18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#651 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ih ja na poslu, bućni se na bazenu 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#652 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
aaaa tebe ponesi kokice i laptopThrottle wrote:2h je previše u svakom slučaju, mogu mislit ovi koji nemaju klimu u autu na ovoj vrucini kako prolaze
-
Throttle
#653 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Masnim pristima igrica igrat 
-
moee
#654 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ako već nećeš na Vranduk, onda imaš kraći put - od Banja Luke do Turbeta, preko Vlašića.Karabaja wrote:Ko je prolazio ovih dana?
Ako putujem za Sarajevo iz pravca Zagreba, je li pametnije Banja Luka - Jajce - Travnik i time zaobići Vranduk?
Ja sam u ponedjeljak u 4:00 krenuo iz Sa za Zg, na Vranduku čekao 10 sekundi. Bukvalno se zaustavio, pa nastavio dalje. Sinoć u povratku naišao direktno na zeleno tako da nisam ni stao (u Vranduku bio oko 23:30 h).
Do sada sam bar 30 puta prošao kroz Vranduk...najduže čekanje je bilo cca 30 min.
-
kakavdanakneiskustvu
-
NediM17
#656 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ja maloprije iz BL stigao, isprobao potez Kotor Varos-Skender Vakuf, odlican put.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#657 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
ja mogu,banjalucki, al ne kod mujeNediM17 wrote:
Ja samo ne mogu da se odlucim jesu li bolji travnicki ili banjalucki...
-
NediM17
#658 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Kod Mahe?bitanga_sa_otesa wrote:ja mogu,banjalucki, al ne kod mujeNediM17 wrote:
Ja samo ne mogu da se odlucim jesu li bolji travnicki ili banjalucki...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#659 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
jeko maha? oni spojeni gdje god sam ih pojeo dobri su,kod muje se jednom zajebao i vise nikad,specijal je mila majka za mujineNediM17 wrote: Kod Mahe?
-
NediM17
#660 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
https://www.faktor.ba/vijest/ko-nije-bi ... vap-294281bitanga_sa_otesa wrote:jeko maha? oni spojeni gdje god sam ih pojeo dobri su,kod muje se jednom zajebao i vise nikad,specijal je mila majka za mujineNediM17 wrote: Kod Mahe?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#661 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Kolona je bila do topcic polja. Zatvor se može napuniti odgovornima.
- Bakir1
#662 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Sramotimo se globalno.
Ispred mene bus madjarske table, vozi djecu.
Djeci natuzilo pisati a kolona krece, bus ceka ja ga normalno zaobidjem i neki kamioncic iza mene, kadli policija na motoru iz suprotnog pravca i iskljuci kamion na prosirenje. Znači 2 h u koloni lik prokuhao i skrenu ga drot na prosirenje da mu pise kaznu jer je zaobisao bus....
Dalje niko se nije sjetio da recimo podijeli vodu danas jadnim ljudima, a auta bez klime je bilo jako puno, u jednom momentu je bilo preko 38.
Hitna se gura i kad se izgurala nema gdje zaobici kamion poslije tunela jer je i suprotna traka zablokirana kolonom.
Zarad interesa nista nije sveto, pa ni silni pacijenti kantonalne bolnice.
Ispred mene bus madjarske table, vozi djecu.
Djeci natuzilo pisati a kolona krece, bus ceka ja ga normalno zaobidjem i neki kamioncic iza mene, kadli policija na motoru iz suprotnog pravca i iskljuci kamion na prosirenje. Znači 2 h u koloni lik prokuhao i skrenu ga drot na prosirenje da mu pise kaznu jer je zaobisao bus....
Dalje niko se nije sjetio da recimo podijeli vodu danas jadnim ljudima, a auta bez klime je bilo jako puno, u jednom momentu je bilo preko 38.
Hitna se gura i kad se izgurala nema gdje zaobici kamion poslije tunela jer je i suprotna traka zablokirana kolonom.
Zarad interesa nista nije sveto, pa ni silni pacijenti kantonalne bolnice.
-
moet-perignon
#663 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Znam da je su pitanja koja cu provuci jako naivna, ali i dalje u meni ima zracka optimizma, pa se nadam da ce to neko primjetiti.
Posto i JP CEste i Hering imaju ingerencije da nam jasu po glavi, ali mi im ne zamjeramo mnogo. Ok, mnogo psovki i gundjanja, ali to nije opipljiv potez.
Policija je realno u ovome svemu pogubljena. Kako u jednoj pjesmi kazu: ...e moj Plavi, pa ti skolovan si da hapsis talog, a ne da pustas da ti izdaju nalog...
