi"?
Kako god... u ovom slučaju je evidentno da uglavnom konzerve pokazuju iracionalan strah. Još ako pozivaju na nasilje onda te iste mangupe policija i specijalci trebaju dobro izdegeničiti ako krenu u fizički obračun sa ljudima koji budu prisustvovali paradi ponosa.
- He1972
#675 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa crni Gadalfe sivi u šta si do sada gled'o???GandalfSivi wrote:Tek sada skontah, tri teme otvorene...