O ovome je pricam. Muha je islamski poster-man islama sa svim svojim (ne)delima i tako ostaje do "Sudnjeg dana". Drugo je sto pojedini na temi imaju povrsno znanje o islamu, pa donose neke drugacije zakljucke.arzuhal wrote:Pa normalno...Počev od članova tvoje porodice, prijatelja i komšijaTowelie wrote:Pa svih tih 1.6 milijardi muslimana DANAS smatra da je Muhamed najbolji moralni uzor.![]()
I SUTRA će ga smatrati, i PREKOSUTRA...
Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
- Towelie
#651 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
-
Hakiz
#652 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Što se onda javljaš? Šuti.djkurt wrote:LoL, zaboli i mene šta si ti sebi umislio. LoLHakiz wrote:
Jednu stvar muslimani nikada neće shvatiti u vezi nemuslimana, pogotovo ateista.
Ne želim ja kao nemusliman uticati na to šta ćeš ti kao musliman misliti o vjeri, Muhammedu i Kur'anu.
Ali kada ti kao musliman počneš da se petljaš u stvari koje, kao posljedica, utiču na mene kao nemuslimana, tada ću se i ja petljati u tvoju vjeru, Muhammeda i Kur'an.
Akcija i reakcija.
Ti u svojoj glavi možeš stvoriti mišljenje da to što si vjernik ti daje neko pravo da uređuješ društveni život. Samo, ima nas koje zaboli za to šta si ti sebi umislio i koji ne dozvoljavamo da društveni život u kojem i mi učestvujemo bude pod dominantnim uticajem tvoje vjere.
- Towelie
#653 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Nemoj lagat, nikad direktno Smrleta niti bilo kojeg muslimana koji je ucestvovao na temi nisam nazvao pedofilom. Kazao sam da im je uzor u veri pedofil, sto nuzno ne znaci da su i oni. Moze biti da im je Muhamed samo formalno uzor, dok sustinski nije.SaraFina wrote:Hakiz wrote:Vidiš, tu se ne slažemo. Ja ne mislim da je Muhammed isključen od bilo koje vrste govora koja važi za političare, celebritije itd. Uključujući satiru, karikaturu, pa i uvredu.SaraFina wrote:
Nije tačno da su takva pitanja legitimna, kao što nije tačno da je pitanje u vidu uvredljive konstatacije upućeno sugovorniku sloboda govora.
Ti moždani driblinzi mogu proći jedino kod nekog polupismenog.
Legitimno bi bilo da je postavio pitanje "Smatraš li ti da Muhamed obzirom na argumente koje sam iznio (a Towelle ih osim nekih hadisa upitne vjeridostojnosti nije ni iznosio) zaslužuje u sadašnjem vremenu biti uzor muslimanima u svijetu?"
Svako uvredljivo spuštanje konverzacije na lični nivo u obliku uvredljive unaprijed definirane konstatacije ( kao Towellove tvrdnje da bi Smrčak zbog pripadnosti islamu trebao biti i pristalica pedofilije) nije sloboda govora niti joj ti ja ili neko deseti može dati legitimnost u konverzacije.
Pa ako za sljedbenike recimo Bibera, Pamele Anderson, Hefnera, Dare Bubamare, Cece, Bore Čorbe, Thompsona itd možemo reći šta mislimo o njihovoj inteligenciji i moralnom kodu, to važi i za sljedbenike i Tita i Muhammeda i bilo koga drugog.
Pa nisam ni rekla da je Muhammed isključen. Nije Towellu sagovornik bio Muhammad, nego Smrčak forumaš i vjernik. O njemu govorim i poštovanju koje zaslužuje kao učesnik u raspravi a ne da neko poput Towella zbog njegove vjerske pripadnosti deklarira ga pedofilom.
To je ničim izazvana uvreda a ne sloboda govora i legitimno postavljeno pitanje.
