Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jazzer

#651 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by jazzer »

Melbourne_Australia wrote:Jeli ti stvarno mislis da je Mesa rekao igracima poslije 2-0 povucite se??? Jeli rekao Seji da stane i gleda kako ga prolaze??? Jeli rekao zadnjoj liniji da budu izgubljeni?? Znas kako ti je to? Protivnik pocne vise da trci a ti manje, i protivnik bude agresivniji pa onda to izgleda da se ekipa povukla a u biti natjerani su ...Cinjenica da mi padamo fizicki poslije 60 minute i to se desilo .....Naravno da je Mesa krivac ali za ovu bruku na Kipru su igraci najveci krivci.....Samo je Mesa picka ispao a nazalost to ni jedan selektor nece da uradi pa da kaze " izgubili smo jer nismo trcali i jer smo gledali kako nas prolaze, ne moze Sejo da igra ovako u reprezentaciji i ako bude nastavio da igra ovako necu ga vise zvati....E to ni jedan nas trener sebi ne moze priustiti , jer mi nemamo zamjenu..
Mozda ce te ovo sokirati ali postoje selektori koji prate igru protivnika, promjenu ritma,
promjenu formacije protivnika i odgovaraju na istu. Malo se zna o tome ali imaju i pravo
na tri izmjene pa ako neki igrac ne daje ono sto se od njega ocekuje ili jednostavno ne zna,
pokusa se sa nekim drugim igracem.
A izmjene se mogu raditi i prije 80 minute. Cak jednog igraca mozes ubaciti u igru
pa ga i zamijeniti nesto kasnije, sto jos jedino nas Mesa praktikuje. Pa takvom izmjenom igraca
od 20ak godina ubija u pojam.

Los trener + bezobrazan = tu smo gdje jesmo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#652 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
JoseMujica wrote:trener-majstor će i od govana pitu napravit, a trener-kenjac će i od mesa napraviti burek sa sirom
Hoce kurac napraviti....sto Anceloti nije napravio od Bajerna???
de ne zajebavaj...pogledaj trenersku karijeru od čoeka..ovo je jedan od riejtkih momenata kada je podbacio, a ima čoek i godina...morebit se zasitio i prešlo ga vrijeme

a niđe veze ti poređenje...što se trenerskog staža i učinka tiče svaki naš selektor, da dođe ispred carla i sa dva dignuta prsta da upita smije li mu ga poglabati
JoseMujica

#653 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

hrasno38 wrote:
To su isiti oni ljudi kao i ti i ja koji gledaju svoju reprezentaciju i navijaju za svoju zemlju. Zasto mislis da je tvoje i moje misljenje ispravnije od ovih koji su glasali.
zato što sam ja struĆnjak a oni nisu :evil:

a samo brani tog svog levatskog štrumfića...ako ti je toliko drag vodi ga u Želju
dulekrele

#654 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dulekrele »

jazzer wrote:
Melbourne_Australia wrote:Jeli ti stvarno mislis da je Mesa rekao igracima poslije 2-0 povucite se??? Jeli rekao Seji da stane i gleda kako ga prolaze??? Jeli rekao zadnjoj liniji da budu izgubljeni?? Znas kako ti je to? Protivnik pocne vise da trci a ti manje, i protivnik bude agresivniji pa onda to izgleda da se ekipa povukla a u biti natjerani su ...Cinjenica da mi padamo fizicki poslije 60 minute i to se desilo .....Naravno da je Mesa krivac ali za ovu bruku na Kipru su igraci najveci krivci.....Samo je Mesa picka ispao a nazalost to ni jedan selektor nece da uradi pa da kaze " izgubili smo jer nismo trcali i jer smo gledali kako nas prolaze, ne moze Sejo da igra ovako u reprezentaciji i ako bude nastavio da igra ovako necu ga vise zvati....E to ni jedan nas trener sebi ne moze priustiti , jer mi nemamo zamjenu..
Mozda ce te ovo sokirati ali postoje selektori koji prate igru protivnika, promjenu ritma,
promjenu formacije protivnika i odgovaraju na istu. Malo se zna o tome ali imaju i pravo
na tri izmjene pa ako neki igrac ne daje ono sto se od njega ocekuje ili jednostavno ne zna,
A izmjene se mogu raditi i prije 80 minute. Cak jednog igraca mozes ubaciti u igru
pa ga i zamijeniti nesto kasnije, sto jos jedino nas Mesa praktikuje
. Pa takvom izmjenom igraca

