Niksic brate, gledamo rezultate unutar samog SDP-a, treba mu 20% da bude izabran u SKS...pedeset wrote:Koji Damir? Šta sam propustio, koja stranka?? Ne shvatam o čemu pričate...?GandalfSivi wrote:Skocio Damir na 19.93%, bit ce pravo ublizu...
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- GandalfSivi
#651 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
baxus
#652 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Damir je osvježenje, intelektualac veći od mnogih. Vrijedan čovjek i jako produktivan.GandalfSivi wrote:Ne volim ga nesto previse, ali volio bih da udje zbog vlogova, neka nas direktno obavjestava sta se desava...Velkoski wrote:Damire ako uđeš (i čitaš ovo ovdje), uradi neštA za freelancere i iduće izbore nećeš brinuti oko 20%GandalfSivi wrote:Skocio Damir na 19.93%, bit ce pravo ublizu...
Može biti inspiracija ljudima oko sebe tako da mislim da bi bilo veoma korisno da udje.
-
last mohicans
#653 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Apsolutno podrzavam,jos je bio na broju 10 Da je kojim slučajem ranije krenuo u svu priču i bio nosilac liste,dobio bi puno vise glasova lično, a i od Segmedine itekako više. Znamo da je to nemoguce u kratkom roku nakon njegove aktivacije. Baš bi volio da uđe, sjednice skupštine bi sa zanimanjem pratio.
-
pedeset
#654 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Hvala brate, nisam odmah shvatio.GandalfSivi wrote:Niksic brate, gledamo rezultate unutar samog SDP-a, treba mu 20% da bude izabran u SKS...pedeset wrote:Koji Damir? Šta sam propustio, koja stranka?? Ne shvatam o čemu pričate...?GandalfSivi wrote:Skocio Damir na 19.93%, bit ce pravo ublizu...
- Dr. Kuca
#655 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Cuj damir, kakav cirkus bi to bio.
- GandalfSivi
#656 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Jarane, prezivjeli smo Essu, nema vise pravih cirkusa...Dr. Kuca wrote:Cuj damir, kakav cirkus bi to bio.
- Dr. Kuca
#657 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma ja i onda mi se raja nesto zali.GandalfSivi wrote:Jarane, prezivjeli smo Essu, nema vise pravih cirkusa...Dr. Kuca wrote:Cuj damir, kakav cirkus bi to bio.
-
invincible1921
#658 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma nek udje covjek. Iskreno SDP ce bas sup.acki postupit ako tako ne uradi. Mozel ikako uc i ako mu bude falilo tih 0.1 na racun nekog drugog? Jbt covjek ima glasova skoro ko nosilac liste i da ne udje ,ma hajte molim vas
Kakavih je sve idiota proslo kroz skupstinu i kakvih intelektualnih gromada je sad proslo tipa POTURAK ??!! nek udje i damir. Covjek je ako nista obrazovan i veoma drustevno aktivan.
Ja nisam uopste njegov ljubitelj cak sam mu u lice da je licemjerno nakon svega sto je prico da bude u stranci i zakljucio sam na osnovu njegovog govora da on stvarno nastupa ispred SDP cisto jer je ideolski najblizi stranci, a zaista nisam vidio ni sekudnu u njemu da hoce da se uhljebi. I video njegov iz noci izbora dosta toga govori....Ako grijesim onda mu svaka cast jer glumi za hoolywooda..
Ja nisam uopste njegov ljubitelj cak sam mu u lice da je licemjerno nakon svega sto je prico da bude u stranci i zakljucio sam na osnovu njegovog govora da on stvarno nastupa ispred SDP cisto jer je ideolski najblizi stranci, a zaista nisam vidio ni sekudnu u njemu da hoce da se uhljebi. I video njegov iz noci izbora dosta toga govori....Ako grijesim onda mu svaka cast jer glumi za hoolywooda..
-
baxus
#659 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ova neka koalicija o kojoj se priča NIP NS SDP NBL DF bi mogla tako nastupiti na lokalnim za dvije godine.