- seln
#654 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
To je apsolutno irelevantno.animals wrote:Sve na stranu, i Muhameda ili druge poslanike..
da li vi stvarno vjerujete, da postoji Bog, koji je musliman ili krscanin...
i da su religije od Boga, a ne od naseg znanca spletkarosa, starog dobrog covjeka...
Kao neko ko zivi u Austriji (i cesto se kurci time, rekao bih), morao bi znati da nije pristojno propitivati i kritizirati tudju vjeroispovijest, religijsko ili bilo koje drugo ubjedjenje.
Cak i najzesci kriticari islama kritikuju nedostatak demokratije i terorizam u islamskim drzavama, a ne dogmu.
- seln
#655 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
De, ba, ne dizi mazlumu repa, on ionako vjeruje da je nesto posebno.animals wrote:Towele, pazi da ne zavrsis ko oni iz Charlie Hebdo...
nece te rastaviti od zivota, ali od foruma hoce
Last edited by seln on 31/01/2018 16:21, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#656 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.SaraFina wrote:Hakiz wrote:Vidiš, tu se ne slažemo. Ja ne mislim da je Muhammed isključen od bilo koje vrste govora koja važi za političare, celebritije itd. Uključujući satiru, karikaturu, pa i uvredu.SaraFina wrote:
Nije tačno da su takva pitanja legitimna, kao što nije tačno da je pitanje u vidu uvredljive konstatacije upućeno sugovorniku sloboda govora.
Ti moždani driblinzi mogu proći jedino kod nekog polupismenog.
Legitimno bi bilo da je postavio pitanje "Smatraš li ti da Muhamed obzirom na argumente koje sam iznio (a Towelle ih osim nekih hadisa upitne vjeridostojnosti nije ni iznosio) zaslužuje u sadašnjem vremenu biti uzor muslimanima u svijetu?"
Svako uvredljivo spuštanje konverzacije na lični nivo u obliku uvredljive unaprijed definirane konstatacije ( kao Towellove tvrdnje da bi Smrčak zbog pripadnosti islamu trebao biti i pristalica pedofilije) nije sloboda govora niti joj ti ja ili neko deseti može dati legitimnost u konverzacije.
Pa ako za sljedbenike recimo Bibera, Pamele Anderson, Hefnera, Dare Bubamare, Cece, Bore Čorbe, Thompsona itd možemo reći šta mislimo o njihovoj inteligenciji i moralnom kodu, to važi i za sljedbenike i Tita i Muhammeda i bilo koga drugog.
Pa nisam ni rekla da je Muhammed isključen. Nije Towellu sagovornik bio Muhammad, nego Smrčak forumaš i vjernik. O njemu govorim i poštovanju koje zaslužuje kao učesnik u raspravi a ne da neko poput Towella zbog njegove vjerske pripadnosti deklarira ga pedofilom.
To je ničim izazvana uvreda a ne sloboda govora i legitimno postavljeno pitanje.
- Towelie
#657 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
Prvo je zabranjeno, drugo je legitimno pravo u civilizovanom drustvu.
- Smrcak15
#658 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Ti smrleta nemozes nikad ismijavati dok god ne dodjes sa jakim i cvrstim dokazima i dobrim argumentima, kad dodjes sa takvim stvarima, smrle se usuti i povinuje za novim dokazima....Hakiz wrote: Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
Last edited by Smrcak15 on 31/01/2018 16:20, edited 1 time in total.
- seln
#659 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Zato sto u toj guzvi od 1,5 milijardi ljudi niko nije prepoznavao njegovu genijalnost i posebnost.animals wrote:Mene interesuje, jesi li ti bio musliman,Towelie wrote:Uvek se mogu reinkarnirati u neki drugi nadimak, ako budem hteo.animals wrote:Towele, pazi da ne zavrsis ko oni iz Charlie Hebdo...
nece te rastaviti od zivota, ali od foruma hoce![]()
Ja zapravo imam i srece sto živimo u 21. veku i koliko-toliko sekularnom Balkanu, jer bi za ove moje blasfemicne izjave u hilafetu letela glava s ramena. Najvise što sada nasljednici islamske vlasti na forumu mogu jeste da mi "ubiju" forumski identitet.
i ako jesi, zasto si tako naglo promjenio misljenje..
