nisam ni rekao da forum odlucuje o bilo cemu vec da ti forum nudi skoro sve odgovore na pitanja koja te muce...animals wrote:Ne odlucuje forum o tome..mi se samo ovdje zabavljamo ..ja pisem samo moje vidjenje..ako jedna drzava Austrija imahizo ramidovic wrote: iliti, u slobodnom prijevodu, podjela zemlje po etnickom principu i stvaranje treceg hrvatskog entiteta/kantona.
razmatarano i prezvakano n puta i uvijek na kraju odbijeno. prelistaj ovaj forum, naci ces o toj temi sve sto te zanima.
hajmo dalje...
9 republika i sve funkcionise besprijekorno, sta je problem da BIH ima 3, ili 4 kantona , etniteta ili republike..to imas skoro u svim drzavama..
Srpska moralna katarza!?
-
hizo ramidovic
#651 Re: Srpska moralna katarza!?
- animals
#652 Re: Srpska moralna katarza!?
Pa problem je sto su tvoji sunarodnjaci ocistili tu tvoju RS od ostali naroda, i zgrabili pola BIH za sebe, misleci da je to vec gotova srpska zemlja..mislis da je to ispravno..da im se nece jednog dana to obiti o glavu kao i u Hrvatskoj..Bodkin wrote:
ovo kao da je napisalo dijete od 12 godina ili politicki analiticar iz dijaspore.
sta znaci neprirodna tvorevina? ne smije opstati od koga? zasto su pravedna tri kantona? koji bi bio treci kanton? srbi od 95 nisu trazili mogucnost da se pripoje srbiji nego samo pricaju o referendumu. odgovornost za sta lezi na hr i bo politicarima? da ukinu rs? onako kao haris?
- animals
#653 Re: Srpska moralna katarza!?
hizo ramidovic wrote: nisam ni rekao da forum odlucuje o bilo cemu vec da ti forum nudi skoro sve odgovore na pitanja koja te muce...
Pa problem i jeste u tome sto niti ni Srbi ne zele nista drugo da cuju, a Bosnjaci bi zeljeli neku svoju verziju, jedan covjek jedan glas..i imamo to sto imamo..nikakvu drzavu..
-
Bodkin
#654 Re: Srpska moralna katarza!?
ako si iz bosne onda su i tvoji sunarodnjaci. dakle ti bi isto sto i srbi samo sto ti se ne svidja rezultat 92-95. da svi dobiju po dio jel. isti onaj dio koji su hrvati ocistili podjednako kao i srbi. nista od toga. ili ce se podijeliti na 5-6 ekonomskih regija ili ce ostati ovakoanimals wrote:Pa problem je sto su tvoji sunarodnjaci ocistili tu tvoju RS od ostali naroda, i zgrabili pola BIH za sebe, misleci da je to vec gotova srpska zemlja..mislis da je to ispravno..da im se nece jednog dana to obiti o glavu kao i u Hrvatskoj..Bodkin wrote:
ovo kao da je napisalo dijete od 12 godina ili politicki analiticar iz dijaspore.
sta znaci neprirodna tvorevina? ne smije opstati od koga? zasto su pravedna tri kantona? koji bi bio treci kanton? srbi od 95 nisu trazili mogucnost da se pripoje srbiji nego samo pricaju o referendumu. odgovornost za sta lezi na hr i bo politicarima? da ukinu rs? onako kao haris?
- Danguba
#655 Re: Srpska moralna katarza!?
pa je li problem sto mi imamo 12 kantona???animals wrote:Ne odlucuje forum o tome..mi se samo ovdje zabavljamo ..ja pisem samo moje vidjenje..ako jedna drzava Austrija imahizo ramidovic wrote: iliti, u slobodnom prijevodu, podjela zemlje po etnickom principu i stvaranje treceg hrvatskog entiteta/kantona.
razmatarano i prezvakano n puta i uvijek na kraju odbijeno. prelistaj ovaj forum, naci ces o toj temi sve sto te zanima.
hajmo dalje...
9 republika i sve funkcionise besprijekorno, sta je problem da BIH ima 3, ili 4 kantona , etniteta ili republike..to imas skoro u svim drzavama..
ili je samo treci problem...