Da imaju zajedničke kandidate u svakoj opstini
Npr.
Hadzibajric SG
NS da kandidira za centar
SDP za Novo Sarajevo
NIP za Ilidzu i Novi grad.
DF za Vogošću
A za vijeća stave zajedničke liste
Pa pomeli bi.
Dogovor kuću gradi.
Da imaju zajedničke kandidate u svakoj opstini
Npr.
Hadzibajric SG
NS da kandidira za centar
SDP za Novo Sarajevo
NIP za Ilidzu i Novi grad.
DF za Vogošću
A za vijeća stave zajedničke liste
Pa pomeli bi.
Dogovor kuću gradi.
- Leverage
#660 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne znam kako bi se glasačima ljevice svidio dogovor sa NiP i NBL. Meni lično ne bi.
-
invincible1921
#661 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Evo sad gledo na CIKu.
Damir niksic ima nekih 40tak glasova manje od SULJEVICA I STOJANOVICA ZAJEDNO,,,i da njih dvojica udju a on izvisi....
boze me sacuvaj , ja bi im je.bo mater . Donio stranci glasova skoro ko nosilac liste
Damir niksic ima nekih 40tak glasova manje od SULJEVICA I STOJANOVICA ZAJEDNO,,,i da njih dvojica udju a on izvisi....
-
last mohicans
#662 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu.

-
mistek
#663 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Niti bi se glasačima te dvije stranke svidio dogovor sa ljevicom, rekao bih.Leverage wrote:Ne znam kako bi se glasačima ljevice svidio dogovor sa NiP i NBL. Meni lično ne bi.
Bilo bi onih kojim je ok, ali svakako bi to bila najslabija karika koju bi SDA opet iskoristio.
Mada, za 2 godine će SDA morati da baš izvlači asove iz rukava da nešto uradi. U centru, opet će staviti Ajnadžića, logika stvari, a šansa da on dobije je jednaka šansama da Jerlagić bude predsjednik 2022.
-
invincible1921
#664 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
E baslast mohicans wrote:Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu.![]()
-
kudrilo
#665 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ako ljevica se ujedini na opstinskim, pocistice se sarajevske opstine u velikoj mjeri od gamadi.
-
last mohicans
#666 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sad supruga gleda njegov novi uradak. Nosa onog malca na leđima i snima se. Mali se nešto dere, a on mu veli :Neka bolan! Kaže da je ostalo da se prebroji još nešta centra, Grbavice i glasovi iz dijaspore. Kao to bi ga moglo iščupati. Optimističan, ali ne i razočaran.invincible1921 wrote:E baslast mohicans wrote:Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu.![]()
![]()
![]()
-
invincible1921
#667 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma kazem ti nisam uopste neki fan doticnog, ali stvarno je nepravda...tolke glasove donio i da ne udje.last mohicans wrote:Sad supruga gleda njegov novi uradak. Nosa onog malca na leđima i snima se. Mali se nešto dere, a on mu veli :Neka bolan! Kaže da je ostalo da se prebroji još nešta centra, Grbavice i glasovi iz dijaspore. Kao to bi ga moglo iščupati. Optimističan, ali ne i razočaran.invincible1921 wrote:E baslast mohicans wrote:Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu.![]()
![]()
![]()
-
PeppermintSA
#668 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Glasač sam Naše stranke, ali bih pristao da ljevica šuruje i sa crnim đavolom, samo da se skinu zeleni kmeri.mistek wrote:Niti bi se glasačima te dvije stranke svidio dogovor sa ljevicom, rekao bih.Leverage wrote:Ne znam kako bi se glasačima ljevice svidio dogovor sa NiP i NBL. Meni lično ne bi.![]()
Bilo bi onih kojim je ok, ali svakako bi to bila najslabija karika koju bi SDA opet iskoristio.
