Bas me interesuje sta konkretno ima sektaski u ovim zadnjim komentarima na koje si se ti osvrnula? Ili se samo gadjas frazama da bi ispalo da imas pojma o bilo cemu?sheilak wrote:Ti si zreo za tretman odvikavanja od kulta, a sektasku mentalitet ti je, vidim, i onesposobio mog racionalnog razmisljanja. No ima lijeka, ne brini.Opetja033 wrote:Kao prvo @salikova i moja rasprava nema nikakve veze sa religijom vec politikom.sheilak wrote:
ali sve religije se fakat trebaju i moraju zabraniti, a ljudi koji im pripadaju poslati na lijecenje kao sto se radi sa pripadnicima kulta.
Kao drugo zao mi te jer si se kasno rodila. Da si se rodila ranije, vjerovatno bi pronasla raj u Enver Hodzinoj Albaniji.![]()
Jbg, valja ti sada zivjeti u svijetu gdje ima religioznih ljudi, kojima europske konvencije o ljudskim pravima garantuju pravo na slobodno okupljanje, prakticiranje i propagiranje religije u javnom zivotu.
Kako podnosis tu cinjenicu? Izlivi bijesa i zuci na javnim mjestima? Depresija? Jesi li se zatvorila medju cetiri zida da ne gledas? Dopiru li ezani i crkvena zvona do tvojih usiju ili koristis neke dobre cepice?
Izdrzi.
Konkretno nesto molim te.
A za "lijek". Ne brini, davno su prosla ta vremena i zavrsila na smecu historije. Jos samo da se i mentalni dinosaurisi probude i shvate da zive u proslosti prije nego i oni zavrse na tom istom smetljistu.