-
hizo ramidovic
#656 Re: Srpska moralna katarza!?
e to ti se zove 'rahat patnja'. pa ko izdura...animals wrote:hizo ramidovic wrote: nisam ni rekao da forum odlucuje o bilo cemu vec da ti forum nudi skoro sve odgovore na pitanja koja te muce...
Pa problem i jeste u tome sto niti ni Srbi ne zele nista drugo da cuju, a Bosnjaci bi zeljeli neku svoju verziju, jedan covjek jedan glas..i imamo to sto imamo..nikakvu drzavu..
- animals
#657 Re: Srpska moralna katarza!?
Znaci nema nikakvi problema u BIH..sve funkcionise kako treba,,ne treba se nista mjenjati..najbolje se praviti EnglezDanguba wrote:
pa je li problem sto mi imamo 12 kantona???![]()
ili je samo treci problem...
-
Drinski
#658 Re: Srpska moralna katarza!?
I sta na kraju bi? ima li gdje te srpske moralne katarze?
- mirsek
#659 Re: Srpska moralna katarza!?
Posto on nije cinio zlocine, vjerovatno ce razumjeti kada bude ukinuta RS jer je politicko vodstvo po zatvorima zbog svog zlocinackog poduhvata kao i rezultata istih koji se ogleda u RS i njenim karakteristikama.zavrzlama wrote:Super po tebe...vjerovatno se ne prepoznas i ne uvrijedis kad se manji entitet nazove genocidnom tvorevinom,nastalim na najgorim zlocinima i etnickim ciscenjima,uz sve to nasilno nametnutim imenom po samo jednom narodu,slavljenje pravoslavnog kao institucijalnog i entitetom koji lezi na dosad preko 300 masovnih grobnica i masu jos neotkrivenih....Vjerovatno je neko odgovorio slično ovome što ću napisati.Nemam ja ništa sa zločinima pa nemam ni potrebu da prolazim kroz nekakvu katarzu.Nisam nikoga ubio,silovao,zlostavljao a ni podržavao druge da to čine. Svako treba da suočava sa sopstvenom (individualnom) prošlošću.
Ti si cist,samo nemoj slucajno da branis one koji su stvorili ovu sramotu od entiteta...a ako je branis onda si gori od onih koji su je stvarali na onako sraman i fasisticki nacin..posteno
- mirsek
#660 Re: Srpska moralna katarza!?
Dogovoreno, idemo praviti ekonomske regije, bez entiteta i kantona sa svim ljudskim i gradjanskim pravima zagarantovanim ustavom i najboljim evropskim normama i konvencijama.Bodkin wrote:ako si iz bosne onda su i tvoji sunarodnjaci. dakle ti bi isto sto i srbi samo sto ti se ne svidja rezultat 92-95. da svi dobiju po dio jel. isti onaj dio koji su hrvati ocistili podjednako kao i srbi. nista od toga. ili ce se podijeliti na 5-6 ekonomskih regija ili ce ostati ovakoanimals wrote:Pa problem je sto su tvoji sunarodnjaci ocistili tu tvoju RS od ostali naroda, i zgrabili pola BIH za sebe, misleci da je to vec gotova srpska zemlja..mislis da je to ispravno..da im se nece jednog dana to obiti o glavu kao i u Hrvatskoj..Bodkin wrote:
-
Zeljocity
#661 Re: Srpska moralna katarza!?
Sa zlatnim kasikama jeldeRadule wrote:Nisam ni čitao samo sam vidio onu fotku iz 1932.Komšija,mi smo Fridriha Prvog Barbarosu sa zvukom gusala dočekali još u 12 vijeku kad je prolazio kroz Niš..Kad kažem mi,mislim na osnivača naše druge dinastije Stefana Nemanju.Prije Nemanjića bili su Višeslav,Klonimir,Časlav missim ta ekipa.Zeljocity wrote:.
Pa nije srpski, http://en.wikipedia.org/wiki/Rebab arapski je ali eto.. Kad si se vec dotakao kulture reci mi koja je to evropska kultura a da nema veze sa hriscanstvom? A posto hriscanstvo nije evropskog porijekla nego blisko istocnog znaci ista ti je kultura kao onog arapa hriscanina ili mozda grijesim? Turbo folk, gusle, vjera nisu znaci evropskog porijekla, eh sad mi navedi tu evropsku ili srpsku kulturu.
Nego ne rece mi koja je to evropska kultura kojoj vi pripadate??