Sto zorno pokazuje da taj covjek nema blage veze.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#655 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote:Znaju da im se moze, jer Sejo kakav god da bude igrace dokle bude on htio...A u klubu i onako igra jednu pa dvije ne igra a da se ponasa onako kao u repki ne bi nikad vise ni zaigrao.....Nema tog trenera u nasoj repki da moze to sebi priustiti..Jer trener je tu zbog rezultata , a ako otjeras ili zakuhas sa onim najboljim onda si gotov..Hajde nek neki trener proba da Seju ne pozove ili da ga stavi na klupu naredne 2 tekme....Sta mislis sta ce biti??? Nasi igraci su ko curice...Pjanic u Juventusu kad je na klupi suti , a da ga stavi na klupu u repki to bi bio kraj.A na kraju krajeva i nema ko da ga zamjeni...Zato treneri nasi idu linijom manjeg otpora..
Sta je poenta nasih navijaca? To da postoje u reprezentaciji ljubimci i oni koji se redovno karaju sta god da bude negativno na utakmici. I protv Kipra i protiv Belgije Kolasinac je bio jedan od najgorih na terenu ali tu i tamo da je neko to spomenu......isto vazi i za Pjanica....Begovica.....ali kada je Edin los onda idu salve uvreda na racun covjeka koji bi mogao do kraja svoje karijere da ne odigra dobro koliko je do sada odigrao dobrih utakmica za nasu reprezentaciju. SEO moze igrati gdje god hoce ali on je u reprezentaciji isto kao i Pjanic......u odnus na klupsko igranje NISTA!!! Ali i tu opet ima razlike jer Pjanic je opet dao duplo vise nego SEO koji za reprezentaciju nije dao jos uvijek aposlutno nista....osim autogola na SP!!
Melbourne_Australia

#656 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

jazzer wrote:
pa ga i zamijeniti nesto kasnije, sto jos jedino nas Mesa praktikuje. Pa takvom izmjenom igraca

A mozda ce tebe sokirati da mi nemamo igraca na klupi koji mogu da prave razliku veliku???? Jeli trener kriv sto je Bayern vodio i ubio Uniteda u finalu lige prvaka pa za 3 minuta primise 2 gola?? ili su igraci krivi??? Jeli Anceloti kriv sto je Milan vodio 3-0 protiv liverpula u finalu lige prvaka pa 3-3 je bil na kraju?? ili je do igraca?? Da Anceloti je kriv sto Gatuso pravi glupi penal, sto su pustili smicera da puca i sto niko nije cuvao Gerarda dok ovaj puca glavom...Daj te ba neserite vise....Sve sami strucnjaci u pm vise!!!
JoseMujica

#657 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

majke imam osjećaj ko da je Meha na forumu :-) :roll:
hrasno38

#658 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

JoseMujica wrote:
hrasno38 wrote:
To su isiti oni ljudi kao i ti i ja koji gledaju svoju reprezentaciju i navijaju za svoju zemlju. Zasto mislis da je tvoje i moje misljenje ispravnije od ovih koji su glasali.

a samo brani tog svog levatskog štrumfića...ako ti je toliko drag vodi ga u Želju
To i jeste poenta tvoje price a ne kvalitet ili nekvalitet!!! Nema mi nista draze nego kad neko sam sebi uleti klizeci!!!
hrasno38

#659 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote:A mozda ce tebe sokirati da mi nemamo igraca na klupi koji mogu da prave razliku veliku???? Jeli trener kriv sto je Bayern vodio i ubio Uniteda u finalu lige prvaka pa za 3 minuta primise 2 gola?? ili su igraci krivi??? Jeli Anceloti kriv sto je Milan vodio 3-0 protiv liverpula u finalu lige prvaka pa 3-3 je bil na kraju?? ili je do igraca?? Da Anceloti je kriv sto Gatuso pravi glupi penal, sto su pustili smicera da puca i sto niko nije cuvao Gerarda dok ovaj puca glavom...Daj te ba neserite vise....Sve sami strucnjaci u pm vise!!!
Ma kakvi strucnjaci.....Pitari jarane uglavnom....zafalilo opet Gastala a tek im se spremaju nesnosni bolovi!!!!
Melbourne_Australia

