Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

GandalfSivi

#651 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

pedeset wrote:
GandalfSivi wrote:Skocio Damir na 19.93%, bit ce pravo ublizu...
Koji Damir? Šta sam propustio, koja stranka?? Ne shvatam o čemu pričate...?
Niksic brate, gledamo rezultate unutar samog SDP-a, treba mu 20% da bude izabran u SKS...
baxus

#652 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

GandalfSivi wrote:
Velkoski wrote:
Damire ako uđeš (i čitaš ovo ovdje), uradi neštA za freelancere i iduće izbore nećeš brinuti oko 20% :mrgreen:
Ne volim ga nesto previse, ali volio bih da udje zbog vlogova, neka nas direktno obavjestava sta se desava...
Damir je osvježenje, intelektualac veći od mnogih. Vrijedan čovjek i jako produktivan.
Može biti inspiracija ljudima oko sebe tako da mislim da bi bilo veoma korisno da udje.
last mohicans

#653 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

Apsolutno podrzavam,jos je bio na broju 10 Da je kojim slučajem ranije krenuo u svu priču i bio nosilac liste,dobio bi puno vise glasova lično, a i od Segmedine itekako više. Znamo da je to nemoguce u kratkom roku nakon njegove aktivacije. Baš bi volio da uđe, sjednice skupštine bi sa zanimanjem pratio.
pedeset

#654 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pedeset »

GandalfSivi wrote:
pedeset wrote:
Koji Damir? Šta sam propustio, koja stranka?? Ne shvatam o čemu pričate...?
Niksic brate, gledamo rezultate unutar samog SDP-a, treba mu 20% da bude izabran u SKS...
Hvala brate, nisam odmah shvatio. :)
Dr. Kuca

#655 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Dr. Kuca »

Cuj damir, kakav cirkus bi to bio.
GandalfSivi

#656 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

Dr. Kuca wrote:Cuj damir, kakav cirkus bi to bio.
Jarane, prezivjeli smo Essu, nema vise pravih cirkusa...
Dr. Kuca

#657 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Dr. Kuca »

GandalfSivi wrote:
Dr. Kuca wrote:Cuj damir, kakav cirkus bi to bio.
Jarane, prezivjeli smo Essu, nema vise pravih cirkusa...
Ma ja i onda mi se raja nesto zali.
invincible1921

#658 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

Ma nek udje covjek. Iskreno SDP ce bas sup.acki postupit ako tako ne uradi. Mozel ikako uc i ako mu bude falilo tih 0.1 na racun nekog drugog? Jbt covjek ima glasova skoro ko nosilac liste i da ne udje ,ma hajte molim vas :-) :-) Kakavih je sve idiota proslo kroz skupstinu i kakvih intelektualnih gromada je sad proslo tipa POTURAK ??!! nek udje i damir. Covjek je ako nista obrazovan i veoma drustevno aktivan.

Ja nisam uopste njegov ljubitelj cak sam mu u lice da je licemjerno nakon svega sto je prico da bude u stranci i zakljucio sam na osnovu njegovog govora da on stvarno nastupa ispred SDP cisto jer je ideolski najblizi stranci, a zaista nisam vidio ni sekudnu u njemu da hoce da se uhljebi. I video njegov iz noci izbora dosta toga govori....Ako grijesim onda mu svaka cast jer glumi za hoolywooda..
baxus

#659 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Ova neka koalicija o kojoj se priča NIP NS SDP NBL DF bi mogla tako nastupiti na lokalnim za dvije godine.
Da imaju zajedničke kandidate u svakoj opstini
Npr.
Hadzibajric SG
NS da kandidira za centar
SDP za Novo Sarajevo
NIP za Ilidzu i Novi grad.
DF za Vogošću

A za vijeća stave zajedničke liste
Pa pomeli bi.

Dogovor kuću gradi.
Leverage

#660 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Leverage »

Ne znam kako bi se glasačima ljevice svidio dogovor sa NiP i NBL. Meni lično ne bi.
invincible1921

#661 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

Evo sad gledo na CIKu.

