Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
turbofolk

#651 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by turbofolk »

Pa je li moguće da su Grci jedinu ozbiljnu utakmicu odograli protiv nas. Njih nije pobjedio samo ko nije htio. Sa ta dva boda, mi bi sad bar bili poravnati s Armenijom. Eh. Jah. Moram pohvalit današnjeg komentatora. Jest da nema blage veze, al bar je osvježenje u odnosu na ove stalne, što sa nove, što sa BHT-a :D
Tipicoti

#652 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tipicoti »

turbofolk wrote:Pa je li moguće da su Grci jedinu ozbiljnu utakmicu odograli protiv nas. Njih nije pobjedio samo ko nije htio. Sa ta dva boda, mi bi sad bar bili poravnati s Armenijom. Eh. Jah. Moram pohvalit današnjeg komentatora. Jest da nema blage veze, al bar je osvježenje u odnosu na ove stalne, što sa nove, što sa BHT-a :D
To je normalno.....Grci, Armenci,Kiprani,Finci,Litvanci kad igraju protiv nas kao da igraju finale.
cyprus

#653 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:
Kako je izvjesno da će nam to drugo mjesto ipak vjerovatno izmaći, jasno je da se naš rezultat zasad može proglasiti neuspjehom (osim, ukoliko ga ne popravimo kroz baraž)... Ja samo smatram da je razloga za neuspjeh više i da su kompleksni... Ne bih baš sve svalio na selektora kako to većina radi...
onako teorijski govoreći, u pravu si, uvijek je razloga za neuspjeh više. Al ovaj put jednostavno u praksi nisi u pravu, u ovom konkretnom slučaju je zaista daleko najveća krivica na selektoru.

Ono što je pozitivno je ostavka, a ne nastavak mučenja kao što smo gledali sa Papetom i Meša
OK, nek bude... Ja samo znam da će se ova ista priča, u kojoj je sada u glavnoj ulozi bio Prosinečki, a prije toga Meša, Pape, Ćiro, Muzurović, Baka itd. ponoviti i sa sljedećim selektorom, ko god on bio, pa čak i kakve god rezultate ostvario...
van Basten

#654 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by van Basten »

Tipicoti wrote:
turbofolk wrote:Pa je li moguće da su Grci jedinu ozbiljnu utakmicu odograli protiv nas. Njih nije pobjedio samo ko nije htio. Sa ta dva boda, mi bi sad bar bili poravnati s Armenijom. Eh. Jah. Moram pohvalit današnjeg komentatora. Jest da nema blage veze, al bar je osvježenje u odnosu na ove stalne, što sa nove, što sa BHT-a :D
To je normalno.....Grci, Armenci,Kiprani,Finci,Litvanci kad igraju protiv nas kao da igraju finale.
To je zato sto su nasi igraci u tim utakmicama toliko nonsalantni da ekipa koja samo prosjecno trci protiv nas izgleda kao na speedu
RtrnOfSalisbury

#655 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by RtrnOfSalisbury »

... protiv nas je i lihtenstajn odigro ozbiljnu utakmicu sve do zadnjije 10 minuta, kipar izgledo ko reprezentacija svijeta ... nesto nije kak spada jer kanda nas je manje na terenu i ljudi dodju pred go ko na korzu... koji su to sto kvare selektor i neko ko se razumije bi moro valjda uvidjet i onda jal ga naucit jal odstranit il rec narodu da nema boljije ...
palermo

#656 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by palermo »

cyprus wrote:
OK, nek bude... Ja samo znam da će se ova ista priča, u kojoj je sada u glavnoj ulozi bio Prosinečki, a prije toga Meša, Pape, Ćiro, Muzurović, Baka itd. ponoviti i sa sljedećim selektorom, ko god on bio, pa čak i kakve god rezultate ostvario...
pa to je sudbina fudbalskog trenera i selektora. Al malo se prebaci iz puke teorije (koja jeste tačna) na praktičnu primjenu.

