"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
Bodkin

#651 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Ja mislim da nije bitno. Vecini koja ovdje raspravlja nije bitno. Tema je postavljena tako da je po defaultu bitno
Al bitno je onima koji su ostali, jer navodno time pravdaju svoj loš izbor.

Ja jedino na ovalkav način mogu razumjeti tvoj post

edit : da ne bude zabune, mislio sam na prvotni vivaldijev post koji si ti pozdravio..
Ne pravdaju svoj los izbor nego brane svoj izbor. I njima je bitno jer im je to obiljezilo zivot i naravno da ne razumiju one koji su otisli. Sa druge strane oni sto su otisli nemaju takav odnos prema ratu. I meni je trebalo sad 5 recenica da objasnim ono sto je vivaldi generalno rekao u jednoj recenici

A sve to je apsolutno nebitno u kontekstu u kojem je snasa prozvala premijera. Snasa iz stranke pune onih koji nisu bili tu u ratu, a vladaju vec 20 godina. Demagogija...
Edin H.

#652 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

Bodkin wrote:
Ne pravdaju svoj los izbor nego brane svoj izbor. I njima je bitno jer im je to obiljezilo zivot i naravno da ne razumiju one koji su otisli. Sa druge strane oni sto su otisli nemaju takav odnos prema ratu. I meni je trebalo sad 5 recenica da objasnim ono sto je vivaldi generalno rekao u jednoj recenici

A sve to je apsolutno nebitno u kontekstu u kojem je snasa prozvala premijera. Snasa iz stranke pune onih koji nisu bili tu u ratu, a vladaju vec 20 godina. Demagogija...
VLAST nije tu da se bori, nego da nas vodi do konacne pobjede :D
славянин

#653 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by славянин »

Edin H. wrote:
Bodkin wrote:

VLAST nije tu da se bori, nego da nas vodi do konacne pobjede :D
Maraschino

#654 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu. :mrgreen: Naravno, pod uslovom da je zdrav.
Šta od njega očekivati u životu, ni sigurnost ni zaštitu. :roll: Muškarčine :mrgreen:
Jednom pizda, uvijek pizda.
nisam vjerovala da cu se sa tobom slozit ikad i oko cega. Ali, bas tako :thumbup:
to se zove fetish na uniformu i sve sto ona nosi.
redovno smo im ispunjavali fantazije. zadovoljne one zadovoljni mi. moral na nivou. :thumbup:
Hakiz

#655 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Hakiz »

Maraschino wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu. :mrgreen: Naravno, pod uslovom da je zdrav.
Šta od njega očekivati u životu, ni sigurnost ni zaštitu. :roll: Muškarčine :mrgreen:
nisam vjerovala da cu se sa tobom slozit ikad i oko cega. Ali, bas tako :thumbup:
to se zove fetish na uniformu i sve sto ona nosi.
redovno smo im ispunjavali fantazije. zadovoljne one zadovoljni mi. moral na nivou. :thumbup:
To nije samo fetiš na uniformu. To je ostatak potrebe otprije 100.000 godina kada je ženka morala u jednoj ruci da nosi mladunče, u drugoj da bere bobice da bi i ona i mladunče jeli, a usput je morala imati "oči na leđima" da je ne napadne kakav predator, bilo životinjski bilo ljudski. I snažan mužjak, koji je branio od predatora, a usput donosio meso iz lova i gradio nastambu u kojoj su bili zaštićeni od prirodnih nepogoda i usput u njoj održavali vatru je bio neophodan za opstanak i te ženke, i njenog mladunčeta, i naposlijetku ljudske vrste u cjelini.

Tako da je potreba žene za snažnim muškarcem sasvim prirodna.

Naravno evolucijom se stvari mijenjaju pa danas, iako je snažan muškarac seksualno privlačniji, čak i fizički slab muškarac koji je imućan ili bogat i ima pamet da novac dobro iskoristi bolje rješenje za ženu i djecu od mišića.

Ali, bez obzira na to, oko 100.000 godina postojanja homosapiensa, kao i skoro 4 miliona godina predaka homosapiensa su naše gene formirali tako da bez obzira na manju potrebu za mišićima danas, nije kod žena izbrisan instniktivni nagon da budu privučene mišićima.

