pemanapemani wrote:
Znači, ako SNSD promjeni ponašanje i ako SDP uđe u koaliciju sa SDA, onda ime manjeg entiteta više nije diskriminatorno.
SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- Banksy
#651 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- Dozer
#652 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
sime_cipol wrote:Odavde je trebalo bjezat kad je Jožu noga prvi put zabolila. 45 godina u vjetar baceno.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#653 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
U protivnom, ubiće Miletu najboljeg dorata i poslati mu glavu na kućnu adresu...Banksy wrote:pemanapemani wrote:
Znači, ako SNSD promjeni ponašanje i ako SDP uđe u koaliciju sa SDA, onda ime manjeg entiteta više nije diskriminatorno.
![]()
![]()
- shbc
#654 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Cuj ka'e okupurali ga Cetalji. Zar ih ima u Njemackoj toliko jebote. A oni njihovi desnicari se zbog migranata digli...
-
detroit-mercy
#655 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ma jok, ti cesVilajet_Bosna wrote:hoće, ko i Nele 92-ge.detroit-mercy wrote:Pa realno, prije ce kakav Srbin preskociti nego ti iz Minkena![]()
sad vam ja kriv što vam ga je Nele zakajlo do balčaka.![]()
p.s.ne kontam te seljačke fore sa MinKenom?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#656 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pa ja bih prije da sam u situaciji kao ova pobjegulja Vilajet, od 90. i neke, nego što trenutno pametujem iz ove tvorevine.
Ne kontam zašto mislite da je loše to što je pobjegao? Pa 90% nas bi isto uradili da se mogu vratiti. Ostalo bi 10% budala.
Ne kontam zašto mislite da je loše to što je pobjegao? Pa 90% nas bi isto uradili da se mogu vratiti. Ostalo bi 10% budala.
-
detroit-mercy
#657 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Sve to OK, al opet pometu na izborima, sto ti dovoljno govori o prosjecnom biracuBanksy wrote:pemanapemani wrote:
![]()
![]()
- tandmand
#658 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Sve će biti u redu ... Bakir neće više talasati, odustati će od NATO a vlada koja bude formirana zvat će se:Prljave Metalike wrote:najebaće ovi iz sda vrlo brzo i kompletno vlada koja bude imenovana ako ne nađu načine da povećaju plaće, invalidnine i minimalne penzije barem za duplo, ako se RVI udruže sa demobilisanim borcima biće obješenih na bandere.
"vlada punih frižidera".
- Dozer
#659 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Nece. Oni se s tom populacijom nadjebavaju vec 26 godina, a za to vrijeme je pomrlo preko 30% te populacije, jos 30% je na pragu smrti, a onih 40-ak % preostalih su na neki nacin uvezani u SDA sistem, sto kroz stotine udruzenja, sto kroz neke pozicije i zaposlenja.Prljave Metalike wrote:polako samo počelo je već džaba im delalić na čelu RVI I OSTALI IZDAJNICI, ono što običan svijet nema pojma je sramna odluka saveza RVI koji je sam po sebi kriminalna organizacija i vlade o zamrzavanju rasta invalidnina evo već 11_ta godina, polako im dolaze na naplatu naročito nakon zadnjeg ispada o podjeli 2000KM RVI 100% prve grupe gdje su napravili razlike u primanjima RVI 100% prve i druge grupe od 1200KM a razlika između ovih druge grupe i 90% u primanjima je oko 120KM.Dozer wrote:Allah te cuo... I Isus...I sveti MetnemimjaPrljave Metalike wrote:najebaće ovi iz sda vrlo brzo i kompletno vlada koja bude imenovana ako ne nađu načine da povećaju plaće, invalidnine i minimalne penzije barem za duplo, ako se RVI udruže sa demobilisanim borcima biće obješenih na bandere.
Sve će im doći na naplatu.
- Kikibombona
#660 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Cak je i ovaj tulo provalio o cemu se radi. Skandalozno je da se stoka na ovaj nacin igra sa nasim zivotima, sa nasom drzavom, dok svjedocimo masovnom egzodusu.Banksy wrote:pemanapemani wrote:
![]()
![]()
Nije Bake glup. Ovo je dobar potez iz perspektive SDA, ali veoma los za BiH i sve narode. A njima je svakako vaznija stranka i licni interes.