Prosinečki i pored solidnog igračkog kadra (za ovu grupu je trebao biti i više nego dovoljan) jednsoatvno nije uspio posložiti igrače na način da izgledaju kao tim. To je praktički uspio samo dva poluvremena (prvo protiv Grčke, i prvo protiv Italije) a to je pčito bilo nedovoljno. Sve ostalo je izgledalo kao neka vrsta zbrda zdola skupljene skupine igrača.
Tipicoti

#657 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tipicoti »

RtrnOfSalisbury wrote:... protiv nas je i lihtenstajn odigro ozbiljnu utakmicu sve do zadnjije 10 minuta, kipar izgledo ko reprezentacija svijeta ... nesto nije kak spada jer kanda nas je manje na terenu i ljudi dodju pred go ko na korzu... koji su to sto kvare selektor i neko ko se razumije bi moro valjda uvidjet i onda jal ga naucit jal odstranit il rec narodu da nema boljije ...
Protiv takvih ekipa dajemo samo 40%, a protiv ``Velikih``100%.
Zato se mucimo i od gotovog napravimo veresiju.
cyprus

#658 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by cyprus »

Tipicoti wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:... protiv nas je i lihtenstajn odigro ozbiljnu utakmicu sve do zadnjije 10 minuta, kipar izgledo ko reprezentacija svijeta ... nesto nije kak spada jer kanda nas je manje na terenu i ljudi dodju pred go ko na korzu... koji su to sto kvare selektor i neko ko se razumije bi moro valjda uvidjet i onda jal ga naucit jal odstranit il rec narodu da nema boljije ...
U vrijeme Ćire i Papeta smo bili ušli u seriju glatkog dobivanja takvih protivnika, tako da nas je to izgleda uljuljkalo i naravno obilo o glavu...
cyprus

#659 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:
pa to je sudbina fudbalskog trenera i selektora. Al malo se prebaci iz puke teorije (koja jeste tačna) na praktičnu primjenu.

Prosinečki i pored solidnog igračkog kadra (za ovu grupu je trebao biti i više nego dovoljan) jednsoatvno nije uspio posložiti igrače na način da izgledaju kao tim. To je praktički uspio samo dva poluvremena (prvo protiv Grčke, i prvo protiv Italije) a to je pčito bilo nedovoljno. Sve ostalo je izgledalo kao neka vrsta zbrda zdola skupljene skupine igrača.
Tako je da uglavnom nisu djelovali kao tim, ali opet ja tu ne vidim njega kao isključivog krivca... Kao sukrivca da, ali nekako mi se čini da ni neki drugi trener tu ne bi mogao puno bolje učiniti... Faktor koji ovdje nije spomenut je činjenica da se nalazimo u fazi neke smjene generacija, koja je gotovo uvijek trnovita, u svim selekcijama, a posebno kod nas gdje je jasno vidljivo da ovi što nadolaze nisu baš taj nivo ovih koji su otišli/odlaze...
palermo

#660 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by palermo »

cyprus wrote:
Tako je da uglavnom nisu djelovali kao tim, ali opet ja tu ne vidim njega kao isključivog krivca... Kao sukrivca da, ali nekako mi se čini da ni neki drugi trener tu ne bi mogao puno bolje učiniti... Faktor koji ovdje nije spomenut je činjenica da se nalazimo u fazi neke smjene generacija, koja je gotovo uvijek trnovita, u svim selekcijama, a posebno kod nas gdje je jasno vidljivo da ovi što nadolaze nisu baš taj nivo ovih koji su otišli/odlaze...
sve je to tačno, ali njegovo vođenje reprezentacije je bilo naprosto kritično. I ne znam ima li to neke veze sa ovim silnim operacijama što je ima, ali moj je osjećaj da je nakon njih on jednostavno izgibio fokus i nekako postao nezainteresovan. Čak bih pomislio da mu je ovaj poraz i dobrodošao da utekne od reprezenatcije (ovo je naravno samo špekulacija koja nema nekih realnih temelja, samo moj osjećaj)
RtrnOfSalisbury