-
Zeljocity
#662 Re: Srpska moralna katarza!?
Radule wrote:Nema veze,evropski narodi su se međusobno sukobljavali bombardovali sa mnogo više razaranja i žrtava..hAZNADAR wrote: A Evropa vas dva puta u novije vrijeme bombardovala, uvodila sankcije i napunila Hag vasom elitom. [/b] Sta covjek da zakljuci?
Sto se tice kulturnog kruga - nema naroda u Evropi koji je rob svoje mitomanije i koji sebe smatra praocem ostalih okolo sebe, nema naroda koji neprestano pravi poveznice srednjeg vijeka i danas i nema naroda u Evropi koji susjedni narod smatra svojim otpadnicima, genetskim otpadom i sl. U toj istoj Evropi stranci bez obzira na kulturu, vjeru, .. imaju veca prava nago starosjedioci u RS koji nisu Srbi.
Evropa i biti dio Evrope je puno vise od ostakljene zgrade vlade, sto papci nece nikada shvatiti.
Za položaj građana RS koji nisu etnički Srbi,demantuje te onaj kafedžija u Banja Luci koji je obećao da će da časti cijelu kafanu za svaki pogodatak reprezentacije BiH na s.p. .Da je vaistinu takav položaj neSrba u RS taj ne bi ni pomislio da se oglasi na takav način.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/banjal ... /140609116
http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/s ... tnike.html
http://www.sdp.ba/novost/22070/ro-sdp-b ... ke-u-rs-u¨
http://bosniangenocide.wordpress.com/ta ... d-u-bosni/
http://www.institut-genocid.ba/pdf/GenocidIstina.pdf
-
hAZNADAR
#663 Re: Srpska moralna katarza!?
To je isto kao kada na spomen Tomasice neko spomene Kazane u fazonu - ima i kod nas svacega. 'nako samokriticni trezveno da ispade pametan.hizo ramidovic wrote:ima svasta i 'sa ove strane'...moze se naci masa ljudi koji smatraju da su srbi ustvari 'vlasi' ili kmetovi...hAZNADAR wrote: A Evropa vas dva puta u novije vrijeme bombardovala, uvodila sankcije i napunila Hag vasom elitom. Sta covjek da zakljuci?
Sto se tice kulturnog kruga - nema naroda u Evropi koji je rob svoje mitomanije i koji sebe smatra praocem ostalih okolo sebe, nema naroda koji neprestano pravi poveznice srednjeg vijeka i danas i nema naroda u Evropi koji susjedni narod smatra svojim otpadnicima, genetskim otpadom i sl. U toj istoj Evropi stranci bez obzira na kulturu, vjeru, .. imaju veca prava nago starosjedioci u RS koji nisu Srbi.
Evropa i biti dio Evrope je puno vise od ostakljene zgrade vlade, sto papci nece nikada shvatiti.
Ocito nisi svjestan obima srpske ideoloske i propagandne masinerije, zvanicne historiografije, medijskog pumpanja, politickih i crkvenih inicijativa, plejade akademika koji su tu ideologiju stvarali, plejade danasnje intelektualne, kulturne, politicke,.. elite koja tu ideologiju pumpa od skolstva pa nadalje, ... opci standard u drustvu gdje je matrica negiranje bosnjacke nacije, bosansko jezika, tumacenje Bosne kao srpske zemlje odvajkada, Bosnjaka kao srpskih otpadnika,..
I ti to poistovjecujes sa ulicnim zargonom o Vlasima, kmetovima, pravu prve noci, zelenoj boji muslimanskoj, cetnickoj cirilici, SDP komunjarama i slicne gluposti koje neces naci nigdje osim na ulici i forumima.
U ovom trenutku zvanicna bosnajcka historiografija, zvanicna bosnajcka politika, sve moguce bosnjacke institucije i svi moguci slojevi drustva, politika, vjera, mediji, skolstvo,... niti negiraju srpsku naciju, niti srpski jezik, niti srpsku historiju, niti Srbiju nazivaju bosnjackom zemljom, niti Srbe produktima okupacije, niti mozes nabrojati na prste jedne ruke intelektualce koji su makar izbliza napravili nesto nalik srpskoj mitomaniji.