Željko Komšić: Od ove situacije korist izvlače i SDA i SNSD
„I jedni i drugi imaju koristi od ovakve situacije. SDA da izvrši dodatni pritisak, prije svega, na BH blok kako bi morali sa njima u vlast (jer Dodik hoće raspad BiH), a SNSD-u koristi jer ovim 'ubija' i ono malo preostale opozicije u RS-u, te potpuno 'ubija' priču o NATO putu BiH!“, rekao je Komšić.
- shbc
#661 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Niko ne kaze da je lose sto je pobjeg'o. Da sam bogdo i ja. Lose je ovo sto prica. Pobjeg'o si - super. Sad se ne bavi unutrasnjim pitanjima BiH (iako ce ovo prvi prigovoriti Hrvatskoj). Nije tvoja drzava, nije tvoja stvar. Vozdraun1ted wrote:Pa ja bih prije da sam u situaciji kao ova pobjegulja Vilajet, od 90. i neke, nego što trenutno pametujem iz ove tvorevine.
- Dozer
#662 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Logicno da izvlace jer su se tako i dogovorili da urade prekjucer. Svasta...Kikibombona wrote: Željko Komšić: Od ove situacije korist izvlače i SDA i SNSD
Pa...ljudi moji...nije valjda da neko misli da je ovo blicnulo tek tako, odjednom i bez njihovog medjusobnog dogovora?!
Last edited by Dozer on 24/01/2019 14:56, edited 1 time in total.
- Banksy
#663 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ma ne pometu, nije tačno. To je samo spin.detroit-mercy wrote:Sve to OK, al opet pometu na izborima, sto ti dovoljno govori o prosjecnom biracuBanksy wrote:pemanapemani wrote:
![]()
![]()
.
Pokradu pola miliona nevažećih listića, i opet je to sve skupa samo 12% ukupnog biračkog tijela Federacije.
- muha_sa
#664 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Dozer wrote:Ovo je na nivou onoga - Ako mi ne das cokoladu, tuzicu te mami sto si joj se posr'o u puding koji je pojela. Ako mi das cokoladu, necu te tuzit' mami, nema veze sto je pojela to govno.
samo jedno mi ne ide u vušugla
- Dozer
#665 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
I opet - Allah te cuo... I Isus... I Hristos... I Odin... I sveti Metnemimja...Prljave Metalike wrote:glad burazeru glad nema očiju a ni prijatelja otiće ovo sve u 3 ljepe vrlo brzo.Dozer wrote: Nece. Oni se s tom populacijom nadjebavaju vec 26 godina, a za to vrijeme je pomrlo preko 30% te populacije, jos 30% je na pragu smrti, a onih 40-ak % preostalih su na neki nacin uvezani u SDA sistem, sto kroz stotine udruzenja, sto kroz neke pozicije i zaposlenja.
Ali - ne cuju, jbg... Ili ih zalibo racku... Ili picoka, sta vec imaju
Last edited by Dozer on 24/01/2019 14:58, edited 1 time in total.
- JThomas
#666 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
bake: držite me da ga ne prebijem...
-
mishic
#667 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ovo je ta realnost Dejtonskog Apsurdistana. Da je Dejtonski sporazum proveden i realiziran kako je zamišljen ovi apsurdi nebi bili mogući. Onaj ko je u startu opstruirao Dejton i time ga potpuno obesmislio a potom se kao pijan plota uhvatio Dejtona shvatajući da kada se bilo kome prohtije da zakoči, postavi ultimatum ili ucjeni, to može ovakvim Dejtonom, i dovelo nas je do zida.
Sada jednostavno svak svakoga može ucjenjivati (pogledajmo kako se formira vlast i kako pršte ucjene), svak može ukočiti ili opstruirati bilo koji proces (pogledajmo besmislice oko NATO-a), svak radi šta hoće (kriminalci su policiju, tužilaštva i sudove potpuno zarobili), pojedinci su se potpuno izdigli iznad Zakona i Države (gdje je Dodik tu je centar moći) i tako redom...
