Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
SSemir

#651 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by SSemir »

arzuhal wrote:
SSemir wrote:
channel10 wrote: Itekako velika razlika, a zamisli tek prof Kukica.
Zbog cega je bolji kukic od komsica?
Evo što je po meni:

1. Komšić je već bio dva mandata, ako bude i treći to će biti, haman, lik sa najvećim stažom u Predsjedništvu BiH, pa zašto ne bi bolaaaan mogao neko drugi?
2. Komšić jeste Hrvat, ali i Bosanac, Sarajlija, borac Armije BiH, itd. pa ga to čini "Bošnjakom". Kukić je više Hercegovac, Mostarac je, Hrvat i mislim da bi bolje pehlivanio s politikom Zapadne Hercegovine, Herceg-Bosne i tih ubleha..
3. Komšić često koristi neke patetično-uličarske momente tipa "Ako treba i pobit ću se s Čovićem!". Ne trebaš se, lave, biti i udarat, neka ba...
4. Komšić je predsjednik partije koja je nastala njegovim napuštanjem SDP-a pa na toj relaciji postoje zategnuti odnosi, sujete i te budalaštine koje dodatno razj**avaju bajke o tzv. ljevici i želji da se izgradi normalna BiH; Kukić nije stranački angažaovan, može jednako biti kandidat svih partija građanske opcije...
5. Formalno je obrazovaniji od Komšića, što ne mora ništa značiti, ali je i namazan, izdržljiv je, analitičan, znao bi se nositi sa svakim, ima snage i kuveta, ne bi ispaljivao floskule samo, samo da ima podršku...

itd.

Ovo nako nabacah, mogu korigirati neke stvari usput ako zatreba, ali to je neka suština...
Nije bilo za tebe putanje. Ali svejedno.

Kukic je obrazovaniji, elokventniji, nema politicku historiju,komsic nam je vec 8 godina protracio. Zato je bolji kandidat od komsica.

Falatar je obrazovaniji, elokventniji, nema politicku historiju, komsic nam je vec 8 godina protracio. Falatar nije bolji kandidat tu je da pomogne covicu, treba da povuce kandidaturu.

Ima logike
seln

#652 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by seln »

Kikibombona wrote:
Iako nisam Hrvat, Srbin niti Bosnjak, ja imam pravo glasati za koga hocu, kao sto ima svaki drugi gradjanin u ovoj drzavi. Samo ne zelim glasati za nekoga ko zeli naguziti Hrvate. Nemam tu dozu pokvarenosti u sebi, na svu srecu. Za Falatara cu glasati jer smatram da je bolja opcija od Covica i Komsica.
Srecom, srbi i hrvati nemaju problem sa glasanjem za tipove kojima je samo i jedino vazno naguziti Bosnjake.
Doduse, obicno ga onda oni prime, ali nijet je nijjet.
kmirsad

#653 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Komšić ne može... hajd, vjerovatno, ne može pobjediti Čovića... eto bar je upitno.... taman i ako se Falatar povuče kako ti predlažeš...pa i ako pozove birače NS-a da glasaju za Komšiča...jer ovi neče za njega glasati... taman i da ih Pedja pozove...
Falatar može pobjediti Čoviča... glat... ako se Komšić povuče i pozove simpatizere i članove DF-a da glasaju za Falatara...
Razlika je uočljiva...
seln

#654 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by seln »

Kikibombona wrote:. Veliki broj progresivnih Srba se rasuo diljem svijeta. Normalan Srbin, modernih shvatanja i pogleda na svijet, ne moze prihvatiti Dodika, Ivanica i slicne spodobe. Imao sam kontakt sa takvim Srbima. Ljudi kazu: 'doslo je vrijeme seljacina, ne izlazim na izbore, neka rade sta hoce'. To mi je rekao kolega iz Banjaluke, posto firma ima predstavnistva u cijeloj BiH.
Jao, breee... :-)
sve se bojim da tako govori i kad ti ne slusas.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#655 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

SSemir wrote: Nije bilo za tebe putanje. Ali svejedno.

Kukic je obrazovaniji, elokventniji, nema politicku historiju,komsic nam je vec 8 godina protracio. Zato je bolji kandidat od komsica.

Falatar je obrazovaniji, elokventniji, nema politicku historiju, komsic nam je vec 8 godina protracio. Falatar nije bolji kandidat tu je da pomogne covicu, treba da povuce kandidaturu.