- arzuhal
#660 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Kritika (pogotovo opravdana i dobronamjerna) samih muslimana je baška, ona može biti nasušno potrebna, a muslimani nisu islam (za početak ovo velim, mada ne kažem da se ne smije i o samom islamu kritički promišljati, pričati, postavljati pitanja i sl).Hakiz wrote: Vidiš, tu se ne slažemo. Ja ne mislim da je Muhammed isključen od bilo koje vrste govora koja važi za političare, celebritije itd. Uključujući satiru, karikaturu, pa i uvredu. Isto vrijedi i za Isusa, Mojsija, pa čak i za mene da sam javna ličnost i da utičem na javnost..
Pa ako za sljedbenike recimo Bibera, Pamele Anderson, Hefnera, Dare Bubamare, Cece, Bore Čorbe, Thompsona itd možemo reći šta mislimo o njihovoj inteligenciji i moralnom kodu, to važi i za sljedbenike i Tita i Muhammeda, Ajnštajna i bilo koga drugog.
Ali ako ti vrijeđaš Muhammeda, alejhi-selam, jer smatraš da je to i tvoje pravo i tvoja potreba, šta ako neki musliman odluči da, da parafraziram ZP, ubije boga u tebi i ostavi u tebi samo šejtana da živi? Spominješ akciju i reakciju? Ja ne kažem da je to pozitivno ili da pozivam na to, nego pričam jer ima uvijek među muslimanima, među njima stotinu, hiljadu, sto hiljada, milion...koji drukčije rezonuje i drukčije žali za nekim stvarima pa je spreman na svašta, na svaku posljedicu...
Kur'an mene uči da ne vrijeđam ili da ne psujem one svetosti i one vrijednosti koje su drage drugim ljudima, te me uči da ne zapodjevam kavgu, da ne započinjem i provociram. I ja, osobno, nastojim to da ispoštujem (u samom životu, ali eto i na forumu). A uvijek će biti neki musliman koji će kazat, kada čuje nekoga kako nastoji da ponizi Poslanika:"Vidi molim te ovog šupka šta priča, mamulimu, saću mu žvalje razvaaaalit", i fakat ih razvali, spreman da i njemu budu razvaljene jer se tako odlučio.
Šta, dakle, osim kretenluka, mržnje i nekih oblika samozaljubljenosti tjera čovjeka da time provocira druge ljude, u ovom slučaju muslimane, ne znam...Ali ima svega...
- Towelie
#661 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Otkud ti znas da verujem? Ja sam prestao biti vernik.seln wrote:De, ba, ne dizi mazlumu repa, on ionako vjeruje d aje nesto posebno.animals wrote:Towele, pazi da ne zavrsis ko oni iz Charlie Hebdo...
nece te rastaviti od zivota, ali od foruma hoce
Jes se nakotilo na temi ovih psihoanaliticara i psihoanaliticarki, Allaxu dragi.
- seln
#662 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Kad bi se ti i Towelie dogovorili hocete li pisati ekavicu ili ijekavicu....Towelie wrote:Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
- arzuhal
#663 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
I nakon Sudnjeg dana, dakle i Prekosutra.Towelie wrote:O ovome je pricam. Muha je islamski poster-man islama sa svim svojim (ne)delima i tako ostaje do "Sudnjeg dana". Drugo je sto pojedini na temi imaju povrsno znanje o islamu, pa donose neke drugacije zakljucke.arzuhal wrote:Pa normalno...Počev od članova tvoje porodice, prijatelja i komšijaTowelie wrote:Pa svih tih 1.6 milijardi muslimana DANAS smatra da je Muhamed najbolji moralni uzor.![]()
I SUTRA će ga smatrati, i PREKOSUTRA...