Samo o građanima, o standardu, iseljavanju i nizu drgih krupnih problema ove zemlje više niko apsolutno ne brine.
Vrijeme je je da se umjesto međunacionalnih, međuentitetskih i drugih potpuno besmislenih tenzija probude R E V O L U C I O N A R N E i da narod konačno krene da svatko pomete ispred svojih vrata i očisti vlastitu avliju. Vrijeme da je da se ovodi red i uklone oni koji su proizveli ovaj nered. U tri tora u BiH nezna se gdje je nered veći i koji je od tri tornjaka odgovorniji. Svaki je svoj narod ojadio.
Sada jednostavno svak svakoga može ucjenjivati (pogledajmo kako se formira vlast i kako pršte ucjene), svak može ukočiti ili opstruirati bilo koji proces (pogledajmo besmislice oko NATO-a), svak radi šta hoće (kriminalci su policiju, tužilaštva i sudove potpuno zarobili), pojedinci su se potpuno izdigli iznad Zakona i Države (gdje je Dodik tu je centar moći) i tako redom...
Samo o građanima, o standardu, iseljavanju i nizu drgih krupnih problema ove zemlje više niko apsolutno ne brine.
Vrijeme je je da se umjesto međunacionalnih, međuentitetskih i drugih potpuno besmislenih tenzija probude R E V O L U C I O N A R N E i da narod konačno krene da svatko pomete ispred svojih vrata i očisti vlastitu avliju. Vrijeme da je da se ovodi red i uklone oni koji su proizveli ovaj nered. U tri tora u BiH nezna se gdje je nered veći i koji je od tri tornjaka odgovorniji. Svaki je svoj narod ojadio.
- Leverage
#668 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Komšić je ovom izjavom itekako olakšao stvar Nikšiću koji se sinoć garant preznojio u tri vode misleći šta da kaže na ovu temu.
Umjesto da iste minute kaže da se radi o klasičnoj SDA podvali.
Umjesto da iste minute kaže da se radi o klasičnoj SDA podvali.
- Styling
#669 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
I svih 7 bogova WesterosaDozer wrote:Allah te cuo... I Isus... I Hristos.... I Odin... I sveti MetnemimjaPrljave Metalike wrote:najebaće ovi iz sda vrlo brzo i kompletno vlada koja bude imenovana ako ne nađu načine da povećaju plaće, invalidnine i minimalne penzije barem za duplo, ako se RVI udruže sa demobilisanim borcima biće obješenih na bandere.
-
Vilajet_Bosna
#670 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
detroit-mercy wrote:Ono kad ti baustelac nesto govori. Sto se uskurcio, 1800 ojra na mjesec i misli svijet je njegov![]()
kamo sreće da sam bauštelac, mogao bih ti poslat i konzervi za mjesec dana.
nisam bauštelac, eh da bar jesam, bar bih zarađivao o iznosu o kojem ti možeš samo sanjat. i sad ne bi morao gledat u koju stranku da se uvališ da li kod Peđe i Forte da li kod Dine KK Bosna. da li kod Šepija, jer vidim da ti ovi uhljupi iz sda krv na slamku piju
ali ni ovako meni nije loše. ne treba biti pohlepan.
nego stvarno pitam, u čemu je ta seljačka fora sa MinKenom? ostalo od neke nane od vremena rata, pa sad kontaš ko god je otišao su nepismeni bauštelci i keramičari ili šta ?
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 14:58, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#671 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Kristalno jasno. Odmah sam napisao da se radi o ociglednoj podvali. SDA vrsi pritisak na BH blok. Kakvo ime, kakvi bakraci.Dozer wrote:Logicno da izvlace jer su se tako i dogovorili da urade prekjucer. Svasta...Kikibombona wrote: Željko Komšić: Od ove situacije korist izvlače i SDA i SNSD
Pa...ljudi moji...nije valjda da neko misli da je ovo blicnulo tek tako, odjednom i bez njihovog medjusobnog dogovora?!
Mada, Dodik je pokupio zicer da poentira u svom toru.
Mene jedino cudi da je Komsic stvari nazvao pravim imenom. Do sada je gladio jaja SDA.
