Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
A_A_AKCIJA

#651 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by A_A_AKCIJA »

Kikibombona wrote:...
Me znam šta čitaš ili si čitao, ali je dobro samo za potpale.

Odavno nisam vidio veću koncentraciju srpske apologetike na jednom mjestu. Odavno. Sve si prepisao iz kanonskih velikosrpskih dijela.

Samo jedne činjenice da se dohvatim. Bili građani drugog reda pod Turcima, pa se jadni iskompleksirali.
Osim nevjerovatno istorijske neistine, haj da ih usporedimo sa ostatkom svijeta.

Pa majku mu, kako iko drugi ostade normalan pod bilo čijom čizmom? Što indijanski teroristi ne ubijaju Amerikance? U južnoj i sjevernoj americi? Što Bugari ne kolju i danas Turke, nego ih prošlo ha su se oslobodili? Što nemamo četnike crnce koji kolju bijelce ili iste indijske četnike? Kineske četnike koji kolju Japance? Škoti Engleze? Pola svijeta Nijemce? Ne vole se, ali je ogroman korak od mržnje do klanja i genocida.

Normalan svijet se ohladi kada je ne podgrijavaš ideologijom, a Srbe velikosrbi kuhaju 150 godina.

Lupaš, kiki, drž se Kurda. Ni oni ne mrze Turke ko četnici nas i sigurno ne bi počinili genocid nad njima, a na krilima mitologije od prije 200 godina. Sve i jednu loptu si fulio.
hAZNADAR

#652 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote:
Srpski narod ima 500-godisnju rupu u historiji. Ogroman period ponizenja i nacionalne stagnacije. Srbi su za vrijeme otomanske vladavine bili na marginama drustvenog i javnog zivota na vlastitoj zemlji. Niti su imali politicki utjecaj, niti su imali umjetnicki, niti naucni, niti graditeljski itd. Pokoren narod. I to, da stvar bude gora, pokoren od naroda druge kulture i vjere. Srbi su se povlacili na planine da bi odrzali vjeru i kulturu. Bili su gradjani drugog reda ako ne bi primili islam. Vecinu stanovnistva u gradovima, vecinu elite, su cinili muslimani.

Ogromna frustracija i ogromno ponizenje. Mene ne cudi da su Branko i Njegos bili puni gorcine prema visestoljetnom okupatoru. Oni su rodjeni i zivjeli u tom vremenu.
Totalno pogresno, posebno ovo boldirano,.... al nema veze,.. vjeruj mi i objasnjavanje bi bilo of topic.
Srbi skoju politicku misao kreiraju za nacional-romantizma, dosta poslije Osmanlija cija stigmatizacija dobija svoj politicki smisao u balkanskim ratovima i pretenzijama na Bosnu.

U ovoj prici je bitno danas - historijat ne. A danas je srpski nacionalizam popularan kod bjelosvetskih desnicara.
hAZNADAR

#653 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

insomnia78 wrote:
Kejn wrote:
Kikibombona wrote:
quote="kamen spoticanja
U ovom ratu, po prvi put u historiji, Srbi pocinise sramne zlocine nad Bosnjacima.
Pa nije baš da je ovaj rat prvi u historiji gdje su Srbi počinili zločine nad Bošnjacima. Uzmi samo stradanje muslimana Istočne Bosne u drugom svjetskom ratu. Hercegovački ustanak, prvi i drugi srpski ustanak nastavi niz....
Ma pusti kikca. Standardno neobavjestsn. Imo je haznadar mescini svojevremeno par dobrih upisa o tome kako nas komsije dozivljavaju
Odem ponekad na neke druge portele i komentare pa se podsjetim.
Misao dana

Срби генетски не подносе смрад лоја, покварених зуба и људи, подлаштва и издаје, киселе и лажне осмјехе, као ни дволичне особе! Више него довољно разлога. Град не обликују зграде, шеталишта, тргови, итд, већ људи. Кад оду људи остаје само учмала касаба са житељима без духа и енергије, да би један град живјео.
Mark Tven

#654 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Mark Tven »

Kikibombona wrote: Lose sam se izrazio, ostao nedorecen. Mislio sam da je drzava Srbija, RS i RSK, vecina srpskog naroda, povela sramni rat nicim racionalnim izazvana, s ciljem otimacine zemlje drugih naroda.
:-)
Još jedan u nizu bisera sistemske indoktrinacije...sad se i srpska zemlja otima od "drugih" naroda. Ne znaš šta je veći smehotres i devijacija uma od dve podkonstatacije ovog Kikija.
Bodkin

#655 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

A_A_AKCIJA wrote:

Odavno nisam vidio veću koncentraciju srpske apologetike na jednom mjestu. Odavno. Sve si prepisao iz kanonskih velikosrpskih dijela.

