Nevjerovatno je , da, a pogotovo što ih koriste vjernici .Gojeni H wrote:Nevjerovatno koliko se rijeci racionalno i logika upotrebljavaju bez elementarnog znanja sta te rijeci uopste znace.
Ne možeš govoriti da si razuman niti da ima logike , ako si pošten i ne lažeš prvenstveno sebe , da postoji bog koji je istovremeno
sveznajući i pravedan. To je oksimoron i jedino je moguće ako je bog sve što postoji, inače nije logično, čak je izuzetno glupo.
Recimo jedan primjer : ako ste ti i bog razdvojeni i on je taj koji te stvara, a već unaprijed zna, pošto je sveznajući , da ćeš
ti u džehenem , koji te je vrag onda stvarao ?!
Smrletov odgovor , koji je ujedno i odgovor klasičnih dogmata jeste : On zna ali ti ne znaš, pa da se uvijeriš .
To je tako jadan i glup odgovor, da je sramota to reći . Bolje je reći ne znam
Mislim, očigledno 'je da ako te je bog stvorio, da nisi ni postojao , pa koji vrag me onda i stvaraš dokazuješ da sam loš i da
zaslužujem kaznu?!
To je samo jedan primjer očigledne nerazboritosti, a ja sam već rekao da ih ima 1001 , možda čak i doslovno toliko.
Eto zato ja spominjem razum i logiku, a i sam Muhamed često u Kur'anu poziva na razum i ne gleda isto na sve kojima iznosi
kur'anske ajete, pa jednima prijeti paklom, druge raduje dženetom, trećima kaže da ih ne treba zanimati ni jedno od toga
ali im i kaže da razmisle zašto je nekima potrebno prijetiti, a neke mamiti.