Nadalje, Eros i Tanatos idu jedno uz drugo. Tu se javlja fetiš na uniformu. Muškarci u uniformi su privlačni ne samo zato što uniforma predstavlja autoritet (snagu), nego i zato što negdje duboko, toliko duboko da je čak i psihoanalitičarima trebalo mnogo vremena da to artikulišu, dakle u mračnim uglovima ženine podsvijesti, žene seksualno uzbuđuje seks sa potencijelnim lešom. A ko je bolji kandidat da relativno mlad postane leš nego vojnik, policajac, vatrogasac i drugi koji se bave opasnim profesijama?
Maraschino

#656 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

Hakiz wrote:
To nije samo fetiš na uniformu. To je ostatak potrebe otprije 100.000 godina kada je ženka morala u jednoj ruci da nosi mladunče, u drugoj da bere bobice da bi i ona i mladunče jeli, a usput je morala imati "oči na leđima" da je ne napadne kakav predator, bilo životinjski bilo ljudski. I snažan mužjak, koji je branio od predatora, a usput donosio meso iz lova i gradio nastambu u kojoj su bili zaštićeni od prirodnih nepogoda i usput u njoj održavali vatru je bio neophodan za opstanak i te ženke, i njenog mladunčeta, i naposlijetku ljudske vrste u cjelini.

Naravno evolucijom se stvari mijenjaju pa danas, iako je snažan muškarac seksualno privlačniji, čak i fizički slab muškarac koji je imućan ili bogat i ima pamet da novac dobro iskoristi bolje rješenje za ženu i djecu od mišića.

Ali, bez obzira na to, oko 100.000 godina postojanja homosapiensa, kao i skoro 4 miliona godina predaka homosapiensa su naše gene formirali tako da bez obzira na manju potrebu za mišićima danas, nije kod žena izbrisan instniktivni nagon da budu privučene mišićima.

Nadalje, Eros i Tanatos idu jedno uz drugo. Tu se javlja fetiš na uniformu. Muškarci u uniformi su privlačni ne samo zato što uniforma predstavlja autoritet (snagu), nego i zato što negdje duboko, toliko duboko da je čak i psihoanalitičarima trebalo mnogo vremena da to artikulišu, dakle u mračnim uglovima ženine podsvijesti, žene seksualno uzbuđuje seks sa potencijelnim lešom. A ko je bolji kandidat da relativno mlad postane leš nego vojnik, policajac, vatrogasac i drugi koji se bave opasnim profesijama?
Izvini kolega ali ja sam bio malo ironican.

Loziti se odnosno poticati nekoga da ide u rat ili ga osudjivati zato sto ne zeli iz nekih svojih razloga vise je odlika zena koje bi ''tudjim gloginje mlatila'' ili tudju djecu gurala da gube dijelove tijela ili glavu.
Nijedna majka to ne zeli svome djetetu ali mu zeli poneka djevojka ili zena.
Kada budu imale svoje punoljetne muske potomke neka napisu onaj post.
Cherry-Cherry
Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu. :mrgreen: Naravno, pod uslovom da je zdrav.
Edin H.

#657 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Edin H. »

Eki seks sa lesom :D
Hakiz

#658 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Hakiz »

Maraschino wrote:
Hakiz wrote:

Izvini kolega ali ja sam bio malo ironican.

Loziti se odnosno poticati nekoga da ide u rat ili ga osudjivati zato sto ne zeli iz nekih svojih razloga vise je odlika zena koje bi ''tudjim gloginje mlatila'' ili tudju djecu gurala da gube dijelove tijela ili glavu.
Nijedna majka to ne zeli svome djetetu ali mu zeli poneka djevojka ili zena.
Kada budu imale svoje punoljetne muske potomke neka napisu onaj post.
Cherry-Cherry
Ma realno, jebeš muško koje nije u stanju / neće / ne želi, da brani sebe i svoju porodicu. :mrgreen: Naravno, pod uslovom da je zdrav.
OK.

Da, ko god kaže da treba ići u rat, neka u rat ide sam ili pošalje svoju djecu. Sa tim se slažem, neka ličnim primjerom potkrijepe svoje riječi.
Hakiz

#659 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Hakiz »

Edin H. wrote:Eki seks sa lesom :D
Potencijalnim, čitaj šta piše. Ne seks sa lešem, nego sa nekim kome taj seks lako može biti zadnji u životu.
fakat

#660 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by fakat »

Nije seks sa lesom nego sa gladijatorom, borcem, neko kao Sejn iz one pjesme Haustora :D
MUNAFIK

#661 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by MUNAFIK »

Joj spinova...

Gdje si bio od 92 do 95 nije prica da neko zeli rat... Rat nam je svima dosao, niko ga od nas nije zelio...

