HIFA najveci lopovi u BiHBloo wrote: Bingo
Alma Ras
HIFA
Prevent
MIMS maybe...
nako na prvu.,...
Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
- beni-bu-man
#651 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
-
Fudo387
#652 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Bas me cudi sto su te ismijali zbog toga?triconja wrote:Ja kad sam govorio da treba blokirat dijasporase tako da ne mogu pristupiti forumu bio sam ismijanbeni-bu-man wrote:Auuu gdje ces to rec, sace te patiJoti s inostranstva oderat ko mackuDinostula wrote:Mogu samo nase proizvode bojkotovati jer ih je bar 50% katastrofa.![]()
Kupujmo kvalitet.
Ma supci, nema sta drugo.
Stop dijasporskom zulumu, nagovaraju posten i miran svijet na radikalne mjere, hoce da ih zavade sa miroljubivim, finim, na ranu privit komsijama.
- triconja
#653 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kakvi to, vidi se ip adresaSaraFina wrote:
Kraći IQ test bolje. 10 pitanja. 6 tačnih registracija odobrena. Sve ispod toga, nema ulaza
Ni na lj/s
A za picija, jest bogami, samo da ja imam bilo kakve direktne koristi od istih
- animals
#654 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Nisi odgovorila, kako ces ti bojkotovati Hrvatske proizvode..SaraFina wrote:
Kraći IQ test bolje. 10 pitanja. 6 tačnih registracija odobrena. Sve ispod toga, nema ulaza
Ni na lj/s
lako je tudjim gloginje mlatiti..
tebe bojkot ionako ne pogadja..
- Dozer
#655 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Djelimicno, tacno, i samo ako se gleda s te strane. A, ako se pogleda realnost, onda politika, tacnije oni koji kroje i predstavljaju politiku, a to je ovje SDA, jeste kriva, i to zbog sljedeceg:mk ultra wrote:nije baš politika tu kriva, više bošnjački narodDozer wrote:Kako vec rekoh - ako se krene s takvim bojkotom (sto je, naravno, sasvim legitiman potez, da me se pogresno ne shvati da branim nekoga), nakon par dana cemo biti i gladni, i zedni, i bosi, i bez vozila, goriva, tehnnike...
Logicno, sve se ove moze zahvaliti vrhunskoj i nadasve inteligentnoj bosnjackoj politici, tj. onima koji se predstavljaju kao "vodje" Bosnjaka, tj. - SDA.
naša industrija i proizvodnja ide u apsolutno drugom smjeru
a nije stranka kriva kad ti trebaš biti lijepo obučeni gospodin i otići u Frankfurt na sastanak da dogovoriš da budeš ovlašteni distributer sony-a
- jer nije stvorila politicke i ekonomske uslove za nesto takvo,
- jer nije usmjerila ljude da razmisljaju u tom pravcu (ne moze da stigne od ENV supljaka i trvenja za fotelje),
- jer im nije olaksala pokretanje takvih stvari u administrativnom smislu, i, na kraju, i najbitnije
- jer im, i kada dodju s takvom idejom i namjerom, traze 10% od ulaganja ako hoce da dobiju papire za sve to
I ovo zadnje je 100% tacno. Zamisli sad da odes u banku, dignes kredit od npr. 1.000.000 KM da bi napravio objekat, platio fransize, licence, opremio, itd., i onda dodjes da rijesis papire za sve to, a ovdje ti neki SDA mazlum kaze - znas, moze sve to, ali moras na ovaj racun uplatiti 10% te investicije, tj. 100.000.
Vjeruj mi na rijec, znam ljude koji su pokusavali pokrenuti ovakve stvari, i odustajali upravo radi ovoga sto navedoh. A znam i neke koji su pristali, pa dali, a onda i nastavili da daju da bi mogli nastaviti raditi.
- CPT
#656 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Svejedno je... Govorimo o dilemi bojkota distributera ili proizvodjaca. Sasvim je svejedno ko vrsi bojkot, rezultat za Harley ce biti isti. Ako se sutra ustavi prodaja X proizvoda. Zbog kupaca, vlade ili xyz proizvodjac ce pozvati distributera i pitati sta je problem... Sta predlaze da se stanje promijeniti i onda polako stvar zaostrava. Kod vech brandova frcaju iskre za svaki procent prodaje.Bloo wrote:Oni - njihove vlade?CPT wrote: Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
Ne građan. Ovdje se priča o građanskoj akciji.