Ima naravno kod nas svega - ali imamo i razlika. Na osnovu opcih drustvenih standarda je ipak jedna cinjenica. Bosnjaci imaju morala prema svima, ne samo Bosnjaci i svi ostali narodi. Srbi takodjer imaju moral prema svima - osim prema Bosnjacima. Niko nema standarde koji od jednog naroda prave neljude i nizu vrstu - to mozes naci samo kod Srba na nas racun i ulicni zargon o poturicama tu nije dovoljan. Vec mnogo vise, dublje, detaljnije,..
- exliberal-ex
#664 Re: Srpska moralna katarza!?
Pa dobro sta bi srbi trebali da urade da bi dozivili tu katarzu?
Prema dosadasnjim raspravama nesto kao ovo:
Pohapsit sve zlocince I ne samo one za koje sud u hagu kaze da su zlocinci nego manje vise svakog ko je bio u RS
( neizvodivo jer srbi nisi izasli kao gubitnici iz zadnjeg rata..cak ni mnogo hvaljeni nijemci nisu uhapsili svakog ucesnika rata)
Ukinut RS
( nevjerujem da ima srbin koji bi na to pristao I uveo jedan covjek jedan glas...vide kako su hrvati preglasani pa zasto bi sami sebi rezali granu na kojoj sjede)
Vratit sve izbjegle
(nema sanse da se svi vrate, cak I da se ekonomija zafura oni koji su se naselili po urbanism sredinama nebi se vratili nazad, ne omladina)
Izvinit se za sve zlocine.
( eto da se sutra pojavi taj srpski Brant sta bi to donijelo konkretno?)
Platit ratnu otstetu
( to ni amerika nebi mogla)
Sta sam jos preskocio....?
I hajde sad da realno pogledamo koliko su izvodivi ovi zahtjevi?
Pohapsit sve zlocince I ne samo one za koje sud u hagu kaze da su zlocinci nego manje vise svakog ko je bio u RS
( neizvodivo jer srbi nisi izasli kao gubitnici iz zadnjeg rata..cak ni mnogo hvaljeni nijemci nisu uhapsili svakog ucesnika rata)
Ukinut RS
( nevjerujem da ima srbin koji bi na to pristao I uveo jedan covjek jedan glas...vide kako su hrvati preglasani pa zasto bi sami sebi rezali granu na kojoj sjede)
Vratit sve izbjegle
(nema sanse da se svi vrate, cak I da se ekonomija zafura oni koji su se naselili po urbanism sredinama nebi se vratili nazad, ne omladina)
Platit ratnu otstetu
- Danguba
#665 Re: Srpska moralna katarza!?
ma jebes listu, najlakse se praviti lud. (ne mislim na tebe)exliberal-ex wrote:Pa dobro sta bi srbi trebali da urade da bi dozivili tu katarzu?
Ukinut RS
Vratit sve izbjegle
Platit ratnu otstetu
nismo protjerali nikoga, nismo pocinili zlocine, nismo pocinili genocid, niko ne sprecava povratak protjeranim, volimo i postujemo drzavu...
-
hAZNADAR
#666 Re: Srpska moralna katarza!?
Prilicno blesav pokusaj skretanja teme i izbjegavanje sustine.Radule wrote:Nema veze,evropski narodi su se međusobno sukobljavali bombardovali sa mnogo više razaranja i žrtava..hAZNADAR wrote: A Evropa vas dva puta u novije vrijeme bombardovala, uvodila sankcije i napunila Hag vasom elitom. [/b] Sta covjek da zakljuci?
Za položaj građana RS koji nisu etnički Srbi,demantuje te onaj kafedžija u Banja Luci koji je obećao da će da časti cijelu kafanu za svaki pogodatak reprezentacije BiH na s.p. .Da je vaistinu takav položaj neSrba u RS taj ne bi ni pomislio da se oglasi na takav način.
http://www.klix.ba/sport/nogomet/banjal ... /140609116
Evropa vas je bombardovala, zajedno, zdruzeno, i to je gola cinjenica ma koliko prizivao historiju. Vi ste ustvari jedini narod na ovom kontinentu kojeg su Evropljani silom spustali na zemlju. Pa se ti pozivaj na Evropu.
Kada si vec tu i kada prizivas pretpostavljam WWII da te pitam nesto
Poznato je da su nacisti drugacije tretirali zarobljenike iz Engleske, Amerike,.... a drugacije one iz Rusije, Balkana, ..
