turizam i postrojavanje na neustavan praznik je jedno te isto?markomilanov wrote:Arapski turizam,zatvorena arapska naselja,ima preterivanja i jednih drugih.
i koja su to zatvorena arapska naselja? da čujem? definiši mi tu zatvorenost.
turizam i postrojavanje na neustavan praznik je jedno te isto?markomilanov wrote:Arapski turizam,zatvorena arapska naselja,ima preterivanja i jednih drugih.
Ja ne razumem kako nekome može biti heroj Ratko Mladić ili Naser Orić.markomilanov wrote:Mene zanima ,kako bošnjaci vide suživot,u kojoj formi,nisam za veličanje haških osudjenika,bošnjaci su tako sigurni da njihove voskovodje nisu činile zločine,oni su se branili,i kad upadnu u srpsko selo,to je zato što je to bila skupina naoružanih žena i djece,djete od 10 godina je legitimni cilj,nisu sve srpske i ostale žrtve bili samo vojnici,bilo je tu nevenih žene i djece,i kako se bošnjaci gnušaju na rs zbog zločina,tako se i ostali narodi osećaju zbog zločin koje su načinili bošnjaci.
Ko je šupak.PM72 wrote:kako šupak okrene temu...
Ako si mislio na mene,koji poštujem bošnjačke žrtve,bošnjačku borbu,koji ističe da bošnjaci nisu zaslužili stradanje,koji ističe da su srbi učinili najviše zločina,ako sam ja šupak,o čemu pričamo,kakava multkulti bih,ti ne možeš sa mnom civilizirano pričati,a hoćeš suživot sa srbinom sa pala ili hrvatom iz mostara.PM72 wrote:Onaj koji se pravi budala i koji ne odgovori na postavljeno pitanje nego gusla svoje nebuloze.E taj je šupak.Ako si se prepoznao - bingo!
Glupko, diverzanti su te topove i gurnulu niz padinu, odnosno onesposobili, ostrascenost serpstvom ti je toliko pomutila pamet, da ne znas gdje udaras.General War wrote: Upravu si, ko je glup ili bezobrazan...ako je tako zasto UZP hrvatskoj zbog rata u BiH, salvete? Eto tudjman naoruzavao AbiH u zagrebu (radi ciljeva BiH) ali nije HVO...niti je iko prelazio savu prema posavini...kao sto rekoh sve se zna kad treba ili obratno.pa i objasnjenje da su to bosanjci ginuli zbog pokusaja provedbe tudzmanovih ciljeva, ne mora se ratovati u hrvatskoj da bi ostvarivao neciji cilj...ali ti sve najednom toliko relativizira, pa i kad diverzanti napadnu imas vremena topove gurat niz livadu ali ne mozes se branit, pa me ovo ne cudi...
Pričam o državi tri naroda,ako niste zadovoljni sadašnjim uredjenjem,znaš šta ti je činiti,ovo uredjenje j ekakvo je tako je,nešto se dobilo,nešto se izgubilo,bošnjaci imaju najveće gradove i industrijske centre,srbi imaju etnitet,hrvati hercegovinu.PM72 wrote:A ko priča o suživotu?
Tema je mogući belaj a ti sa svojim stavovima umotanim u celofan sipaš benzin na lomaču...
Reče "abi" to što si naveo, ali reče još mnogo toga na temu, ali to ne citiraš.markomilanov wrote:Kakav nastavak agresije,reče li Abi,da može slobodno kreće rs,da započne posao ,kupi nekretnine,odlučite se šta hoćete,gledajte u budućnost,prozivate jedan narod genocidnim a hoćete zajednički život,jeste najviše stradali,jesu srbi najviše u zatvorima ,sve krivce nnek stigne kazna,svakako i srbi da se klone srbovanja da ne bi završili u kolektivnim centrima,njima je najveći neprijatelj dodik a ne sarajevo.
Ne volim licemjere i vještačko osmjehivanje.Po meni je Šešelj veći karakter od tebe.Šatro ti naivan ko francuska sobarica pa nas pitaš kakvu bi državu htjeli...markomilanov wrote:Pričam o državi tri naroda,ako niste zadovoljni sadašnjim uredjenjem,znaš šta ti je činiti,ovo uredjenje j ekakvo je tako je,nešto se dobilo,nešto se izgubilo,bošnjaci imaju najveće gradove i industrijske centre,srbi imaju etnitet,hrvati hercegovinu.PM72 wrote:A ko priča o suživotu?
