https://dnevnik.hr/folder/paranormalno/ ... 38128.html
polako se pripremaju ljudi na istinu: prije bi ovo bilo gurano pod tepih, ali pošto je sve povezano, sinhronizovano i uvezano, da ne bi bilo kao u ovoj slici od Munka

Diwan wrote:Pilotkinja na letu iz Kanade vidjela NLO-e, odmah je pokrenuta istraga
https://dnevnik.hr/folder/paranormalno/ ... 38128.html
polako se pripremaju ljudi na istinu: prije bi ovo bilo gurano pod tepih, ali pošto je sve povezano, sinhronizovano i uvezano, da ne bi bilo kao u ovoj slici od Munka
jah ...mO k3 wrote:kod toliko pametnih telefona danas da jos niko nije snimio nlo....
E bravo! Baš neki dan sam tražio ovakve stvari i naletio na ovaj incident. Sjebo sam se pravo. E da, ima sličan. Voronezh incident. Mozda i znas već za to.Diwan wrote:Jedan od najboljih slučajeva viđenja, a i zataškavanja .. ono klasika, kao u filmovima, x files...
hvala drugRusski wrote:E bravo! Baš neki dan sam tražio ovakve stvari i naletio na ovaj incident. Sjebo sam se pravo. E da, ima sličan. Voronezh incident. Mozda i znas već za to.Diwan wrote:Jedan od najboljih slučajeva viđenja, a i zataškavanja .. ono klasika, kao u filmovima, x files...
Sve u svemu, vjerujem da nema potrebe tražiti objašnjenje za ovo sve, nekom logikom, jer ovo su stvari gdje logika prestaje. Nismo mi dovoljno razvijeni mentalno da bi shvatili neke stvari. Netko možda i jeste, ali velika većina nije. I upravo su ta većina, ona koja donosi generalne zaključke bazirane na običnim glupostima.
Bravo za video stari moj.
Odličan.
'A big jump': People might have lived in Australia twice as long as we thought
https://www.theguardian.com/australia-n ... aroMLold88The result of 11 years of research suggests that human habitation could stretch to 120,000 years
tranquil wrote:Napredak kroz samokorigiranje i priznavanje grešaka je jedna od definirajućih karakteristika naučnog procesa.
Po tome se nauka razlikuje od dogmi, koje tvrde da su nepogriješive, koje prihvataju tvrdnje koje su u njihovu korist bez dokaza, koje ne odstupaju od svojih tvrdnji bez obzira na suprotne dokaze, i čiji zagovornici imaju često otvoren prezir za nauku i njen samokorigirajući proces.
Radije ću vjerovati onome koji kaže da je 99 puta pogriješio prije nego što je stoti put dao tačan rezultat, jer ga je svaki od 99 pogrešnih pokušaja bliže doveo cilju, nego nekome ko tvrdi da nikada nije pogriješio i koji ismijava ovog prvog.
https://montanapioneer.com/legends-of-the-star-people/For propriety’s sake, we will address the Native American Star People legends, what might be termed the folklore traditions of various Indian tribes, of having been in contact with extraterrestrials, or as being their ancestors, as a study of human societies and cultures, as anthropology, so that the more incredible aspects of this topic might be afforded a conventional context. Not to do so could present too great a challenge to standard ways of thinking and certain shared concepts of reality, at least in the white man’s world.
Mogao si jednostavnije da kažeš:Diwan wrote:tranquil wrote:Napredak kroz samokorigiranje i priznavanje grešaka je jedna od definirajućih karakteristika naučnog procesa.
Po tome se nauka razlikuje od dogmi, koje tvrde da su nepogriješive, koje prihvataju tvrdnje koje su u njihovu korist bez dokaza, koje ne odstupaju od svojih tvrdnji bez obzira na suprotne dokaze, i čiji zagovornici imaju često otvoren prezir za nauku i njen samokorigirajući proces.
Radije ću vjerovati onome koji kaže da je 99 puta pogriješio prije nego što je stoti put dao tačan rezultat, jer ga je svaki od 99 pogrešnih pokušaja bliže doveo cilju, nego nekome ko tvrdi da nikada nije pogriješio i koji ismijava ovog prvog.
Sviđa mi se ova boldirana rećenica, osim vogo dijela koji samokorigiranje veže za naučne procese, što je opet podvajanje jedne zbilje na različite definicije i odnose. Svugdje imamo svega - u nauci imamo ne-nauku, u ne-nauci imamo nauku. Isključivost je problem, a kao što vidim, večina, ogromna večina je isključiva. Ja ne nastupam ni sa jedne pozicije za razliku od drugih koji su našli utočište u raznoraznim ideologijama i dogmama , između kojih se jedna zove 'nauka'. Nemam namjeru da se dalje bavim raspravom, ali postoji 'nauka' i nauka. Mnogo stvari je 'nauka', a sad ovo drugo je druga stvar i naravno da je pravi nauk nešto vrlo bitno za svijet i civilizaciju. 'Nauka' je u službi sistema i pod kontrolom sistema, a ne ljudi, dok nauka to nije. Dokle god vjeruješ da ne postoje sile koje kontrolišu procese u svijetu u svoju ili bilo čiju korist, pa samim tim i nauku, ne možeš razumjeti ovo što pišem.