#660 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

hrasno38 wrote:
Melbourne_Australia wrote:Znaju da im se moze, jer Sejo kakav god da bude igrace dokle bude on htio...A u klubu i onako igra jednu pa dvije ne igra a da se ponasa onako kao u repki ne bi nikad vise ni zaigrao.....Nema tog trenera u nasoj repki da moze to sebi priustiti..Jer trener je tu zbog rezultata , a ako otjeras ili zakuhas sa onim najboljim onda si gotov..Hajde nek neki trener proba da Seju ne pozove ili da ga stavi na klupu naredne 2 tekme....Sta mislis sta ce biti??? Nasi igraci su ko curice...Pjanic u Juventusu kad je na klupi suti , a da ga stavi na klupu u repki to bi bio kraj.A na kraju krajeva i nema ko da ga zamjeni...Zato treneri nasi idu linijom manjeg otpora..
Sta je poenta nasih navijaca? To da postoje u reprezentaciji ljubimci i oni koji se redovno karaju sta god da bude negativno na utakmici. I protv Kipra i protiv Belgije Kolasinac je bio jedan od najgorih na terenu ali tu i tamo da je neko to spomenu......isto vazi i za Pjanica....Begovica.....ali kada je Edin los onda idu salve uvreda na racun covjeka koji bi mogao do kraja svoje karijere da ne odigra dobro koliko je do sada odigrao dobrih utakmica za nasu reprezentaciju. SEO moze igrati gdje god hoce ali on je u reprezentaciji isto kao i Pjanic......u odnus na klupsko igranje NISTA!!! Ali i tu opet ima razlike jer Pjanic je opet dao duplo vise nego SEO koji za reprezentaciju nije dao jos uvijek aposlutno nista....osim autogola na SP!!
Pa jeli ti vidis da ovde niko haman nije spomenuo Kolasinca protiv Kipra??? znaci lik hladno hladi muda i gleda kako ga frajer prolazi par puta i mi pusimo....Ali haman niko nista ne prica o tome...Zato sto svi misle da su strucnjaci i odmah oni znaju da je do trenera.....Mislim Mesa je imao puno glupih poteza ali za Kipar reci da je on kriv, moras biti bas fudbalski duduk..I jos govore, da trener treba da ga stimulise da on trci :lol:
Melbourne_Australia

#661 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

hrasno38 wrote:
JoseMujica wrote:
hrasno38 wrote:

To i jeste poenta tvoje price a ne kvalitet ili nekvalitet!!! Nema mi nista draze nego kad neko sam sebi uleti klizeci!!!
Pa kako ce prezivjeti sad kad AMAR bude selektor :lol: :lol:
hrasno38

#662 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote:
hrasno38 wrote:
Pa jeli ti vidis da ovde niko haman nije spomenuo Kolasinca protiv Kipra??? znaci lik hladno hladi muda i gleda kako ga frajer prolazi par puta i mi pusimo....Ali haman niko nista ne prica o tome...Zato sto svi misle da su strucnjaci i odmah oni znaju da je do trenera.....Mislim Mesa je imao puno glupih poteza ali za Kipar reci da je on kriv, moras biti bas fudbalski duduk..I jos govore, da trener treba da ga stimulise da on trci :lol:
Nema to veze sa strucnjacima jer SEO je RUSILAC za njih i nikada neces cuti da se pise nesto lose kad je kriv.
hrasno38

#663 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote:Pa kako ce prezivjeti sad kad AMAR bude selektor :lol: :lol:
Za neke nadam se ikreno NIKAKO!!! :D
incognito071

#664 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by incognito071 »