#661 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

hehee..... mora biti da je tih 100% premalo kad njihovije 50% prevagne :-D
neobjasnjivo je da se iste stvari ponavljaju ... da li uopce ima neko ko vodi statistiku? pa konja naucis kad ce kasom a kad u galop. ako momciluk nemere i naprijed i nazad onda mu kaes dje ce i sta ce i ako jope nemere ... klupa, da ne govorim za neke druge letve i tarabe. nemoguce je da jedan trener nemere nac igrace zadatka i povjerenja ... bekenbauer ce rec za one njegove da nisu neke klase al su u po noci znali dje ce i sta ce. ako trener nema svojih pet-sest igraca nema tu ljeba ... ovo tima nije vidilo
kiligonzales

#662 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by kiligonzales »

Tipicoti wrote:
Bice prije da ih mi omalovazavamo, to je dio naseg kurcevitog mentaliteta. :D
kiligonzales

#663 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by kiligonzales »

Mi smo druga najskuplja ekipa nase grupe, Grci treci. Od Armenaca i Finaca vrijedimo 5 puta vise skoro.

Samo los trener od ovakve grupe moze napraviti veresiju. Robi nam je otpocetka pokazao da nije kapacitet da nas vodi.
RtrnOfSalisbury

#664 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

cyprus wrote:
Tipicoti wrote:
U vrijeme Ćire i Papeta smo bili ušli u seriju glatkog dobivanja takvih protivnika, tako da nas je to izgleda uljuljkalo i naravno obilo o glavu...
:-D ruku na srce sva nasa slava i potice od tih pobjeda, bih jos nije pobijedila nekog sa tezinom. nadavalo se golova jadnim livadarima a u pravilu hrkljus kad zbilja treba zapet. nekom matematikom smo dogurali haman medj prvije deset na svijetu i onda nas prije utakmice nafale, te opasni te brzi te ovo te ono a onda po usima ... ma jebesga, uvijek ce bit kvalifikacija, ne mogu nas izbacit, to je najvaznije, nije sve u velikim takmicenjima :-D
Tipicoti

#665 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tipicoti »

Image

Image

7. kolo:
Finska 12
Armenija 12
BiH 10

8. kolo:
Finska 13
Armenija 13
BiH 13
Nadati se da Finska i Armenija odigraju X, a Grci ne promjene trenera.

a onda novembar:
Image
cable_stayed_bridge

#666 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by cable_stayed_bridge »

Očigledno, samopouzdanje nam je poljuljano totalno... Siguran sam da imamo reprezentaciju po individualnom kvalitetu slabiju jedino od Italije u grupi. Međutim, fudbal je kolektivni sport, gdje faktori poput uigranosti ekipe, motivacije, kohezije u i oko ekipe imaju jedan vrlo bitan faktor, mislim značajno bitniji od individualnog kvaliteta.

Pogledajmo jednu Finsku, jedino Pukki je zvučno ime ali ljudi igraju povezano, izuzetno dobro pokrivaju, trude se, trce do zadnjeg atoma snage... S druge strane Grčka, vjerujem sa boljim individualcima i od Armenije i od Finske, ima probleme takve da ni Lihtenštajn kući ne mogu dobiti..

Pustimo sad priču od prije par dana tipa Lihtenštajn je ozbiljna reprezentacija, neće biti lako i sl. Sa reprezentacijama tog tipa (uz dužno poštovanje), ne bi trebali imati ama baš nikakvih problema ukoliko želimo da pričamo o plasmanu na Euro.