Nema toga. To je pjesma, a mi smo obicni niskoristi, jer uopste ne djelujemo ni u kojem aspektu.
Ono sto nas kao javnost treba zanimati jeste Prijedlog projekta koji su JP Ceste iznijele svojim kreditorima, finansijerima, kao sto su Svjetska banka i EIB, za rekonstrukciju M-17.
Da li su u dijelu prijedloga Vranduckog tunela potvrdili da bi ispunili uslove kretanja vozila u periodu rekonstrukcije?
Poznato je da bi se zadovoljili kreditni uslovi, potrebno je ispuniti stavke koje ne smiju dehumanizirati drustvo.
Kao i slucaj radnika u tunelu koji nemaju odgovarajucu opremu, poput ventilacije, ili zastitnu opremu potrebnu za rekonstrukciju tunela, te se radnici tretiraju kao gradjani ne drugog, vec petog reda. No i zbog ovog nemara i manjka prevencije, Hering svjesno opterecava zdravstvo koje se skupo placa od istih gradjana koji podnose velike guzve i nesigurnostu u saobracaju.
Sada, zbog zastitne opreme koju nemaju, mi mozda nismo svjesni sto se desava sa radnicima. U nekim prepiskama sa radnicima Heringa, neki su nesvjesno otkrili da su pocelir raditi u januaru, a tunel je zatvoren u novembru. Tih prvih dana tek nije bilo radnika, i ako je bilo, samo su prebacivali
jedan te isti predmet iz jednog mjesta u drugo. Cak su kao digli neku skelu, koju su prekrili nekim materijalom, i ispostavilo se da im ne treba pa je ponovo rasklopili. Po nekim potezima prvih dana ocito je bilo da nisu imali dobru koordinaciju.
Posto su uslovi u tunelu nehumani, moguce da Hering stvarno ima problem sa radnicima, da se neki sa entuzijazmom zaposle, ali nakon kratkog vremena
shvate da je nepodnosljivo zbog svih tih plinova, buke i prasine.
Kroz neka vrlo nesvjesna priznanja Heringovih radnika u tunelu stice se utisak da radnici brzo odlaze, i tako se zaposle novi pa se dosta vremena izgubi da novaci razumiju citavu shemu rada u tunelu. Radnici su otkrili da imaju samo 40 radnika za taj tunel. Ako razmislimo, to je broj radnika koji nikako ne moze zadovoljiti napredak radova, i ako uz ovo ukljucimo radnike koji odlaze iz ovog projekta zbog losih uslova, onda nije cudno sto
su JP Ceste nedavno obecale da ce pustiti tunel da normalno radi od 1. septembra. Samo mjesec dana poslije, ponovo nas mole za strpljenje do sredine oktobra.
Javnosti je jasno da u citavom projektu rekonstrukcije stvari nisu iskrene, ali obzirom da se radi o novcu iste javnosti, JP Ceste, kao i Hering bi trebalo da pokaze sto su u projektnim prijedlozima naveli da ce ispuniti, a ne ispunjavaju.
Ovaj tempo rada i dezavuisane javnosti koja placa kroz registraciju, poreze, akcize odrzavanje puta, a JP Ceste ne nude dobre uslove za nesmetano kretanje, postaje krajnje dehumanizirajuci i potpuno nam predocava beskrupulozni odnosu vlasti na drustvo (bez obzira na naciju, vjeroispovijesti, i sl.) koje im omogucava da imaju poslove koje rade.
Mediji samo obavjestavaju o stanju i tek od nedavno su se ozbiljno poceli baviti ovom temom. Do prije 2 nedjelje, izbacili bi vijest o zastoju tunela tek usput. KLIX.BA bi tih dana pustio neku obavijest da je tunel bio miniran i da je veliki zastoj. Ne bi proslo 1 ili najvise 2 sata, ta vijest bi potpuno isceznula sa naslovne strane. Smatrali su da nije bitno. Sada im je nekako HOT vijest, pa se mediji naguravaju ko ce pikantiji clanak napisati da su se dvojica
pokoskala, i tome slicno.
Mi trebalo da znamo nasa prava, obzirom da placamo sve duznosti koje se traze od nas kao vozaca, i nekako je strasno vidjeti kako tupo kolona stoji i kao da se savrseno izvodi jedan oblik nadzora nad nama, ispituje se do koje mjere mogu da idu.
Crnaja ce tek biti hit.
