Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
beni-bu-man

#651 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote: Bingo
Alma Ras
HIFA
Prevent
MIMS maybe...
nako na prvu.,...
HIFA najveci lopovi u BiH
Fudo387

#652 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

triconja wrote:
beni-bu-man wrote:
Dinostula wrote:Mogu samo nase proizvode bojkotovati jer ih je bar 50% katastrofa. :lol:
Kupujmo kvalitet. 8-)
Auuu gdje ces to rec, sace te patiJoti s inostranstva oderat ko macku :mrgreen:
Ja kad sam govorio da treba blokirat dijasporase tako da ne mogu pristupiti forumu bio sam ismijan :)
Bas me cudi sto su te ismijali zbog toga?
Ma supci, nema sta drugo.
:D
Stop dijasporskom zulumu, nagovaraju posten i miran svijet na radikalne mjere, hoce da ih zavade sa miroljubivim, finim, na ranu privit komsijama. :D
triconja

#653 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

SaraFina wrote:
Kraći IQ test bolje. 10 pitanja. 6 tačnih registracija odobrena. Sve ispod toga, nema ulaza :D
Ni na lj/s :D
Kakvi to, vidi se ip adresa :lol: :lol: :lol: , samo radikalno bajo moj. Vidim da radikalne metode tebi nisu strane pa bi trebala da skontas u cemu je fazon :mrgreen: .

A za picija, jest bogami, samo da ja imam bilo kakve direktne koristi od istih :lol: .
animals

#654 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

SaraFina wrote:

Kraći IQ test bolje. 10 pitanja. 6 tačnih registracija odobrena. Sve ispod toga, nema ulaza :D
Ni na lj/s :D
Nisi odgovorila, kako ces ti bojkotovati Hrvatske proizvode..
lako je tudjim gloginje mlatiti..
tebe bojkot ionako ne pogadja..
Dozer

#655 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

mk ultra wrote:
Dozer wrote:Kako vec rekoh - ako se krene s takvim bojkotom (sto je, naravno, sasvim legitiman potez, da me se pogresno ne shvati da branim nekoga), nakon par dana cemo biti i gladni, i zedni, i bosi, i bez vozila, goriva, tehnnike...

Logicno, sve se ove moze zahvaliti vrhunskoj i nadasve inteligentnoj bosnjackoj politici, tj. onima koji se predstavljaju kao "vodje" Bosnjaka, tj. - SDA.
nije baš politika tu kriva, više bošnjački narod

naša industrija i proizvodnja ide u apsolutno drugom smjeru

a nije stranka kriva kad ti trebaš biti lijepo obučeni gospodin i otići u Frankfurt na sastanak da dogovoriš da budeš ovlašteni distributer sony-a ;-)
Djelimicno, tacno, i samo ako se gleda s te strane. A, ako se pogleda realnost, onda politika, tacnije oni koji kroje i predstavljaju politiku, a to je ovje SDA, jeste kriva, i to zbog sljedeceg:
- jer nije stvorila politicke i ekonomske uslove za nesto takvo,
- jer nije usmjerila ljude da razmisljaju u tom pravcu (ne moze da stigne od ENV supljaka i trvenja za fotelje),
- jer im nije olaksala pokretanje takvih stvari u administrativnom smislu, i, na kraju, i najbitnije
- jer im, i kada dodju s takvom idejom i namjerom, traze 10% od ulaganja ako hoce da dobiju papire za sve to

I ovo zadnje je 100% tacno. Zamisli sad da odes u banku, dignes kredit od npr. 1.000.000 KM da bi napravio objekat, platio fransize, licence, opremio, itd., i onda dodjes da rijesis papire za sve to, a ovdje ti neki SDA mazlum kaze - znas, moze sve to, ali moras na ovaj racun uplatiti 10% te investicije, tj. 100.000.
Vjeruj mi na rijec, znam ljude koji su pokusavali pokrenuti ovakve stvari, i odustajali upravo radi ovoga sto navedoh. A znam i neke koji su pristali, pa dali, a onda i nastavili da daju da bi mogli nastaviti raditi.
CPT

#656 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:
CPT wrote: Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
Oni - njihove vlade?
Ne građan. Ovdje se priča o građanskoj akciji. :mrgreen:
Svejedno je... Govorimo o dilemi bojkota distributera ili proizvodjaca. Sasvim je svejedno ko vrsi bojkot, rezultat za Harley ce biti isti. Ako se sutra ustavi prodaja X proizvoda. Zbog kupaca, vlade ili xyz proizvodjac ce pozvati distributera i pitati sta je problem... Sta predlaze da se stanje promijeniti i onda polako stvar zaostrava. Kod vech brandova frcaju iskre za svaki procent prodaje.
Bloo
Globalna šefica