Sada je potrebno pronaći zamjenu za Prosinečkog, neko ko će imati hrabrosti i volje da natjera ih da se trude, da grizu za svaku loptu na terenu. To je najbitnije u cijeloj priči, cijeli roster uvjeriti da misija „Euro 2020“ nije još uvijek završena i da je itekako moguće ostvariti prvi plasman na Euro. Svakako, kvalifikacijama to neće biti lako, skoro nemoguće, ali zašto ne priču posmatrati i iz drugog ugla. U oktobarskom ciklusu igramo dva meča: prvi sa Finskom u Zenici, a zatim drugi sa Grčkom u Atini. Ako se uspijemo konsolidovati, maksimalno pripremiti i napasti, pa zašto ne uzeti svih 6 bodova. Realno, igrački to uopšte nije nemoguće. Imamo bolje igrače od obje selekcije. Pogotovo ovakva Grčka od večeras, mislim da su 3 boda u Atini sasvim dostižna. Nakon oktobra sve će biti dosta jasnije jer u direktnom okršaju Finska i Armenija će odrediti sudbinu i nama i sebi samima. Doduše, Finska je u daleko najboljoj poziciji ali eventualnim remijem u Finskoj ili pobjedom Armenije priča bi se mogla dobro zakomplikovati.

Bez obzira na sve, imamo osiguran martovski play-off gdje bi polufinalni meč sigurno bili domaćini (jer smo imali najveći broj bodova u ligi B) bez obzira s kim igrali, a treba biti realan, tu će biti reprezentacije s kojima se može igrati. Onda u finalu, šta bude bude.
U principu, i dalje vjerujem da je odlazak na Euro 2020 moguć i ne toliko nerealan. Potrebno je ekipu konsolidovati, natjerati da trče za svaku loptu i sve je moguće.
kiligonzales

#667 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by kiligonzales »

Robi nas nije znao spremiti. Igrali smo fudbala na silu. Ono ko kad se raja skupi na fuci iza zgrade, pa se sastavi mrak ekipa od najboljih pojedinaca, a druga losija se brani i vreba kontru, pa ako ih malo podcjenis i malo manje si zainteresovan za pobjedu, oni te pometu sa par kontri. U fudbalu nekada ne radi ni sila, ni snaga, vec taktika ili ti ga pamet. Robi je sto se tice pripreme utakmica zakazao, igraci nedovoljno fizicki i mentalno spremljeni, nezainteresovani, borbeni, plus takticki i igracki lose skrojen tim morali su rezultirati fijaskom. Samo se cekalo. Liga nacija je pokazala sve nase mane, a u kvalifikacijama se potvrdile.

Protiv svake od ove ekipe iz grupe mi smo imali duzi posjed, sporiju tranziciju iz odbrane u napad, nedovoljno trka i grube igre, o tome kako smo lose koristili silne kornere i prekide suvisno je pricati jer ovakve ekipe se i lome njima jer teziste igre im je nazad i sva im igra pociva na kontrama i polukontrama. Protiv istih smo srljali, bekovi preduboko, stoperi odsjeceni od njih i veze, veza nedovoljno zainteresovana da se vrati nazad po loptu istu iznese, povremeno preskakanje sredine, na momente steknes dojam kao da nasoj vezi uvijek fali jedan covjek. Dalo bi se do sutra pisati.

Danas je i nama i Armenima pucalo sa bokova jer nije bilo prostora za kalkulaciju i desilo se sta se desilo. Stice se dojam i da smo se nakon 1-1 i 2-2 mogli oboriti ritam i odigrati pametnije, ali nismo opet smo im dali previse prostora nazad svojom igrom na silu da naprave sto su napravili i to se i desilo pobjedili su nas jer smo takticki lose bili postavljeni, preduboko na njihovoj polovici. Ljudi bi sa par dugih lopti rjesavali pitanje svoje tranzicije.