- Bloo
- Globalna šefica
#657 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Svejedno?CPT wrote:Svejedno je... Govorimo o dilemi bojkota distributera ili proizvodjaca. Sasvim je svejedno ko vrsi bojkot, rezultat za Harley ce biti isti. Ako se sutra ustavi prodaja X proizvoda. Zbog kupaca, vlade ili xyz proizvodjac ce pozvati distributera i pitati sta je problem... Sta predlaze da se stanje promijeniti i onda polako stvar zaostrava. Kod vech brandova frcaju iskre za svaki procent prodaje.Bloo wrote:Oni - njihove vlade?CPT wrote: Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
Ne građan. Ovdje se priča o građanskoj akciji.
I disagree.
Jedno su ekonomske mjere jedne vlade, kojoj se moraju povinovati svi u toj državi, a drugo je građanska akcija odnosno individualni pokušaj građana da urade promjenu.
- animals
#658 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Evo vidi se napredak..
dosao ovaj CRT, sa migrantske krize, da podrzi akciju..
sad vas ima sestero
dosao ovaj CRT, sa migrantske krize, da podrzi akciju..
sad vas ima sestero
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#659 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Jasno je meni da bi ti da se bojkotuju posrednici, ali si i sama rekla da odnos proizvođač-posrednik traje malo duže i zasnovan je na povjerenju...svjesna si da je naša ekonomija još uvijek u povoju, mladunče koje ništa nije sposobno samo uraditi, pitanje je kako bi se to sve odrazilo na komplet situaciju u BiH. Mi smo mali i nemamo baš prostora za neki dugoročni ekonomski hladni rat.SaraFina wrote:
Proizvodjač će sam naći alternativu... Njemu je takodjer u interesu da plasira proizvedeni proizvod i dodje do kupca. U početku alternativa može biti neko slovenačko zastupništvo privremeno koje će plasirati robu u BiH. Kasnije bi našli opciju za probni period bekog opet iz BiH... Ali Z. Hercegovina ne bi imala monopol...Opskrba takodjer ne bi stala.
Ne bojkotujemo proizvodjač, nego posrednike...shvataš?
- djevojka bez imena
#660 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih? 
- beni-bu-man
#661 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ne, to je porodicna firmadjevojka bez imena wrote:Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#662 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ja sam vrlo pozitivan i optimističanSaraFina wrote:mk ultra wrote:bogami rijetko ko ovdje ima dodira sa realnim![]()
upoznate li kad nekog bošnjaka vlasnika nečega, ili bošnjaka sa parama![]()
bojkotujte onda i montanu piceriju
95% klima uređaja dobave hrvati, gasi klime
bošnjačko razmatranje rada i ekonomije često se svodi na nivo Esed Radeljaš i slični. To nije kriva isključivo SDA, kriv je nakaradan mentalni sklop i generalno neznanje.
Pisao sam to i ranije na temu Mepas mall VS SCC koji se porediti ne mogu u kvaliteti izrade.
uostalom, zašto ste pobjegli u minken, napravite nam ovdje bolje![]()
![]()
Ja ne volim ni ovakve prognozere... Poput tebe. Oprosti. Može se itekako. Uz trud.. Malo pozitive može biti ponekad od presudne važnosti. A pozitiva nam je potrebna... Obzirom na stanje i okruženje. I ideje. Jbg.
mogao sam i ja otići pa nisam, vjerovatno što sam u crnilu
ali obiđi koliko sam ja obišao firmi i objekata u državi i onda sve ispričaj
domaća industrija i prodaja, opet kažem, ide u potpuno drugom pravcu (težem). dobavljanje roba, kladionice i ostali načini za lagano uzimanje novca kod bošnjaka skoro da ne postoje. zašto, mogu samo pretpostaviti i to je moje mišljenje koje ne želim da obrazlažem ovdje.
naš čovjek u varešu otvara punionicu vode, i projektom je predvidio priključak na gradski vodovod
jel ja trebam njegovu vodu da kupim?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#663 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Kao NK Široki Brijeg? Doduše, sad im je trener Makedonac, mislim prvi čovjek koji nije katolik u tom klubu.djevojka bez imena wrote:Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih?
To je teški oblik fašizma i nacionalizma, šalju jasnu poruku da su njima tamo nepoželjni i Srbi i Bošnjaci.
- Ramzess Veliki
#664 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
Ista je to bagra ...