Drugacije je okupacija izgledala u Francuskoj a drugacije u Poljskoj. Zasto?
Dobro skontaj kako ces odgovoriti jer slijedi pitanje zasto su Srbi samo nad Bosnjacima izvrsili genocid i tretirali ih drugacije u svim svojim ratovima. Pa ti povlaci paralele,.. da te vidim.
- mirsek
#667 Re: Srpska moralna katarza!?
Ovi su zahtjevi vrlo izvodljivi kad bi govorili o ljudskoj, iskrenoj i dobronamjernoj zelji za napretkom i boljoj, zajednickoj buducnosti u jedinoj nam BiH.exliberal-ex wrote:Pa dobro sta bi srbi trebali da urade da bi dozivili tu katarzu?
( neizvodivo jer srbi nisi izasli kao gubitnici iz zadnjeg rata..cak ni mnogo hvaljeni nijemci nisu uhapsili svakog ucesnika rata), Ne mora, dovoljno je ove osudjene ne kivati u zvijezde i slaviti na trgovima njihovo pustanje.Samim tim slavljenjem pokazuje se da je sve sto su radili drugim narodima opravdano i da imaju podrsku vecine srpskog naroda za svoja nedjela.
Ukinut RS ,Ne mora ali mora ukinuti oznake i slave smo jednog naroda.
Vratit sve izbjegle , Ne mora ali mora posebnu zastitu pruziti svim povratnicima na svoju imovinu
Izvinit se za sve zlocine.Ovo bi trebala, to je svakako ljudski ako nista.
Platit ratnu otstetu, Ne mora, osim ako budu bockali zrtve pa se i one zainate da im traze odstetu dok ne bankrotiraju.
Sta sam jos preskocio....? Preskocio si, da ne koce zakone koji jacaju BiH kao osnovne drzavne i kontinuirane forme na njenom putu u euroatlantske tokove zajedno sa svim zagarantovanim ljudskim i vjerskim pravima na cijelom njenom teritoriju za sve njene gradjane.
-
Bodkin
#668 Re: Srpska moralna katarza!?
pa idemo. samo mislis li da bi se bosnjacki politicari slozili? bi ali malo sutramirsek wrote: Dogovoreno, idemo praviti ekonomske regije, bez entiteta i kantona sa svim ljudskim i gradjanskim pravima zagarantovanim ustavom i najboljim evropskim normama i konvencijama.
-
Bodkin
#669 Re: Srpska moralna katarza!?
to ako gledas dijasporu sa ove teme. svako ko je bio u vrs je zlocinac. srbija i srbi iz rs-a da se poklone zrtvama i izvinu i da srbija prestane da prica sa srbima u rs-u. smijesnoexliberal-ex wrote:Pa dobro sta bi srbi trebali da urade da bi dozivili tu katarzu?
Ukinut RS
Vratit sve izbjegle
Platit ratnu otstetu
ono sto srbi iz bih trebaju je da prestanu da velicaju osudjene ratne zlocince. valjda ima ljudi koji su bili heroji, a nisu osudjeni za masovne zlocine... dalje, tadic se vec izvinjavao pa je proglasavan licemjerom i bila je ona srbin na stolu i ispod stola isto misle...mada trebaju nesto da urade zbog svih pobijenih civila. ne moraju se poklanjati zrtvama ali bilo bi lijepo da pokazu da ubijanje civila nije nesto na sto su ponosni i da dozvole ljudima da obiljeze mjesta stradanja kako treba
-
hAZNADAR
#670 Re: Srpska moralna katarza!?
Nije problem generacija koja je bila u RS koliko su njihova djeca - danasnja omladina koja je 100 put ekstremnija, pa meni se licno zalilo par skolskih drugova koji su bili u vrs za sinove, da nemaju pojma odakle im toliki ekstremizam. Sva ova prica o izvinjenju , katarzi, odnosima,.. su detalji koji sami od sebe dodju - kada zrtve pocnes dozivljavati kao normalne ljude.Bodkin wrote: to ako gledas dijasporu sa ove teme. svako ko je bio u vrs je zlocinac. srbija i srbi iz rs-a da se poklone zrtvama i izvinu i da srbija prestane da prica sa srbima u rs-u. smijesno
ono sto srbi iz bih trebaju je da prestanu da velicaju osudjene ratne zlocince. valjda ima ljudi koji su bili heroji, a nisu osudjeni za masovne zlocine... dalje, tadic se vec izvinjavao pa je proglasavan licemjerom i bila je ona srbin na stolu i ispod stola isto misle...mada trebaju nesto da urade zbog svih pobijenih civila. ne moraju se poklanjati zrtvama ali bilo bi lijepo da pokazu da ubijanje civila nije nesto na sto su ponosni i da dozvole ljudima da obiljeze mjesta stradanja kako treba
Hebo izvinjenja, svaka budala to moze slagati odglumiti, situacija je toliko losa da valja sprijeciti gore.