Melbourne_Australia wrote:
hrasno38 wrote:
ovo je istina ko kuca
Logovan

#665 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

legionar2010 wrote: Da vidimo sta kaze anketa , ili se broji sam misljenje forumskih strucnjaka??
https://www.klix.ba/ankete/1156
Image[/quote]
:lol: :lol:

Jebem ja ovakve rezultate ankete. :lol:
RtrnOfSalisbury

#666 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by RtrnOfSalisbury »

sace meske da se pozove na anketu (cudo kako vec nije reko "po anketama nije do mene"). sve za ostanak :!: meske vec ima plan, promijenit 9-10 igraca, vratit plavookog bombasa i nastavit projekat
jazzer

#667 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by jazzer »

Haj'mo 'vako..ne valja Kolasinac, ne valja Pjanic, Begovic..ne zalazu se dovoljno, glume zvijezde i sl..

Mesa je sve uradio sto je do njega, pripremio sjajnu taktiku al' ovi nece da igraju, da daju sve od sebe.

Evo slobodan je trener sada pa hajd' da vidimo koji ce to klub u Evropi prepoznati briljantnost Mesinog uma pa
mu povjeriti svoje igrace? Koji?

Ja se kladim u sta god hocete da on, osim mozda Alzira, Mijanmara i jos poneke fudbalski egzoticne
lige, nece vise vidjeti prvoligaskog fudbala. A o nekoj selektorskoj karijeri da i ne govorim.
hrasno38

#668 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

jazzer wrote:Haj'mo 'vako..ne valja Kolasinac, ne valja Pjanic, Begovic..ne zalazu se dovoljno, glume zvijezde i sl..

Mesa je sve uradio sto je do njega, pripremio sjajnu taktiku al' ovi nece da igraju, da daju sve od sebe.

Evo slobodan je trener sada pa hajd' da vidimo koji ce to klub u Evropi prepoznati briljantnost Mesinog uma pa
mu povjeriti svoje igrace? Koji?

Ja se kladim u sta god hocete da on, osim mozda Alzira, Mijanmara i jos poneke fudbalski egzoticne
lige, nece vise vidjeti prvoligaskog fudbala. A o nekoj selektorskoj karijeri da i ne govorim.
Pa eto Susic je odveo reprezentaciju na SP pa u koji to veliki klub je otisao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#669 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bingov buraz »

Kako mi se ne da traziti postove pojedinaca iz plavog tabora kad se na ovom istom forumu tjeralo Susica,nemojte biti licemjerni i praviti alibi jednom a zamjerati isto to drugom.

Zato sam ja za stranca :mrgreen:
hrasno38

#670 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
legionar2010 wrote: Da vidimo sta kaze anketa , ili se broji sam misljenje forumskih strucnjaka??
https://www.klix.ba/ankete/1156
Image
:lol: :lol:

Jebem ja ovakve rezultate ankete. :lol:[/quote]

Ma ja najbolje da se napravi anketa u kojoj ce samo Pitari moci glasati...onda ce 100% Mesa biti kriv!
Muhamed Đakmić

#671 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Hrasno meni jednom davno rekao da je pošteno od Meše očekivati drugo mjesto odnosno baraž i da ga je potrebno smijeniti ako to ne ostvari.

Sad kad to nije ostvario, obrnuo brat ploču :D :D
dulekrele

#672 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dulekrele »

hrasno38 wrote:
Melbourne_Australia wrote:A mozda ce tebe sokirati da mi nemamo igraca na klupi koji mogu da prave razliku veliku???? Jeli trener kriv sto je Bayern vodio i ubio Uniteda u finalu lige prvaka pa za 3 minuta primise 2 gola?? ili su igraci krivi??? Jeli Anceloti kriv sto je Milan vodio 3-0 protiv liverpula u finalu lige prvaka pa 3-3 je bil na kraju?? ili je do igraca?? Da Anceloti je kriv sto Gatuso pravi glupi penal, sto su pustili smicera da puca i sto niko nije cuvao Gerarda dok ovaj puca glavom...Daj te ba neserite vise....Sve sami strucnjaci u pm vise!!!
Ma kakvi strucnjaci.....Pitari jarane uglavnom....zafalilo opet Gastala a tek im se spremaju nesnosni bolovi!!!!
:lol: koji šaban hebote.
jazzer