- djkurt
#664 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
A sloboda govora, ono demokratija, sekularno društvo, ništa to, ne smijem se javit jer sam Musliman i Muhammed AS mi je uzor. Nisam znao da demokratija to znači. LoLHakiz wrote: Što se onda javljaš? Šuti.
- SaraFina
#665 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Oprosti ali ismijavanje je jedno a pitanja u vidu unaprijed donijetog suda i konstatacije uvredljivog sadržaja nešto drugo?Hakiz wrote:
Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
Otprilike ti ili Towelle slušate Ricky Martina i ja vas pitam..." Hej Hakiz, Towelle , je li se i Vi trat u b... kao vaš muzički uzor"?Kontaš?
- Towelie
#666 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
seln wrote:Kad bi se ti i Towelie dogovorili hocete li pisati ekavicu ili ijekavicu....Towelie wrote:Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.

- seln
#667 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Ne treba biti nikakav psihoanaliticar da bi se vidjelo da si tiTowelie wrote:Otkud ti znas da verujem? Ja sam prestao biti vernik.seln wrote:De, ba, ne dizi mazlumu repa, on ionako vjeruje d aje nesto posebno.animals wrote:Towele, pazi da ne zavrsis ko oni iz Charlie Hebdo...
nece te rastaviti od zivota, ali od foruma hoce![]()
Jes se nakotilo na temi ovih psihoanaliticara i psihoanaliticarki, Allaxu dragi.
-troll prve klase
- opterecen gomilom kompleksa
- narcisoidan
- ne bas naklonjen istini, pogotovo glede vlastite proslosti, sto znaci da se necega stidis.
Ono sto me cudi: ima medju ateistima i agnosticima ljudi s kojima se ne slazem po tom pitanju, ali ih cijenim kao forumase. I kad vidim kako ti glume vodonose, pitam se: vide li koga uzimaju za saveznika?
- SaraFina
#668 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Pitao si ga uvredljivo da li voli malodobne djevojčice poput uzora mu Muhammada. Izbrisano je ali moze Arzo potvrditi koji te obrisao. Ja sam ublažila pitanje ti si ga krkanski postavioTowelie wrote:Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
- seln
#669 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
To pravilo bezbeli definisao neki troll kojeg su stjerali u cosak?Towelie wrote:seln wrote:Kad bi se ti i Towelie dogovorili hocete li pisati ekavicu ili ijekavicu....Towelie wrote: Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.
Iskreno, zaboli me hoces li pisati "sumljam" ili "ne volja"... ali ako mijesas ekavicu i ijekavicu, onda trolas, pa da bog (ili Allax, kako ga ti zoves da bi udarao pampur vjernicima) kaze.
-
Hakiz
#670 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Da ako bih rekao da mi je Martin moralni i životni uzor.SaraFina wrote:Oprosti ali ismijavanje je jedno a pitanja u vidu unaprijed donijetog suda i konstatacije uvredljivog sadržaja nešto drugo?Hakiz wrote:
Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
Otprilike ti ili Towelle slušate Ricky Martina i ja vas pitam..." Hej Hakiz, Towelle , je li se i Vi trat u b... kao vaš muzički uzor"?Kontaš?
Na primjer, meni je Hendrix muzički uzor, ali nije životni, ne bih slijedio njegov životni stil. Ali bih volio da sam gitarista kakav je on bio.
- Towelie
#671 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Jel to de facto priznajes da si slagala?SaraFina wrote:Pitao si ga uvredljivo da li voli malodobne djevojčice poput uzora mu Muhammada. Izbrisano je ali moze Arzo potvrditi koji te obrisao. Ja sam ublažila pitanje ti si ga krkanski postavioTowelie wrote:Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.Postoje nijanse. Smrčka se ne bi smjelo ismijavati kao Smrčka. Ali kada priča na temi, smije ga se ismijavati osvrćući se na njegove stavove o temi. Tako otpilike funkcioniše u zapadnom svijetu pravo na ismijavanje.