Mada, za 2 godine će SDA morati da baš izvlači asove iz rukava da nešto uradi. U centru, opet će staviti Ajnadžića, logika stvari, a šansa da on dobije je jednaka šansama da Jerlagić bude predsjednik 2022.U Novom Sarajevu su Koldžine šanse isto minimalne. Ustvari, njega može samo sačuvati opet užasan izbor i parčanje konkurencije. Mada, mislim da će ovdje i SDA ići na promjenu i onda bi se moglo i zakuhati. U NG je sve stvar Efendića. Ako Efendić ostane, onda nema šanse da ga skine ni Tito iz groba. Ako ne ostane, tu SDA može dobiti samo iz istih razloga kao u NS. U SG će teško Hadžibajrića iko skinuti. Ove ostale općine, SDA vjerovatno s lahkoćom može zadržati svakako.
-
MUNAFIK
#669 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kifla se ozbiljno pofajtao sa SDA i nema tu nikakvog tala, to sto svaka budala kreira neke teorije zavjera je druga stvar... Lik je okupio dobru ekipu i uzeo dosta glasova i ja sam siguran da nece sa SDA nigdje...Dr. Kuca wrote:Iskreno meni je zastrasujuce da je sda dobio 17 mandata ako racunamo kifline
Ono sto je istina je da je glas za DF zasad glas za SDA jer svi ozbiljniji koji se bave polotikom u KS vide DF u koalicij isa SDA...
- NeDirajSirotinju
#670 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
U čemu je razlika između NiP i GS pa da je NiP druga u kantonu, a GS-a nema nigdje.
- Leverage
#671 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
GS je potvrdila poziciju kombi stranke, Suljagić i Bajrović su vodili kampanju za Komšića i ni riječi nisu rekli o tome šta će raditi u KS. Za razliku od njih Konaković je isključivo pričao o KS i ni riječi o Komšiću.
Last edited by Leverage on 10/10/2018 01:15, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#672 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa Dino je napustio SDA kad je mogao od nje dobiti sve i to iz razloga sto se nije slagao sa strankom kako postavlja kadrove... To je ocigledno raja u Sarajevu prepoznala. Uz sve to 2014 godine i Dino i Okeric i Ademovic su na listi bili ispod 10 mjesta ali su upali nmu Skupstinu brojem glasova... Sto bi se reklo nije repa bez korjena.NeDirajSirotinju wrote:U čemu je razlika između NiP i GS pa da je NiP druga u kantonu, a GS-a nema nigdje.
I na kraju Dino je na oci svih zapoceo neke stvari... Stranka mu nije dala da dira on napustio stranku i najavio da ce nastavit to radit dalje... Napravio plan i taj isti prezentovao ljudima u KS...
Sve sto je govorio imalo je logike i direktno se ticalo problema gradjana u KS sto GS nije imao...
-
kiligonzales
#673 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ma to su samo price. nista dok se ne formira vlast.Nero Histrion wrote:kazu dva bloka se formirala u ks, svak mami Hadzibajrica da se pridruzipa eto Hadzibajric navodi da je jedan od ta dva bloka
sda - sbb - boss
sda i sbb se pljuvali i govorili da nece nikad u koaliciju, sad evo u nekakvoj koalicijipa haj vjeruj politicaru na rijec
bojim se da samo budale mogu propustiti ovaj zicer da u svakom pogledu osiguraju konacan udarac SDA u KS. PRevise im je kockanja 4 godinenovog prepustanja vlasti istima.
-
_Scarlett_
#674 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nadam se da ce lijeve stranke formirati vlast u kantonu i gradu.
Zanima me hoce li li biti napretka i ako bude, koliko ce biti vidljiv.
Ako budu dobro vladali, vece su sanse da ce im narod dati povjerenje i na sljedecim izborima.
Ako budu lose vladali...
Ako budu dobro vladali, vece su sanse da ce im narod dati povjerenje i na sljedecim izborima.
Ako budu lose vladali...
-
Nadzorna_ploca
#675 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
..opet ce glasati za njih._Scarlett_ wrote:Nadam se da ce lijeve stranke formirati vlast u kantonu i gradu.
Ako budu lose vladali...