#673 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by jazzer »

Melbourne_Australia wrote: A mozda ce tebe sokirati da mi nemamo igraca na klupi koji mogu da prave razliku veliku???? Jeli trener kriv sto je Bayern vodio i ubio Uniteda u finalu lige prvaka pa za 3 minuta primise 2 gola?? ili su igraci krivi??? Jeli Anceloti kriv sto je Milan vodio 3-0 protiv liverpula u finalu lige prvaka pa 3-3 je bil na kraju?? ili je do igraca?? Da Anceloti je kriv sto Gatuso pravi glupi penal, sto su pustili smicera da puca i sto niko nije cuvao Gerarda dok ovaj puca glavom...Daj te ba neserite vise....Sve sami strucnjaci u pm vise!!!
Jarane, ti si u istu pricu stavio Ottmara Hitzfelda koji je osvojio Ligu prvaka sa dva razlicita
kluba, Carla Ancelottia koji je osvojio tri Lige prvaka sa dva kluba i Mesu Bazdarevica?

Povlacim se, razbio si me argumentima.
Logovan

#674 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

hrasno38 wrote:
Ma ja najbolje da se napravi anketa u kojoj ce samo Pitari moci glasati...onda ce 100% Mesa biti kriv!
Hajde ba popusti se pitara, naporan si čovječe, dragi Bog ti pomog'o više. Mogu zamisliti na šta liči rasprava sa tobom na kafi.

Imaš ovdje masu ljudi navijaju za isti klub kao i ti, pa im je najveći krivac Baždarević. :wink:

p.s. Još jednom, popusti se pitara dosadan si, shvati to već jednom. Nije da ti naređujem, govorim za tvoje dobro. Ovako ispadaš smiješan.
markomilanov

#675 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

hrasno38 wrote:
markomilanov wrote:
Bosanski_kralj wrote:Joj s kim se vi raspravljate.
Zašto,ja samo iznosim činjenice,u 25 godinaa države selektor nije bio srbin,u svim institucijama i ostalim sportovima na državnom nivo je multi kulti,samo u fudbalu nije,zašto se neda prilika kvalitetnom srpskom stručnjaku,ima ih dosta,ne mora se čekati na lopove iz rs, ponavljam ja sam za stručnjake,pokušati jednom i iz srpskog naroda,možda nam donesu sreću. :)
Kakve veze ima jel bio ili nije bio Srbin :? Ne treba nama na klupi ni Bonsjak ni Srbin ni Hrvat....nego nam treba covjek koji je strucnjak u svome poslu. Nema BiH problem sa Srbima nego ima problem sa supcima. Eno na klupi kosarkaske reprezentacije sjedio Aco Petrovic pa Dusko Ivanovic pa Nenad Markovic....pa evo sad Dule Vujosevic jer su ljudi koji znaju raditi svoj posao a ne Hrvati, Srbi i Crnogorci. Koji ce kurac nama na klupi jedan Radomir Antic koji velica ratnog zlocinca Karadzica.......ali da dodj Piksi.....ja ne bih imao nista protiv. I da se razumijemo jednu stvar spskih strucnjaka u odnosu na ostale je minoran broj jer da ima toliko strucnjaka radili bi u reprezentaciji Srbije i Srbija bi bila redovan ucesnik velikih fudbalskih takmicenja. Srbija je u fudbalu kita kao i BiH i bit ce jos gori kada nam ode ovih par extra igraca u obadvije reprezentacije.
Uopšte ne barataš činjenicama,srpski treneri su najuspešniji u regiji,ja sam ih sve prebrojo,nabroji mi bošnjačke trenere gde su i šta radili osim Vahe,ja bih bio najsretniji da Vaha dodje ,ali on je sa Japanom izborio svetsko prvenstvo,ja priznajem u svim ostalim sportovima je multi kulti,to je dobro,ali fudbalu koji je najvažnija sporedna stvar na svetu nije,svi me ubedjujete nije važna naconalnost,a 25 godina prodje,i opet grešiš,srbija je svetski i evropski omaldinski prvak,be treba potcenijvati njene stručnjake.
Locked