Krajnja tacka kojoj bi trebalo da se drustvo obrati je V. Inzko, koji bi trebalo da stiti interese Evrope, i da se M17 koji je jos uvijek panevropski prometni koridor, te da se iz ekonomskih interesa saobracaj na ovoj dionici odvija ubrzano.
Nadam da bi neko od Zurnala ili CIN-a ili nekih ozbiljnih istrazivackih agencija mogao istraziti ova pitanja na JP Ceste Federacije, Hering, Tuzilastvu i Valentin Inzka.
Da li ima neko ovdje od pravnika koji bi mogli dati odgovore na ova pitanja?
Posto i JP CEste i Hering imaju ingerencije da nam jasu po glavi, ali mi im ne zamjeramo mnogo. Ok, mnogo psovki i gundjanja, ali to nije opipljiv potez.
Policija je realno u ovome svemu pogubljena. Kako u jednoj pjesmi kazu: ...e moj Plavi, pa ti skolovan si da hapsis talog, a ne da pustas da ti izdaju nalog...
Nema toga. To je pjesma, a mi smo obicni niskoristi, jer uopste ne djelujemo ni u kojem aspektu.
Ono sto nas kao javnost treba zanimati jeste Prijedlog projekta koji su JP Ceste iznijele svojim kreditorima, finansijerima, kao sto su Svjetska banka i EIB, za rekonstrukciju M-17.
Da li su u dijelu prijedloga Vranduckog tunela potvrdili da bi ispunili uslove kretanja vozila u periodu rekonstrukcije?
Poznato je da bi se zadovoljili kreditni uslovi, potrebno je ispuniti stavke koje ne smiju dehumanizirati drustvo.
Kao i slucaj radnika u tunelu koji nemaju odgovarajucu opremu, poput ventilacije, ili zastitnu opremu potrebnu za rekonstrukciju tunela, te se radnici tretiraju kao gradjani ne drugog, vec petog reda. No i zbog ovog nemara i manjka prevencije, Hering svjesno opterecava zdravstvo koje se skupo placa od istih gradjana koji podnose velike guzve i nesigurnostu u saobracaju.
Sada, zbog zastitne opreme koju nemaju, mi mozda nismo svjesni sto se desava sa radnicima. U nekim prepiskama sa radnicima Heringa, neki su nesvjesno otkrili da su pocelir raditi u januaru, a tunel je zatvoren u novembru. Tih prvih dana tek nije bilo radnika, i ako je bilo, samo su prebacivali
jedan te isti predmet iz jednog mjesta u drugo. Cak su kao digli neku skelu, koju su prekrili nekim materijalom, i ispostavilo se da im ne treba pa je ponovo rasklopili. Po nekim potezima prvih dana ocito je bilo da nisu imali dobru koordinaciju.
Posto su uslovi u tunelu nehumani, moguce da Hering stvarno ima problem sa radnicima, da se neki sa entuzijazmom zaposle, ali nakon kratkog vremena
shvate da je nepodnosljivo zbog svih tih plinova, buke i prasine.
Kroz neka vrlo nesvjesna priznanja Heringovih radnika u tunelu stice se utisak da radnici brzo odlaze, i tako se zaposle novi pa se dosta vremena izgubi da novaci razumiju citavu shemu rada u tunelu. Radnici su otkrili da imaju samo 40 radnika za taj tunel. Ako razmislimo, to je broj radnika koji nikako ne moze zadovoljiti napredak radova, i ako uz ovo ukljucimo radnike koji odlaze iz ovog projekta zbog losih uslova, onda nije cudno sto
su JP Ceste nedavno obecale da ce pustiti tunel da normalno radi od 1. septembra. Samo mjesec dana poslije, ponovo nas mole za strpljenje do sredine oktobra.
Javnosti je jasno da u citavom projektu rekonstrukcije stvari nisu iskrene, ali obzirom da se radi o novcu iste javnosti, JP Ceste, kao i Hering bi trebalo da pokaze sto su u projektnim prijedlozima naveli da ce ispuniti, a ne ispunjavaju.
Ovaj tempo rada i dezavuisane javnosti koja placa kroz registraciju, poreze, akcize odrzavanje puta, a JP Ceste ne nude dobre uslove za nesmetano kretanje, postaje krajnje dehumanizirajuci i potpuno nam predocava beskrupulozni odnosu vlasti na drustvo (bez obzira na naciju, vjeroispovijesti, i sl.) koje im omogucava da imaju poslove koje rade.