- mk ultra
#665 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
misliš ovako nekako, pa otpis dugaDozer wrote:Djelimicno, tacno, i samo ako se gleda s te strane. A, ako se pogleda realnost, onda politika, tacnije oni koji kroje i predstavljaju politiku, a to je ovje SDA, jeste kriva, i to zbog sljedeceg:mk ultra wrote:nije baš politika tu kriva, više bošnjački narodDozer wrote:Kako vec rekoh - ako se krene s takvim bojkotom (sto je, naravno, sasvim legitiman potez, da me se pogresno ne shvati da branim nekoga), nakon par dana cemo biti i gladni, i zedni, i bosi, i bez vozila, goriva, tehnnike...
Logicno, sve se ove moze zahvaliti vrhunskoj i nadasve inteligentnoj bosnjackoj politici, tj. onima koji se predstavljaju kao "vodje" Bosnjaka, tj. - SDA.
naša industrija i proizvodnja ide u apsolutno drugom smjeru
a nije stranka kriva kad ti trebaš biti lijepo obučeni gospodin i otići u Frankfurt na sastanak da dogovoriš da budeš ovlašteni distributer sony-a
- jer nije stvorila politicke i ekonomske uslove za nesto takvo,
- jer nije usmjerila ljude da razmisljaju u tom pravcu (ne moze da stigne od ENV supljaka i trvenja za fotelje),
- jer im nije olaksala pokretanje takvih stvari u administrativnom smislu, i, na kraju, i najbitnije
- jer im, i kada dodju s takvom idejom i namjerom, traze 10% od ulaganja ako hoce da dobiju papire za sve to
I ovo zadnje je 100% tacno. Zamisli sad da odes u banku, dignes kredit od npr. 1.000.000 KM da bi napravio objekat, platio fransize, licence, opremio, itd., i onda dodjes da rijesis papire za sve to, a ovdje ti neki SDA mazlum kaze - znas, moze sve to, ali moras na ovaj racun uplatiti 10% te investicije, tj. 100.000.
Vjeruj mi na rijec, znam ljude koji su pokusavali pokrenuti ovakve stvari, i odustajali upravo radi ovoga sto navedoh. A znam i neke koji su pristali, pa dali, a onda i nastavili da daju da bi mogli nastaviti raditi.
https://www.akta.ba/kapital/porezni-dug ... a-km/92926
ove pare postoje negdje
to svakako, ugradnja u svačiji pokušaj biznisa i prijetnja raznim inspekcijama
- CPT
#666 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ma mozes ti disagree koliko zelis. Provjeri kakav efekt ima BDS pokret na Izrael a nema nikakve veze sa vladom. Ne treba Bosnjaku (a ocigledno treba) upustvo vlade da prestane kupovati X proizvod. Kad prestane kupovati proizvod direktno utjece na distributera i principala.Bloo wrote:Jedno su ekonomske mjere jedne vlade, kojoj se moraju povinovati svi u toj državi, a drugo je građanska akcija odnosno individualni pokušaj građana da urade promjenu.
U SAD i najpoznatiji novinari dobiju nogu zbog prijetnje (od kupaca) bojkotom pricipalu. Novinari koji inace prezive sve...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#667 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
E, znate šta, prvo se vratite ovamo, pa da svi zajedno bojkotujemoRamzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
Naručićemo po njemačku pivu i lagano
- beni-bu-man
#668 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
+1Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
ja bih da bojkotujemo Muslimane/krscane/pravoslavce........
- Bloo
- Globalna šefica
#669 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Moderatore...beni-bu-man wrote:+1Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
- animals
#670 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
a katolici nistabeni-bu-man wrote:+1Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
- MarlboroGold
#671 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
beni-bu-man wrote:+1Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
- beni-bu-man
#672 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
nemoj njih i oni imaju mater sem arzuhala kojeg sam banovoBloo wrote:Moderatore...beni-bu-man wrote:+1Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
- beni-bu-man
#673 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
ma to spada u krscane, katolici evangelisti mormoni superman spajdermen ajkula drakula picajzla ..... mjau-mjauanimals wrote:a katolici nistabeni-bu-man wrote:+1Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
- mk ultra
#674 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...

nemoj tako svijetli ko ringišpil u ogavnoj kombinaciji kamene fasade, crvene i žute hifa boje i antracit krova
a ima i hajr česmu pored, uklopio kod punionice za tečni gas
hadžija naš
- beni-bu-man
#675 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!
i najvece cijenemk ultra wrote:Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
nemoj tako svijetli ko ringišpil u ogavnoj kombinaciji kamene fasade, crvene i žute hifa boje i antracit krova![]()
a ima i hajr česmu pored, uklopio kod punionice za tečni gas
hadžija naš![]()
dabogda mu rukice otpale