Kada su agresori dosli i zapucali koji je izgovor bilo kom vojno sposobnom muskarcu sto nije stao u odbranu dok su drugi momci, necija djeca i ocevi ginuli da bi taj neko mogao bježati, skrivati se??? Nema tu izgovora i ako nista drugo onda radi mrtvih je BITNO!!!

Nema tog spina koji može okrenuti ovu istinu i ja dok sam živ bit će mi bitno u svemu i uvijek... Ko je god bio sposoban a nije stao u odbranu na bilo kakav nacin (ne mogu svi biti vojnici na liniji) taj je dezerter i pobjegulja... Za puno manje stvari ljude prozivaju a ovo nije malo... Ovo je na hiljade zivota nabijeno....
fakat

#662 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by fakat »

seln wrote:
Ne znam, mozda mi sjecanje popusta... sve sto je zensko, od 3 do 93 godine, stojalo je scucureno i tuzno pred polazak muskaraca na liniju, jer se nikad nije znalo ko ce se vratiti. Sa ove distance, siguran sam da bi one potpisale podjelu Bosne, samo da prestane rat i pogibija oceva, muzeva, sinova, brace...
poljevanje vode ....ovo je tako jak opis realnosti rata.
Connaisseur Karlin

#663 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Connaisseur Karlin »

KatarinaKosaca wrote:
zast se ocekuje da su muskraci hrabriji od zena, vase izjave su stoprcentni SEKSIZAM !
dert

#664 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by dert »

gdje je trebalo biti ........................nikada sebi ne bih oprostio da sam podvijo rep i odnekuda volio i bodrio
ARBIH
i ako bude trebalo opet bih :bih:
nepoznati988

#665 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by nepoznati988 »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
u ratu ostaje onaj ko mora, ko nije pobjego na vrijeme, nije imao nikakvog izbora, poneki zanesenjak te poneki dobrovoljac, a onda kad na kraju vidi kako je prosao to umotava u zakon, patriozizm, drzavu...
to nije tačno moj drug.....
To se pobjegulje tjese, kao i oni bi pobjegli da su mogli....

Mislim neka se tjese, no nikad necu prezaliti sto im je dozvoljen povratak u drzavu koju su prepustili cetnicima.
Cortado

#666 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Cortado »

Rampage wrote:
Cortado wrote:
Rampage wrote:Kakvi ideali i kakav "Spoils of War" :-)

99% pripadnika Armije RBiH je ratovalo jednostavno zbog biološkog opstanka jednog naroda na ovim prostorima.

Pogledajte samo BiH gradove poput Zvornika, Vlasenice, Prijedora... takva sudbina je bila namijenjena svakoj mahali u koju bi agresorska noga stupila.
Interesantno da su svi ti iz Zvornika, Vlasenice, Prijedora i otalih gradova utocista nasli u inostranstvu a odbranu prepustili drugima...
Jašta su, pravo su im valjali četnici :-) A šta je s onima koji nisu uspjeli pobjeći od njihove kame?

Zato smo trebali svi s buketima cvijeća čekati na vratima kako jedne tako i druge agresore. Sad bi nam svima bilo lijepo po Bijelome svijetu :-) Doduše, bilo bi lijepo onima kojima bi se smilovali četnici i ustaše. A jadan je onaj ko je dočekao njihvou milost
I sta si ti konkretno htio reci u ovom postu? Posto cini mi se relativiziras svakod rugo misljenje osim svog. Skaces s jedne teme na drugu. Prvo kazes kako je takva sudbina namjenjena svima, kad ti se kaze da se vecina stanovnistva iz pomenutih opstina ispalila vani i "odbranu" prepustila drugima, onda skaces na drugu temu tj. da smo nekakvim cvijecem trebali docekivati agresora... De ziv bio povuci paralelu i prosvjetli nas da shvatimo sta si htio reci.
Cortado

#667 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Cortado »

nepoznati988 wrote:
MUNAFIK wrote:Gdje je ko bio 92 je JAKOOOO BITNO!!!

Svaki vojno sposoban muškarac koji nije bio u službi odbrane BIH od 92 pa do 95 realno ne bi trebao imati pristupa bilo kakvim rukovodecim pozicijama u BIH!!!