Ima logike
uz razliku da su i kukić i komšić apsolutno neprihvatljivi za hdz i čovića, portal dnevnik.ba, poskok i ostale satelite, dok je falatar prihvatljiv. a kukić je akademik, za klasu obazovaniji od komšića i falatara zajedno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#656 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

kmirsad wrote:Komšić ne može... hajd, vjerovatno, ne može pobjediti Čovića... eto bar je upitno.... taman i ako se Falatar povuče kako ti predlažeš...pa i ako pozove birače NS-a da glasaju za Komšiča...jer ovi neče za njega glasati... taman i da ih Pedja pozove...
Falatar može pobjediti Čoviča... glat... ako se Komšić povuče i pozove simpatizere i članove DF-a da glasaju za Falatara...
Razlika je uočljiva...
apsolutno netačna i pogrešna teza. komšić ako se povuče, svoju političku karijeru je završio za sva vremena, jer će ispasti prava kukavica i antidržavnik (zbog načina na koji je najavio kandidaturu). ispalo bi da se povukao jer se boji čovića, i prvi bi fahro i sdp šićarili po komšićevim potencijalnim glasačima, tako da u tom slučaju njegovo agitiranje za falatara bi samo odmoglo istom.

ponovo ti ponavljam, uključi malo više objektivnosti.
Capsicum

#657 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

Dragi Mirso,

Priča ti je na nivou: "Kad bi mi svih 3,5 miliona građana BiH dalo samo po jednu marku, ja bih imao 3,5 miliona KM". :D
kmirsad

#658 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Komđičeva politička karijera je nebitna u odnosu na opstojnost BiH...uostalom on je svoju političku karijeru već ostvario...da nije kukavica i da je patriota, to se Komšić davno dokazao... ne bi faletaru odmoglo Komšićevo agitiranje...ako se povlačene kandidature odradi dostojanstveno, pošteno i bez gorčine...uostalom da čujemo šta drugi forumaši misli o tome...
Izvini na mojoj neobjektivnosti... nedostaje mi tvoj objektiv... da kroz njega gledam na ovo sve...
kmirsad

#659 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Capsicum wrote:Dragi Mirso,

Priča ti je na nivou: "Kad bi mi svih 3,5 miliona građana BiH dalo samo po jednu marku, ja bih imao 3,5 miliona KM". :D
:roll: I šta je tu netačno... :D ... ako im je puno marka, mogu i po pola... nisam pohlepan... treba mi samo za pijace, frtalj šiše. mesni narezak i dvije glavice luka... :-D
channel10

#660 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

Kažem ja fino, njemu je.najbolje da ostane kod kuće tu nedjelju :mrgreen:
channel10

#661 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

Ned071 wrote:pa jel ti sad jasno o cemu govorim il i dalje pametujes?
Jel tebi jasno koji je Ustav na snazi?
putokaz1

#662 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Pošto gospodin Bariša neće pobjediti..
Ako je tako dobar zašto nije kandidat za Premijera RS,može više uraditi za građane
Kandidati SDA i HDZ imaju najveće šanse zbog CIRKUSA oko broja njihovih protivkandidata
malakh

#663 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Kikibombona wrote:
Ne znam ko bi pobijedio u tom slucaju. Vjerovatno bi Covic imao vece sanse. Medjutim, ako bi SDP i DF podrzali Falatara kao jedinog kandidata tzv. 'gradjanske opcije', bio bi apsolutni favorit protiv Covica. I ovdje se ne radi o Borisi Falataru kao Mesiji. On je samo paradigma koju trebamo slijediti. Trebaju nam novi, mladi ljudi, koji razmisljaju o buducnosti. Samounistit cemo se ako nastavimo zivjeti u proslosti.
šanse da sdp, gs i df podrže falatara su manje nego što je naša stranka htjela podržati komšića. što se tiče paradigme, možemo se složiti, ali ne paradigma da neko preko noći dođe i kaže ja želim u predsjedništvo. uz to da je totalno nepoznat. a znam da je lično tebi on još uvijek nepoznat i o njemu znaš samo ono što si o njemu pročitao i slušao u posljednjih par dana. ako je tebi 15 dana nečijeg predstavljanja dovoljno da shvatiš da je to tvoj izbor, ja to podržavam, a mene je prošlost naučila da to ne radim, niti bi radio.

