Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
beni-bu-man

#651 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by beni-bu-man »

Ommadawn wrote:Ma ima i danas dobre muzike ali raja neće to da sluša.
Evo ovaj Damir Avdić Graha, pa Frenkie, pa Letu Štuke...
Pero Papacoder odkad je nisam naviJo :mrgreen: :thumbup:
Hasan006

#652 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

Ommadawn wrote:Ma ima i danas dobre muzike ali raja neće to da sluša.
Evo ovaj Damir Avdić Graha, pa Frenkie, pa Letu Štuke...
A po čemu je to Frenkie dobar? Ja fakat ne kontam... Sve pjesme na fazon "đeš na mene, ja sam gornji ti si donji, ja sam vrh ti si dno" itd. Smorio boga oca.
medvjed23

#653 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by medvjed23 »

pa dobro, to je sastavni dio repa.. i kontra kaže: šta ti je ba, đeš na rusiju.. samo, neko ima a neko nema osnova za aroganciju..

ovo je najkvalitetnije repersko oholjenje na koje ja naletjeh:

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#654 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by _BataZiv_0809 »

Od cega Frenki zivi? Nastupa li gdje?
Inteligencija

#655 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Inteligencija »

pored nastupa koje ima redovno zadnji u beogradu iduci u sarajevu prije toga zenica,nis,tuzla zivi jos i od majica mislim da ima svoju liniju majica Revolt od pregleda na youtubu od sponzora itd, mislim da ima sa sasvim solidna mjesecna primanja 5000-6000 KM
Industrialyzer

#656 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Inteligencija wrote:pored nastupa koje ima redovno zadnji u beogradu iduci u sarajevu prije toga zenica,nis,tuzla zivi jos i od majica mislim da ima svoju liniju majica Revolt od pregleda na youtubu od sponzora itd, mislim da ima sa sasvim solidna mjesecna primanja 5000-6000 KM
Zato je do juce vozio peugeot 206 :lol: :lol: :lol:
Hasan006

#657 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Hasan006 »

medvjed23 wrote:pa dobro, to je sastavni dio repa.. i kontra kaže: šta ti je ba, đeš na rusiju.. samo, neko ima a neko nema osnova za aroganciju..

ovo je najkvalitetnije repersko oholjenje na koje ja naletjeh:

Ali Marchelo barem to rijetko radi, i kad uradi onda to bude u njegovom stilu. Frenkiju je svaka pjesma takva i nema nikakav stil, samo se dere i kurči preko beata. Kontra ima talenta za nešto više ali vječito ide njegovim stopama.

A inače sumnjam da zaradi 5-6 milja, lik živi u trosobnom stanu sa ženom i dvoje djece.
klosar pravi

#658 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by klosar pravi »

Baš me zanima koliko on dobije po nastupu..
pussysmoke

#659 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 22:44, edited 1 time in total.
Capajebo

#660 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Capajebo »

Sto bi rekao jedan istaknuti regionalni umjetnik, klasicna zloupotreba narkotika.
Ommadawn

#661 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Industrialyzer wrote:
Inteligencija wrote:pored nastupa koje ima redovno zadnji u beogradu iduci u sarajevu prije toga zenica,nis,tuzla zivi jos i od majica mislim da ima svoju liniju majica Revolt od pregleda na youtubu od sponzora itd, mislim da ima sa sasvim solidna mjesecna primanja 5000-6000 KM
Zato je do juce vozio peugeot 206 :lol: :lol: :lol:
Pa sta ce voziti? Novog Mercedesa, Golfa, BMW, Audija... da mu ukradu. Mozda frajer ne zeli da ima neko ekstra-mega-multi-mocno auto.
Industrialyzer

#662 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

100%

Frajer prodaje majice i da zaradi 6 milja mjesecno :lol: Pa po toj racunici Jala i Buba su vec milioneri :mrgreen:
Ommadawn