Vidi se ovdje gdje je najvise pucalo danas.
https://goals2.vidstreamup.com/player/h ... autoplay=1
Sociolog

#668 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Sociolog »

Kako ide sistem takmicenja u barazu? Jel jedna utakmica polufinala baraza i jedna u finalu ili ginale ima 2 utakmice?
cable_stayed_bridge

#669 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by cable_stayed_bridge »

Sociolog wrote:Kako ide sistem takmicenja u barazu? Jel jedna utakmica polufinala baraza i jedna u finalu ili ginale ima 2 utakmice?
Jedna polufinalna i jedna finalna. U prvoj (polufinalnoj) ćemo biti domaćini jer smo imali najviše bodova u ligi B, a u finalnoj će biti izvlačenje domaćina (kuglice ili neki drugi način).
Tipicoti

#670 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tipicoti »

Najezim se kad cujem rijec Baraz.
ZyzzSar

#671 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by ZyzzSar »

koja komedije od zadnje linije, msm da u zadnjih 10godina nismo imali losiju reprezentaciju barem po ovim igracima koji igraju
Sociolog

#672 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Sociolog »

Opet mart kisa oblaci,sigurno ce se neko povrijediti...Kolasinac da pretpostavljam da ce naci nacin da odsustvuje
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#673 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by hrasno38 »

kiligonzales wrote:Mi smo druga najskuplja ekipa nase grupe, Grci treci. Od Armenaca i Finaca vrijedimo 5 puta vise skoro.

Samo los trener od ovakve grupe moze napraviti veresiju. Robi nam je otpocetka pokazao da nije kapacitet da nas vodi.
definitivno....to se vidjelo vec u prvoj utakmici proitv Armenije koju smo kuci ono bas gazili prije toga.....Zuti ima veliki problem sa tajmingom izmjena. Nismo mi veceras protiv Armenije igrali lose....naravno u napadu.....medjutim upravo to njegove ne mijenjanje igrace nas je i kostalo. Zuka je trebao na poluvremenu ostati u svlacionici a umjesto njega je trebao ici Mihojevic jer je Sunjic bio povrijedjen ili naravno Sunjic ako je bio fit. Druga izmjena je trebao da bude Besic jer tanak ko rizla i Dulja je trebao ici od pocetka. Ne znam odakle izvuce Loncara i uvede ga u obadvije utakmice a ima momaka koji sjede na klupi citave kvalifikacije bez minute.
Za sljedece okupljanje ako bude pametan ko bude vodio nadam se da ce zvati Hajrovica i Stevanovica. Kolasinac za mene aposlutno nije zasluzio da se zove jer je u reprezentaciji napravio vise stete nego koristi.Apsolutno ne pokazuje volju ni trud koji pokazuje u Arsenalu. Bolje da igra Civic makar momak skace na glavu za loptom. Ima i onaj mali Mujakic sto je igrao u Sarajevu ali ima i Memija iz U21 koji je brzi od svih nasih bekova i pogino bi za dres zajedno sa Mujakicem i Mihojevicem. Sad kad covjek gleda sa distance skonta koliko je vrijedio Vranjes u reprezentaciji :izet:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#674 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by hrasno38 »

Sociolog wrote:Opet mart kisa oblaci,sigurno ce se neko povrijediti...Kolasinac da pretpostavljam da ce naci nacin da odsustvuje
i bolje nek ne dolazi koji ce nam klinac!
Tesla Edison

#675 Re: Grupa J (BiH) / EURO 2020 kvalifikacije

Post by Tesla Edison »

Dokle god igrači pripreme reprezentacije smatraju prilikom za odmor i posjetu rodbini uz baklave, noćne izlaske, šišu i slično, ne trebamo se nadati bilo kakvom plasmanu. Lulić je fino objasnio kako stvari stoje. Ne treba na ove amatere trošiti novac i ići na utakmice. Nisu zaslužili ni na forumu da se priča o njima.
Jedino se Edin trudi ali ne može sve sam. Ostale treba poslati u tri lijepe....
Pjanić gine u Juventusu, ovdje kad dođe izraste mu druga lijeva noga. Kolašinac gine u svom klubu a i na ulici, ovdje ko invalid.

Treba nama potpuna rekonstrukcija reprezentacija i saveza. Sa ovima nema nikakve nade.
Post Reply