Damir niksic ima nekih 40tak glasova manje od SULJEVICA I STOJANOVICA ZAJEDNO,,,i da njih dvojica udju a on izvisi.... :-) :-) :-) boze me sacuvaj , ja bi im je.bo mater . Donio stranci glasova skoro ko nosilac liste
last mohicans

#662 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu. :D :-D
mistek

#663 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by mistek »

Leverage wrote:Ne znam kako bi se glasačima ljevice svidio dogovor sa NiP i NBL. Meni lično ne bi.
Niti bi se glasačima te dvije stranke svidio dogovor sa ljevicom, rekao bih. :D
Bilo bi onih kojim je ok, ali svakako bi to bila najslabija karika koju bi SDA opet iskoristio.

Mada, za 2 godine će SDA morati da baš izvlači asove iz rukava da nešto uradi. U centru, opet će staviti Ajnadžića, logika stvari, a šansa da on dobije je jednaka šansama da Jerlagić bude predsjednik 2022. :) U Novom Sarajevu su Koldžine šanse isto minimalne. Ustvari, njega može samo sačuvati opet užasan izbor i parčanje konkurencije. Mada, mislim da će ovdje i SDA ići na promjenu i onda bi se moglo i zakuhati. U NG je sve stvar Efendića. Ako Efendić ostane, onda nema šanse da ga skine ni Tito iz groba. Ako ne ostane, tu SDA može dobiti samo iz istih razloga kao u NS. U SG će teško Hadžibajrića iko skinuti. Ove ostale općine, SDA vjerovatno s lahkoćom može zadržati svakako.
invincible1921

#664 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

last mohicans wrote:Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu. :D :-D
E bas :D :D :D
kudrilo

#665 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kudrilo »

Ako ljevica se ujedini na opstinskim, pocistice se sarajevske opstine u velikoj mjeri od gamadi.
last mohicans

#666 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by last mohicans »

invincible1921 wrote:
last mohicans wrote:Ponavljam, fakat bi mi bilo žao da ne uđe. Imam jedan apel, ovim što broje, ako još broje i mogu dopisivati. Dedera dopišite koji Damketu. :D :-D
Sad supruga gleda njegov novi uradak. Nosa onog malca na leđima i snima se. Mali se nešto dere, a on mu veli :Neka bolan! Kaže da je ostalo da se prebroji još nešta centra, Grbavice i glasovi iz dijaspore. Kao to bi ga moglo iščupati. Optimističan, ali ne i razočaran.
invincible1921

#667 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by invincible1921 »

last mohicans wrote:
invincible1921 wrote:
Sad supruga gleda njegov novi uradak. Nosa onog malca na leđima i snima se. Mali se nešto dere, a on mu veli :Neka bolan! Kaže da je ostalo da se prebroji još nešta centra, Grbavice i glasovi iz dijaspore. Kao to bi ga moglo iščupati. Optimističan, ali ne i razočaran.
Ma kazem ti nisam uopste neki fan doticnog, ali stvarno je nepravda...tolke glasove donio i da ne udje. :D :D
PeppermintSA

#668 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by PeppermintSA »

mistek wrote:
Leverage wrote:Ne znam kako bi se glasačima ljevice svidio dogovor sa NiP i NBL. Meni lično ne bi.
Niti bi se glasačima te dvije stranke svidio dogovor sa ljevicom, rekao bih. :D
Bilo bi onih kojim je ok, ali svakako bi to bila najslabija karika koju bi SDA opet iskoristio.