falatar priča sve ono što priča 99% političkih pojedinaca u bosni i hercegovini. dakle čovjek nije rekao ništa novo. sve što je rekao, svi mi znamo i sve je tako kao što je rekao. neka ponudi konkretna rješenja i neka kaže političke suparnike i onda postaje konkretniji kandidat kojem se može dati povjerenje. sve ono što smo čuli je prežvakano hiljadu puta i svaki izborni ciklus, svaki političar javnost filuje problemima, kao što je to falatar radio, a rješenja ni na vidiku.
Ti kontas da je sreca za Bosnjake/Bosance naguziti Hrvate. Nije jarane, budi siguran da nije. 90% Hrvata prezire Komsica. On za Hrvate nije nista uradio, kao sto nije za druga dva naroda i gradjane koje satro predstavlja. Zasto neko, pri zdravom razumu, gura takvog kandidata? Radi malo goriva za zlobu i niske strasti sto ce se kamenjarci upaliti? Je li to dobro za BiH i narode u BiH? Nije! Vec smo vidjeli da nije.
pretpostavljam da ćeš ti glasati za falatara. igrom slučaja komšić je kandidat, ali da nije, falatar bi umjesto njega trpio identične kritike, što ne znači da ih neće pretrpjeti za par mjeseci. znači li to da i ti hoćeš da naguziš hrvate, ili pak velika većina koji komentiraju na ovoj temi?

posljednja izjava karamatića glasi da su šefofi u bosni i hercegovini hns i on. upravo kandidatura i pobjeda željka komšića im na najslikovitiji način objašnjava da nisu šefovi i da su se malo više ufurali. to je tematika o kojoj možemo pričati do mile volje, ali vrati se u realnost, obiđi par hercegovačkih gradova i onda ćeš sa merakom glasati za komšića ili falatara.

i kao što rekoh, a više puta rekoh, PROJEKAT komšić je odgovor na takvu politiku. odgovor normalnih ljudi koji žele građansku bosnu i hercegovinu i građanski koncept.
Samo je homogenizovao i radikalizovao hrvatski narod ciji su nacionalisticki predstavnici u politickoj ofanzivi i prijete da ce blokirati cijelu drzavu. Nista drugo nije postigao.
ja zaista ne znam da li ti živiš u bosni i hercegovini i da li ti pratiš političku situaciju u bosni i hercegovini od 1998. godine. šta je radio ante jelavić? što su pripadnici međunarodne zajednice tenkovima ulazili u hercegovačku banku? zbog čega ante jelavić ne smije ući u bosnu i hercegovinu?

najveća floskula i spin je kada neko kaže da je komšić homogenizirao hrvate. ne, naprosto nije tačno. ono što rade hercegovački hrvati, odnosno predstavnici hdza danas, su radili i prije 18 godina. samo sa drugom postavom ljudi, ali sa istom tematikom, pričom i politikom. ono što danas priča karamatić, ranije je pričao praljak i sve što danas rade je samo nastavak njihove poslijeratne politike.
Posto volis postavljati pitanja, da i ja tebi postavim jedno: kakvu je konkretnu stetu ŽK napravio hrvatskom nacionalizmu ili sta je dobro donio drzavi BiH, narodima i gradjanima?
već sam ti odgovorio.
Last edited by malakh on 24/04/2018 16:26, edited 1 time in total.
putokaz1

#664 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Komšićev Df se pokazao na lokalnim izborima,on je birao Stojniće,on je čak i 2014 ušao u Brak s SDA ali 2016 je baš RUGLO ispalo
Nastaviti s takvom politikom je pogrešno
Greške prave i SDP koji ima glasače i RAST i NS lokalna stranka
Čitav lijevi blok podsjeća na razbijenu vojsku,podsjeća na VRS jesen 95,njih je spasio Dejton a Ljevicu BH neće spasiti ništa
SRAMOTA je ići s 2 ili 3 kandidata
Pogrešno je reći na početku JA MORAM biti kandidat pa makar i izgubio-Željko
Pogrešno je kandidovati Kandidata Nepoznatog a stranka si jednog kantona,i plus već jedan kandidat lijeve opcije kandidovan
Šta će uraditi SDP Vijedit ćemo
1.Kandidovat Bećirevića i POBJEDITI
2.Kandidovat Bećirevića i izgubiti(zbog Komšića i Falatara)
3.Kandidovat Hrvata(kad je Bal nek bude maskenbal)
4.Kandidovat Bošnjaka a da nije Denis i izgubiti
5.Nekandidovati Nikoga i priznati poraz unaprijed
Kako pratim forum niti forumaši nemaju jedinstvo
-Da li treba kandidovati ''osam'' Hrvata i izgubiti od Čovića
-ili Kandidovati Bećirevića i pobjediti kandidata SDA
Ako se mi na forumu ne možemo dogovoriti kako očekivati od famozne 4 orke
kmirsad

#665 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

channel10 wrote:

Zašto meni bilo najbolje da u nedejelju ostanem kod kuče...
Jel to nešto astrološko... hoče li me zgaziti Dajc...past betonski blok na glavu...šta će mi se dogoditi ako tog dana ipak izađem...
channel10

#666 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

kmirsad wrote:
channel10 wrote:

Jel to nešto astrološko... hoče li me zgaziti Dajc...past betonski blok na glavu...šta će mi se dogoditi ako tog dana ipak izađem...
Ma nije to za tebe. Jos si ti zelen, bez obzira na godine.
putokaz1