Tema je mogući belaj a ti sa svojim stavovima umotanim u celofan sipaš benzin na lomaču...
Kakvo uredjenje bosne želiš.
archi_a wrote:Reče "abi" to što si naveo, ali reče još mnogo toga na temu, ali to ne citiraš.markomilanov wrote:Kakav nastavak agresije,reče li Abi,da može slobodno kreće rs,da započne posao ,kupi nekretnine,odlučite se šta hoćete,gledajte u budućnost,prozivate jedan narod genocidnim a hoćete zajednički život,jeste najviše stradali,jesu srbi najviše u zatvorima ,sve krivce nnek stigne kazna,svakako i srbi da se klone srbovanja da ne bi završili u kolektivnim centrima,njima je najveći neprijatelj dodik a ne sarajevo.o tome se i radi, vadite iz konteksta. Ne trebamo se mi odlučiti šta hoćemo, mi znamo šta hoćemo! Vi treba da odlučite da li ćete i dalje svoju djecu obrazovati tako da im pričate kako sudovi ne važe, da su to političke presude, da su osuđeni zločinci krivi za genocid ustvari heroji koji su dijelili čokoladice i spašavali ljude. Učite ih da je 9.januar praznik mira, slobode i demokratije iako su sva lica iz prvog reda koja su stavila svoj potpis na osnivanje ovoga u šta se zaklinjete ležali i leže u zatvorima na doživotnim robijama.
Nekima se izgleda pomiješali pojmovi, nisu haški tribunal i švedski stol isto majstore.
Ti si toliko objektivan,da ne pomenu nijednom ostale žrtve,pominješ beznačajne ruse, zaboraviš pojedince koji zagovaraju selfizam,i ratuju po siriji.PM72 wrote:Ne volim licemjere i vještačko osmjehivanje.Po meni je Šešelj veći karakter od tebe.Šatro ti naivan ko francuska sobarica pa nas pitaš kakvu bi državu htjeli...markomilanov wrote:Pričam o državi tri naroda,ako niste zadovoljni sadašnjim uredjenjem,znaš šta ti je činiti,ovo uredjenje j ekakvo je tako je,nešto se dobilo,nešto se izgubilo,bošnjaci imaju najveće gradove i industrijske centre,srbi imaju etnitet,hrvati hercegovinu.PM72 wrote:A ko priča o suživotu?
Kakvo uredjenje bosne želiš.
Smetaju ti "zatvorena arapska naselja" za koje si čuo a ne znaš objasniti ni gdje su kad te neko upita.A ne smeta ti arapski preojekat "Beograd na vodi"? Ne smeta ti ni kad arapi na Sokocu kupe jedinu fabriku i zaposle 50 ljudi? smeta ti kad vidiš pokrivene žene u kombiju a ne smeta ti kad se voziš "Air Serbiom" čiji su vlasnici arapi...
Kako sam znao da ćeš to napisati,mislim da to nije tačno,i nikako to ne podržavam,ali svakao mi nije svejedno kad se verski fanatik vrati iz sirije,ko zna šta mu se mota po glavi.PM72 wrote:![]()
![]()
![]()
ne nego je trebalo da tih 1,2 miliona naređuje i komanduje ostalim 2,7 miliona...pa bolan više je Srba ratovalo po Gruziji i Siriji nego Bošnjaka u Siriji...
Tu si legalno samo za psihijatrijeLBVIEW wrote:Glupko, diverzanti su te topove i gurnulu niz padinu, odnosno onesposobili, ostrascenost serpstvom ti je toliko pomutila pamet, da ne znas gdje udaras.General War wrote: Upravu si, ko je glup ili bezobrazan...ako je tako zasto UZP hrvatskoj zbog rata u BiH, salvete? Eto tudjman naoruzavao AbiH u zagrebu (radi ciljeva BiH) ali nije HVO...niti je iko prelazio savu prema posavini...kao sto rekoh sve se zna kad treba ili obratno.pa i objasnjenje da su to bosanjci ginuli zbog pokusaja provedbe tudzmanovih ciljeva, ne mora se ratovati u hrvatskoj da bi ostvarivao neciji cilj...ali ti sve najednom toliko relativizira, pa i kad diverzanti napadnu imas vremena topove gurat niz livadu ali ne mozes se branit, pa me ovo ne cudi...