- tandmand
#672 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
To ti je iz serije "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo". Hairlija je otišao u Minhen i ostavio djevojku koja živi sa njegovima, ne sjećam se da li napumpanu. Uglavnom u toj seriji se kaže MinKen.Vilajet_Bosna wrote:p.s.ne kontam te seljačke fore sa MinKenom?
-
kiligonzales
#673 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Meni samo zao povratnika jer svaki put kad se dese neke varnice poput ove, budemo svjedoci nekog saranja automatom po dzamiji koje se presuti, nekoj paljevini nekome povratniku, mlacenju istih, trovanju njihove stoke i td.Tomahawk11 wrote:Pa iz SDA konstantno potenciraju da su oni lideri, ali ono što oni rade je uglavnom unaprijed osuđeno na propast ili izazove kontraefekat.kiligonzales wrote:Tomahawk11 ovo pitanje vazi za sve stranke koje se kite patriotizmom.Tomahawk11 wrote:Ostaje nejasno gdje je Bakir bio dosad kad je trebalo zaštiti povratnike u RS, zašto je trebalo 25 godina da se toga sjeti
SDA barem ima Ramiza tamo koji iz Sarajeva ne drvi o prilikama u RS, kao recimo Sejfudin, ali ostalu garnituru poprilicno zaboli za prilike povratnika u RS. Cast izuzecima. Ponekad obidju propagande radi i pomognu povratnike, kao i organizuju koji iftar.
SDP pa ni SBB nisu pravili iftare, ali eto znali su isto tako ponekad koje sjelo organizovati u povratnickim sredinama opet najcesce sa izborima.
Sta je SBIH radila upitno je uopste dok je bila faktorom.
DF se nije slomila od ovoga posla, NS jos trazi nacina da izadje iz kantona Sarajevo.
Sve je to premalo i uzasno.
Da nije IZ BiH ni ovoga povratka nebi bilo, najvise se zrtvovala da do bilo kakvog povratka dodje, od potenciranja obnova dzamija, do dovodjenja imama koji su dolazi u sredine svjesno izlazuci svoje zivote, do pokusaja da afirmisu povratak, konstantne pomoci povratnicima i td. I sada se za povratnike skupljaju sergije, organizuju akcije pomoci, pokusava pomoci uzgojivacima stoke i hrane medju povratnicima da prodaju svoje proizvode u FBiH i td. Ma da ni to nije dovoljno jer desava se da imami po RS masovno odlaze iz tih povratnickih sredina na Zapad jer vide koliko je politicke podrske iz Sarajeva, u cijim ocima sve ujednacenije izgledaju i sve pomenute stranke i IZBiH.
Tačno je da ostali rade malo ili ništa po tom pitanju.
Ako nekad zbog ove politike budemo imali kakve punktove na izlasku iz FBiH u RS i duge cijevi, te isto bude nalikovalo martu 1992, narodi im trebaju napraviti carlamu ko sto su Libijci Gadafi, tri toljage pa u dupe jer se kockaju sa nasim zivotima, jebe se njima za nas.
Last edited by kiligonzales on 24/01/2019 15:01, edited 1 time in total.
-
Vilajet_Bosna
#674 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
aha moguće. već sam prije par stranica jednom hairliji pomenuo da te četaljsko-guslarske serije ni filmove nisam nikad pratio. ne znam da li me ova urbana raja TLN, tesna-koža, žikina-dinastija, bolji-život, može razumEti.tandmand wrote:To ti je iz serije "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo". Hairlija je otišao u Minhen i ostavio djevojku koja živi sa njegovima, ne sjećam se da li napumpanu. Uglavnom u toj seriji se kaže MinKen.Vilajet_Bosna wrote:p.s.ne kontam te seljačke fore sa MinKenom?
Last edited by Vilajet_Bosna on 24/01/2019 15:02, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#675 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
tandmand wrote:To ti je iz serije "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo". Hairlija je otišao u Minhen i ostavio djevojku koja živi sa njegovima, ne sjećam se da li napumpanu. Uglavnom u toj seriji se kaže MinKen.Vilajet_Bosna wrote:p.s.ne kontam te seljačke fore sa MinKenom?