Mediji samo obavjestavaju o stanju i tek od nedavno su se ozbiljno poceli baviti ovom temom. Do prije 2 nedjelje, izbacili bi vijest o zastoju tunela tek usput. KLIX.BA bi tih dana pustio neku obavijest da je tunel bio miniran i da je veliki zastoj. Ne bi proslo 1 ili najvise 2 sata, ta vijest bi potpuno isceznula sa naslovne strane. Smatrali su da nije bitno. Sada im je nekako HOT vijest, pa se mediji naguravaju ko ce pikantiji clanak napisati da su se dvojica
pokoskala, i tome slicno.
Mi trebalo da znamo nasa prava, obzirom da placamo sve duznosti koje se traze od nas kao vozaca, i nekako je strasno vidjeti kako tupo kolona stoji i kao da se savrseno izvodi jedan oblik nadzora nad nama, ispituje se do koje mjere mogu da idu.
Crnaja ce tek biti hit.
Krajnja tacka kojoj bi trebalo da se drustvo obrati je V. Inzko, koji bi trebalo da stiti interese Evrope, i da se M17 koji je jos uvijek panevropski prometni koridor, te da se iz ekonomskih interesa saobracaj na ovoj dionici odvija ubrzano.
Nadam da bi neko od Zurnala ili CIN-a ili nekih ozbiljnih istrazivackih agencija mogao istraziti ova pitanja na JP Ceste Federacije, Hering, Tuzilastvu i Valentin Inzka.
Da li ima neko ovdje od pravnika koji bi mogli dati odgovore na ova pitanja?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#664 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Hocemo u Eu, Nato, a ne mozemo da dobacimo do Doboja.... 
- amar1994
- Sanjarko
#666 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Jbg pricao malo neki dan o tome. Greska sistemska u Jugi. Gradila se zeljeznica a na puteve se nije pridavala veca paznja. A sad narod se vise vozari vozilima nego zeljeznicom a jos zeljeznica prilicno propala zbog lopovluka.
Gresku smo i u ovom sistemu napravili. Zanemarili smo zeljeznicu pravo. A sad daj puteva za vozila. A lopovluka i u jednom i drugom i cijeloj drzavi.
Gresku smo i u ovom sistemu napravili. Zanemarili smo zeljeznicu pravo. A sad daj puteva za vozila. A lopovluka i u jednom i drugom i cijeloj drzavi.
- seoBIH
#667 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Kakve veze ima zeljeznica i nepripremljenost, bahatost i kurcooblja vlasti i izvodjaca radova?
PA zaobilaznica se KISELILA mjesecima dok nisu prokopali tunel, te jos vise usporili saobracaj kroz isti, pa se eto tek onda sjetili asfaltirati zaobilaznicu. SLjam.
PA zaobilaznica se KISELILA mjesecima dok nisu prokopali tunel, te jos vise usporili saobracaj kroz isti, pa se eto tek onda sjetili asfaltirati zaobilaznicu. SLjam.
- Bakir1
#668 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Rade oni to, ima jace od mjesec ali sada asfaltiraju ..
Policija nadrkana, nesusretljiva...
Kako meni zeljeznica moze pomoci, nisam sa cekerima isao
Policija nadrkana, nesusretljiva...
Kako meni zeljeznica moze pomoci, nisam sa cekerima isao
- Sanjarko
#669 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ma ne govorim za to. To znamo itd. Nego govorim da radi kako treba zeljeznica manje bi se vozilima vozarilo pa bi saobracaj bio rasterecen zbog manje vozila u upotrebi, a da je se pridavala malo samo veca paznja u Jugi putevima sad bi i po tome stanje bilo bolje.seoBIH wrote:Kakve veze ima zeljeznica i nepripremljenost, bahatost i kurcooblja vlasti i izvodjaca radova?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#670 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Dobar komentar procitao maloprije, kazu ako ista sprijeci iseljavanje iz BiH, to ce biti tuneli vranduk i crnaja.... 
- Travnički Noćni Šetač
- Travnički Noćni Šetač
-
high_volume
#673 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
E pa kad Crnaju zatvore, tek tada će nastati haos. Vranduk ima sporednu cestu za prolaz, i kol'ko-tol'ko se saobraćaj rastereti, a Crnaja nema alternativu, i dug je skoro kao i Vranduk, nikad ga završiti, tempom naših građevinacakonektovan wrote:Dobar komentar procitao maloprije, kazu ako ista sprijeci iseljavanje iz BiH, to ce biti tuneli vranduk i crnaja....
-
530i
#674 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Treba ovako stalno.
-
Throttle
#675 Re: 18 mjeseci izmjena saobraćaja na dionici Zenica-Nemila
Ma kao da nekog boli patka za sirenama