Mada, za 2 godine će SDA morati da baš izvlači asove iz rukava da nešto uradi. U centru, opet će staviti Ajnadžića, logika stvari, a šansa da on dobije je jednaka šansama da Jerlagić bude predsjednik 2022. :) U Novom Sarajevu su Koldžine šanse isto minimalne. Ustvari, njega može samo sačuvati opet užasan izbor i parčanje konkurencije. Mada, mislim da će ovdje i SDA ići na promjenu i onda bi se moglo i zakuhati. U NG je sve stvar Efendića. Ako Efendić ostane, onda nema šanse da ga skine ni Tito iz groba. Ako ne ostane, tu SDA može dobiti samo iz istih razloga kao u NS. U SG će teško Hadžibajrića iko skinuti. Ove ostale općine, SDA vjerovatno s lahkoćom može zadržati svakako.
Glasač sam Naše stranke, ali bih pristao da ljevica šuruje i sa crnim đavolom, samo da se skinu zeleni kmeri.
MUNAFIK

#669 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by MUNAFIK »

Dr. Kuca wrote:Iskreno meni je zastrasujuce da je sda dobio 17 mandata ako racunamo kifline
Kifla se ozbiljno pofajtao sa SDA i nema tu nikakvog tala, to sto svaka budala kreira neke teorije zavjera je druga stvar... Lik je okupio dobru ekipu i uzeo dosta glasova i ja sam siguran da nece sa SDA nigdje...

Ono sto je istina je da je glas za DF zasad glas za SDA jer svi ozbiljniji koji se bave polotikom u KS vide DF u koalicij isa SDA...
NeDirajSirotinju

#670 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by NeDirajSirotinju »

U čemu je razlika između NiP i GS pa da je NiP druga u kantonu, a GS-a nema nigdje.
Leverage

#671 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Leverage »

GS je potvrdila poziciju kombi stranke, Suljagić i Bajrović su vodili kampanju za Komšića i ni riječi nisu rekli o tome šta će raditi u KS. Za razliku od njih Konaković je isključivo pričao o KS i ni riječi o Komšiću.
Last edited by Leverage on 10/10/2018 01:15, edited 1 time in total.
MUNAFIK

#672 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by MUNAFIK »

NeDirajSirotinju wrote:U čemu je razlika između NiP i GS pa da je NiP druga u kantonu, a GS-a nema nigdje.
Pa Dino je napustio SDA kad je mogao od nje dobiti sve i to iz razloga sto se nije slagao sa strankom kako postavlja kadrove... To je ocigledno raja u Sarajevu prepoznala. Uz sve to 2014 godine i Dino i Okeric i Ademovic su na listi bili ispod 10 mjesta ali su upali nmu Skupstinu brojem glasova... Sto bi se reklo nije repa bez korjena.

I na kraju Dino je na oci svih zapoceo neke stvari... Stranka mu nije dala da dira on napustio stranku i najavio da ce nastavit to radit dalje... Napravio plan i taj isti prezentovao ljudima u KS...
Sve sto je govorio imalo je logike i direktno se ticalo problema gradjana u KS sto GS nije imao...
kiligonzales

#673 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by kiligonzales »

Nero Histrion wrote:kazu dva bloka se formirala u ks, svak mami Hadzibajrica da se pridruzi :D pa eto Hadzibajric navodi da je jedan od ta dva bloka
sda - sbb - boss

sda i sbb se pljuvali i govorili da nece nikad u koaliciju, sad evo u nekakvoj koaliciji :-) pa haj vjeruj politicaru na rijec
ma to su samo price. nista dok se ne formira vlast. :D

bojim se da samo budale mogu propustiti ovaj zicer da u svakom pogledu osiguraju konacan udarac SDA u KS. PRevise im je kockanja 4 godinenovog prepustanja vlasti istima.
_Scarlett_

#674 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Scarlett_ »

Nadam se da ce lijeve stranke formirati vlast u kantonu i gradu.

Zanima me hoce li li biti napretka i ako bude, koliko ce biti vidljiv.

Ako budu dobro vladali, vece su sanse da ce im narod dati povjerenje i na sljedecim izborima.

Ako budu lose vladali...
Nadzorna_ploca

#675 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nadzorna_ploca »

_Scarlett_ wrote:Nadam se da ce lijeve stranke formirati vlast u kantonu i gradu.

Zanima me hoce li li biti napretka i ako bude, koliko ce biti vidljiv.

Ako budu dobro vladali, vece su sanse da ce im narod dati povjerenje i na sljedecim izborima.

Ako budu lose vladali...
..opet ce glasati za njih. :mrgreen:
Locked