CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"?
-
mostarac1905
- studiorum_tuzlaensis
#652 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Dobretići su imali 182 dopisna birača, a danas ih je 748. Najviše ih je u Hrvatskoj (628), a u Sloveniji 67. Sva imena pogledajte ovdje.
U Dobretićima se nije niko rodio ima 25 godina, zato ih ima u Hrvatskoj 628.
P.s.
Zeljko Komšić kaže: MA HAJTE MOLIM VAS.
Vezano za ovu odluku CIKAa, očekivano veoma, oni već znaju da će Ustavni Sud podržati ovu odluku, kakva SDA i apelacije, završena je to priča.
Mi smo tu da pušimo kurac vlastodršcima i selimo se iz ove gubernije, i hoću majkemi aBd.
U Dobretićima se nije niko rodio ima 25 godina, zato ih ima u Hrvatskoj 628.
P.s.
Zeljko Komšić kaže: MA HAJTE MOLIM VAS.
Vezano za ovu odluku CIKAa, očekivano veoma, oni već znaju da će Ustavni Sud podržati ovu odluku, kakva SDA i apelacije, završena je to priča.
Mi smo tu da pušimo kurac vlastodršcima i selimo se iz ove gubernije, i hoću majkemi aBd.
- MarshalDodik
#653 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Kad se sjetimo silne i agresivne kampanje pred popis, kao nesto historijsko za bosnjacki narod, one reklame brooto sto ljut itd itd...
Cemu sve ono( osim da onoliki novac ode samo da se pobrojimo i pokazemo misice haha ) kad bi sad najvise voljeli da tog popisa nije ni bilo?
Hajde, mogu i to svariti, ali recenicu "evo ih legalizovali su etnicko ciscenje" ne mogu nikako. Moze li objasnjenje? ...inace cu zakljuciti prema osnovnim logickim slijedom da etnickog ciscenja nije bilo da se danas nije donijela ova odluka ili da iako se desio Sda-u u kao takav nije predstavljao " veliki problem" sve do danas
Cemu sve ono( osim da onoliki novac ode samo da se pobrojimo i pokazemo misice haha ) kad bi sad najvise voljeli da tog popisa nije ni bilo?
Hajde, mogu i to svariti, ali recenicu "evo ih legalizovali su etnicko ciscenje" ne mogu nikako. Moze li objasnjenje? ...inace cu zakljuciti prema osnovnim logickim slijedom da etnickog ciscenja nije bilo da se danas nije donijela ova odluka ili da iako se desio Sda-u u kao takav nije predstavljao " veliki problem" sve do danas
- studiorum_tuzlaensis
#654 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Plakat ćemo mi svi za Meddžidom Kreso.
Kad Vam samo Tegeltija i HDZovska bagra ozakoni etničko čišćenje, pa još uz to kamenjari dobiju sta su htjeli. Čista pobjeda HDZa, glatko i jasno, a tebi Bakire jebemo sve gdje šta imaš, što ne poginu u ratu.
Kad Vam samo Tegeltija i HDZovska bagra ozakoni etničko čišćenje, pa još uz to kamenjari dobiju sta su htjeli. Čista pobjeda HDZa, glatko i jasno, a tebi Bakire jebemo sve gdje šta imaš, što ne poginu u ratu.
- 512MB
#655 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
SDA izletila sa saopcenjem prije od CIKa 
- studiorum_tuzlaensis
#656 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ti imaš problem što bosnjake gledaš kroz prizmu SDA, tj. Bošnjake si sveo na glasače SDA.MarshalDodik wrote:Kad se sjetimo silne i agresivne kampanje pred popis, kao nesto historijsko za bosnjacki narod, one reklame brooto sto ljut itd itd...
-
Novak20
#657 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Da je mišljenje Zavoda za statistiku F BiH zanemareno u odlučivanju.mostarac1905 wrote:šta kaže željko komšić?
https://vijesti.ba/clanak/432140/demokr ... o-ciscenje
Također, Demokratska fronta podjeća i na stručno mišljenje Zavoda za statistiku F BiH u kojem je jasno naglašeno da Centralna izborna komisija ne može koristiti popis iz 2013. godine kao osnov za raspodjelu mandata u Domu naroda F BiH.
- madner
-
statixx
#659 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Na kraju ce i BPK i USK ostati bez hrvatskog delegata...
- Kolinda
#660 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ako mi pokažeš članak u Ustavu koji ovo kaže za dom naroda evo javno se odričem pisanja na ovom forumu.Mirza007 wrote:Nije njena apelacija vezana uz to koji se popis koristi (1991 ili 2013) nego da se iz svakog kantona bira po jedan konstitutivni ako je takav izabran.statixx wrote:Da li ce je oboriti zavisi prije svega od presude po apelaciji Borjane.