- SaraFina
#672 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Hakiz wrote:Da ako bih rekao da mi je Martin moralni i životni uzor.SaraFina wrote:Oprosti ali ismijavanje je jedno a pitanja u vidu unaprijed donijetog suda i konstatacije uvredljivog sadržaja nešto drugo?Hakiz wrote:
Na primjer, meni je Hendrix muzički uzor, ali nije životni, ne bih slijedio njegov životni stil. Ali bih volio da sam gitarista kakav je on bio.
Tvoj životni i moralni uzor je privatna stvar. Ja niti bilo ko drugi nemamo pravo unaprijed donijeti osudjujući sud o tebi na osnovu toga i uvredljivo ti postaviti lično pitanje jer to nije sloboda govora. To je direktna uvreda bez ikakve legitimnosti.
- arzuhal
#673 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Towelie wrote:Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.
SaraFina wrote:Pitao si ga uvredljivo da li voli malodobne djevojčice poput uzora mu Muhammada. Izbrisano je ali moze Arzo potvrditi koji te obrisao. Ja sam ublažila pitanje ti si ga krkanski postavio
Towelie wrote: Jel to de facto priznajes da si slagala?
O ovom postu pričate:
Towelie wrote: Ma naravno da se ne mogu porediti, ti si Smrcak a.s., Allahov poslanik na forumu klix, ti si poseban.Jedino ne znam dal volis da ga meces u male devojčice i da imas robinje, no s obzirom ko ti je uzor, nista me ne bi iznenadilo.
- SaraFina
#674 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
Jel to de facto priznajes da si slagala?Towelie wrote:Pitao si ga uvredljivo da li voli malodobne djevojčice poput uzora mu Muhammada. Izbrisano je ali moze Arzo potvrditi koji te obrisao. Ja sam ublažila pitanje ti si ga krkanski postavioSaraFina wrote: Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.
Donio si unaprijed uvredljiv sud spram čovjeka koji je vjernik i slijedi Muhamedovo učenje. Taj sud uobličio si u uvredljivo pitanje i postavio ga forumašu Smrčak. Laž je tvoja odbrana. I fakat Arzo ti čini uslugu brišući te i opominjući.
- SaraFina
#675 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku
arzuhal wrote:Towelie wrote:Jarane, radi se o tome da je ona S L A G A L A. Nikad nisam nazvao Smrcka pedofilom niti sam ga ismejavao na neki drugi nacin. Ismejavao jesam njegove stavoe, ali kako si i sam naznacio, jedno je ismijavati osobu zbog nekog recimo fizickog deformiteta i tome sl., a sasvim drugo ismijavati neinformisane i glupe stavove bilo koje osobe.
Prvo je zabranjeno, drugo je legitimno pravo u civilizovanom drustvu.SaraFina wrote:Pitao si ga uvredljivo da li voli malodobne djevojčice poput uzora mu Muhammada. Izbrisano je ali moze Arzo potvrditi koji te obrisao. Ja sam ublažila pitanje ti si ga krkanski postavioTowelie wrote: Jel to de facto priznajes da si slagala?
O ovom postu pričate:
Towelie wrote: Ma naravno da se ne mogu porediti, ti si Smrcak a.s., Allahov poslanik na forumu klix, ti si poseban.Jedino ne znam dal volis da ga meces u male devojčice i da imas robinje, no s obzirom ko ti je uzor, nista me ne bi iznenadilo.
Hvala lijepo. Šizifov posao ti je brisati ga. Ko hoće slagati, taj hoće i ukrasti i gujce dat'. Tak se na Bistriku kaže odvajkada