Samo jedne činjenice da se dohvatim. Bili građani drugog reda pod Turcima, pa se jadni iskompleksirali.
Osim nevjerovatno istorijske neistine, haj da ih usporedimo sa ostatkom svijeta.

Pa majku mu, kako iko drugi ostade normalan pod bilo čijom čizmom? Što indijanski teroristi ne ubijaju Amerikance? U južnoj i sjevernoj americi? Što Bugari ne kolju i danas Turke, nego ih prošlo ha su se oslobodili? Što nemamo četnike crnce koji kolju bijelce ili iste indijske četnike? Kineske četnike koji kolju Japance? Škoti Engleze? Pola svijeta Nijemce? Ne vole se, ali je ogroman korak od mržnje do klanja i genocida.

Normalan svijet se ohladi kada je ne podgrijavaš ideologijom, a Srbe velikosrbi kuhaju 150 godina.

Lupaš, kiki, drž se Kurda. Ni oni ne mrze Turke ko četnici nas i sigurno ne bi počinili genocid nad njima, a na krilima mitologije od prije 200 godina. Sve i jednu loptu si fulio.
Kad su to srbi te turke tako klali osim mozda tokom oslobodjenja?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#656 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Challenger_ »

Da se nije ovo desilo nikad ne bih saznao za onu bizarnu pjesmu koju je ovaj Australijanac pustio vozeći se u kolima. Hajde što ne znam ja, ali vidim da masa Srba nije nikada, ali nikada čula za nju. A ona na internetu - globalni hit, od originala u višemilionskim izdanjima do prerada za klavir i orkestar u aranžmanu akademski obrazovanih građana, od Evrope preko Azije (Kinezi, Japanci) do Australije i Okeanije.

Recite mi da ovo nisu istine, da je ovo samo vic!
Challenger_

#657 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Challenger_ »

:lol: :lol:

Ne, ovo je previše, ovo nisu istine.
Challenger_

#658 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Challenger_ »

Ovo me vraća u 2001 godinu i NATO bazu u Butmiru, Božićni prijem. Ono što sam tamo vidio nije bila greška već pravilo.
славянин

#659 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Challenger_ wrote:Ovo me vraća u 2001 godinu i NATO bazu u Butmiru, Božićni prijem. Ono što sam tamo vidio nije bila greška već pravilo.
A znaci prisluskivalo se dok se pralo sudje - sada znam odakle tvoj nevjerovatan pristup svjetskim hodnicima moci. :D :lol:

Ps: Da nisi slucajno mossadov neki koji se infiltrirao medju irance... sumnjiv si cim po nato bazama hodas. :lol:
breuer

#660 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by breuer »

Challenger_ wrote:Da se nije ovo desilo nikad ne bih saznao za onu bizarnu pjesmu koju je ovaj Australijanac pustio vozeći se u kolima. Hajde što ne znam ja, ali vidim da masa Srba nije nikada, ali nikada čula za nju. A ona na internetu - globalni hit, od originala u višemilionskim izdanjima do prerada za klavir i orkestar u aranžmanu akademski obrazovanih građana, od Evrope preko Azije (Kinezi, Japanci) do Australije i Okeanije.

izvođači takvih pjesama su vrlo popularni u Srbiji i inače među Srbima, unutar ekstremnog i ruralnog korpusa...

p.s. čak ih se sluša i u Sarajevu...bez zajebancije...
славянин

#661 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

breuer wrote:
Challenger_ wrote:Da se nije ovo desilo nikad ne bih saznao za onu bizarnu pjesmu koju je ovaj Australijanac pustio vozeći se u kolima. Hajde što ne znam ja, ali vidim da masa Srba nije nikada, ali nikada čula za nju. A ona na internetu - globalni hit, od originala u višemilionskim izdanjima do prerada za klavir i orkestar u aranžmanu akademski obrazovanih građana, od Evrope preko Azije (Kinezi, Japanci) do Australije i Okeanije.

izvođači takvih pjesama su vrlo popularni u Srbiji i inače među Srbima, unutar ekstremnog i ruralnog korpusa...