Potencijalna apelacija ce ici na popis jer u ustavu lijepo pise da se koristi popis iz 1991. dok se ne objavi da je zavrsen povratak.
Moguce da i HDZ podnese apelaciju u vezi po jednog konstitutivnog iz svakog kantona jer je odluka CIK-a to uvazila. Samo u to cisto sumnjam.
- Kolinda
#661 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Što bi bilo jedina normalana odluka...kako će 24 Hrvata dati 1/17 hrvatskih zastupnika u klubu Hrvata.statixx wrote:Na kraju ce i BPK i USK ostati bez hrvatskog delegata...
- MarshalDodik
#662 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ma nemam. Evo gledat cu ih kako ti hoces, samo neka mi neko pojasni ovo uvrijezeno misljenje "ova odluka CIK- a legalizuje etnicko ciscenje"?studiorum_tuzlaensis wrote:Ti imaš problem što bosnjake gledaš kroz prizmu SDA, tj. Bošnjake si sveo na glasače SDA.MarshalDodik wrote:Kad se sjetimo silne i agresivne kampanje pred popis, kao nesto historijsko za bosnjacki narod, one reklame brooto sto ljut itd itd...
- GandalfSivi
#663 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Pokazao sam ti ja jednom, izgleda nije ti dovoljno bilo...Kolinda wrote:Ako mi pokažeš članak u Ustavu koji ovo kaže za dom naroda evo javno se odričem pisanja na ovom forumu.Mirza007 wrote:Nije njena apelacija vezana uz to koji se popis koristi (1991 ili 2013) nego da se iz svakog kantona bira po jedan konstitutivni ako je takav izabran.statixx wrote:Da li ce je oboriti zavisi prije svega od presude po apelaciji Borjane.
Potencijalna apelacija ce ici na popis jer u ustavu lijepo pise da se koristi popis iz 1991. dok se ne objavi da je zavrsen povratak.
Moguce da i HDZ podnese apelaciju u vezi po jednog konstitutivnog iz svakog kantona jer je odluka CIK-a to uvazila. Samo u to cisto sumnjam.
- horkesh
#664 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Potpuno očekivana odluka. 1/1/1 za jedne, popis iz 2013. za druge. Svi nezadovoljni 
- Kaligrafija
#665 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ne valja izborni zakon, niti prema popisu iz 91', ni iz 2013...17 srpskih delegata iz FBiH, po kojoj osnovi...Srbi su manjina u Federaciji, da li Bosnjaci imaju ista prava u RS, nemaju...! Ovo u HNK je smijesno...! Blokirati sve, pa nek ide sve pm... Jebem SDA sve po spisku, oni su nas doveli do ovog stanja...majku bi prodali rodjenu...! Kaze Hrvati majorizirani, pa mi smo kao vecinski narod majorizirani na svakom pedlju ove drzave...sve poluge drzave, vlasti su preuzela druga dva naroda...izborni proces njihov, finansijski sektor njihov, sud i tuzilastvo njihovo, Sipa njihova, ministarstvo odbrane njihovo...bosnjaci jos malo ce upravljati ministarstvom za maline i kupine...jos jednom majku vam debilnu SDA.
- GandalfSivi
#666 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
To ti je isto kao da te ja pitam sta ce jednoj sedmini stanovnistva jedna trecina vlasti. Ima onaj dio “konstitutivni i ravnopravni” na podrucju cijele drzave. Jeeno bez drugog ne ide.Kolinda wrote:Što bi bilo jedina normalana odluka...kako će 24 Hrvata dati 1/17 hrvatskih zastupnika u klubu Hrvata.statixx wrote:Na kraju ce i BPK i USK ostati bez hrvatskog delegata...
Anyhow, ne treba se zanemarati oko ovoga, past ce na Ustavnom Sudu, pa se ovakve igrice nikada vise nece ponoviti...
- tandmand
#667 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
SBK i HNK ima po jednog Bošnjaka predstavnika u Domu naroda.
te još ukupno 6 Hrvata, 3 Srbina i 1 ostali ...
Bošnjaka u SBK ima 57% a u HNK 41% a predstavnika 16%.
Minorizacija većinskog naroda na djelu.