#657 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

CPT wrote:
Bloo wrote:
CPT wrote: Kad je Trump opalio Kanadu i Kinu tarifama oni su uzvratili nazad direktno sa tarifama na proizvodjace (tacno odredjene) i ne njihove distributere koji u prici i nisu bitni. Pa tako u drzavi Harleya ili soje skontaju za koga glasaju i kako to utjece na druge.
Oni - njihove vlade?
Ne građan. Ovdje se priča o građanskoj akciji. :mrgreen:
Svejedno je... Govorimo o dilemi bojkota distributera ili proizvodjaca. Sasvim je svejedno ko vrsi bojkot, rezultat za Harley ce biti isti. Ako se sutra ustavi prodaja X proizvoda. Zbog kupaca, vlade ili xyz proizvodjac ce pozvati distributera i pitati sta je problem... Sta predlaze da se stanje promijeniti i onda polako stvar zaostrava. Kod vech brandova frcaju iskre za svaki procent prodaje.
Svejedno?
I disagree.
Jedno su ekonomske mjere jedne vlade, kojoj se moraju povinovati svi u toj državi, a drugo je građanska akcija odnosno individualni pokušaj građana da urade promjenu.
animals

#658 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Evo vidi se napredak..
dosao ovaj CRT, sa migrantske krize, da podrzi akciju..
sad vas ima sestero :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#659 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Proizvodjač će sam naći alternativu... Njemu je takodjer u interesu da plasira proizvedeni proizvod i dodje do kupca. U početku alternativa može biti neko slovenačko zastupništvo privremeno koje će plasirati robu u BiH. Kasnije bi našli opciju za probni period bekog opet iz BiH... Ali Z. Hercegovina ne bi imala monopol...Opskrba takodjer ne bi stala.
Ne bojkotujemo proizvodjač, nego posrednike...shvataš?
Jasno je meni da bi ti da se bojkotuju posrednici, ali si i sama rekla da odnos proizvođač-posrednik traje malo duže i zasnovan je na povjerenju...svjesna si da je naša ekonomija još uvijek u povoju, mladunče koje ništa nije sposobno samo uraditi, pitanje je kako bi se to sve odrazilo na komplet situaciju u BiH. Mi smo mali i nemamo baš prostora za neki dugoročni ekonomski hladni rat.
djevojka bez imena

#660 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by djevojka bez imena »

Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih? :stidljiva1:
beni-bu-man

#661 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

djevojka bez imena wrote:Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih? :stidljiva1:
ne, to je porodicna firma :lol: :lol: :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#662 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

SaraFina wrote:
mk ultra wrote:bogami rijetko ko ovdje ima dodira sa realnim :lol:

upoznate li kad nekog bošnjaka vlasnika nečega, ili bošnjaka sa parama :skoljka:

bojkotujte onda i montanu piceriju
95% klima uređaja dobave hrvati, gasi klime
bošnjačko razmatranje rada i ekonomije često se svodi na nivo Esed Radeljaš i slični. To nije kriva isključivo SDA, kriv je nakaradan mentalni sklop i generalno neznanje.
Pisao sam to i ranije na temu Mepas mall VS SCC koji se porediti ne mogu u kvaliteti izrade.

uostalom, zašto ste pobjegli u minken, napravite nam ovdje bolje :mrgreen: :bih: :thumbup:

Ja ne volim ni ovakve prognozere... Poput tebe. Oprosti. Može se itekako. Uz trud.. Malo pozitive može biti ponekad od presudne važnosti. A pozitiva nam je potrebna... Obzirom na stanje i okruženje. I ideje. Jbg.
ja sam vrlo pozitivan i optimističan
mogao sam i ja otići pa nisam, vjerovatno što sam u crnilu

ali obiđi koliko sam ja obišao firmi i objekata u državi i onda sve ispričaj :mrgreen:
domaća industrija i prodaja, opet kažem, ide u potpuno drugom pravcu (težem). dobavljanje roba, kladionice i ostali načini za lagano uzimanje novca kod bošnjaka skoro da ne postoje. zašto, mogu samo pretpostaviti i to je moje mišljenje koje ne želim da obrazlažem ovdje.

naš čovjek u varešu otvara punionicu vode, i projektom je predvidio priključak na gradski vodovod :lol:
jel ja trebam njegovu vodu da kupim?
Tomahawk11
Globalni moderator

#663 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

djevojka bez imena wrote:Kad neka firma zapošljava isključivo Hrvate, Jel to onda bojkot svih ostalih? :stidljiva1:
Kao NK Široki Brijeg? Doduše, sad im je trener Makedonac, mislim prvi čovjek koji nije katolik u tom klubu.
To je teški oblik fašizma i nacionalizma, šalju jasnu poruku da su njima tamo nepoželjni i Srbi i Bošnjaci.
Ramzess Veliki

#664 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ramzess Veliki »

Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
mk ultra

#665 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

Dozer wrote:
mk ultra wrote:
Dozer wrote:Kako vec rekoh - ako se krene s takvim bojkotom (sto je, naravno, sasvim legitiman potez, da me se pogresno ne shvati da branim nekoga), nakon par dana cemo biti i gladni, i zedni, i bosi, i bez vozila, goriva, tehnnike...