Ovaj je osudjen za ubistvo 17 civila koliko sam skontao ?
Image
breuer

#662 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by breuer »

navodno bez nekih dokaza, pa je i pušten, veze nemam, mnogo nevjerovatnije je da postoji i LEGO verzija ove pjesme, sa sve javljanjem Karadžića iz Haga u obliku LEGO figurica koje sviraju harmoniku, trubu, klavijature i već pomenuti Karadžić sa čašom u ruci, što se inače poklapa sa videom... :-)
hAZNADAR

#663 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

Na stormfront.org inace jednom jakom desnicarskom portalu sam prije vise godina upratio hvalospjeve ratnom zlocincu Goranu Jelisicu zvanog srpski Adolf i poznate slike kako ubija jednog Bosnjaka sa ledja i kako zrtva lezi i krvari. Uz popratni tekst da tako treba.

Simpatije prema Mladicu su prisutne duzi niz godina kod skandinavskih desnicara koji to i ne kriju. I usput kako suzivot sa muslimanima neminovno vodi u ratna razaranja. Isti daju podrsku Izraelskoj politici u svemu sto rade Palestini, indijskoj politici u segmentima gdje se muslimani zale, kineskoj u smislu diskriminacije i pritisaka na muslimanske Ujgure, podrska takodjer burmanskoj politici koja je satrla muslimane,....

Dodik odavno suruje sa austrijskim desnicarima i gost mu je cesto bio Avigdor Lieberman ultradesnicar iz Izraela. Kada je Svicarska zabranila gradnju minareta,... na sastancima SNSD se isticala svicarska zastava a Dodik poceo sliftati i njima i bilo je i nekih sastanaka privrednika i najava saradnje dvije drzave,... saradnju i bratimljenje sa poskok fanovima Thompsona ne treba spominjati. Nebi me iznenadilo ni da ima tjesnje veze sa Orbanom, Zemanom,.. koje jos nisu u javnosti.

Desnica odavno u svijetu daje uzajamnu podrsku i ostvaruje saradnju konto muslimana. Mozemo mi zatvarati oci pred tim ili tumaciti kao konspiraciju - ali desnicarska internacionala jaca iz dana u dan. Predvidjanja Steve Bannona se ipak polako pokazuju tacna.

Ovaj Tarrant je samo dio toga.
Kikibombona

#664 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote:

Ako je ovo moje srpska apologetika, onda si ti sljedbenik Otomanskih okupatora i sanjas o novom otomanskom hilafetu na Balkanu. A ako nastavis sa etiketama, tvoj narativ cu oznaciti kao mudzahedinski, ISIL-ovski i sl.

Meni te stvari neces prebacivati. Cim me neko optuzi da sam promoter cetnistva momentalnom lijepim etiketu ISIL-ovca ili ustasko-nacistickog simpatizera u nekom drugom slucaju.

A ovo ako je cetnicka apologetika ja sam Dejvid Koperfild. Ne podvaljuj, budi pristojan. Ne podnosim etikete ala Fatmir Alispahic. Ako mozes bez toga kominicirat - ok.
Kikibombona wrote:Izgleda totalno nadrealno gledati australskog teroristu kako kao motivaciju za masakr pusta srpsku nacionalisticku pjesmu. Hejjj, australski terorista, na 'kraju svijeta', u Novom Zelandu, slusa pjesmu o Karadzicu, Srbima, Turcima i Ustasama. :shock: Od toliko sranja na engleskom jeziku on nasao srpsku pjesmu. O jebote.

Eto kakvu su bruku Karadzic i ekipa nanijeli srpskom narodu. I da stvar bude gora, kod Srba nema sanage da priznaju sramotu i pociste smece iz svog dvorista.