![]()
Inace, maestralno izvedena diverzantska akcija u kojoj je neutralizirano uporiste srbocetnickog agresora/pravoslavnih terorista.
Sto se okupljanja Armije u Zagrebu tice, u Hrvatskoj je, uprkos Tudjmanu, Susku i sl, postojala jaka struja koja je bila za saradnju s Bosnom i Bosnnjacima.
Inace, sve legano - legitimna oruzana sila prelazi na teritorij svoje drzave kako bi oslobadjala istu od agresora, da nisu tebe i djeneralstab trebali pitati za dozvolu?
madner wrote:Normalnu, gradjansku drzavu. Mozemo ustav prepisati od Srbije. Jel posteno?
Izvoli pronaći u posljednjih osam godina izjavu nekog od relevantnih bošnjačkih političara koji traže ukidanje RS-a. Pa Bakirova prva izjava kad je postao član Predsjedništva BiH bila je da niko neće osporavati RS.markomilanov wrote:Ne provociram,kakvu bosnu zamišljaš,imajući u vidu rat koji se dogodio,svako svoje žrtve poštuje,vi pretite ukidanjem rs,oni otcepljenem,a nijedna od tih stvari nije realna,dodik se hrani i opstaje zahvaljujući zahtevima za ukidanjanjem rs,a narod mu gladuje.
Dodik se samo populisticki prilagodio takvima kao ti.markomilanov wrote:Ne provociram,kakvu bosnu zamišljaš,imajući u vidu rat koji se dogodio,svako svoje žrtve poštuje,vi pretite ukidanjem rs,oni otcepljenem,a nijedna od tih stvari nije realna,dodik se hrani i opstaje zahvaljujući zahtevima za ukidanjanjem rs,a narod mu gladuje.
Država Bosna i Hercegovina raspisala referendum 28. Februra i 1. Marta 1992 god. a na šta je kao republika imala pravo. Na referendumu većina građana Bosne i Hercegovine rekli DA nezavisnosti. Dovoljno je bilo i 50+1 glas, ali bilo je i više. Rezultate referenduma priznala Evropa, SAD i cijeli napredni svijet. Ljiljani kao priznata državna zastava podignuti ispred UN-a u Njujorku. Šta ti nije jasno?markomilanov wrote:archi_a wrote:Reče "abi" to što si naveo, ali reče još mnogo toga na temu, ali to ne citiraš.markomilanov wrote:Kakav nastavak agresije,reče li Abi,da može slobodno kreće rs,da započne posao ,kupi nekretnine,odlučite se šta hoćete,gledajte u budućnost,prozivate jedan narod genocidnim a hoćete zajednički život,jeste najviše stradali,jesu srbi najviše u zatvorima ,sve krivce nnek stigne kazna,svakako i srbi da se klone srbovanja da ne bi završili u kolektivnim centrima,njima je najveći neprijatelj dodik a ne sarajevo.o tome se i radi, vadite iz konteksta. Ne trebamo se mi odlučiti šta hoćemo, mi znamo šta hoćemo! Vi treba da odlučite da li ćete i dalje svoju djecu obrazovati tako da im pričate kako sudovi ne važe, da su to političke presude, da su osuđeni zločinci krivi za genocid ustvari heroji koji su dijelili čokoladice i spašavali ljude. Učite ih da je 9.januar praznik mira, slobode i demokratije iako su sva lica iz prvog reda koja su stavila svoj potpis na osnivanje ovoga u šta se zaklinjete ležali i leže u zatvorima na doživotnim robijama.
Nekima se izgleda pomiješali pojmovi, nisu haški tribunal i švedski stol isto majstore.
Treba da slave 1.mart,kad se populaciji od 1,2 niliona,odredjivalo dje će da živi,kutiljerov plan je zasnovan na bih kao nezavisnoj državi,pa je alija odbio plan.