- Kolinda
#668 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
I ja mislim da će pasti na ustavnom sudu ali onaj dio koji kaže 1-1-1GandalfSivi wrote:To ti je isto kao da te ja pitam sta ce jednoj sedmini stanovnistva jedna trecina vlasti. Ima onaj dio “konstitutivni i ravnopravni” na podrucju cijele drzave. Jeeno bez drugog ne ide.Kolinda wrote:Što bi bilo jedina normalana odluka...kako će 24 Hrvata dati 1/17 hrvatskih zastupnika u klubu Hrvata.statixx wrote:Na kraju ce i BPK i USK ostati bez hrvatskog delegata...
Anyhow, ne treba se zanemarati oko ovoga, past ce na Ustavnom Sudu, pa se ovakve igrice nikada vise nece ponoviti...
- Bloo
- Globalna šefica
#669 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Taman dok mi dramimo oko ovog, budzetlije osupnute ovim usvojise...
IZA NOVE GODINE
Svi koji su na budžetu FBiH će dobiti veće plaće, ministrima i premijeru povećanje do 150 KM

IZA NOVE GODINE
Svi koji su na budžetu FBiH će dobiti veće plaće, ministrima i premijeru povećanje do 150 KM
- GandalfSivi
#670 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ne ide tako, pogresno kontas. Ne gleda se procenat Bosnjaka u odnosu na ostale u tom Kantonu, nego se gleda u procenat Bosnjaka iz tog Kantona u odnosu na ukupan broj Bosnjaka u FBiH. Gadno je za skontati, i sam sam se napatio nekada...tandmand wrote:SBK i HNK ima po jednog Bošnjaka predstavnika u Domu naroda.![]()
- studiorum_tuzlaensis
#671 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Ali u ta dva kantona skupstinsku većinu 50%+ imaju guzna braca SDA + HDZ...tandmand wrote:SBK i HNK ima po jednog Bošnjaka predstavnika u Domu naroda.![]()
Još jednom da se najebem majke i jednim i drugim.
- klixoris
#672 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Etnicko ciscenje je legalizovano onog momenta kada je Aljo stavio potpis na Daytonski sporazum i tako priznao etnicki ociscen srpski entitet. Prefiks "Republika" u njegovom nazivu je bio gratisMarshalDodik wrote: ali recenicu "evo ih legalizovali su etnicko ciscenje" ne mogu nikako. Moze li objasnjenje? ...inace cu zakljuciti prema osnovnim logickim slijedom da etnickog ciscenja nije bilo da se danas nije donijela ova odluka ili da iako se desio Sda-u u kao takav nije predstavljao " veliki problem" sve do danas
- tandmand
#673 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Znam kako ide, uzima udio: broj jednog naroda iz pojedinog kantona/ukupni broj tog naroda na nivou BiH i taj se procenat primjeni na ukupan broj dodjeljenih predstavnika za taj narod.GandalfSivi wrote:Ne ide tako, pogresno kontas. Ne gleda se procenat Bosnjaka u odnosu na ostale u tom Kantonu, nego se gleda u procenat Bosnjaka iz tog Kantona u odnosu na ukupan broj Bosnjaka u FBiH. Gadno je za skontati, i sam sam se napatio nekada...tandmand wrote:SBK i HNK ima po jednog Bošnjaka predstavnika u Domu naroda.![]()
Ali nije realno da narod kojeg u dva kantona ima oko 50%, da skoro nema svoga predstavnika.
Čitav koncept Doma naroda je karina ...
Last edited by tandmand on 18/12/2018 13:57, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#674 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Evo maco, samo za tebe:Kolinda wrote:Ako mi pokažeš članak u Ustavu koji ovo kaže za dom naroda evo javno se odričem pisanja na ovom forumu.Mirza007 wrote:Nije njena apelacija vezana uz to koji se popis koristi (1991 ili 2013) nego da se iz svakog kantona bira po jedan konstitutivni ako je takav izabran.statixx wrote:Da li ce je oboriti zavisi prije svega od presude po apelaciji Borjane.
USTAV FBIH AMANDMAN LII
Prijelazne i završne odredbe
Član 11a. 1. Proporcionalna zastupljenost u svim javnim organima vlasti, uključujući i sudove Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH. Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona. Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Falices mi maco. Na rastanku molim te obecaj mi da vise neces dati ovim podlim Bosnjacima da te guze gdje stignu.
-
Nivelacija
#675 Re: CIK u službi Hrvatske i Srbije: U BiH će susjedi i komšije kontrolom u CIK-U napraviti izbornu prevaru sa "maticama"
Cekaj ZDK i TK daju isti broj delegata kao npr ZHK iako ovi prvi imajj 400 -500hiljada stanovnika a drugi 80 -90 hiljada?
Da ne govorim o SBK gdje su bosnjaci skoro eliminisani iako cine vecinu
Da ne govorim o SBK gdje su bosnjaci skoro eliminisani iako cine vecinu