Kikibombona wrote:
Ne znam ko bi pobijedio u tom slucaju. Vjerovatno bi Covic imao vece sanse. Medjutim, ako bi SDP i DF podrzali Falatara kao jedinog kandidata tzv. 'gradjanske opcije', bio bi apsolutni favorit protiv Covica. I ovdje se ne radi o Borisi Falataru kao Mesiji. On je samo paradigma koju trebamo slijediti. Trebaju nam novi, mladi ljudi, koji razmisljaju o buducnosti. Samounistit cemo se ako nastavimo zivjeti u proslosti.
šanse da sdp, gs i df podrže falatara su manje nego što je naša stranka htjela podržati komšića. što se tiče paradigme, možemo se složiti, ali ne paradigma da neko preko noći dođe i kaže ja želim u predsjedništvo. uz to da je totalno nepoznat. a znam da je lično tebi on još uvijek nepoznat i o njemu znaš samo ono što si o njemu pročitao i slušao u posljednjih par dana. ako je tebi 15 dana nečijeg predstavljanja dovoljno da shvatiš da je to tvoj izbor, ja to podržavam, a mene je prošlost naučila da to ne radim, niti bi radio.
falatar priča sve ono što priča 99% političkih pojedinaca u bosni i hercegovini. dakle čovjek nije rekao ništa novo. sve što je rekao, svi mi znamo i sve je tako kao što je rekao. neka ponudi konkretna rješenja i neka kaže političke suparnike i onda postaje konkretniji kandidat kojem se može dati povjerenje. sve ono što smo čuli je prežvakano hiljadu puta i svaki izborni ciklus, svaki političar javnost filuje problemima, kao što je to falatar radio, a rješenja ni na vidiku.
Ti kontas da je sreca za Bosnjake/Bosance naguziti Hrvate. Nije jarane, budi siguran da nije. 90% Hrvata prezire Komsica. On za Hrvate nije nista uradio, kao sto nije za druga dva naroda i gradjane koje satro predstavlja. Zasto neko, pri zdravom razumu, gura takvog kandidata? Radi malo goriva za zlobu i niske strasti sto ce se kamenjarci upaliti? Je li to dobro za BiH i narode u BiH? Nije! Vec smo vidjeli da nije.
pretpostavljam da ćeš ti glasati za falatara. igrom slučaja komšić je kandidat, ali da nije, falatar bi umjesto njega trpio identične kritike, što ne znači da ih neće pretrpjeti za par mjeseci. znači li to da i ti hoćeš da naguziš hrvate, ili pak velika većina koji komentiraju na ovoj temi?
posljednja izjava karamatića glasi da su šefofi u bosni i hercegovini hns i on. upravo kandidatura i pobjeda željka komšića im na najslikovitiji način objašnjava da nisu šefovi i da su se malo više ufurali. to je tematika o kojoj možemo pričati do mile volje, ali vrati se u realnost, obiđi par hercegovačkih gradova i onda ćeš sa merakom glasati za komšića ili falatara.
i kao što rekoh, a više puta rekoh, PROJEKAT komšić je odgovor na takvu politiku. odgovor normalnih ljudi koji žele građansku bosnu i hercegovinu i građanski koncept.
Samo je homogenizovao i radikalizovao hrvatski narod ciji su nacionalisticki predstavnici u politickoj ofanzivi i prijete da ce blokirati cijelu drzavu. Nista drugo nije postigao.
ja zaista ne znam da li ti živiš u bosni i hercegovini i da li ti pratiš političku situaciju u bosni i hercegovini od 1998. godine. šta je radio ante jelavić? što su pripadnici međunarodne zajednice tenkovima ulazili u hercegovačku banku? zbog čega ante jelavić ne smije ući u bosnu i hercegovinu?
najveća floskula i spin je kada neko kaže da je komšić homogenizirao hrvate. ne, naprosto nije tačno. ono što rade hercegovački hrvati, odnosno predstavnici hdza danas, su radili i prije 18 godina. samo sa drugom postavom ljudi, ali sa istom tematikom, pričom i politikom. ono što danas priča karamatić, ranije je pričao praljak i sve što danas rade je samo nastavak njihove poslijeratne politike.
Posto volis postavljati pitanja, da i ja tebi postavim jedno: kakvu je konkretnu stetu ŽK napravio hrvatskom nacionalizmu ili sta je dobro donio drzavi BiH, narodima i gradjanima?
već sam ti odgovorio.