Uzas.
Kikibombona wrote:Lose sam se izrazio, ostao nedorecen. Mislio sam da je drzava Srbija, RS i RSK, vecina srpskog naroda, povela sramni rat nicim racionalnim izazvana, s ciljem otimacine zemlje drugih naroda. Nesto sto Evropa nije vidjela od 2SR. I za kraj se desio genocid.
Kikibombona wrote:Ovaj rat je najveca bruka u historiji srpskog naroda. Pravi osvajacki ratovi vodjeni sa ciljem otimanja tudje zemlje - Bosnjaci, Hrvati i Albanci. Rat je dosao nakon zajednickog zivota i uspostavljenih dobrih odnosa izmedju naroda. Velika sramota i katastrofa. Velika vecina Srba, drzava Srbija, je po prvi put bez ikakvog racionalnog razloga povela rat.
breuer

#665 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by breuer »

da, ovo je potpuno savremen pokret potpomognut internetom, površnošću, brzom i neutemeljenom komunikacijom i prenošenjem "znanja"...umjesto da smo dobili prosvjetljenje dobili smo armiju ravnozemljaša, terorista, parahistoričara, kvazinovinara i inače lažnih idola, stvar je djelovala benigno u početku, ali se iskazuje njena zaista mračna strana...
Fudo387

#666 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Samo teski glupan moze historijske dogadjaje tumaciti iz danasnje perspektive
Dabome, spusticemo se na nivo paremecija i analzirati kako paramecij funkcionise.
Ili nekog krezavog divljaka, da bi ga kao shvatili.
Ti si genije.
Fudo387

#667 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Fudo387 »

Mark Tven wrote:
Kikibombona wrote: Lose sam se izrazio, ostao nedorecen. Mislio sam da je drzava Srbija, RS i RSK, vecina srpskog naroda, povela sramni rat nicim racionalnim izazvana, s ciljem otimacine zemlje drugih naroda.
:-)
Još jedan u nizu bisera sistemske indoktrinacije...sad se i srpska zemlja otima od "drugih" naroda. Ne znaš šta je veći smehotres i devijacija uma od dve podkonstatacije ovog Kikija.
Koja srpska zemlja?
hAZNADAR

#668 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by hAZNADAR »

breuer wrote:

U Banjaluci su neke druge pjesme popularnije. A himna i dalje nece nece biti rvatska ni turska,.... i par Bajinih.

Zbilja cudno kako je ova zaboravljena glupa pjesma gdje trubac falšira na pocetku, pjevac distonira tu i tamo, a klavijaturista ne ubode svaki put,... postala globalni hit medju desnicarima. Mozda zbog engleskog prijevoda?
славянин

#669 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

hAZNADAR wrote:Na stormfront.org inace jednom jakom desnicarskom portalu sam prije vise godina upratio hvalospjeve ratnom zlocincu Goranu Jelisicu zvanog srpski Adolf i poznate slike kako ubija jednog Bosnjaka sa ledja i kako zrtva lezi i krvari. Uz popratni tekst da tako treba.

Simpatije prema Mladicu su prisutne duzi niz godina kod skandinavskih desnicara koji to i ne kriju. I usput kako suzivot sa muslimanima neminovno vodi u ratna razaranja. Isti daju podrsku Izraelskoj politici u svemu sto rade Palestini, indijskoj politici u segmentima gdje se muslimani zale, kineskoj u smislu diskriminacije i pritisaka na muslimanske Ujgure, podrska takodjer burmanskoj politici koja je satrla muslimane,....

Dodik odavno suruje sa austrijskim desnicarima i gost mu je cesto bio Avigdor Lieberman ultradesnicar iz Izraela. Kada je Svicarska zabranila gradnju minareta,... na sastancima SNSD se isticala svicarska zastava a Dodik poceo sliftati i njima i bilo je i nekih sastanaka privrednika i najava saradnje dvije drzave,... saradnju i bratimljenje sa poskok fanovima Thompsona ne treba spominjati. Nebi me iznenadilo ni da ima tjesnje veze sa Orbanom, Zemanom,.. koje jos nisu u javnosti.

Desnica odavno u svijetu daje uzajamnu podrsku i ostvaruje saradnju konto muslimana. Mozemo mi zatvarati oci pred tim ili tumaciti kao konspiraciju - ali desnicarska internacionala jaca iz dana u dan. Predvidjanja Steve Bannona se ipak polako pokazuju tacna.