Srbi imaju morala, postenja,.. kao i svaki narod. Prema svima osim prema Bosnjacima. Jer jedino Bosnjake ne vide kao narod koji ima svoju historiju, naciju, jezik,... jedino Bosnjake tumace kao genetski otpad, otpadnike svog roda, produkt okupacije,... i dok je tako ne samo da katarze nece biti - vec moze biti gore nego sto je danas.
Stvari se rjesavaju u korijenu a ne sminkanjem detalja. Hebo izvinjenja, daj da zivimo normalno na podrucju za koje dijelimo za ubuduce. Srbi moraju izbaciti tu prokletu mitomaniju i ubjedjenja o Bosnjackoj historiji prvo sto nisu tacna, a drugo sto je ludjacki praviti poveznice srednjeg vijeka i danas ma koja istina bila.
-
Drinski
#671 Re: Srpska moralna katarza!?
Eh, kada im ja to kazem, samo na drugi jasniji način, onako u čelo, oni počnu vrijeđati.hAZNADAR wrote: Srbi imaju morala, postenja,.. kao i svaki narod. Prema svima osim prema Bosnjacima. Jer jedino Bosnjake ne vide kao narod koji ima svoju historiju, naciju, jezik,... jedino Bosnjake tumace kao genetski otpad, otpadnike svog roda, produkt okupacije,... i dok je tako ne samo da katarze nece biti - vec moze biti gore nego sto je danas.
-
Bodkin
#672 Re: Srpska moralna katarza!?
pa jarane prica se o izvinjenju. znaci sad treba neki komitet i detektor za lazi da odredi jel iskreno ili nije?hAZNADAR wrote:Nije problem generacija koja je bila u RS koliko su njihova djeca - danasnja omladina koja je 100 put ekstremnija, pa meni se licno zalilo par skolskih drugova koji su bili u vrs za sinove, da nemaju pojma odakle im toliki ekstremizam. Sva ova prica o izvinjenju , katarzi, odnosima,.. su detalji koji sami od sebe dodju - kada zrtve pocnes dozivljavati kao normalne ljude.Bodkin wrote: to ako gledas dijasporu sa ove teme. svako ko je bio u vrs je zlocinac. srbija i srbi iz rs-a da se poklone zrtvama i izvinu i da srbija prestane da prica sa srbima u rs-u. smijesno
Hebo izvinjenja, svaka budala to moze slagati odglumiti, situacija je toliko losa da valja sprijeciti gore.
Srbi imaju morala, postenja,.. kao i svaki narod. Prema svima osim prema Bosnjacima. Jer jedino Bosnjake ne vide kao narod koji ima svoju historiju, naciju, jezik,... jedino Bosnjake tumace kao genetski otpad, otpadnike svog roda, produkt okupacije,... i dok je tako ne samo da katarze nece biti - vec moze biti gore nego sto je danas.
Stvari se rjesavaju u korijenu a ne sminkanjem detalja. Hebo izvinjenja, daj da zivimo normalno na podrucju za koje dijelimo za ubuduce. Srbi moraju izbaciti tu prokletu mitomaniju i ubjedjenja o Bosnjackoj historiji prvo sto nisu tacna, a drugo sto je ludjacki praviti poveznice srednjeg vijeka i danas ma koja istina bila.