#663 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Ommadawn »

Industrialyzer wrote:100%

Frajer prodaje majice i da zaradi 6 milja mjesecno :lol: Pa po toj racunici Jala i Buba su vec milioneri :mrgreen:
Koliko zaradjuje, ne znam, ako ima i pola od toga sto mu se pripisuje - dobar je.
insomnia78

#664 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by insomnia78 »

Ma ima karinu. Za bibera oni nemaju. Oni iz defensa na bausteli zavrsili
Industrialyzer

#665 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

insomnia78 wrote:Ma ima karinu. Za bibera oni nemaju. Oni iz defensa na bausteli zavrsili

Bitno je da nisu izdali hiphop :mrgreen:
cassius

#666 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

insomnia78 wrote:Ma ima karinu. Za bibera oni nemaju. Oni iz defensa na bausteli zavrsili
Ja eto defence je stekao slavu koju ima frenkie.
Nema frajer 6 milja mjesecno, ali 3 milje sigurno ima, jer nastupa skoro svaki mjesec.
insomnia78

#667 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by insomnia78 »

Vise su oni gladni nego siti. Dje Hamza stari reper, nesto sam ga izgubio iz vida?
emric

#668 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by emric »

Hakiz wrote:Zato Jala nikad neće biti Toma.
Jala je Jala, ne treba da bude Toma.
dale cooper wrote:
emric wrote: Naravno. I ne samo reperi nego većina tekstova u bilo kojoj vrsti muzike. Tekstovi se pišu da se prodaju, na većinu pjesama bi se mogao staviti uvod kao na filmu: "svaka sličnost sa stvarnim događajima i likovima je slučajna". :D
Ovo je apsolutno netačno.
Jok eto prave se da stoje u vitrini. :lol:
dale cooper

#669 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

dale cooper wrote:
emric wrote:
Ovo je apsolutno netačno.
Jok eto prave se da stoje u vitrini. :lol:
Ne kontaš. U dobrom dijelu muzike (čak i ove mainstream muzike, što hip-hop danas definitivno jeste) tekstovi nisu odraz komercijalnih
aspiracija izvođača, nego više odraz unutarnjeg procesa izražavanja emocija i stavova proizašlih iz ličnih iskustava i samim time su lični
pečat nekog izvođača. Naravno imaš ove plaćene autore koji će ti po tvojim željama skrojiti ono što želiš. Ali u globali reći da je namjena
tekstova "da se prodaju" nije tačna. Posmatranje muzike kao neku komercijalnu robu mi je lično uvreda nečega što je u svojoj suštini
umjetnička forma. :)
medvjed23

#670 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by medvjed23 »

tačno, dale.. većina autora pjesmama pristupa kao robi koju treba prodati.. i neka, to je legitiman biznis.. ljudi pošteno rade i zarađuju.. ne kradu, ne prose.. međutim, nisu oni jedino što muzika nudi.. nezanemariv broj autora pjesme piše po principu: iscijediću u nju dušu, pa šta bude..
Capajebo

#671 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Capajebo »

dale cooper wrote:odraz unutarnjeg procesa izražavanja emocija i stavova proizašlih iz ličnih iskustava i samim time su lični
pečat nekog izvođača.
A ja bi’ pila, ja bi’ pila
100 promila, noćima bi’ lila
Ne bi’ krila s kim bi' bila
Jer za ljubav trebam tutorial