#667 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Zelen glasa :zzzz: za SDA
kmirsad

#668 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Na osnovu kojih mojih tvrdnji si zaključio da sam još zelen... :)
channel10

#669 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

putokaz1 wrote:Komšićev Df se pokazao na lokalnim izborima,on je birao Stojniće,on je čak i 2014 ušao u Brak s SDA ali 2016 je baš RUGLO ispalo
Nastaviti s takvom politikom je pogrešno
Greške prave i SDP koji ima glasače i RAST i NS lokalna stranka
Čitav lijevi blok podsjeća na razbijenu vojsku,podsjeća na VRS jesen 95,njih je spasio Dejton a Ljevicu BH neće spasiti ništa
SRAMOTA je ići s 2 ili 3 kandidata
Pogrešno je reći na početku JA MORAM biti kandidat pa makar i izgubio-Željko
Pogrešno je kandidovati Kandidata Nepoznatog a stranka si jednog kantona,i plus već jedan kandidat lijeve opcije kandidovan
Šta će uraditi SDP Vijedit ćemo
1.Kandidovat Bećirevića i POBJEDITI
2.Kandidovat Bećirevića i izgubiti(zbog Komšića i Falatara)
3.Kandidovat Hrvata(kad je Bal nek bude maskenbal)
4.Kandidovat Bošnjaka a da nije Denis i izgubiti
5.Nekandidovati Nikoga i priznati poraz unaprijed
Kako pratim forum niti forumaši nemaju jedinstvo
-Da li treba kandidovati ''osam'' Hrvata i izgubiti od Čovića
-ili Kandidovati Bećirevića i pobjediti kandidata SDA
Ako se mi na forumu ne možemo dogovoriti kako očekivati od famozne 4 orke
Probosanske stranke kandiduju Bećirovića i Komšića, Kukica ili Falatar i to je to. Država pobijedila :bih:
kmirsad

#670 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

putokaz1 wrote:Zelen glasa :zzzz: za SDA
Ovo sam mislio napisati, ali se predomislio... :)
channel10

#671 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

kmirsad wrote:Na osnovu kojih mojih tvrdnji si zaključio da sam još zelen... :)
Zato sto se čovjek pojavio prije sedam dana i ti se kletes u njega.
kmirsad

#672 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Valjda zato što očajnički želim promjene... ni sa ijednim od ovih starih toga nema, niti će biti...ovome vjerujem...
Oboje djece mi se spremaju da idu za Njemačku...a ja želim da ostatak života provedem s njima, da dobijem unuke i da ne pričaju njemački nego Bosanski, da idem na gide i da mi se dolazi... da ne pričamo o ratu, o fukareštini, korupciji, pljački, nepotizmu...da se smijem od srca...
channel10

#673 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by channel10 »

kmirsad wrote:Valjda zato što očajnički želim promjene... s ovim starim toga nema, niti će biti...
Oboje djece mi se spremaju da idu za Njemačku...a ja želim da ostatak života provedem s njima, da dobijem unuke, da idem na gide i da mi se dolazi... da ne pričamo o ratu, o fukareštini, korupciji, pljački, nepotizmu...da se smijem od srca...
Ali sto se nije pojavio prije godinu dana pa da se ljudi upoznaju sa njim? Došao da pomrsi račune oko ebavanja Covketa.
kmirsad

#674 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

channel10 wrote:
kmirsad wrote:Valjda zato što očajnički želim promjene... s ovim starim toga nema, niti će biti...
Oboje djece mi se spremaju da idu za Njemačku...a ja želim da ostatak života provedem s njima, da dobijem unuke, da idem na gide i da mi se dolazi... da ne pričamo o ratu, o fukareštini, korupciji, pljački, nepotizmu...da se smijem od srca...
Ali sto se nije pojavio prije godinu dana pa da se ljudi upoznaju sa njim? Došao da pomrsi račune oko ebavanja Covketa.
Ne znam zašto nije... ali gušim se... da je došao prije deset minuta, dobro došao... u nešto se mora vjerovati...
Da... ima još 6 mjeseci da se upoznamo bolje...
SSemir

#675 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by SSemir »

channel10 wrote:
kmirsad wrote:
channel10 wrote: Kažem ja fino, njemu je.najbolje da ostane kod kuće tu nedjelju :mrgreen:
Ma nije to za tebe. Jos si ti zelen, bez obzira na godine.
Bosnu i koce oni "iskusni" koji "znaju sve" a boje se mladih i obrazovanih. Sve novo izaziva u njima strah.
Takvi i biraju vlast vec 20 godina.
Locked