ekstremniji su i ovdje u fbih. to je sasvim normalno. pa pogledaj bolan naslove u medijima. pogledaj cime nas bombarduju sa tv-a ili sa portala. evo ti ovdje sta pisu ljudi. na onoj drugoj temi momak iz fino rekao. treba doci u sa i citao ovaj forum. mislio zaklace ga, a ispostavilo se suprotno. ja samo da citam ovaj forum mislio bih da bosnjaci samo cekaju da zakolju nekog srbina ili hrvata. mislis da je ista drugacije preko? onaj bl forum je takav odron da nemam rijeci. samo kazem ne daj Boze da ljudi stvarno onako razmisljaju. otisao par puta tamo i razbolio se oba puta...fuj
a sa boldiranim se jednostavno ne slazem. mislim da je to racionalizacija. da, srbi smatraju da su bosnjaci nekadasnji srbi ali se jednostavno ne slazem da sve druge gledaju kao sebi ravne samo ali eto bosnjake gledaju kao inferiorne. pa sta mislis zbog koga srbi danas ne drze pola hrvatske i na kome su svu snagu ispuhali dovoljno da ode kosovo?
ti samo seruckas i potpaljujes vatre. jos jedan nacionalista u nizu koji je dosao na klix. nista novoDrinski wrote:Eh, kada im ja to kazem, samo na drugi jasniji način, onako u čelo, oni počnu vrijeđati.hAZNADAR wrote: Srbi imaju morala, postenja,.. kao i svaki narod. Prema svima osim prema Bosnjacima. Jer jedino Bosnjake ne vide kao narod koji ima svoju historiju, naciju, jezik,... jedino Bosnjake tumace kao genetski otpad, otpadnike svog roda, produkt okupacije,... i dok je tako ne samo da katarze nece biti - vec moze biti gore nego sto je danas.
-
Drinski
#673 Re: Srpska moralna katarza!?
A jbg, znas kako je, lopov lopovu svaki pokret zna.Bodkin wrote: ti samo seruckas i potpaljujes vatre. jos jedan nacionalista u nizu koji je dosao na klix. nista novo
-
Bodkin
#674 Re: Srpska moralna katarza!?
Drinski wrote:A jbg, znas kako je, lopov lopovu svaki pokret zna.Bodkin wrote: ti samo seruckas i potpaljujes vatre. jos jedan nacionalista u nizu koji je dosao na klix. nista novo
-
hizo ramidovic
#675 Re: Srpska moralna katarza!?
jok, eto ti si svjestan. upravo sam na ovom forumu navodio primjere takve propagande, i sam osjetio na svojoj kozi rezultate te propagande i ideologije i ti ces mi reci da ja nisam svjestan toga...hAZNADAR wrote: To je isto kao kada na spomen Tomasice neko spomene Kazane u fazonu - ima i kod nas svacega. 'nako samokriticni trezveno da ispade pametan.
Ocito nisi svjestan obima srpske ideoloske i propagandne masinerije, zvanicne historiografije, medijskog pumpanja, politickih i crkvenih inicijativa, plejade akademika koji su tu ideologiju stvarali, plejade danasnje intelektualne, kulturne, politicke,.. elite koja tu ideologiju pumpa od skolstva pa nadalje, ... opci standard u drustvu gdje je matrica negiranje bosnjacke nacije, bosansko jezika, tumacenje Bosne kao srpske zemlje odvajkada, Bosnjaka kao srpskih otpadnika,..
nisam nista poistovijetio, vec sam samo konstatovao (kao sto si i ti) da i 'sa ove strane' ima svega, mada nije ni blizu kao tamohAZNADAR wrote: I ti to poistovjecujes sa ulicnim zargonom o Vlasima, kmetovima, pravu prve noci, zelenoj boji muslimanskoj, cetnickoj cirilici, SDP komunjarama i slicne gluposti koje neces naci nigdje osim na ulici i forumima.
ovdje generalizujes. ovo (kao i vecina gore navedenog) se odnosi na sljedbenike velikosrpske ideje. postoje srbi koji se sa tom idejom ne slazu i koji imaju moral i prema bosnjacima kao i prema ostalim narodima.hAZNADAR wrote: Ima naravno kod nas svega - ali imamo i razlika. Na osnovu opcih drustvenih standarda je ipak jedna cinjenica. Bosnjaci imaju morala prema svima, ne samo Bosnjaci i svi ostali narodi. Srbi takodjer imaju moral prema svima - osim prema Bosnjacima. Niko nema standarde koji od jednog naroda prave neljude i nizu vrstu - to mozes naci samo kod Srba na nas racun i ulicni zargon o poturicama tu nije dovoljan. Vec mnogo vise, dublje, detaljnije,..