Logicno, sve se ove moze zahvaliti vrhunskoj i nadasve inteligentnoj bosnjackoj politici, tj. onima koji se predstavljaju kao "vodje" Bosnjaka, tj. - SDA.
nije baš politika tu kriva, više bošnjački narod

naša industrija i proizvodnja ide u apsolutno drugom smjeru

a nije stranka kriva kad ti trebaš biti lijepo obučeni gospodin i otići u Frankfurt na sastanak da dogovoriš da budeš ovlašteni distributer sony-a ;-)
Djelimicno, tacno, i samo ako se gleda s te strane. A, ako se pogleda realnost, onda politika, tacnije oni koji kroje i predstavljaju politiku, a to je ovje SDA, jeste kriva, i to zbog sljedeceg:
- jer nije stvorila politicke i ekonomske uslove za nesto takvo,
- jer nije usmjerila ljude da razmisljaju u tom pravcu (ne moze da stigne od ENV supljaka i trvenja za fotelje),
- jer im nije olaksala pokretanje takvih stvari u administrativnom smislu, i, na kraju, i najbitnije
- jer im, i kada dodju s takvom idejom i namjerom, traze 10% od ulaganja ako hoce da dobiju papire za sve to

I ovo zadnje je 100% tacno. Zamisli sad da odes u banku, dignes kredit od npr. 1.000.000 KM da bi napravio objekat, platio fransize, licence, opremio, itd., i onda dodjes da rijesis papire za sve to, a ovdje ti neki SDA mazlum kaze - znas, moze sve to, ali moras na ovaj racun uplatiti 10% te investicije, tj. 100.000.
Vjeruj mi na rijec, znam ljude koji su pokusavali pokrenuti ovakve stvari, i odustajali upravo radi ovoga sto navedoh. A znam i neke koji su pristali, pa dali, a onda i nastavili da daju da bi mogli nastaviti raditi.
misliš ovako nekako, pa otpis duga :mrgreen:
https://www.akta.ba/kapital/porezni-dug ... a-km/92926

ove pare postoje negdje :lol:
to svakako, ugradnja u svačiji pokušaj biznisa i prijetnja raznim inspekcijama
CPT

#666 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by CPT »

Bloo wrote:Jedno su ekonomske mjere jedne vlade, kojoj se moraju povinovati svi u toj državi, a drugo je građanska akcija odnosno individualni pokušaj građana da urade promjenu.
Ma mozes ti disagree koliko zelis. Provjeri kakav efekt ima BDS pokret na Izrael a nema nikakve veze sa vladom. Ne treba Bosnjaku (a ocigledno treba) upustvo vlade da prestane kupovati X proizvod. Kad prestane kupovati proizvod direktno utjece na distributera i principala.

U SAD i najpoznatiji novinari dobiju nogu zbog prijetnje (od kupaca) bojkotom pricipalu. Novinari koji inace prezive sve...
Tomahawk11
Globalni moderator

#667 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:Ja bih da bojkotujemo i firme koje doniraju SDA.
Ista je to bagra ...
E, znate šta, prvo se vratite ovamo, pa da svi zajedno bojkotujemo :twisted:
Naručićemo po njemačku pivu i lagano :D
beni-bu-man

#668 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Ista je to bagra ...
+1
ja bih da bojkotujemo Muslimane/krscane/pravoslavce........
Bloo
Globalna šefica

#669 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote:
Ista je to bagra ...
+1
Moderatore...
animals

#670 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

beni-bu-man wrote:
Ista je to bagra ...
+1
a katolici nista :D
MarlboroGold

#671 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

beni-bu-man wrote:
Ista je to bagra ...
+1
:thumbup: :lol:
beni-bu-man

#672 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
beni-bu-man wrote:
Ista je to bagra ...
+1
Moderatore...
nemoj njih i oni imaju mater sem arzuhala kojeg sam banovo :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#673 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

animals wrote:
beni-bu-man wrote:
Ista je to bagra ...
+1
a katolici nista :D
ma to spada u krscane, katolici evangelisti mormoni superman spajdermen ajkula drakula picajzla ..... mjau-mjau
mk ultra

#674 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

Ista je to bagra ...
Image

nemoj tako svijetli ko ringišpil u ogavnoj kombinaciji kamene fasade, crvene i žute hifa boje i antracit krova :mrgreen:
a ima i hajr česmu pored, uklopio kod punionice za tečni gas

hadžija naš :mrgreen: :bih:
beni-bu-man

#675 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

mk ultra wrote:
Ista je to bagra ...
Image

nemoj tako svijetli ko ringišpil u ogavnoj kombinaciji kamene fasade, crvene i žute hifa boje i antracit krova :mrgreen:
a ima i hajr česmu pored, uklopio kod punionice za tečni gas

hadžija naš :mrgreen: :bih:
i najvece cijene

dabogda mu rukice otpale :mrgreen:
Locked