To su izdajice države i naroda i velike kukavice
da je bilo puste sreće pa im uopće zabraniti i ulazak u BiH. neka im je sretno i neka negdje drugo pokazuju svoje mercedese na kredit.
Izvini baja, nisam te odmah prepoznao. Nema puno ljudi na svijetu kao sto si ti, koji mogu Mercedes kupiti u kesu. Koji argument u pic mac!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#668 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:
vivaldi wrote:
u ratu ostaje onaj ko mora, ko nije pobjego na vrijeme, nije imao nikakvog izbora, poneki zanesenjak te poneki dobrovoljac, a onda kad na kraju vidi kako je prosao to umotava u zakon, patriozizm, drzavu...
Totalno lazna teza. Izmisljotina...
muha_sa

#669 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
palermo wrote:
vivaldi wrote:
Totalno lazna teza. Izmisljotina...
mi smo bili zanesenjaci i latili se puške--sad foliramo da smo ko eto neke patriote
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#670 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote: mi smo bili zanesenjaci i latili se puške--sad foliramo da smo ko eto neke patriote
Znas sta je najgore? Sto lazu da su dobili zlatni ljiljan, a onda kao izasli i sad se ismijavaju sa borcima, zenama itd. I to ih oda da metka nisu culi, a kamoli rata vidheli. Jer, nema borca koji ce umanjiti ulogu svoje majke, zene, sestre. Ima li neophodnije stvari nego kad dodjes sa linije okupati se i presvuci, pojesti nesto.. a nase su majke, nane i sestre donosile vodu, pa lozile svoju odjecu, pa pravile pitu ni od ceg, pa prale ves kabasom a ispirale na cesmi vani. Samo supcina moze ismijavati ratnu ulogu zene. Dexerterska supcina.
seln

#671 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

nepoznati988 wrote:
palermo wrote:
vivaldi wrote:
To se pobjegulje tjese, kao i oni bi pobjegli da su mogli....

Mislim neka se tjese, no nikad necu prezaliti sto im je dozvoljen povratak u drzavu koju su prepustili cetnicima.
Evo, ja im dozvoljavam povratak. Nesto protiv?
Jebote, ti si asli sam oslobodio Vozucu, koliko se kurcis. Ne bi me cudilo da rata nisi ni vidio.

Eto, tih par baustelaca bi nam pomogli da pobijedimo, how yes no... dok je srpska artiljerija orala po nama, a mi u zemunici stiskali onaj smijesni kalasnjikov, tad su haman trebali upasti specijalci za hoch- und tiefbau i razjebati ih. Da ne govorim o nekoliko gladnih usta vise 1993...

Bio je na pocetku jedan takav Rambo, dijasporac, doduse taze... otisao 2-3 godine prije rata. Zatekao ga rat na "stemplovanju" i nije mogao odmah da se vrati. Na svaki pucanj, ma koliko daleko, on bi skakao iz rova, raskoracio se ko Ronaldo kad puca slobodnjak i spickao okvir metaka.
Rezultat: potkresano drvece. Cim su se putevi opet otvorili, ljubazno su ga zamolili da se vrati na baustelu.
Bloo
Globalna šefica

#672 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Bloo »

Dulce et decorum est pro patria mori
high_volume

#673 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by high_volume »

KatarinaKosaca wrote:
muha_sa wrote: mi smo bili zanesenjaci i latili se puške--sad foliramo da smo ko eto neke patriote
Znas sta je najgore? Sto lazu da su dobili zlatni ljiljan, a onda kao izasli i sad se ismijavaju sa borcima, zenama itd. I to ih oda da metka nisu culi, a kamoli rata vidheli. Jer, nema borca koji ce umanjiti ulogu svoje majke, zene, sestre. Ima li neophodnije stvari nego kad dodjes sa linije okupati se i presvuci, pojesti nesto.. a nase su majke, nane i sestre donosile vodu, pa lozile svoju odjecu, pa pravile pitu ni od ceg, pa prale ves kabasom a ispirale na cesmi vani. Samo supcina moze ismijavati ratnu ulogu zene. Dexerterska supcina.
:thumbup: :thumbup:

Teško je to objasniti nekome ko nije doživio... nemoguće je :-)
muha_sa

#674 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
svakakvih se gluposti nacitah na ovoj temi :-) mene bi bilo stid komentirat nešto o cem blage veze nemam

al :-) kontaju da smo zaboravili šta nas je snašlo pocetkom devedesetih---zanesenjaci se puške latili :-)
seln

#675 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
Sve pet... ali ipak, ne stoji nekome ko nije bio na liniji da se uzdize zbog lonca skuhanog graha.
Bilo je zena koje su isle na liniju.
Sta je tebe sprijecilo?
Post Reply