Zapravo stormfront clanovi su mnogo ludji od toga.Prema njima je ovaj masakr namjesten od strane cionista koji kontrolisu svijet kako bi ocrnili "white power" pokret.
Generalna krvozednost im je skoro svima atribut pa se izgleda raduju na sve scene masakriranja i slicno.Inace podrzavaju zapravo Palestince ... jer izgleda vise mrze Jevreje.
Nasa zamisao desnicara je mala maca sta ovi pisu tamo :roll:
Bodkin

#670 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:Samo teski glupan moze historijske dogadjaje tumaciti iz danasnje perspektive
Dabome, spusticemo se na nivo paremecija i analzirati kako paramecij funkcionise.
Ti si genije.
Zato ti nisi. Pretpostavljam da odnos skotske prema brexitu treba gledati kroz englesku okupaciju skotske u srednjem vijeku :D
Bodkin

#671 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Bodkin »

славянин wrote:
hAZNADAR wrote:Na stormfront.org inace jednom jakom desnicarskom portalu sam prije vise godina upratio hvalospjeve ratnom zlocincu Goranu Jelisicu zvanog srpski Adolf i poznate slike kako ubija jednog Bosnjaka sa ledja i kako zrtva lezi i krvari. Uz popratni tekst da tako treba.

Zapravo stormfront clanovi su mnogo ludji od toga.Prema njima je ovaj masakr namjesten od strane cionista koji kontrolisu svijet kako bi ocrnili "white power" pokret.
Generalna krvozednost im je skoro svima atribut pa se izgleda raduju na sve scene masakriranja i slicno.Inace podrzavaju zapravo Palestince ... jer izgleda vise mrze Jevreje.
Znaci vi ovo malo vremena sto vam je dato na svijetu trosite na citanje margine drustva. Niste ni bi normalni :D
славянин

#672 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

hAZNADAR wrote: U Banjaluci su neke druge pjesme popularnije. A himna i dalje nece nece biti rvatska ni turska,.... i par Bajinih.

Zbilja cudno kako je ova zaboravljena glupa pjesma gdje trubac falšira na pocetku, pjevac distonira tu i tamo, a klavijaturista ne ubode svaki put,... postala globalni hit medju desnicarima. Mozda zbog engleskog prijevoda?
Treba uzeti u kontekst da vecina svijeta nema pojma o balkanu,Bosni,Srbiji itd .. pa tako i ti desnicari.Jedino sto znaju jeste da su Srbi klali muslimane i onda u nekom morbidnom zaokretu ta pjesma (koju zapravo ismijavaju) im je postala kao simbol "odstranjivanja kebaba"....
Fudo387

#673 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Ti si genije.
Zato ti nisi. Pretpostavljam da odnos skotske prema brexitu treba gledati kroz englesku okupaciju skotske u srednjem vijeku :D
A taj odnos kao nema veze spram tih odnosa jos iz srednjeg vijeka, pa sve do danas?
Oni se kao vole?
славянин

#674 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by славянин »

Bodkin wrote:
Znaci vi ovo malo vremena sto vam je dato na svijetu trosite na citanje margine drustva. Niste ni bi normalni :D
Te margine drustva i prave najveca s*anja - na svim "stranama"..

PS: Taj forum ima veliku pratnju nazalost i ne znam kako opstaje i radi vec dugo vremena.Forum zapadnog ekvivalenta ISISa....
Gle opisa sa wiki:

Stormfront is a white nationalist, white supremacist,ntisemitic, Holocaust denial, neo-NaziInternet forum, and the Web's first major racial hate site.In addition to its promotion of Holocaust denial, Stormfront has increasingly become active in the propagation of Islamophobia.

Stormfront began as an online bulletin board system in the early 1990s before being established as a website in 1996 by former Ku Klux Klan leader and white supremacist Don Black. It received national attention in the United States in 2000 after being featured as the subject of a documentary, Hate.com. Stormfront has been the subject of controversy after being removed from French, German, and Italian Google indexes, for targeting an online Fox News poll on racial segregation, and for having political candidates as members. Its prominence has grown since the 1990s, attracting attention from watchdog organizations that oppose racism and antisemitism.

In August 2017, Stormfront was taken offline for just over a month when its registrar seized its domain name due to complaints that it promoted hatred and that some of its members were linked to murder. :roll:
I opet radi.....
Last edited by славянин on 16/03/2019 18:28, edited 3 times in total.
Fudo387

#675 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Fudo387 »

славянин wrote:

Hapsit, sve redom.
I one sa advance isto.
Post Reply