Seve agree :mrgreen: :mrgreen:
dale cooper

#672 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

medvjed23 wrote:tačno, dale.. većina autora pjesmama pristupa kao robi koju treba prodati.. i neka, to je legitiman biznis.. ljudi pošteno rade i zarađuju.. ne kradu, ne prose.. međutim, nisu oni jedino što muzika nudi.. nezanemariv broj autora pjesme piše po principu: iscijediću u nju dušu, pa šta bude..
Sad bi neki došli i rekli da je autentičnost nebitna. Ali mislim da je bitna...bitna je zbog istinske konekcije sa nekom pjesmom i izvođačem. Bitno je, jer znaš da dolazi iz nekog stvarnog iskustva, nečega što je proživljeno, nečega tako snažnog da je autor to morao pretočiti u riječi. E to je već umjetnost. I to se uvijek cijeni, pa makar ne bilo uvijek popularno. I u hip-hopu je to važno, i publika zna prepoznati. Klasični primjer je Kendrick Lamar, koji je svoje odrastanje i iskustvo afro-amerikanca pretočio u sjajne pjesme sa odličnim tekstovima. I ljudi su to prepoznali.
emric

#673 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by emric »

dale cooper wrote:Ne kontaš. U dobrom dijelu muzike (čak i ove mainstream muzike, što hip-hop danas definitivno jeste) tekstovi nisu odraz komercijalnih aspiracija izvođača, nego više odraz unutarnjeg procesa izražavanja emocija i stavova proizašlih iz ličnih iskustava i samim time su lični pečat nekog izvođača.
Misliš da pjevaju pod tušem? Ili publici, i ulažu velike pare u muziku i spotove da bi im se još više vratilo? I često im je to jedino zanimanje, dakle žive od toga. To se zove posao, a posao se radi zbog novca i preživljavanja, a ako se može i za malo luksuza.
medvjed23

#674 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by medvjed23 »

dale cooper wrote:
medvjed23 wrote:tačno, dale.. većina autora pjesmama pristupa kao robi koju treba prodati.. i neka, to je legitiman biznis.. ljudi pošteno rade i zarađuju.. ne kradu, ne prose.. međutim, nisu oni jedino što muzika nudi.. nezanemariv broj autora pjesme piše po principu: iscijediću u nju dušu, pa šta bude..
Sad bi neki došli i rekli da je autentičnost nebitna. Ali mislim da je bitna...bitna je zbog istinske konekcije sa nekom pjesmom i izvođačem. Bitno je, jer znaš da dolazi iz nekog stvarnog iskustva, nečega što je proživljeno, nečega tako snažnog da je autor to morao pretočiti u riječi. E to je već umjetnost. I to se uvijek cijeni, pa makar ne bilo uvijek popularno. I u hip-hopu je to važno, i publika zna prepoznati. Klasični primjer je Kendrick Lamar, koji je svoje odrastanje i iskustvo afro-amerikanca pretočio u sjajne pjesme sa odličnim tekstovima. I ljudi su to prepoznali.
pa naravno da je bitno.. jedno je kad se neko pred tobom emotivno ogoli, dopustivši ti da o njemu saznaš ono najbolnije i najintimnije.. drugo je kad ti neko prodaje lijepo upakovane al šuplje stihove.. kao što rekoh, ovo drugo su ljudi slobodni raditi, to je pošten biznis.. al da ima u tome mnogo umjetničke vrijednosti, nema..
dale cooper

#675 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

emric wrote:
dale cooper wrote:Ne kontaš. U dobrom dijelu muzike (čak i ove mainstream muzike, što hip-hop danas definitivno jeste) tekstovi nisu odraz komercijalnih aspiracija izvođača, nego više odraz unutarnjeg procesa izražavanja emocija i stavova proizašlih iz ličnih iskustava i samim time su lični pečat nekog izvođača.
Misliš da pjevaju pod tušem? Ili publici, i ulažu velike pare u muziku i spotove da bi im se još više vratilo? I često im je to jedino zanimanje, dakle žive od toga. To se zove posao, a posao se radi zbog novca i preživljavanja, a ako se može i za malo luksuza.
Ne možeš kroz prizmu onoga što rade Jala & Buba gledati kompletnu muziku. Vjerovao ili ne, neki na to ne gledaju kao na posao. U nas to
nije možda isplativo, ali gomila ljudi se bavi muzikom zbog....muzike.
Post Reply